Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Evet bazen cok rahatsiz ediyor yarim saat geçmediği oluyor neyseki iyiye isaretmis anasi gibi yemeyi sevecek

Kızlaar keyfi sezaryen konusunda ne düşünüyosunuz
Sezaryen illa normal için zorlayıp normal olmayınca mı başvurulacak bi yöntem.
sorular sorular....
Bana kalırsa, kadınların doğası ve yapısı gereği vajinal doğum en sağlıklısı .. illa sezaryen olmak istiyorum veya illa normal doğurmak istiyorum demekte çok yanlış bir düşünce .

..doktorum şuan normal doğum yapabilcegimi söyledi , bu fırsatı degerlendirelim en azından .. olası bir komplikasyon sÖz konusu oldugunda szaryana gecicez dedi . Bakalim bekliycez hangisi nasip olursa öyle gelsin bebişim

Kararsızlığın zirvesindeyim bu günlerde. Kararsızlık beni yorgun düşürdü resmen.

salgın var diye erken doğumla sezeryana karşıyım çünkü erken doğan bebeklerin bağışıklıkları daha düşük oluyor ve bebek dışarda olunca bir sürü hastane kontrolü olacak o da tehlikeli. Normal doğuma engel bir durum yoksa normal doğum beklenmeli diye düşünüyorum.
ama özel ve tehlikeli bir durum varsa bebeğin dönmemesi, enfeksiyon olması, erken açılma vs gibi tabi ki beklenmeden sezeryan yapılmalı bence. Ben kendi özel durumumdan dolayı planlı sezeryan olucam, normal doğuma çok özeniyordum ama nasip olmayacak ...

sorular sorular....
Benim şahsi düşüncem şu şekilde; normal doğum adı üstünde kadın vücudu için normal olan, regl görmek kadar doğal olan bir süreç. Yurtdışında yaşıyorum, burada sezaryen çok ciddi bir engel olmadıkça tercih edilmiyor. Çatı muayenesi bile yapılmıyor, her kadının normal doğumu denemesi teşvik ediliyor ve çoğu da çatır çatır doğuruyor :). Türkiye'de ise doktorlar biraz ticari biraz da rahatları için annelerin kaygılarını kullanıyorlar diye düşünüyorum. Sonuçta normal doğum 16 saat hatta 24 saat sürebilirken ve doktor yeri gelince pazar günü, yeri gelince gece hastaneye gelmek zorunda kalırken sezaryen doğum randevulu, 15 dk da biten bir işlem, doktorlar için daha rahat. Çatı muayenesinde bilerek annenin canını acıtan, sezaryen istesin diye uğraşan doktorlar okuduk kadınlar klübünde. Kaç doğum hikayesi dinledim yapamayacaksan baştan sezaryen ayarlayalım diye anneleri sezaryene teşvik etmeye çalışan doktorları duydum.

Ayrıca artık normal doğumda epidural, spinal gibi anneyi rahatlatan ve ağrısız doğum yapmasını sağlayan seçenekler de mevcut. Zaten genel anestezi altında çocuk doğurmak pek kalmadı bebeğe zararı olduğu düşünüldüğü için. Her türlü epidural oluyor genelde anneler. Normal doğumda sadece dozu daha az veriliyor ıkınmayı hissedebilmek için ama ağrı hissedilmiyor. Normali denemek daha mantıklı sanki. Sonra toparlanması da daha kolay oluyor. Okuduğum kadarıyla ebeleri ve doktoru dinleyerek kontrollü şekilde ıkınıldığında çok fazla dikişe de gerek kalmıyor. Hem de o anı yaşamak inanılmaz bir duygu olsa gerek. Her gün bebek doğurmuyoruz sonuçta. Yaşanacak sancılı sıkıntı en fazla 24 saat. Ayrıca normal doğumda bebek kendi geleceği zamanı kendisi seçiyor, bebek hazır olduğunda geliyor. Anne karnında geçen ekstradan 1 gün dışarıda geçen 1 haftadan fazla toparlıyor bebeği.

Tüm bunların yanında gerek fiziksel gerek psikolojik olarak rahatsızlığı olan (vajinismus geçmişi gibi) kişilerin yani normal doğumu travma haline getirecek insanların sezaryen seçmesini de tabii ki anlıyorum. Sonuçta kimseyi yargılamak bizlere düşmez. Asla niyetim de o değil. Zaten önemli olan bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak. Ama bence sezaryen olacaksa dahi doğum başladığında olacak şekilde anlaşılmalı doktorla. Önden randevu ile bebek hazır olmadan kesip almak bana çok üzücü geliyor nedense

Son düzenleme:
sorular sorular....
Bence en güzeli normal doğum.cati müsaitse bebek de pozisyon aldıysa normal doğum daha iyi .Yanı ben normal doğurdum epidural falanda istemedim.sancimida çektim hiç pisman olmadım.herseyin bir zorluğu var ben inanıyorum ki her kadin normal doğurabilir.sade cesaret ve başarabileceğine inanmak çok önemli.

Çok doğru burda nedense bazı dr larda uğraşmak istemiyor hemen sezeryan yönlendiriyorlar. Benim şansıma dr hep normal doğumu seven destekleyen drlar çıktı.

