Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Gunaydinnn güzel ama bakım zamanı gelmiş fıstıklarbu virus bizi ne hala soktu düşünsenize doğum fotocusu aslında doğuma giriyor izin vermisler bizde kaslar bıyıklar çıkmış lohusa tadımız var ama lutfen tac varsa olay bitmistir

Canım kesinlikle insan nasıl iyi hissedecekse öyle yapmalı doğumunu. Sadece fiziksel nedenlerle değil psikolojik nedenlerle de istememe hakkına sahip anne normal doğumu. Ancak psikolojik sebeple istemeyen annelerin çoğu korkunç doğum hikayeleri nedeniyle istemiyor. Burada normal doğum yapan arkadaşların söylediği şey aslında abartıldığı kadar zor bir olay olmadığı. Bence herşey beyinde bitiyor.
Uzun zamandır yatarak doğum beklemiyor anneler. O anlattığın dönem zaten sezaryen patladı türkiyede. Öncesinde ananelerimiz tamamen normal doğurmuş ancak annelerimizin döneminde bence biraz da ticari olarak resmen zorlaştırılmış normal doğum. O dönemde herkes genel anestezi sezaryen yaptırıyordu doktorların da işine geliyordu. Yurtdışındaki gibi bilinçli normal doğuma geri dönüş son 5-10 senenin olayı belki de. Anneler artık sancı beklerken yürüyor, merdiven inip çıkıyor, plates topuyla egzersiz yapıyor. Ebeler masajla anneyi rahatlatıyor. Eşlere masajlar öğretiliyor. 9-10 cm açıklığa kadar çatala çıkmayı bırak doğumhaneye bile almıyorlar anneyi. Normal odada eşiyle karşılıyor anne kasılmalarını. Anne kimi isterse yanında o oluyor herkes anneyi izleyecek diye bir şart yok yani :) isterseniz sadece eşiniz olur isterseniz kardeşiniz ya da anneniz. anne isterse 5 cm den sonra epidurali de takıyorlar. 10 cm açıklıktan sonra zaten doğum yarım saat 1 saat içinde gerçekleşiyor sezaryende olduğu gibi onda da ayak bağlama falan yok. Hadi ıkın deme olaylarına gelince 9 cmden sonra zaten ıkınmak insanın içinden gelen bir refleks yani ebesiz evde doğum yapanlar da ıkınıyor hastanedekiler de. Sadece doktor daha hızlı ve kolay doğum için ıkınma ve nefes alma zamanını ayarlamaya çalışıyor.
Tabii ki travmatik normal doğum geçiren anneler de vardır olmaz mı. Ama istisna onlar. Çok sıkıntılı sezaryen geçiren anneler de var. Sonuçta ne kadar da olsa bir operasyon geçirmiş oluyorsunuz.
Umarım hepimizin gönlüne göre ve kolay doğumlar olur :)

Canım boyle yazinca.4. Yu de.dogurasim geldi ne güzel pozitif yazıyorsun. Amin hepimize güzel doğumlar insallah

Ayın ortasından sonra yavaş yavaş doğum hikayeleri gelecek çok heyecanlı sağlıkla vakti zamanında gelsin tüm bebişler. Sizce hastane çantası hangi haftada hazırlanmalı yada sizler hazırladıysanız ne zaman hazırladınız?

saol kuzum senin normal doğummu :)
Benim kız dönmemişti 32 de canım dr dedi döner 40.haftada bile donen olur dedi. bekleyeceğiz dönerse diğerleri gibi normal dönmezse sezeryan.olur ama benide sezeryan ürkütüyor nedense bendemi tuhaflık var

Benim kız dönmemişti 32 de canım dr dedi döner 40.haftada bile donen olur dedi. bekleyeceğiz dönerse diğerleri gibi normal dönmezse sezeryan.olur ama benide sezeryan ürkütüyor nedense bendemi tuhaflık var

Herkes aslında bilmediğinden korkuyor gönlüne göre olur inşallah canım

32.de.hazirladim eksikleriyle 35.de.falan bitti cnm. evet sonra bebeklerin aşısı maması memesi kakasi konu.cok.bizde

AyrıcaAyrıca. Ilk.sayfada listemiz var eklenmek isteyenleri ekleyebilirz bilgileri bana ozelden mesaj.atarsaniz eklerim

Herkes aslında bilmediğinden korkuyor gönlüne göre olur inşallah canım
Kesinlikle bilmediğimizden anının inşallah hepimizin gönlüne gore olsun.evimiz mis gibi bebek koksun. Boyle deyince memelerim bir.tuhaf oluyorsızlıyor bebekler ac ken annelerin memesi sızlarmış onun gibi değişik bir durum

Kizlar gunaydin biluyorsunuz en son gittigimde doktor cok zayif bebegin biraz ye feln demisti 2 haftadir surekki yiyorum kilo aldrcam dye kendim 70 oldum neyse dun gittim doktora sadece 200 gram almis beyefendi ve toplamda 2 kilo olmus ben genetik olduguna inaniyirum artik

Olsun canım üzme kendini benim kızım de 2600gr çıktı hastaneden 1 ayda hızlı kilo alıp açığı kapattı ve şükür şimdi yaşıtlarına göre baya iyi kilosu. Hem de çok şükür dirençli bir bebek. Senin kuzunda sağlıklı olsun doğuma kadar daha da alacak kilo zaten inşallah korkma hiç

Teşekkür ederim kızlar
Namaz kılıyorum evet hatta kaza vs kılıyorum evden çıkamadığım için hareketsiz kalmayayım diye. Artı hypnobirthing kitabını da okuyorum ortasındayım bu ara. Bakalım zaman ne gösterir.

Kuzum dr.a demedinmi yiyorum ama almıyor diye ne diyor dr. Dediğin gibi çocuklarda bizlere çekiyor genetik olarak ama doğduktan sonra daha cabuk kilo alır sen bile şaşırırsın

A aaa ne çabuk cnm ya ilk bebegimizzzz geliyor desenizde çok heyacanliii
Zaten 2 hafta önce ciğer geliştirici iğne olmuştum sancılarımdan dolayı, dün de solunum hareketleri yaptığını görünce daha fazla bekleyip tansiyonu riske atmayalım dedi doktor. İnşallah her şey düşündüğümüz gibi gider

Hastane çantamda 3 tane gecelik 1 tane pijama, 1 paket depend, 1 paket 1 numara bebek bezi, emzik, biberon, mama kaşığı, mama, emzirme sütyeni, hırka, şal, terlik, çorap, bol bol bebek battaniyesi, bebek kıyafeti, nescafe, orkid, hamile çamaşırı, normal iç çamaşır, pişik kremi, ıslak mendil, normal mendil, göğüs kremi, alt değiştirme pedi, bebek için çarşaf, bebek havlusu var. Kendime havlu almalı mıyım? İki gece kalıcam. Özel hastanede doğum, odalarda duş oluyor mu? Kafamda bir sürü soru. Çantamda eksiğim var mı benim farkedemediğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…