2,5 sene çok uzunmuş yaşınız kaç? Sıkı diyet ve sporla en geç 7-8 ayda gitmiş olmalıydı gibi. Doğumla bi kısmı zaten gidiyor ve tabi emzirirken gerisi dikkatli beslenmek. Umarım hepimiz doğumdan sonra fit oluruz :) psikoloji açısından çok önemli bence buya ben oğlumda 23 kilo aldım kızlar ve 2 sene de anca verdim geçti bile
evde leslie yaptım diyet yaptım
ilk sene spora da gittim falan
ramazanlarda çok şükür emzirirkende oruç tuttum o da biraz verdirdi ama cidden doğum öncesine inmem 2,5 senemi aldı
inşallah bunda öyle olmam çünkü tansiyon riskim var oğlumda gebelik zehirlenmesi başlangıcı yaşadım son haftalar
dikkat etmeliyiz kendimizi tutmalıyız ama her zaman olmuyor malesef
Ara sıra bende kola içiyorum,doğuma gitmedende canım istemişti aralarda bişey olmaz diye düşünüyorum,Abartmayınca eşim karışmaz çünkü şahane bir şey yaptım ve gebeliğimi öğrendiğim an sigarayı bıraktım, kola hafif aslında ama dediğin gibi inanılmaz iç ferahlatmakla beraber zararlı muhtevasının plesentaya geçmesi de üzüyor. Şu bulantı olmasa öyle sağlıklı beslenicem kiiii
Ben 38 bedende kalıcam nasılsa hemen vericem deyip indirimden aldığım kıyafetleri arkadaşıma verdim,bünye değişiyor2,5 sene çok uzunmuş yaşınız kaç? Sıkı diyet ve sporla en geç 7-8 ayda gitmiş olmalıydı gibi. Doğumla bi kısmı zaten gidiyor ve tabi emzirirken gerisi dikkatli beslenmek. Umarım hepimiz doğumdan sonra fit oluruz :) psikoloji açısından çok önemli bence bu
Ben 38 bedende kalıcam nasılsa hemen vericem deyip indirimden aldığım kıyafetleri arkadaşıma verdim,bünye değişiyor
Kafein düşüğe sebep olabileceği için benim dr günde bir Türk kahvesini bile yasakladı. İçmemeye çalış canım bence.Bir de aklımdayken ben haftada 2-3 kez kola içiyorum, şekersiz kola içiyorum ama şeker yoksa da kafein var, mideme çok iyi geliyor çünkü. 2-3 kez de kahve içiyorum dışardaysa decaff istiyorum ama evde öyle olmuyor. Kahve kola tüketen fikri olan var mı?
Ara sıra içmekten bir şey olmaz. Canı kola çekmeyen anne yok sanırım. Benim de çekiyorAra sıra bende kola içiyorum,doğuma gitmedende canım istemişti aralarda bişey olmaz diye düşünüyorum,
Kafein elbette zararlı bunu kabul ederek bahsediyoruz zaten :) bununla beraber günde 300 ml’e kadar kafeinde sakınca olmadığı söyleniyor. Sıfır çok zor gibi :) bir fincan filtre kahve 75 türk kahvesi 85 imiş. Haftada 300 anca alıyorumdur.Bu arada kafein sadece düşüğe de neden olmuyormuş, bebeğe de zararları varmış. Bakın:
Hamilelikte Kafeinin Zararları
Kafeinin hiçbir besin değeri yoktur. Aksine beyini uyarıcı ve bağımlılık yaratıcı etkileri vardır. Gün içerisinde iki fincan kahve, bir kutu kola ya da biraz çikolata yediğinizde 300 mg kafein almış olursunuz. Hamilelikte kafein sınırı ise genelde 200 mg olarak belirlenir. Ancak 200 mg, tüketilebilecek en yüksek dozdur. Yani hamileler çok fazla çay-kahve içmemeli ve çikolata, kola gibi şeylerden uzak durmalı diyebiliriz. Aşırı kafein tüketen hamilelerde şu durumlar meydana gelebilir:
Hangi Besinler Kafein İçerir?
