günaydınnnn kuzummm neden kasiniyorsun çatlak kasintisimi benim memişler kaşıniyorGünaydın tatlı annislerrsabah oldu ben oldum . Uyuz gibi kasiniyorummm
Aynen öyle oluyor benim bu ara yanlarda oluyorHıçkırık tik tık diye midenin ortasında top saydirmasi gibi bişey mi
Canım kesinlikle insan nasıl iyi hissedecekse öyle yapmalı doğumunu. Sadece fiziksel nedenlerle değil psikolojik nedenlerle de istememe hakkına sahip anne normal doğumu. Ancak psikolojik sebeple istemeyen annelerin çoğu korkunç doğum hikayeleri nedeniyle istemiyor. Burada normal doğum yapan arkadaşların söylediği şey aslında abartıldığı kadar zor bir olay olmadığı. Bence herşey beyinde bitiyor.canım bana kalırsa insan kendini nasıl rahat hissedeceğine inanıyorsa o şekilde doğurmalı. İkisinin de artıları eksileri var kendine göre. Doğum sadece fiziksel bir olay değil çünkü.
bir insan sadece normal doğum yapmaktan korkuyor da olabilir. Mantıken düşününce bir sürü kadın bu şekilde doğurdu ve doğuruyor ben de yapabilirim diyebilirsin ama mantık her zaman yeterli olmayabiliyor, insan psikolojisi karmaşık.
Ben sağlık durumumdan dolayı mecburi sezaryen olacağım ama bu durum olmasaydı bile normal doğum istemezdim. Bu tamamen kişisel fikrim bu arada herkes rahat ettiğini seçmeli. Çünkü normal doğum diye bildiğimiz doğum da tamamen doğal mı acaba? Yine doktor rahat çalışsın diye kadını olabilecek en sıkıntılı pozisyonda yani sırt üstü yatırıp bacaklarını normalde hiç açmadığı şekilde açtırıp hatta bağlayıp, odaya bir sürü kişi doldurup spot ışıkları da açıp haydi ıkın ıkın diyerek olmadı bir de kesi atıp dikerek acayip normal bir şey yapılmış olmuyor bana göre. Şu şartlarda bizden başka hiçbir memeli doğum yapamaz resmen tüm bu oluşturulan saçma sapan düzene rağmen kahramanlık gösterip doğuruyor kadınlar. Daha yeni yeni bizim ülkede normal yatakta veya ayakta, çömelerek, yan yatırarak vs daha normal ve kolay pozisyonlarda doğum yaptırılmaya başladı bazı özel hastaneler. Yani şükürler olsun sonunda birileri önemli olan sağlık personelinin kolay müdahale edebileceği pozisyonun değil, annenin vücuduna uygun pozisyonların alınması gerektiğini anlamaya başladı. Neyse.
aklına yatan içine sinen neyse araştırıp ona karar vermelisin diye düşünüyorum. Neyi seçersen seç kimsenin seni yargılamasına izin verme..
saol kuzum senin normal doğummu :)Gözün aydın canım
Canım boyle yazinca.4. Yu de.dogurasim geldiCanım kesinlikle insan nasıl iyi hissedecekse öyle yapmalı doğumunu. Sadece fiziksel nedenlerle değil psikolojik nedenlerle de istememe hakkına sahip anne normal doğumu. Ancak psikolojik sebeple istemeyen annelerin çoğu korkunç doğum hikayeleri nedeniyle istemiyor. Burada normal doğum yapan arkadaşların söylediği şey aslında abartıldığı kadar zor bir olay olmadığı. Bence herşey beyinde bitiyor.
Uzun zamandır yatarak doğum beklemiyor anneler. O anlattığın dönem zaten sezaryen patladı türkiyede. Öncesinde ananelerimiz tamamen normal doğurmuş ancak annelerimizin döneminde bence biraz da ticari olarak resmen zorlaştırılmış normal doğum. O dönemde herkes genel anestezi sezaryen yaptırıyordu doktorların da işine geliyordu. Yurtdışındaki gibi bilinçli normal doğuma geri dönüş son 5-10 senenin olayı belki de. Anneler artık sancı beklerken yürüyor, merdiven inip çıkıyor, plates topuyla egzersiz yapıyor. Ebeler masajla anneyi rahatlatıyor. Eşlere masajlar öğretiliyor. 9-10 cm açıklığa kadar çatala çıkmayı bırak doğumhaneye bile almıyorlar anneyi. Normal odada eşiyle karşılıyor anne kasılmalarını. Anne kimi isterse yanında o oluyor herkes anneyi izleyecek diye bir şart yok yani :) isterseniz sadece eşiniz olur isterseniz kardeşiniz ya da anneniz. anne isterse 5 cm den sonra epidurali de takıyorlar. 10 cm açıklıktan sonra zaten doğum yarım saat 1 saat içinde gerçekleşiyor sezaryende olduğu gibi onda da ayak bağlama falan yok. Hadi ıkın deme olaylarına gelince 9 cmden sonra zaten ıkınmak insanın içinden gelen bir refleks yani ebesiz evde doğum yapanlar da ıkınıyor hastanedekiler de. Sadece doktor daha hızlı ve kolay doğum için ıkınma ve nefes alma zamanını ayarlamaya çalışıyor.
