- 29 Haziran 2019
- 737
- 779
- 18
- 32
11 cikti testte ne kadari normal bilmiyorumCanim o emzirdikce gecer. Cok fazla degilse sariligi onemli degil
Basima gelmedi ama bildigim kadariyla kafa seklinde degisme odem gibi gecici seyler oluyormusMerhaba arkadaşlar
Bende 5 mayıs günü 7 saat süren suni sancı ile doğum yaptım. Bebeğimın doğum sırasında kafasını çıkaramadığı için vakumla çektiler. Kafasında ufak bir ödem oldu kontrolde birşey yok zamanla geçer dediler ama korkuyorum tecrübeli anneler varsa yazabilir mi bir sorun olurumu? Üstüne birde doğar doğmaz sarılık oldu ama onun değeri gittikçe düşüyor şükür hepinize hayırlı doğumla sağlıklı bebişler
Bizimkinin de son kontrolü 11 çıktı bol emzir geçer dedi 17 olunca yatış oluyormuş11 cikti testte ne kadari normal bilmiyorum
17ye kadar normal. 17den yuksek olursa yatis yapiyorlar11 cikti testte ne kadari normal bilmiyorum
Gecmis olsun oncelikle. Benim oglum da normal dogumla dogdu. Kafasi upuzundu. Vakumla cekilmese de normal dogumda kafa uzun oluyor. Zamanla duzeliyor. Siz onu yastiksiz bir sekilde yatirin hep. Kafasi yusyuvarlak olurMerhaba arkadaşlar
Bende 5 mayıs günü 7 saat süren suni sancı ile doğum yaptım. Bebeğimın doğum sırasında kafasını çıkaramadığı için vakumla çektiler. Kafasında ufak bir ödem oldu kontrolde birşey yok zamanla geçer dediler ama korkuyorum tecrübeli anneler varsa yazabilir mi bir sorun olurumu? Üstüne birde doğar doğmaz sarılık oldu ama onun değeri gittikçe düşüyor şükür hepinize hayırlı doğumla sağlıklı bebişler
Ilk 1 ay süt cok gelmeyeceği için gunde 6 kez 15 cc ile destekleyelim dedi emziriyorum sürekli bazen 2 saati bile bulmuyor bi fışkıra fiskira gelseydi ne zamn cogalir acabaYani kilo alimi takip edilmeli yada gunluk bez sayisi ona gore mamaya baslanir ilk baslarda kimsenin sutu dortdortluk gelmiyor emdikce articak doktorun drek mamaya baslamasina cok sasirdim
Bir çok kişide oluyor herhbu hissetme olayı herkese oluyor mu?
Ay ben daha doğurmadım..dua et banaaakaç kişi kaldı acaba doğurmayan????????????? gerçi mayısın bitmesine daha var tablo güncelledim doğuranlardan gözümden kaçan olabilir mesaj atın bana.)))))))))))))))))))
Herkeste olmuyor hissetmek demekki bünye meselesihaftaya cuma da bana sezeryan günü verdi doktorum heyecanla beraber korkum da varsezeryandan önce ne yemeli sonra ne yemeli nasıl bir süreç bekliyor beni kafam karışık iyi güzel hamileydik de yani doğumu ve bir bebeğe bakmayı düşününce insan ister istemez bir tedirgin oluyormuş bakabilecek miyim diye kafam çok karışık gerçekten.... bir de burda bazı arkadaşlar yazmış spinal anestezide hissediliyor diye ilk defa duyuyorum ben herkes mi böyle yoksa anesteziye dirençli bünye gibi bişiymi
Kizlar merhaba
Bu sütüm yetiyor mu yetmiyor mu girdabina girdimgünde 1 kez yada 2 gune bir mama verdigim oluyor çünkü 2 mememi emiyor bazen ve 2 saat sonra dolmuyor dogum yaptığım hastanenin cocuk doktoru ilk 1 ay mama ile destekliyoruz dedi saglik ocağına gittim ordakiler resmen kizdilar verme bi daha diye nerden biliosun doymadigini kilo takibi yaptin mi dediler kafam karıştı ama bebeğim bazen cok mutsuz 1 2 saat emiyor bazen doymadigini hissediyorum mama verince guzelce uyuyor yada duruyor. Sizce yanlış mı takviye vermek?
