Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ohh şükürler olsun cnn çok sevindimmallah kavuştursun

Merhaba arkadaşlar, sabahtan beri hastanede bir o yana bir bu yana gidip gelmekten yoruldum. Kan ,drar tahlili, nst, ultrason ve en son anestesi uzmanı ile görüşme sonunda sezeryan tarihini aldım. 24 Nisanda geliyor inşallah bizim hanfendi. Sezeryandan önce 20 Nisanda da son randevum var artık.

Az kalmis cnm genel anestezimi olacaksin epidural mi .heyecan başlıyor mis kokusunu cekeceksin içine

Az kalmis cnm genel anestezimi olacaksin epidural mi .heyecan başlıyor mis kokusunu cekeceksin içine
Spinal olacağım canım. Evet 15 gün var, evde son işlerimi yapıp dinlenmeye çekilmem lazım inşallah hayırlısıyla gelsin hepimizin evladı. Ben Ramazandan önceye verse günü diye bakıyordum ama doktor 38 i doldurmuş ol deyince, iyi dedim

Bende bugun kontrole gittim 36+2 deyim gun verin dedim veremem daha dedi haftaya tekrar cagirdi kan idrar nst bugun yaptirdim haftaya sonuclara gore degerlendirelim dedi ama takvime bakarak nisanin son haftasi dedi

Bende bugun kontrole gittim 36+2 deyim gun verin dedim veremem daha dedi haftaya tekrar cagirdi kan idrar nst bugun yaptirdim haftaya sonuclara gore degerlendirelim dedi ama takvime bakarak nisanin son haftasi dedi
Benim 3. doğum olunca 38 i doldursan yeterli dedi. Benim de ultrason ölçümlerinde 36+2 çıkıyor bebek

boşver cnm 38.dolsun daha iyi.bol bol dinlen enerji topla

Benimki de aynı valla çok özendim kaynanasi gorumcesiyle arkadaş olanları malesef ben yapamadım
Yok canim nerde bende kaynanasıyla iyi olanlara imreniyorum .allah bozmasın aralarını da. bizde kaynana yönünden şanslı değiliz. Çocuk baksın diye cagiririz hasta olur ona bakarız.yemek yapsın diye cagiririz kendine göre yapar a ci yapar yiyemeyiz. Yanı.siralasam sonsuz seyler.yazarim.kisaca fayda oranı 00000

Bizde de durum böyle olabilir ama bakalım kızım doğduğu zaman hastanede uyku ilacı alıp sabaha kadar bir güzel uyumuştu

Bizde de durum böyle olabilir ama bakalım kızım doğduğu zaman hastanede uyku ilacı alıp sabaha kadar bir güzel uyumuştu
bizimki de ilaç kullanıyor oda onu uyutuyor hep uyumak istiyor bize gelince. o yüzden gelmesinler evlerinde uyusunlar Yanı uyumaya mi geliyorlar. bizimki birde denizi çok seviyor koştura koştura.denize gider tek başına ama iş çocuk.bakma ev işi oldumu ya.dizi ağrıyor ya tansiyonu yükselir ne hikmetse .

Aman hepsi aynı benim görümcem de burada öğretmen tatil olayı olana kadar 2 kez zorla abisinin laflarıyla geldi evi temizlemeye onda da tam akşam yemeğine yakın geldi bir de ona yemek hazırladım. Kimseden fayda yok gerçekten ama ben kızımı salarım üstüne uyandırır valla kör sağır dilsiz olucam bu sefer gerçekten odama gidip yatıcam

Ne güzel az kalmış . Sizin yerine heyecanlandım. Sağlıkla gelsin insaAllah :)

Ne güzel az kalmış . Sizin yerine heyecanlandım. Sağlıkla gelsin insaAllah :)
Evet artık taşırken yoruluyorum, kucağımda taşıyayım artık . Amin inşallah canım, hepimizin bebeği inşallah sağlıkla sıhhatle doğsun.