Tabii ki travmatik normal doğum geçiren anneler de vardır olmaz mı. Ama istisna onlar. Çok sıkıntılı sezaryen geçiren anneler de var. Sonuçta ne kadar da olsa bir operasyon geçirmiş oluyorsunuz.
Umarım hepimizin gönlüne göre ve kolay doğumlar olur :)
Benim kız dönmemişti 32 de canım dr dedi döner 40.haftada bile donen olur dedi. bekleyeceğiz dönerse diğerleri gibi normal dönmezse sezeryan.olur ama benide sezeryan ürkütüyor nedense bendemi tuhaflık varsaol kuzum senin normal doğummu :)
Benim kız dönmemişti 32 de canım dr dedi döner 40.haftada bile donen olur dedi. bekleyeceğiz dönerse diğerleri gibi normal dönmezse sezeryan.olur ama benide sezeryan ürkütüyor nedense bendemi tuhaflık var
32.de.hazirladim eksikleriyle 35.de.falan bitti cnm. evet sonra bebeklerin aşısı maması memesi kakasi konu.cok.bizdeAyın ortasından sonra yavaş yavaş doğum hikayeleri gelecek çok heyecanlısağlıkla vakti zamanında gelsin tüm bebişler. Sizce hastane çantası hangi haftada hazırlanmalı yada sizler hazırladıysanız ne zaman hazırladınız?
Kesinlikle bilmediğimizdenHerkes aslında bilmediğinden korkuyorgönlüne göre olur inşallah canım
Kizlar gunaydin biluyorsunuz en son gittigimde doktor cok zayif bebegin biraz ye feln demisti 2 haftadir surekki yiyorum kilo aldrcam dye kendim 70 oldumneyse dun gittim doktora sadece 200 gram almis beyefendi ve toplamda 2 kilo olmus ben genetik olduguna inaniyirum artik
Teşekkür ederim kızlarBettyRuble arkadasim benim de ilk dogumum olacak ve asla olumsuz hikayeleri dinlemedim. Ben normal doguma odaklandim oldu ki bir sorun cikti sezaryene yoneldi ikisini de kabullendim. Bu surecte normal dogum olsun diye cabalarim var yine de. Disari cikamadigimiz icin evde yürüyüş yapıyorum, perine masajina basladik ( vajinal kaslari gevsetme ve esnetme masaji). Bu masajla dikissiz ve kolay acilmali dogumlar oldukca fazla. Onun disinda namaz kiliyorsan secdeye gitmek ve abdest almak icin bacaklari kaldirmak da cok iyiymis bunlara devam etmeye calisiyorum. Ama sana enn onemli tavsiyem bir kitap olacak. En kisa zamanda edinip okursan cok rahatlatacagina eminim. Hypnobirthing Mongan Yöntemi kitabı. Burda normal ve dogal dogum icin tavsiyeler ve yontemler var. En guzeli de asiri psikoloji rahatlatan bir kitap. Hayvanlarin bile sezaryensiz dogurdugu bir dunyada, en üstün varliklar olarak yaratilmis bizlerin de bunun cok rahat basarabilecegini anlatiyor. Bana cok iyi geldi tavsiye ederim. İnsaallah bebiklerimizi hangi yontem olursa olsun saglikla kucagimiza alalim, onemli olan bu zor zamanlarda bile iyi düşünüp vucudumuzu ve psikolojimizi bu mucizevi olaya odaklamak :) Saglikcakla kal.
Kuzum dr.a demedinmi yiyorum ama almıyor diye ne diyor dr. Dediğin gibi çocuklarda bizlere çekiyor genetik olarak ama doğduktan sonra daha cabuk kilo alır sen bile şaşırırsınKizlar gunaydin biluyorsunuz en son gittigimde doktor cok zayif bebegin biraz ye feln demisti 2 haftadir surekki yiyorum kilo aldrcam dye kendim 70 oldumneyse dun gittim doktora sadece 200 gram almis beyefendi ve toplamda 2 kilo olmus ben genetik olduguna inaniyirum artik
A aaa ne çabuk cnm ya ilk bebegimizzzz geliyor desenizde çok heyacanliiiGünaydın herkese, pazartesi doğuma gidiyorum. Varsa son dakika sezaryen önerileriniz alırım bir dal
Zaten 2 hafta önce ciğer geliştirici iğne olmuştum sancılarımdan dolayı, dün de solunum hareketleri yaptığını görünce daha fazla bekleyip tansiyonu riske atmayalım dedi doktor. İnşallah her şey düşündüğümüz gibi giderA aaa ne çabuk cnm ya ilk bebegimizzzz geliyor desenizde çok heyacanliii❤
Gayet iyi hadi sağlıkla gelsinBu arada şu an kilosu 3250. Sezaryene girdiğim gün tam 38+0 olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?