Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bebeklerim memeyi kabul etmemesi akis hizindan biberondan hizli geliyor memeden az az memeye alisan cocuk bnce birakmaz ama cocuga gore de degisir ☺

Bebeklerim memeyi kabul etmemesi akis hizindan biberondan hizli geliyor memeden az az memeye alisan cocuk bnce birakmaz ama cocuga gore de degisir ☺
işte o biberonu da satarken öyle söylüyorlar anne memesi gibi efor sarfediyor çocuk anlamıyor meme mi yoksa biberon mu diye söylüyorlar ben çok inanmıştım ama yaaa yine bir banker bilo modu oldu bu bana

iyiki minik bir boga annesi olacagim ben seviyorum boga
masallah cnm allah anali babali buyutmeyi nasip etsin
Hanımlar birazdan sezaryana giricem dua beklerim.
ne yaptiniz cnm.bebis nasil
Sanki herkes dogurdu bi ben kaldim ya
ac ele etme kuzum zamaninda gelsin
Çok teşekkür edeirm kizlar alamadım kucağıma en az 3 4 gün sürer dediler
Solunum sıkıntısi devam mi ediyor cnm nediyor drlar.haftasi iyi kuzucugun

Canim olumsuz dusunme belkide cok agrimiz olmaz❤
Doktorum icin eli cok hafif dedi arkadasim.
O da 2.sezeryani oldu.
Ilk sezeryani baska doktor 2. benim doktor.
Eli cok hafif ben kendim hastaneden cikmak istedim 1 gece daha kalmak istemedim iyiydim agrim yoktu dedi.
Bakalim Cok seker tatli dilli falan ama
Belki bunye meseleside olabilir.
Hani cani cok tatli olanlar aci esigi dusuk olanlar belki cok agriyo diyenlerdir.
Benim canim tezdir.
Dua edicem hep cabuk toparlanim diye.

Aiy senin icinde ben heycan yaptim
Bu aksam gecmez sana

Kızlar benım arada tansıyonum düşuyo iftar hazrlarken fln uzun ayakta kalıom die mi bilemedım ,pazartesı dr a da sorcam bakalım ,

işte o biberonu da satarken öyle söylüyorlar anne memesi gibi efor sarfediyor çocuk anlamıyor meme mi yoksa biberon mu diye söylüyorlar ben çok inanmıştım ama yaaa yine bir banker bilo modu oldu bu bana
Canım şu an Gina Ford'un "The new contented little baby book" diye bir kitabını okuyorum. Sanıyorum türkçesi de olması lazım. Kitapta bilinenin aksine günde 1 öğününü az-orta akışlı biberonla verebileceğimizi ve mümkünse bunun babanın yapması gerektiğini söylüyor. Böylece çocuk ilk günden benim ihtiyaçlarımı karşılayan tek ebeveyn anne değil diye öğreniyormuş, babayla da bağı kuvvetleniyormuş. Ancak süt geliyorsa biberon günde bir kereden fazla olmasın diyor. Bir de kitapta çocuklar rutin sever, biberonu verdiğiniz öğün hep aynı olabilirse diğer öğünler memeden emmesi gerekeceğini 1-2 haftaya öğrenir, biberon beklemez diyor.
Ben daha çok uyku eğitimi için okuyorum ama arada böyle kafama yatan diğer önerilerini de uygulayacağım :) Şahsen ilk haftadan sonra eşime tek öğün biberon verdirmeyi düşünüyorum.

Canim olumsuz dusunme belkide cok agrimiz olmaz❤
Canım bence de olmaz özellikle ilk sezaryenler kolay geçiyor diyorlar. İkincide aynı yerden kesildiği için kas ve yağ dokusunun iyileşmesi birazcık daha fazla zaman alıyormuş ama bence ikinci sezaryeni olan anneler dahi 1-2 haftaya hatırlamayacak ağrılarını :)

evettt kitabı buldum "mutlu bebek bakımı" alayım da okuyayım mantıklı geldi çünkü bahsettiklerin
teşekkür ettim canım sağolasın

Ilk dogummda aldim bende bu sefer agiz kismini degistrip kaynatip kullanicam parasini cikarttim sayiyorum

evettt kitabı buldum "mutlu bebek bakımı" alayım da okuyayım mantıklı geldi çünkü bahsettiklerin
teşekkür ettim canım sağolasın
Canım ben yurtdışında olduğumdan ingilizcesini aldım ve gerçekten severek okuyorum ancak kitap özetle 'rutin' kitabı. Sabah 7 den itibaren saat saat hatta yarım saatte bir ne yapacağını söylüyor. Perdeyi açacağın saatten, kahvaltını etmen gereken saate kadar tavsiye veriyor. Bazı annelere çok ağır gelebilir ancak tecrübesiz birçok anneye çok yardımı olmuş kitabın. Özellikle ilk çocuksa rutin uygulamak daha kolay oluyor. Böylece kendi boş zamanlarını da bilip kendine, evine vakit ayırabiliyorsun. Eğer rutin uygulamayacaksan hiç alma ben sana emzirme kısmını çeker gönderirim ingilizce okurum dersen. Zaten önemli yerlerin altlarını çizdim :))
İstersen rutin kısmının da fotografını gönderebilirim. Ben rutini uygulayacağım ama bana ağır gelen şeyler de var yapar mıyım bilmiyorum. Kendime uyarlayarak uygulayacağım. Mesela saat 10 dan sonra bebekle göz temasını kesmek gerekiyormuş ve gece emzirmelerinde asla oyun, göz teması vs yok. 2 hafta içinde çok düzenli uyuyacağını söylüyor. İlk haftalarda da uyumayı reddeden çocuğu maks 10 dk ağlatabilirsiniz diyor vsvs. Bakalım kıyabilecek miyim :)
Ancak şu noktada yazara katılıyorum; yorgun olan anne bebeğine de tahammülsüz oluyor, bir süre sonra sütü de azalıyor. Bebeğin ilk haftalar işkenceye dönüşüyor. Bebek istediğinde emzirmektense rutinin bebek ve anne için sağlıklı olduğunu savunuyor. Deneyip göreceğiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…