Merhaba arkadaslar. 19 mayis gecesi aniden suyum geldi cok yoğun bir şekilde. Sıfır sanciyla hastaneye gittim. Daha sonra sancilarim sıklasmaya başladı. 36+4 haftaliktik ve doğum konusunu doktorumla konusmamistik. O an bana ne istediğim soruldu ve ben normal doğum dedim. Bir saatte açılmam 5 cm olmuştu. Hemen dogumhaneye alındım. Yarım saat içinde kizim normal doğum ile doğdu. Erken doğum olduğu için kuveze aldılar. Ama durumu iyi. Gözlem altında tutmak istediler. 45 cm 2600 gr. Doğdu. Haziranda beklerken bize surpriz yaptı. İnşallah doğumunuz benimki gibi kolay olur. Hastaneye 2 bucuk gibi gittik. 5.10 da kızım geldi. Herkese simdiden kolaylıklar dilerim.
Kızlar bu sabah farkettim ayağındaki şişlikler inmiş, çok mutlu oldum. Elimdekiler de kısa zamanda iner inşallah... Alyanslarımı takmayı özlediğimi farkettim
Biz de kavuştuk kızımla, 40+0 da gelmeyince doktor ssvd için zorlamak istemedi evine git akşam gel yine gelmezse sezeryan ile alalım dedi öyle yaptık gece 11 gibi doğduk. 3400 gr 50 cm maşallah çok güzel emiyor. Rabbim tüm bebişlere sağlık versin inşallah.
canım çok üzüldüm inşallah bir an önce iyileşir bebişin. öyle küvezde kalıp iyileşen çok var. Senin bebeğin için güçlü kalman lazım moralini bozarsan sütün gelmez... inşallah atlatırsınız
Arkadaşlar,ben diyorum ki,doktora kontrole gittiğimizde,genel konularda yorumları yazalım fikirlerini buraya ekleyelim ki,sadece kendi doktorumuzun bilgileriyle kalmayalım,farklı doktor görüşleri için iyi olur. Ne dersiniz?
Katılıyorum birbirimizi aydınlatın ve fikir olur.biz dün gittik Dr a çok emzirdim sarılık olmadı şükür bizde kan uyuşmazlığı var göğüsler pert tabi o ayri.ama omuzunda hafif şişlik gördü Dr röntgen çektirdik çatlak varmış doğum sırasında olmuş 6 ay içinde geçermiş çok önemsemedi bizde öyle yani yeni doğan Dr u da önemli gerçekten komşumun oğlu da kolu çıkık doğmuş yaşında biseyler e uzanırken solak bu çocuk herhalde demiş Dr a sonra farketmisler kolu yanlış kaynamış çocuk 4 yaşında fizik tedavi ye gidiyor Allah melekleri mizi korusun bizlere bağışlasın.
Emzirdikten sonra da en az 10 dk yatırma canım dik tut. Gercekten zor ama geçecek Allah baska dert vermesin oyle düşün birçok bebek yasıyor bu sorunu emin ol bundan dolayı bogulmaz. Sen bebisini yan yatır reflü yatagında reflü yatagı yoksa da eğim ver yatagına yastık kullanma Allahın izniyle bisey olmaz icini rahat tut.
İnşallah canım sağolasın. Reflü yatağı aldık, o biraz işimizi kolaylaştırdı. Ama en az 2-3 ay daha çekeriz bunu Ama şükür, başka rahatsızlığı olmasın da
ayy yeşilist bir anne buldum ne kadar da mesudummm
yumuşatıcı senelerdir kullanmıyorum, kullanmamaya devam edicem
deterjan içnise frosch kullanıyordum gebelik boyunca kokusu kan kusturdu bana bıraktım, geçen dibindekini bir deneyeyim dedim cıks, 3 kere duruladım hala koku geliyordu
dün green clean aldım onu deneyeceğim bakalım
bir de şu ürünleri buldum araştırıyorum hala:
* duru granül matik sabun
* ecos3 organik deterjan
Benim için çamaşırlarımı yıkarken deterjanımın temizlemesinin yanı sıra kalıntı bırakmaması da cok önemli. Çünkü ağır metaller çamaşırda kalınca vücutta birikmesine neden oluyor. Birçok hastalığa da sebebiyet veriyor. yumuşatıcı kullanmıyorum.Özellikle yumuşatıcılar makinede en son alındığı için çamaşır üzerinde kalıyor. yumuşatıcı olarak sirke kullanıyordum. Ben sodamatik kullanmaya başladım. Ankara sodamatikten memnun kaldım. Özellikle beyazlarım ve tüllerimde çok beğendim. Artık Sirke de kullanmıyorum. Çamaşırlarımı cok sertleştirmiyor. Üstelik ürün acıklamasında da bebek çamaşırlarında kullanabilirsiniz diye belirtilmiş.
Kizlar bnde simdi doktordan geldim 13 gunluk olduk bugun sariligi hala gecmemis bol bol emziriyorum en az 3 kere kakali bez aliyorum beslenmesinde sikinti yoksa baska bir rahatsizliktan olabilirmis sarilik bissuru kan aldilar yavrumdan cok agladi kusmasi icin ultrason cekildi idrar veremedik 2 saat kadar kaldik hastanede isemiycegi tuttu yavrumun eve geldik bklm ibs birsey yoktur
Merhaba arkadaslar. 19 mayis gecesi aniden suyum geldi cok yoğun bir şekilde. Sıfır sanciyla hastaneye gittim. Daha sonra sancilarim sıklasmaya başladı. 36+4 haftaliktik ve doğum konusunu doktorumla konusmamistik. O an bana ne istediğim soruldu ve ben normal doğum dedim. Bir saatte açılmam 5 cm olmuştu. Hemen dogumhaneye alındım. Yarım saat içinde kizim normal doğum ile doğdu. Erken doğum olduğu için kuveze aldılar. Ama durumu iyi. Gözlem altında tutmak istediler. 45 cm 2600 gr. Doğdu. Haziranda beklerken bize surpriz yaptı. İnşallah doğumunuz benimki gibi kolay olur. Hastaneye 2 bucuk gibi gittik. 5.10 da kızım geldi. Herkese simdiden kolaylıklar dilerim.
Rabbim hayırlı eylesin. Haftaniz benimle uyumlu ben sezeryan tarihi aldım. Ama sizin yazınızı okuyunca tuhaf oldum. Demek erken gelme ihtimali de var bebişin Rabbim size ve bebeğinize sağlık sıhhat versin. Merak ettiğim şey yakın zamanda ultrasona gitmiş miydiniz? Ultrason kilo ve boy ölçümü ile doğduğu ölçü aynı mı çıktı acaba merak ediyorum.
Kizlar ben aksam esim gelince acile gidicem bu mesane bel arasinda ki agri yine siddetlendi bu aralar parmak uclarimda uyusmalarda oluyor bu agriyi magnezyum eksikligine bagliyorlar ama magnezyum iciyorum ben baska bisey cikmasindan korkuyorum mesane yirtigi bagirsakta sorun vs gibi seyler daha gecen gun benzer sorundan ust kat komsu dogum yaparken idrar torbasi yirtildi insallah bisey cikmaz zaten yarin miadim da doluyor keske doguma alsalar