Ben de almak istemiyorum . Zaten senin sancınla aynı dedi de inanmadım tabi. Artık hayırlısı bakalım ne zaman nasıl olackKendi sancin gelmeden suni sanci alma derim. Belki 25inden once veya sonra gelir kendisi. Dogumu zaten ebeler yaptiriyor korkma
Ilk 1 ay süt cok gelmeyeceği için gunde 6 kez 15 cc ile destekleyelim dedi emziriyorum sürekli bazen 2 saati bile bulmuyor bi fışkıra fiskira gelseydi ne zamn cogalir acaba
haftaya cuma da bana sezeryan günü verdi doktorum heyecanla beraber korkum da varsezeryandan önce ne yemeli sonra ne yemeli nasıl bir süreç bekliyor beni kafam karışık iyi güzel hamileydik de yani doğumu ve bir bebeğe bakmayı düşününce insan ister istemez bir tedirgin oluyormuş bakabilecek miyim diye kafam çok karışık gerçekten.... bir de burda bazı arkadaşlar yazmış spinal anestezide hissediliyor diye ilk defa duyuyorum ben herkes mi böyle yoksa anesteziye dirençli bünye gibi bişiymi
Bende kaldımmkaç kişi kaldı acaba doğurmayan????????????? gerçi mayısın bitmesine daha var tablo güncelledim doğuranlardan gözümden kaçan olabilir mesaj atın bana.)))))))))))))))))))
Emzirmnin baslangiclarini mi baz alıyoruz :) ben bitisinden hesapliyorum :) bende oyle sürekli emziriyorum uyanik kaldigi zamanlar zatenhep memede uyudugu zamanda ben uyandiriyorum evet insan doyduguna ikna olamiyor içine sinmiyor her agladiginda kesin ac diyorum:) ikimci cocuk cok daha zor olur cnm sen bilirsin ama kendinide cok zorlama bence 1 öğün dinlenmen gerekirse mama yesin dinlen çünkü anne psikolojisi dinlenmesi de cok önemli. Mesela ben uyumadan dolmuyor göğüslerim ne kadar yersem yiyim uyudugum gibi olmuyorHer hastanenin tutumu farklı. Benim de ilk dogum yaptigim hastane cok emzirme yanlısiydi. Biberon, emzik vs. Cok karsilardi. Surekli emzirin diyorlardi. Hic uyumadan emzirdim nerdeyse ilk haftalar. Bebegim kolikti. Hep aglardi. Gerci aglamalar 4. Haftada basladi ama oncesinde de emmedigi her an mizikirdi ve cok uyumazdi. Ben de o yuzden surekli emzirdim. 2 saatte bir emzirin demislerdi. Ama bir emzirmenin baslangici ile digerinin baslangici arasi 2 saat olucak demislerdi. Zaten bebek en az bir saat emiyordu
Ben hic mama vermedim ama hep ac kaldigini dusunuyordum. 10 gunluk kontrolde kilo alimi cok iyi olunca doyduguna ikna oldum.
Senin gucune bagli biraz da. Sonra gordum ki benden baska mama vermeyen yokmuş. Sutu yetenler bile gece en azindan bi ogun mama verip biraz uyuyorlarmis. Ama o zaman annem yanima gelmisti ve baska isim yoktu. Simdi bir kizim daha var. Gucum yetmeyebilir ona mesela
Benim uyurken gogus pedim ıslanıyor hepBenim hic bir zaman fiskirarak gelmedi. Hatta sutumu ilk aylar görmedim. Herkes gogus pedi kullanıyordu, akan sutleri iz bırakıyordu. Ben gogus pedlerimi arkadasa verdim. Hic ihtiyacim olmadi. Ama ilk 3 ay bebegim cok sik ve uzun emdi. 3 aydan sonra 5 dkda doymaya basladi. Goguslerdeki dolgunluk hissi de gecti. Biz o zaman bebegi 3 aylik anneler olarak yine bi sutumuz yetmiyor panigine girdik. Ama normalmis. 3. Ayda memeler bebegin emmesine gore duzene giriyormus. Artik cok dolgunluk hissi olmuyormus.
bebegim o cok emdigi ilk 3 ay cok iyi kilo aldi. Sonradan azaldi kilo alimi. Gucun yetiyorsa hep emzir canim. Sadece bi gogusu sonuna kadar emmesine dikkat et, sonra digerine gec. Bir dahaki emzirmede de son emdiginden başlasın. Her seansta bir tanesini sonuna kadar emmis olur. Eger iyi emmeden uyuyakalirsa pompayla kalanini cekebilirsin
Ben doguramiyorumkaç kişi kaldı acaba doğurmayan????????????? gerçi mayısın bitmesine daha var tablo güncelledim doğuranlardan gözümden kaçan olabilir mesaj atın bana.)))))))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?