Kararsizligin nedeni korkumu canimm
Korkum doğum öncesi ya da esnasından ziyade sonrasında bişeyler yaşamak. Birkaç kişiden duydum işte dikiş açılması içinde parça kalması vs. Ya bi de çalışmıyorum evdeyim 4 haftadır düşün düşün midem bulandı ya.

Vajinal doğumda da sezaryendede dikişte sorunlar olabiliyor ikisininde riskleri var ,bunu kabullenmek lazım bence en başta sonuçta canımızdan can çıkarıyoruz çok çok çok mucizevi bir olay bu , olayı akışına bırakmak lazım, kasmamak ,kendimizi cesaretlendirmek lazımm

Belkide 10 cm açılman olacak vajinal doğumla pırt diye çıkaracaksın hiç dikişsiz eve gidiceksin veya 8 cm açılman olacak 2 3 dikişle eve gidicen herşeyin sonu sabır, sabir et herşey olacağına varır

Cnm işte hiç doğum yapmadiysAn detay bilmemek daha guzelben ilk doğumda ne doğum videosu izledin ne doğuranlar dinledim k u zu gibi gittim kuzu gibi geldim drlar tebrik etti hiç sesin çıkmadı Maşallah dedi ben korkunca ve heyecanlaninca sesizlesirimhatta dr diyor aci eşiğin yüksek vs .gel gör bana sor.ama motivasyon çok önemli beyinde bitiyor

Tavsiyem böyle olumsuz hikayelerini anlatan insanları dinleme. Gerçekten sinir oluyorum böylelerine. Kimsenin hamileliği, doğumu dört dörtlük gitmiyor. Herkes yaşadığı olmusuzlukları anlatsa destan olur. Ama insanlar bayılıyor başkalarını korkutmaya sanki faydası varmış gibi. 1000 kişide 1 yaşanacak bir şeyi herksin başına gelebilir gibi anlatıyorlar, halbuki kendileri istisna.

Ben hep pozitif doğum hikayeleri dinliyorum. İnan bana sezaryeni gerektirecek bir komplikasyonun yoksa normali de çok güzel yaparsın. Benim de ilk doğumum olacak ama içim o kadar ferah ki. Kaldı ki sezaryenden sonra ciddi komplikasyon yaşayan insanlar da azımsanamayacak kadar az. 40 sene geçti hala dikiş yerim sızlar diyen mi istersin, aylarca gülemedim , öksüremedim diyen mi. Sezaryen seçsen de bunları hiç dinleme. Dediğim gibi bunlar binde bir. Başımıza gelemez mi? gelebilir ama çok yüksek ihtimalle gelmeyecek. Bebeklerimize stres göndermeyelim bunları düşünerek. Stressiz hamilelik geçiren insanların inanın doğumu da daha kolay oluyor, bebekleri de daha stressiz doğuyor. Birbirimizi motive edelim bu süreçte :)

Sezeryan da sanıldığı gibi kolay değil ki acısını sızısını geçtim bebeğe adapte olmak bile daha zor oluyor. Ben kızımda 37+5 de tansiyonum 18-11 olunca ve düşmeyince acil sezeryana alındım ve tansiyondan dolayı genel anestezi oldum diğer iğneler asla etki etmedi. Bir uyandım bir bebek benden olduğunu kavrama kabullenmem bile zaman aldı çünkü o anı yaşayamadım o sancıyı çekmedim. O yüzden işin psikolojik boyutunu da düşünürsek normal en güzeli ama tabi zorunlu durumlarda yapacak bişey yok bebeğin ve annenin sağlığı hangisine daha uygun ise o olmalı

Benim ilk doğumum epidural olmuştu spinal nasıl bilgim yok şükür epidural da çok kolay olmuştu kimisi çok acıyor çok ağrıyor filan demişti ama ben hiçbirsey anlamadım bu seferdr öyle olur insallah diye dua ediyorum

Çok teşekkürler cevap için:) eminim bu sefer ilkinden de kolay geçer hiç endişelenmeyin :) cuma günü ben de epidural için konuşacağım, umarım ben de hissetmem sizin gibi :)

Çok teşekkürler cevap için:) eminim bu sefer ilkinden de kolay geçer hiç endişelenmeyin :) cuma günü ben de epidural için konuşacağım, umarım ben de hissetmem sizin gibi :)
İnsallah rabbim hepimizin yardımcısı olsun , nasıl hayırlıysa nasıl sağlıklıysa öylesi nasip olsun insallah .. benimde 2. Ama ilkmiş gibi heyecanım korkum var Allah yardımcımız olsun

Her iki doğum şeklindede riskler olabilir. Başkasında olan bizde olcak değil ya. benim annem ben 9 yaşındayken 7 aylık bebeği erken doğdu 4 saat yaşadı ve öldü spriale hamile kalmıştı dr ondan dolayi erken dogum oldu demişti..neyse annem anestezi etkisinden çıkarken diyor karnim çok açıyor kesin içinde makas unutmuşlar o dönemde gazlı bez falan unutuyorlardı doğumlarda.ne günler geldi geçti.
Sağ salim doğsun melekelerimizde kucağa alınca herşey unutulur.unutulmasa kimse 3 ,4 çocuk yapmazdı.kendimize inanalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…