Herkese selamlar bugun saglik ocaginda gebelik egitimi vardi oraya gittim..cok kalabaliktikk
iki kisiydik
ben 3.cu bebe olmasina ragmen gittim merak ettim guzel seyler anlatiyorlar.her gebenin kilo alimi farklidır dedi zayifsaniz 14 15 kilo normal dedi.dikkat etmemiz gerek dedi mesala et ile yogurt yemeyin dedi.et ile salata yiyin dedi sut urunlerini et ile tuketmeyin dedi.meyve ile sutu birlikte tuketebilirsiniz dedi.et miktari avuc kadar.peynir miktari iki parmak.pilav makarna 3 yemek kasigi mumkunse yemeyin diyor.cavdar ekmegi yada tam bugday ekmeyi yiyin diyor.oda iki dilim.tatli yemeyin cok canınız cekerse bir dilim yiyin diyor.
Emzirmede bahsetti iki yil emzirin diyor.kahverengi kismi verin diyor emzirmeden once sıkın memeyi sut le islatin diyor catlmaz diyor.
Bebekte konak olursa yogurt ve karbonati karistirin bebegin kafasina surun diyor biraz bekletin bir sey kalmaz diyor.
Normap dogumua odaklanin diyor saglik acisindan sıkinti yoksa .dedi
Bebegi banyo yaptiriken ayaklarini once yikayin sonra vucut en son bas.bad yikarken kulagini kapatin diyor enfeksiyon olmasin diyor
Mutlaka bebegin odasinda termometre olsun diyor
Bebegi dogumdan yarim saat 1 saat icinde emzirin dedi. Aklima gelenler bunlar geldikce yazarim