Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
kızlar oğlumda ben
ne ikili ne üçlü ne dörtlü test yaptırdım
ayrıntılı ultrasonda çektirmedim şeker yüklemesi yaptırmadım şeker aletiyle kendim kontrol ettim şekerimi
sonuç ne olursa kabulümdü o yüzden gerek duymadım doktorum baskı kuran biri değildi çok şükür sorun etmedi hiç bişeyi büyük ihtimal bunda da yaptırmıcam
ben o kadar şey gördümki çevremde malesef
hasta olmayan bebeklere hasta diyen doktorlar 9 ay anneyi darlayanlar aldır diye ve o çocuk sapa sağlam çok şükür doğanlar
herşey Rabbimin elinde herşey kabulse sadece dua edip beklemek bana yetiyor çok şükür

aynen szi hatırlıyorum şimdi Allah göstermesin test iyi çıkmasa aldırıcakmısımız ben asla aldırmam Allahın verdiği bir canı ancak Allah alır iyi kötü kabulumdur dha doktora gıtmedım ama gidersem de yaptırmam küçük kardeşim de zeka testi yaptılar zekası çok yüksek özürlü olacak ddiler psikolojimiz bozuldu annem ne yıyor ne içiyordu kız kardeşim bir kılo 600 gram dogdu çok şükür onda ki zeka ve akıl kımse de yok o dogana kdr ne çektık ne çekmedik

Şeker yuklemesi önemli. Benim gebelik sekerim çıkmıştı Allah korusun bunu öğrenmeseydim ve diyetle birlikte eslik etmeseydim sonucu benden kaynaklı kötüye gidebilirdi. Seker yuklemesinin aldirmakla alakasi yok. Ben diyet ve olcum yaparak kontrol altina aldim ama bi de insulin kullanmak zorunda olanlar var. Bizim bilgimiz de bi yere kadar dr um 2 li istemisti sonucu guzel cikinca digerlerini istemedi. Detayliyi da yaptırdım ayrica detaylida cok şükür daha net ve renkli sekilde goruyoruz iyi yönden bakmak lazim. Saglikla aliriz ins evlatlarimizi.

Ben şeker yüklemesi istemedim sağ olsun endokrin doktorum yapmadı onun yerine hba1c testi yaptı sonra aclik tokluk aldı ve şeker 3 aydır 280lerdeymis hemen insülin başladık doguma kadar eğer insülin kullanmasaydin bebekte aşırı kilo ve doğum sonrası bebekte şeker düşüklüğü gelişip yogun bakıma alınacaktı bunu bir çok doktora sordum ve hepsi bunlardan bahsetti zaten endokrin doktorunin dediği gibi dogumla insülin kullanımı bitti

2li, 3lü, 4lü testlere, ayrıntılı ultrasona, şeker yüklemesine bu kadar öcü gibi bakmayın hanımlar. Emin olun yapılan bu testler sizin ve bebeğinizin sağlığı için. 2li testte sadece down sendromuna bakılmıyor. Test sonucu da %100 garanti sonuç vermiyor zaten bir olasılık söyleniyor. Yani aldır ya da aldırma denmiyor. Şeker yüklemesi de çok önemli bir test. İçtiğiniz şekerli su zehir değil. 3 dilim baklavaya eşit hep yediğimiz bir şey sonuçta. Lütfen test zamanlarınız geldiğinde ön yargıyla yaklaşmayalım. Doktorumuza güvenelim.

Test sonucu her zaman doğruyu vermediği için anne bu süreci yok yere stresli geçirebildiği için istemiyorum ben açıkçası biraz da hassas ve kaygılı bi yapım olduğundan da olabilir. Yine de doktorumla zamanı geldiğimde konuşacağım en detaylı bilgiyi o verir heralde

Bebeğin kalbi durduğunda hiç bir belirtiniz olmuyor mu daha önce tecrübe edenler merak ediyorum. Biz doktor kontrolüne gidene kadar kalbi duran bebek anneye zarar vermiyor mu

Karın kaçinci ayda çikar acaba benim bulantilarım bittigindeb beri hamile degilmisim gb hissediyorum doktor 1 ay sonra gel dedi ama okadar bekleyemicem acaba kalbi atiyomu hala ilk çocuk çok stresli ya birde tedaviyle olunca allah butün annelerin yardımcısi olsun

Bebeğin kalbi durduğunda hiç bir belirtiniz olmuyor mu daha önce tecrübe edenler merak ediyorum. Biz doktor kontrolüne gidene kadar kalbi duran bebek anneye zarar vermiyor mu
Hiç belirtisi yok maalesef anca kontrole gidince öğreniyorsun. 10 haftadan küçük olduğu için anneye bi zarar vermiyor ama sonraki haftalarda zehirlenme yapıyormuş.

Benim doktorum vücut onu dışarı atmak isteyeceği için mutlaka kanama yaşarsın dedi, aynı soruyu ben de sordum çünkü en son muayenem dün oldu ve ikili test ve ayrıntılı ultrason için 4 hafta sonra çağırdı.

Nar suyu faydalı, çekirdeği ve özü zararlı diye okumuştum. Belki bu ayrımdan dolayı çelişki çıkıyordur.

Kanama yaşamayan arkadaşlar var ben de o yüzden merak ettim. Yaşayıp göreceğiz artık benim de bu ay sonu kontrolüm en son 7+3te gördük

Hiç belirtisi yok maalesef anca kontrole gidince öğreniyorsun. 10 haftadan küçük olduğu için anneye bi zarar vermiyor ama sonraki haftalarda zehirlenme yapıyormuş.
Benim ilk kontrolüm 8’inci haftadaydı. Bir daha 13’üncü haftada gitmeyi planlıyordum. Arayı o kadar açmayayım di mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…