Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
İnsallah rabbim hepimizin yardımcısı olsun , nasıl hayırlıysa nasıl sağlıklıysa öylesi nasip olsun insallah .. benimde 2. Ama ilkmiş gibi heyecanım korkum var Allah yardımcımız olsun
İlk doğumum olacak ama şimdiden tahmin edebiliyorum 10 tane de doğursak her çocuğun heyecanı da yeri de başka oluyor. Anneler sil baştan aynı heyecan,korku ve endişeleri yaşıyor. Annelik gerçekten çok kutsal :) Amin hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Aynen herkesin hikayesi farklı. Bende doğum hikayeleri okuma izleme dinleme taraftarı değilim ilk hamileliğimde de hiç araştırmadım bilmeden gitmek cok daha kolay bence diğer türlü öyle olursa böyle olursa o mu bu mu derken insan kendini çok tedirgin bir hale getiriyor ..

Evet örneğin ben. Öyle mi böyle mi şu da var bu da var okuduğum her şey aklımda kalmış ne kadar pozitif bir insandım üstüne bir de güncel ülkedeki dünyadaki sıkıntılar eklenince kanadı kırılmış gibiyim.

Birbirimize destek olacağız bu süreçte. Önce sakinlik, zen :) gerçekten gerisi geliyor. Stresli hamilelik geçirenlerin çocuğunda hiperaktivite oranının çok yüksek olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış düşün ne kadar etkiliyor bebişleri bizim kaygılarımız.
Hiç düşünme, acıdan ölecek halimiz yok. Öyle ya da böyle doğuracağız bebişleri :) onlar biz kavuşmak için çabalarken istemeden biraz canımızı acıtıyor olabilirler ama bunları sancı yerine minik bebeklerimizin bize kavuşma çabası olarak düşünüp motive olmaya çalışacağız ne yapalım :) sonu çok güzel olacak. Zaten o an salgılanan adrenalin ve mutluluk hormonu bize çok yardımcı olacak :)

Nickimin altında iyi düşün iyi olsun yazar, ben zaten stres ya da olumsuzluğa hayatımda hiç yer vermemeye çalışırdım :)) herkese de derdim iyi düşün güzel cümleler kur olumsuza hiç odaklanma :)) ama eve kapanmak ve haberler filan bünyemi zayıflattı gibi. Tekrar toparlanmaya çalışacağım teşekkür ederim

Hepimizde oluyor o bakma böyle söylediğime. Bazen bende de oluyor bazı şeyleri, şunu düşünme bunu düşünme diye söylemesi kolay. Ama birbirimize destek olup aşacağız inşallah :)

Ben hic korkmuyorum dogurup gelirim diyodum ilk baslarda. Simdi sona yaklastikca icimi bi korku sardi. En cokta bu son virus olaylarindan korkuyorum. Insallah hayirlisiyla dogurur evimize geliriz

canım bana kalırsa insan kendini nasıl rahat hissedeceğine inanıyorsa o şekilde doğurmalı. İkisinin de artıları eksileri var kendine göre. Doğum sadece fiziksel bir olay değil çünkü.
bir insan sadece normal doğum yapmaktan korkuyor da olabilir. Mantıken düşününce bir sürü kadın bu şekilde doğurdu ve doğuruyor ben de yapabilirim diyebilirsin ama mantık her zaman yeterli olmayabiliyor, insan psikolojisi karmaşık.
Ben sağlık durumumdan dolayı mecburi sezaryen olacağım ama bu durum olmasaydı bile normal doğum istemezdim. Bu tamamen kişisel fikrim bu arada herkes rahat ettiğini seçmeli. Çünkü normal doğum diye bildiğimiz doğum da tamamen doğal mı acaba? Yine doktor rahat çalışsın diye kadını olabilecek en sıkıntılı pozisyonda yani sırt üstü yatırıp bacaklarını normalde hiç açmadığı şekilde açtırıp hatta bağlayıp, odaya bir sürü kişi doldurup spot ışıkları da açıp haydi ıkın ıkın diyerek olmadı bir de kesi atıp dikerek acayip normal bir şey yapılmış olmuyor bana göre. Şu şartlarda bizden başka hiçbir memeli doğum yapamaz resmen tüm bu oluşturulan saçma sapan düzene rağmen kahramanlık gösterip doğuruyor kadınlar. Daha yeni yeni bizim ülkede normal yatakta veya ayakta, çömelerek, yan yatırarak vs daha normal ve kolay pozisyonlarda doğum yaptırılmaya başladı bazı özel hastaneler. Yani şükürler olsun sonunda birileri önemli olan sağlık personelinin kolay müdahale edebileceği pozisyonun değil, annenin vücuduna uygun pozisyonların alınması gerektiğini anlamaya başladı. Neyse.
aklına yatan içine sinen neyse araştırıp ona karar vermelisin diye düşünüyorum. Neyi seçersen seç kimsenin seni yargılamasına izin verme..

Bence bunları hiç düşünme. Ben mecburi sezaryen oldum ilk dogumumda. Epidural oldum ve o anın heyecanını da yaşadım. Doktoruma güveniyordum. Anestezi uzmanı aşırı tatlıydı. Doğum kocu gibi. Fotoğraf çekti sohbet etti beni sakinlestirdi. Yani diyeceğim o ki sezeryan da çok korkulacak bir şey değil. Izi bile kalmadı. Ama sen doktoruna güven o seni doğru yönlendirecektir.

Ne kadar realist cümleler :)) sana katılıyorum en çok da son cümlene. Dün eşime ciddi ciddi sorduğum soru “sezaryen istemek günah mı” :)) niye günah olsun diyor. Ne bileyim öyle yargılamalar oluyor ki, bu platformda rastlamadım başka bir uygulamada ve arkadaşlar arasında rastladığım şeyler..

