Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ben de yapabilswm keşke böyle.
Fazla yumuşak yuzluyum
Kayınvalide kisisi de fazla yüzsüz ...
işte o zaman yüzsüz olanın dediği oluyor, en önemlisi sensin, senin memişler, senin sütler, senin psikolojin, senin hayatın beybisi. karakter meselesi tabi ama biraz şöyle sakin kafayla düşün belki anlayabilecekleri bir dil bulursun

hiç sorma, bana da geçen birisi annesinin normal doğum anısını anlattı, bi de sanki zaman tutuyorlar bi çırpıda jet gibi söyledi araya da giremedim tansiyonum düştü resmen
yani beni mi buldun bunu anlatacak bacım ya benim yanımda konuşmayın böyle şeyler diye kızdım
kendi o olaydan çok korkmuş sezaryen yapmış benle de paylaşıyormuş
e beni niye korkutuyon yavrum :)
hiç dinleyemem

Kızlar sizce bu takı yastığı olur mu? Alt açmasını aldım takım yapsam diye bunu da mı alsaydım? En azından sonra da kullanılabilir
olur tabi neden olmasın, ben de ilkinde düz mavi bir yastık koymuştum beşiğine ona takmışlardı, ekstra yastık yapsam bi de sonra onu saklamayla uğraşıcam :S

Benimkiler de aldı başını gitti. zaten minnak değillerdi şimdi bildiğin iki kavun arada koltuk altından önüme doğru çekiyorum kollarım kapanmayacak yakında kabadayı gibi gezcem.
benimde oyle aldigimiz kilolar memede
Bugün izmitte çok sıcak selo. Bir de gribim,totomdan nefes alıyorum
gecmis olsun cnm acil sifalar

olur tabi neden olmasın, ben de ilkinde düz mavi bir yastık koymuştum beşiğine ona takmışlardı, ekstra yastık yapsam bi de sonra onu saklamayla uğraşıcam :S
Aynen oyle kizima yaptrdim ben cok guzeldi isimli fekan aman ustundeki inciler dusmesin aman rengi solmasin dye dye bi baktim sanki altin neyini sakliyorum ogluma da yaptrmak cok istiyorum ama sonra napicam onu dusunuyorum

kızlar günün tüm mesajlarını okuyamadım, hastamız varsa, sıkıntısı olan varsa, ben hızlıca bakabildim kusura bakmayın
size birşey soracağım, ben oğlumda biraz acemilikten biraz eş dost dinlemekten ıslak mendil ve bakım ürünlerini kullandım ama aradan geçen 7 senede kimyasallardan son derece tiksindim ve minik kuşa kullanmak istemiyorum

bebek yağı yerine zeytinyağı hindistan cevizi yağı ve kendi yapabileceğim birkaç yağ kullanacağım
sıvı şampuan yerine baboon katı şampuan kullanacağım
ıslak mendil ve bebek bezi konusunda bir seçenek bulamadım henüz

eski usul yıkanabilir bebek bezleri varmış, 6-7 li paketlerde satılıyor, evdeyken bunlardan kullanabilirim, farklı önerileriniz var mıdır???
Pamucco Yıkanabilir Bebek Bezi 2 li Paket

ıslak mendil yerine de evde pamuk kullananlar varmış, bildiğimiz panuk mu ne onu araştırıyorum, bilen varsa paylaşabilir mi?

(deli misin bu sevirde öyle bez mi kaldı diyenler olabilir başta annem mesela :) ama bu bezler en başta tonlarca atığa neden oluyor ve çevreyi kirletiyor, ikincisi hepsi beyazlatılmak için, koku için bir sürü kimyasal içeriyor, doğrudan bebeğin hassas bir bölgesine temas ediyor)

Valla ben ağzıma geleni söylerim de bir yaz ikizlerden sonra kayınvalide ile kaldık ve o yazdan sonra ben antidepresan o da zona oldu ve ben gelinle kalırsan olacağı bu dediğim halde ne soyledilerse eşime karın yüzünden diye eşim bir kere konuşurken senden çok soğudum bu olaydan dolayı toparlayamıyorum dedi tekrar aynı şeyleri yaşayıp zaten vasat olan evliligimi daha betere çevirmek istemiyorum nitekim 3.çocuk haberiyle yeterince kendinden beni de soğuttu daha toparlayamadım bide kaynana meselesi olsun istemiyorum ne söylersem söyleyeyim çünkü onlar kendini haklı çıkaracak bisey bulurlar