Canim benimde son dogum 7 mayis sezeryan ocin tarih 30 nisana verdi

Anne karnında bebek gelişimi devam ederken bebeklerde çeşitli değişimler olabiliyor. Bu değişimlerin başında ise bebeklerin anne karnında hıçkırması geliyor. Bu hıçkırığın nedeni ise birçok nedene bağlı olduğu ve bebeğe birçok yararı olduğu belirtiliyor.
Bebeklerde Hıçkırık Hangi Dönem Ortaya Çıkar
Günümüzde uzmanların yapmış oldukları açıklamalara baktığımızda ve çeşitli araştırmalar yaptığımızda hıçkırığın anne karnında bebeklerde normal bir durum olduğunu görüyoruz. Ancak anne karnında bebeğin hıçkırık ile ne zaman karşılaşması sorusu net olarak belli değildir. Bebeğin gelişimine göre bu durum farklılık gösterebilir.

Genellikle hamileliliğin 36. Haftasında başlayan hıçkırık bazı durumlarda bir hafta önce ya da bir hafta sonra olabiliyor. Anne hamilelik süreci boyunca bebeğinin tüm hareketlerini anlık takip etmeye çalışır. Bu hareketlerden biri de hıçkırıktır. Anneler bu durumun normal olup, olmadığını hep merak etmiştirler. Uzman doktordan tutunda internette birçok bilgiyi araştırarak hıçkırık nedir, neden olur ve yararları – zararları gibi konular hakkında bilgi edinmeye çalışırlar. Siz de bebeğiniz hıçkırmaya başladıysa önce bunun nedenleri ile araştırmaya başlayabilirsiniz.

Bebek Hıçkırma Nedenleri?
İçgüdüsel olarak nefes alıp verme egzersizi yapan bebekler bunu yaparken amniyotik sıvı ya yanlışlıkla yutarlar. Bu sıvı nedeniyle diyaframın kasılması durumunda ise bebekler bu kasılmayı ve sıvıyı hıçkırığa bağlı olarak atarlar. Bu gibi durumlarda bebek hıçkırarak sıvıyı dışarı atar anne karnında düzenli bir şekilde hıçkırır. Hıçkırık özellikle yemek yemeyi seven bebeklerde daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Anne karnında bebeğin hıçkırıyor olması anneye rahatsız edebilecek seviyeye kadar gelebiliyor. Bebeğin anne karnında hıçkırması sürekli olarak devam eden bir durumdur.

• Anne karnında bebeğin fazla hıçkırıyor olması doğum sonrası emme refleksinin daha güçlü olduğunu göstermiştir.

• Hıçkırık aynı zamanda diyaframın da gelişmesine yardımcı olan etkenlerden bir tanesidir.

• Anne karnında 9 ayını dolduran bebekler hıçkırmak suretiyle emme refleksini geliştirerek çeşitli yararları olan hıçkırık durumuna yaşamaktadır.

• Ciğerlerin gelişimine katkısı olduğu söylenen hıçkırığın anne tarafından hissedilmesi ve hatta dışarıdan karna el ile dokunulduğunda hıçkırığın hissediliyor olması mümkündür.

• Hamileliğin 9 oyuna girdiğinizde artık bebeğiniz nefes alıp verme egzersizlerini yapmaya başlayacak ve bu süreçte bebekler hıçkırabilmektedir.

Günümüzde birçok bilimsel araştırma ve bu araştırmaların sonucunda çeşitli açıklamalar yapılmaktadır. Yapılan araştırmalara baktığımızda bilim adamları hıçkırığın emme refleksinden tutunda birçok olumlu yönde yararları bulunduğunu açıklamaktadırlar.

Hıçkırık Anında Anne Ne Yapmalıdır?
Hamileliliğin 36. haftasında başlayan hıçkırık bazı durumlarda bir hafta önce ya da bir hafta sonra olabiliyor Hıçkırmaya başlayan bebekler anneyi bu süreçte rahatsız edebilir. Özellikle bebeğin giderek büyümesi durumunda hıçkırık anında annenin sakin olması ve rahat bir yerde hıçkırığın bitmesini beklemelidir. Annenin hareket etmesi ve zorlu işlerle uğraşması bebeği hıçkırık anında rahatsız edebilir. Anne hıçkırık dönemini iyi takip etmeli ve bunu mutlaka uzman doktor ile paylaşması gerekiyor. Uzman doktor kontrolünde ve takibinde bebeğin hareketinden tutunda hıçkırığına kadar birçok detay titizlikle incelenmeli ve takip edilmelidir.

Alinti

Ben bayadır hissediyorum hıçkırığı, kızım da çok hıçkırırdı, hele de yatarken hıçkırırdı sinir olurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…