Sogan kaynatilip suyu icilince o etkisi oluyor tabii ama benim dedigim çig soganin saldigi su ki zaten salatalarda vs ayni su oluyor. Amaaa mutlaka doktoruna danismasi gerektigini ekledim ben bunu hamile degilken yapmistim, gebelikte soludugumuz havaya kadar dikkat etmemiz gerektiginden danismadan ve emin olmadan birsey uygulanmasini ben de tavsiye etmiyorum
Benim de normalde sevmediğim kola ve gazlı içecekleri hamilelikte çok canım çekiyor içimi ferahlatıyor ama eşim izin vermiyor kafein bence vücut istiyor çünkü çok baş ağrısı çekiyorum kahve içince rahat ediyorum
Selam herkese ben bugun hickira hickira ağladim gozlerim şişti şuan başim agriyor acaba bebeğime bişey olmuş mudur
nie aģladigimi gelecek olursak eşim olacak odunla ilgili dahasini sormayin
Kuzum bu surecte bebek stresi ve uzuntuyu hisseder derler. Mumkun oldugunca kafana takma hicbirseyi, kirildiklarini bile dogum sonrasina ertele ayrica bir aglamayla hicbir sey olmaz ama mutlu ve rahat gecirmek varken stres ve uzuntu nedenn?? Takma kafana
Selam herkese ben bugun hickira hickira ağladim gozlerim şişti şuan başim agriyor acaba bebeğime bişey olmuş mudur
Ah canım, hiçbir şey için üzme güzel canını. Bebeğine bir şey olmamıştır merak etme. Ama yine de her zaman moralini olabildiğince yüksek tutmaya çalış. Hiçbir şey sen ve bebeğinden daha önemli değiş unutma. Eşinle olan mesele de düzelecektir bir şekilde. Her ilişkide sıkıntılar olur.
Ya ben var ya ah bu ben geçen gün mega boy cips aldık, oturdum yavaş yavaş bir iki üç derken onu yedim. Eşim de az bişey yedi. Sonra mahvoldu midem tabi zirvede bıraktım daha cips mips yok yazık canımıza ya
bu arada ben de 11’inci haftamdayım, en son 8’inci haftamda kontrole gitmiştim. Doktor şu gün gel filan demedi ankara şehir hastanesi belki bilirsin. Şimdi ne zaman gitmeliyim acaba kontrol 12 artılarda gitsem geç mi olur ki ikili test için.
Ilk gebeliğimde kan ve ultrason bakmıştı. Muane eder gibi bebegin uygun pozusyonunda durdururp ense kalinligina bakmıştı. Ama ikizlerde nasil denk getircek bilmiyorum. Çünkü en son gittigim de biri dik biri yatak duruyodu. Nasil denk getircwk bilmiyorum tek bebege göre uzun sürer bence. Detayli gidip geleyim yazarım
Ya ben var ya ah bu ben geçen gün mega boy cips aldık, oturdum yavaş yavaş bir iki üç derken onu yedim. Eşim de az bişey yedi. Sonra mahvoldu midem tabi zirvede bıraktım daha cips mips yok yazık canımıza ya
bu arada ben de 11’inci haftamdayım, en son 8’inci haftamda kontrole gitmiştim. Doktor şu gün gel filan demedi ankara şehir hastanesi belki bilirsin. Şimdi ne zaman gitmeliyim acaba kontrol 12 artılarda gitsem geç mi olur ki ikili test için.
Dr beni 12. Haftada çağırdı canım. 11-14 haftaları arasında 2li test yapılıyor diye biliyorum. 12.haftanda gidip yaptır bence. Ben DNA testi yaptıracağım İçin 2li test istemedi dr.
Evet :) erkek. Kesin olarak söyledi, hatta aksi mümkün değil mesleği bırakırım diyecek kadar netti. 4 boyutlu ultrason görüntüsü bile aldık. Elleriyle gözlerini ovalıyordu.
Yaa ne güzel su an net bi sekilde bilmek günlerimiz tamamen ayniymis 12+2 de gittim ama göremiyorum dedi. Yarin sonuc icin gitcem. Rica etcem bakalim tekrar bakar insallah. Cok heyecanlaniyorum
Ben ilac kullanmamaya calisiyorum gebelikten once de kullanmazdim ama artik surekli olmasi sinirimi bozmaya basladi. İlac alsam bugunluk keser belki ama yarin tekrar olursa hergun ilac mi alicam?? İlk uc ay normal yaziyor internette ama bakalim gececek mi...
Bir de aklımdayken ben haftada 2-3 kez kola içiyorum, şekersiz kola içiyorum ama şeker yoksa da kafein var, mideme çok iyi geliyor çünkü. 2-3 kez de kahve içiyorum dışardaysa decaff istiyorum ama evde öyle olmuyor. Kahve kola tüketen fikri olan var mı?
Hazırlık yapmayı düşünmüyorum aslında. Cinsiyete göre renk seçimlerinden nefret ederim. Her renk her iki cinsiyete de giydirilmeli bence. Zaten daha önce iki kaybım olduğu için son aya kadar korkudan bişey alamam son ay birkaç şey alırım yeterli olur doğduktan sonra da alınır bir çok şey. Hastanede oda süslemeleri falan filan da çok saçma geliyor bana insanlar sırf ona deli gşbi uğraşıp masraf ediyorlar. Onun yerine çocuğuma şahane oyuncaklar almayı tercih edenlerdenim ☺
Rengin cinsiyeti olmamalı bence, birsürü güzel renk varken; kıza şu renk, erkeğe şu renk diye sınırlandırmak çok da mantıklı değil gibi. Hem çocuklara cinsiyetçi yaklaşımı da aşılamamış oluruz.
Süs püs olayına gelince de özentilikten ve farklı olmaya çalışmaktan başka bişey değil, kaldı ki artık farkı da kalmadı, herkes yapıyo çünkü
Rengin cinsiyeti olmamalı bence, birsürü güzel renk varken; kıza şu renk, erkeğe şu renk diye sınırlandırmak çok da mantıklı değil gibi. Hem çocuklara cinsiyetçi yaklaşımı da aşılamamış oluruz.
Süs püs olayına gelince de özentilikten ve farklı olmaya çalışmaktan başka bişey değil, kaldı ki artık farkı da kalmadı, herkes yapıyo çünkü
Gerçekten bi ohhh bee de benden harfi harfine katılıyorum söylediklerine Allah tan eşim de benimle aynı düşüncede. Bir önceki kaybımda da daha cinsiyet falan öğrenmemiştik kırmızı bebek arabası aldı eşim o da renk konusuna hiç takık değil. Aslında daha bebeklikten itibaren cinsiyetçi yaklaşımları çocuklarımıza farkında olmasak da aşılayan biziz ne yazık ki...
Beni de hoca hesaplamalarıma göre 13. Haftada çağırmış. Ama geç değil illa Bi haftası yok 14. Haftaya kadar çağırabilir çıkan sonuçlar da alındığı haftaya göre değerlendirilir.
Kızlar benim endişem tek ne kanama ne ağrı yok ama acaba bişey olmuşumdur diye
Hala bende uykudan başka hiçbir sıkıntı yok ne baş ağrısı ne mide bulantısı nede kusma insan göğsüne bakıp acımıyor acaba bişey mi oldu ki dermi