- Aşırı kafein alımı, düşük nedeni olarak görülür. Özellikle ikinci trimester düşükleri başta olmak üzere diğer düşük vakalarına da sebep olabilir. Bu durum günde 600 mg ve fazlası kafein tüketen annelerde görülebilir.
- Hamilelikte veya emzirme döneminde annenin tükettikleri bebeği de etkiler. Kafeinin kalp ve dolaşım sistemi ile sinir sitemi ve davranışlar üzerindeki etkisi, bebeklerde de görülebilir. Yani alınan kafein, gelişmekte olan fetüs ve yenidoğanda da benzer etkiler yaratır ve bu hiç sağlıklı bir etki değildir. Bebek ne kadar küçük ise kafeini vücuttan atma yeteneği de o kadar azdır. Bu yüzden kafein dozunuzu bunu düşünerek belirlemenizde fayda var.
- Kahve anneye çarpıntı yapmayabilir, fakat anne karnındaki bebeğin kalp atışı ya da solunumunda hızlanmalara neden olabilir.
- Kafein, bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiler. Bebeğin, doğumdan sonraki hayatında unutkanlık ve öğrenme güçlüğü yaşamaması için uzmanlar annelerin kafeinden mümkün olduğunca uzak durmaları gerektiğini söylerler.
- Hamilelikte vücudun demir gereksinimi artar. Kafein özellikle yemekten sonra tüketildiğinde, demir emilimini %40 oranında azaltır.
- Kahve,
- Çay,
- Kola, gazoz,
- Meyveli soda,
- Çikolata,
- Kakao,
- Yapay tatlandırıcılı yiyecek ve içecekler,
- Enerji içecekleri,
- Bazı ağrı kesici ilaçlar.
Bebeğe kaç gr almanın zarar verdiğini, kaç gr kafeinin beyinsel gelişimini olumsuz etkilediğini bilmiyoruz ama. En güzeli gerekmedikçe hiç kullanmayıp sıfır risk almak bence. Sonuçta kafein bize de zararı olan bir şey. Haftada bikaç kez bir bardak kola içmek gibi sınırlı bir tüketimin çok zararlı olacağını ben de sanmıyorum ama daha sık tüketilmemeli.Kafein elbette zararlı bunu kabul ederek bahsediyoruz zaten :) bununla beraber günde 300 ml’e kadar kafeinde sakınca olmadığı söyleniyor. Sıfır çok zor gibi :) bir fincan filtre kahve 75 türk kahvesi 85 imiş. Haftada 300 anca alıyorumdur.
Bana pamuklarda da yatsan düşecekse engel olamazsın demişlerdi,ben biraz eski kafayım sanırım zaten herşey yasak,ne kadar pimpirpktim olunca muhakkak bişey oluyor,eskiler nasıl geçirdiyse aynı onlar gibi olmaya çalışıyorum,böyle daha az strese giriyorumKafein elbette zararlı bunu kabul ederek bahsediyoruz zaten :) bununla beraber günde 300 ml’e kadar kafeinde sakınca olmadığı söyleniyor. Sıfır çok zor gibi :) bir fincan filtre kahve 75 türk kahvesi 85 imiş. Haftada 300 anca alıyorumdur.
Ben Ayaz Aras falan modern isim koycam diyordum hamile kalmadan önce 5,5 aylıkken Ramazan ayında bir etkilenmişim dedim Ömer,Yusuf yada Ali olmalı diye Ömer koyduk,öyle içimize sindi ki,anne babanın görevi anlamlı olsun diye düşününce fikirler değişiuoBenim için en önemlisi üç kişiden birinde bulunmayan isim olması. Demirler efeler yağızlar baydı artık. Eski isimler daha cool geliyor bana :) anlamı mühim, çocuğa güzel isim koymak ana babanın görevi.