BettyRuble canım oglumda son 2 ay bebegim tersti hep.
3 dr. gittim 3ude sezeryan riske atamayiz dediler.
Kilo da epey almistim.
Sezeryan oldum. (genel anestezi ile)
Tek aklimda kalan sonda takilirken aci ve sezeryan sonrasi 3-4gun suren agri neticede bir nevi ameliyat.
Kurtaj oldum 2018 nisanda.
Onda da bebek buyuk direk kurtaja alamicam dedi dr. ölu dogum yaptim.
Yani bebegim karnimda olmusu zatn 3 aylik suni sanciyla dogum yaptirildim.
Yani normal dogumuda yasadim.
Suni sanci bet bisi evet ama dogum ve kurtaj sonrasi hic agrim bisim olmadi (tabi normal bir bebek kilosu gibi dogum olmuyor kesi falan yok )
Ama ikisininde psikolojisini yasadim.

Suan normal yapabilirim belki seneler gecti ama istemiyorum.
Yine sezeryan olucam.
Dr. sezeryan diyor.

Bu bence senin kararin olmali.
Tabiki sor arastir hatta dilersen son anina kadar bekle o sanciyida yasa.
Ama herkes normal doguracak diye bisi yok.
Biraz aci esigiylede alakali biraz cocugun pozisyonu.

20 saat sanci da ceken var.
3 saat sanci cekende.

Misal ben ölu dogumumda oglen 1 de serum taktilar pes pese 2 serum suni sanci yani.
Benim sancim gece 12 de basladi 2 gibi dogurdum.
Ama bu sanciyi saatlerce cekende var.
Ama kesisiz, cok sanci cekmeden doguranda var.

Ama hic acisiz diye bisey yok ya ben inanmiyorum.
illa ya oncesi ya sonrasi agri sizi cekicez her turlu.

Cnm söylediklerinde haklisin ama normal doğumda ebe dr birde bebek hemsiresi oluyor ve bacaklar falan baglanmiyor normal catala yatiyorsun sadece .artik sanci odasinda bile kimseyi almiyorlar anne.rahat etsin diye.benim ebelerim cok iyiydi cok iyi motive ettiler .benim amca kızı var hemşire bana çok şaşırır mesela senin canın tatlı nasıl normal doğuruyorsun.ben hep normal doğuma odaklaniyorum ve başaracağım diyorum inanıyorum. tâbi bebegin pozisyonu vs önemli drum son sözü söyler o ne derse o olcak tabi gönlümden gecen normal dogum

Sen kendini nasıl rahat hissedeceksen onu yap cnm.onemli olan psikolojik olarak hazır olman normal olcak diye stres yapma bu bebegede zararlı kimseye de açıklama.yapmak zorunda değilsin ki çatım müsait değilmiş dersin olur biter.

Birde sunada cok kızıyorum hiç açılması başlamayan insanlara uzun süreli sanci verip normal doğum yaptırmaya çalışıyorlar.bizim bir akraba 12 13 saat sanci yedi açılma olmadı dr gene normal doğurttrudru ama vakumla falan çekmişler cocugu ne gerek var zorlamaya.bebek stresten kakasini yemiş birkac gün hastanede kalmisti sacmasapan isler .o yüzden psikoloji ,motivasyon dr vücut yapısı çok önemli doğumda.tek başına hiç biri ise yaramaz kendini motive edersin çatın dardır. Catin iyidir acilma vardir psikolojik olarak iyi değilsin korkuyorsundur yani kısaca dr ile görüşüp gerekli muayeneler olduktan sonra oturup sakın kafayla düşünüp karar verilmesi gereken bir şey doğum.insallah hepimiz güzelce rahat ve sağlıklı bir şekilde kuzularimizi alarak evimize döneriz. Hepimiz icin yeni bir hayatin baslangici ailemizin ve gönlümüzün sultanları efendileri geliyor rabbim onların acilarini gostermesin❤❤❤❤ bizlere ne çok yazdım gene uykumu kaçırdı oğlum korkmuş biraz onla yattım tekrar uyuyacagim inşallah

BettyRuble arkadasim benim de ilk dogumum olacak ve asla olumsuz hikayeleri dinlemedim. Ben normal doguma odaklandim oldu ki bir sorun cikti sezaryene yoneldi ikisini de kabullendim. Bu surecte normal dogum olsun diye cabalarim var yine de. Disari cikamadigimiz icin evde yürüyüş yapıyorum, perine masajina basladik ( vajinal kaslari gevsetme ve esnetme masaji). Bu masajla dikissiz ve kolay acilmali dogumlar oldukca fazla. Onun disinda namaz kiliyorsan secdeye gitmek ve abdest almak icin bacaklari kaldirmak da cok iyiymis bunlara devam etmeye calisiyorum. Ama sana enn onemli tavsiyem bir kitap olacak. En kisa zamanda edinip okursan cok rahatlatacagina eminim. Hypnobirthing Mongan Yöntemi kitabı. Burda normal ve dogal dogum icin tavsiyeler ve yontemler var. En guzeli de asiri psikoloji rahatlatan bir kitap. Hayvanlarin bile sezaryensiz dogurdugu bir dunyada, en üstün varliklar olarak yaratilmis bizlerin de bunun cok rahat basarabilecegini anlatiyor. Bana cok iyi geldi tavsiye ederim. İnsaallah bebiklerimizi hangi yontem olursa olsun saglikla kucagimiza alalim, onemli olan bu zor zamanlarda bile iyi düşünüp vucudumuzu ve psikolojimizi bu mucizevi olaya odaklamak :) Saglikcakla kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…