Ay benimki yüzsüz ..küsüp kavga etsem de gitmez,inadına kalır ,beni kaykiltir burda ..
Benimki 2 sene önce küsmüştü keşke yine kusse küsme sebebi de çocuklara ek gıda verirken sulu sebze çorbası yapıyorum neymiş çorba doyurmazmış onu 7 aylık çocuk bende yok anne en iyisi etli yahni yapalım bide içine ekmek doğrayıp getirelim sen anca öyle rahat edersin demişdim ona.ve bu insan emzirdigim sürece sürekli senin sütün ne ki su çocuğun midesindesinde durmaz doyurmaz diyor

Bende kullanmayı düşünüyorum ama eşim istemiyor

Annem derdi kızım.ozellikle hamile iken doğum anılarını dinleme erkeğin askerlik kadının doğum anları meşhurdur...Ee biz dinlemesekte özellikle anlatılıyor

Herkese selamlar bugun saglik ocaginda gebelik egitimi vardi oraya gittim..cok kalabaliktikkiki kisiydikben 3.cu bebe olmasina ragmen gittim merak ettim guzel seyler anlatiyorlar.her gebenin kilo alimi farklidır dedi zayifsaniz 14 15 kilo normal dedi.dikkat etmemiz gerek dedi mesala et ile yogurt yemeyin dedi.et ile salata yiyin dedi sut urunlerini et ile tuketmeyin dedi.meyve ile sutu birlikte tuketebilirsiniz dedi.et miktari avuc kadar.peynir miktari iki parmak.pilav makarna 3 yemek kasigi mumkunse yemeyin diyor.cavdar ekmegi yada tam bugday ekmeyi yiyin diyor.oda iki dilim.tatli yemeyin cok canınız cekerse bir dilim yiyin diyor.

Emzirmede bahsetti iki yil emzirin diyor.kahverengi kismi verin diyor emzirmeden once sıkın memeyi sut le islatin diyor catlmaz diyor.

Bebekte konak olursa yogurt ve karbonati karistirin bebegin kafasina surun diyor biraz bekletin bir sey kalmaz diyor.

Normap dogumua odaklanin diyor saglik acisindan sıkinti yoksa .dedi

Bebegi banyo yaptiriken ayaklarini once yikayin sonra vucut en son bas.bad yikarken kulagini kapatin diyor enfeksiyon olmasin diyor

Mutlaka bebegin odasinda termometre olsun diyor

Bebegi dogumdan yarim saat 1 saat icinde emzirin dedi. Aklima gelenler bunlar geldikce yazarim

Ay Sinir oldum, benim kv ayni, doyurmaz doyurmaz diye diye sütüm kestirtdi

Ayrica ben dedim 1 yil âdet olmuyorum ama gene iliskide korunuyoruz dedim korunun dedi cunku adet olmasnda hamile kalabilirsin dedi

Ve 40 gun dogumdan sonra iliski yok dedi

Bebegin gobegi dusene kadar silin dedi mumkunse gobek dusunce yikayin dedi.bende 2 oglumdada oyle yaptim gobek kuru kalinca daha cabuk dusuyor 3 gunde dusmustu bizde.

Kiz bebeklerde adet kani gibi pembemsi sivi gelebilir dedi korkmayin 1 hafta icinde gecer dedi .o hormonal bir sey dedi.

Bebeklerin memesinde sislik olabilir ellemyin gwcer diyor

hic sevmem ama yemek lazim

Bende çocukları yikamamak için direndim ama kaynana yüzünden 1haftada yıkadım ve oğlumun göbeği ıslandığı için 15gune ancak düştü
Kizimda çiş ile birlikte pembe leke vardı anneden geçen hormon yüzündenmiş 1kere oldu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…