Valla kolayı en son ne zaman ıctıgımı hatırlamayan ben.canım kola çekiyo ve içtim yarım litre olmuştur.son şişeyi iöerken de bu son drdım ve bitti.içmesem unutamazdım.kahve de 2 3 kere içmişimdir..içmesem kafamada takılı kalırdıAra sıra içmekten bir şey olmaz. Canı kola çekmeyen anne yok sanırım. Benim de çekiyor
Oncelikle merhabalar ☺bu platformda olmak cok guzel kacirmamaya okumaya ozen gosteriyorum fakat yogunluk sebebiyle nerde kaldigimi gormek icin hemde haftada bir yada iki nokta koyuyorum ki bebekteki degisimleri gormek icin baska sebebide olmaz zaten.ama benim de okadar sormak istediklerim oluyorki malesef yazamiyorum simdi bu duruma aciklik getirdiysem belki sizde soruma care olursunuzMerak ettim gercekten bilmedigim icin soruyorum neden surekli nokta koyuyorsunuz? Bu forumda bilmedigim bir olay mi bu ilk defa goruyorum
Benim de bie kizim var 25 aylik 14 kilo. Aliyoruz mecburen ben biraz korkuyor olsamda bazen karnim ağrıyor alamam diyorum :) Cok sorun olmadi kaldirmak yatirmak cok şükür simdiye kadarHamile olan arkadaslarima Rabbim saglicakla kucaklarina almayi nasip etsin insallah, bircogunun daha evde kücük bebegi varken hamile kalmis, peki dikkat edebildinizmi kucaginiza almakta problem varmi? Hani agir kaldirmak egilmek bükülmek felan bunlara dikkat edebildinizmi? yoksa Rabbim icimizdeki canlari koruyormu her sekilde ?
İnşallah güzel sonuçlarla dön canım12+4 te tam ikili testim benimde dün bimarkadalım çok geç dedi çok kafamı karıştırdı gece boyu kafama taktım. Normal di mi?
Şimdi geldim doktordan kızlaaarGünaydın, geçen hafta yapıldı ikili tarama hiç gerilmediğim gibi test yapılacağını bile unutmuştum, çok şükür tertemiz çıktı sonucu, rahat ol düşünme gerilme bebişini de germe sonuç çıkana kadar çok yorulursun sonra :) hiçbir şey çıkmaz Allahın izniyle
Bende de öksürük vardı ıhlamur çayına zencefil bal limon karanfil atarak sıcak tükettim yada balli sut yada k.biberli çay gece ayak altima viks surdum corap giydim yattım 3-4 günde geçti (viksin zararı yok) çok nadir öksürüyorum bugünOncelikle merhabalar ☺bu platformda olmak cok guzel kacirmamaya okumaya ozen gosteriyorum fakat yogunluk sebebiyle nerde kaldigimi gormek icin hemde haftada bir yada iki nokta koyuyorum ki bebekteki degisimleri gormek icin baska sebebide olmaz zaten.ama benim de okadar sormak istediklerim oluyorki malesef yazamiyorum simdi bu duruma aciklik getirdiysem belki sizde soruma care olursunuzasiri okusurme var ne yapabilirim sizce
Canim benim doktorum ikiz oldugu icin dna testi yaptrman daha net sonuc verir dedi. Ama ben dusunmuyorum. Fiyati 500 dolar dedi. Kesin sonuc veriyormus.Kizlar selam. Aranızda fetal dna yaptıran var mi. Ucreti hastanesi vb.. bilgilere sahip olanlar
Aynen böyle düşünüyor ve ben de aynen böyle yapıyorumBana pamuklarda da yatsan düşecekse engel olamazsın demişlerdi,ben biraz eski kafayım sanırım zaten herşey yasak,ne kadar pimpirpktim olunca muhakkak bişey oluyor,eskiler nasıl geçirdiyse aynı onlar gibi olmaya çalışıyorum,böyle daha az strese giriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?