Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Basima gelmedi ama bildigim kadariyla kafa seklinde degisme odem gibi gecici seyler oluyormus

Gecmis olsun oncelikle. Benim oglum da normal dogumla dogdu. Kafasi upuzundu. Vakumla cekilmese de normal dogumda kafa uzun oluyor. Zamanla duzeliyor. Siz onu yastiksiz bir sekilde yatirin hep. Kafasi yusyuvarlak olur

Yani kilo alimi takip edilmeli yada gunluk bez sayisi ona gore mamaya baslanir ilk baslarda kimsenin sutu dortdortluk gelmiyor emdikce articak doktorun drek mamaya baslamasina cok sasirdim
Ilk 1 ay süt cok gelmeyeceği için gunde 6 kez 15 cc ile destekleyelim dedi emziriyorum sürekli bazen 2 saati bile bulmuyor bi fışkıra fiskira gelseydi ne zamn cogalir acaba

herkese selamlar canlarım uykusuz anneleri görelim:))) işin meşakketli tarafı şimdi dün bende çıldırcaktım annem olmasa kafayı yerim hem ofisin işi var onu yetiştirmeye çalışıyorum bir yandan baybi peşimi bırakmaz neyse annem hem yalancı emziğe alıştırıyor hemde uyutmuş onunla yıkadık öyle rahatladı bende biraz nefes aldım.anaların hakkı ödenmez .

sarılık olan bebişler bol bol emzirin kereviz yiyin sütten bebişe geçer sütünüz azsa mamam takviyes yapın ikisyle destekleyin bence allah şifa versin yeni doğan çoğu bebekte var sarılık .şuda sizi yanıltmasın anne sütü alan bebek daha çabuk acıkır o yüzden sık emzirmek gerekiyor ilk zaman 1,5 -2 saate bir emzirmek şart

Herkeste olmuyor hissetmek demekki bünye meselesi

Her hastanenin tutumu farklı. Benim de ilk dogum yaptigim hastane cok emzirme yanlısiydi. Biberon, emzik vs. Cok karsilardi. Surekli emzirin diyorlardi. Hic uyumadan emzirdim nerdeyse ilk haftalar. Bebegim kolikti. Hep aglardi. Gerci aglamalar 4. Haftada basladi ama oncesinde de emmedigi her an mizikirdi ve cok uyumazdi. Ben de o yuzden surekli emzirdim. 2 saatte bir emzirin demislerdi. Ama bir emzirmenin baslangici ile digerinin baslangici arasi 2 saat olucak demislerdi. Zaten bebek en az bir saat emiyordu
Ben hic mama vermedim ama hep ac kaldigini dusunuyordum. 10 gunluk kontrolde kilo alimi cok iyi olunca doyduguna ikna oldum.

Senin gucune bagli biraz da. Sonra gordum ki benden baska mama vermeyen yokmuş. Sutu yetenler bile gece en azindan bi ogun mama verip biraz uyuyorlarmis. Ama o zaman annem yanima gelmisti ve baska isim yoktu. Simdi bir kizim daha var. Gucum yetmeyebilir ona mesela

Kendi sancin gelmeden suni sanci alma derim. Belki 25inden once veya sonra gelir kendisi. Dogumu zaten ebeler yaptiriyor korkma
Ben de almak istemiyorum . Zaten senin sancınla aynı dedi de inanmadım tabi. Artık hayırlısı bakalım ne zaman nasıl olack

Ilk 1 ay süt cok gelmeyeceği için gunde 6 kez 15 cc ile destekleyelim dedi emziriyorum sürekli bazen 2 saati bile bulmuyor bi fışkıra fiskira gelseydi ne zamn cogalir acaba

Benim hic bir zaman fiskirarak gelmedi. Hatta sutumu ilk aylar görmedim. Herkes gogus pedi kullanıyordu, akan sutleri iz bırakıyordu. Ben gogus pedlerimi arkadasa verdim. Hic ihtiyacim olmadi. Ama ilk 3 ay bebegim cok sik ve uzun emdi. 3 aydan sonra 5 dkda doymaya basladi. Goguslerdeki dolgunluk hissi de gecti. Biz o zaman bebegi 3 aylik anneler olarak yine bi sutumuz yetmiyor panigine girdik. Ama normalmis. 3. Ayda memeler bebegin emmesine gore duzene giriyormus. Artik cok dolgunluk hissi olmuyormus.
bebegim o cok emdigi ilk 3 ay cok iyi kilo aldi. Sonradan azaldi kilo alimi. Gucun yetiyorsa hep emzir canim. Sadece bi gogusu sonuna kadar emmesine dikkat et, sonra digerine gec. Bir dahaki emzirmede de son emdiginden başlasın. Her seansta bir tanesini sonuna kadar emmis olur. Eger iyi emmeden uyuyakalirsa pompayla kalanini cekebilirsin

Bana ilk dogumda anestezi uzmani aci hissetmeyeceksin ama cekme hissi gibi bir sey hissedeceksin doktor cekerken demisti. Dogumda bebegi hemen aldı zaten, plasentayi cekerken sanirim aci hissettim. Ama cok kisa ve ani acilardi. Oyle korkulacak bisey degil. Benim canim cok tatlıdır. Her cekiste bi bagirdim mesela. esim ve doktor korktu sanirim ben bagirdikca ama bence rahattim ben. Ya ilaclardan ya da hormonlardan bi rahatlik vardi üzerimde. Su anda da oyle hissedersem sorun degil yani. Keserken filan hissetmiyorsun. Oyle bisey değildi. Cok korkulacak bir aci degildi

Emzirmnin baslangiclarini mi baz alıyoruz :) ben bitisinden hesapliyorum :) bende oyle sürekli emziriyorum uyanik kaldigi zamanlar zatenhep memede uyudugu zamanda ben uyandiriyorum evet insan doyduguna ikna olamiyor içine sinmiyor her agladiginda kesin ac diyorum:) ikimci cocuk cok daha zor olur cnm sen bilirsin ama kendinide cok zorlama bence 1 öğün dinlenmen gerekirse mama yesin dinlen çünkü anne psikolojisi dinlenmesi de cok önemli. Mesela ben uyumadan dolmuyor göğüslerim ne kadar yersem yiyim uyudugum gibi olmuyor

Benim uyurken gogus pedim ıslanıyor hep ya zaten mama vermek daha zor kalk yap ısısını ayarla disari cikarken bile sıkıntı hic istemiyorum ama sarilik olacak diyede ödüm patliyor o yuzden hep acaba doydu mu diyorum. Evet gogusleri sirayla veriyorum 1 tanesini en az 15 20 dk emiyor bol bol sütlerimiz olsun insallaaahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…