Herkese günaydınlar
Geçtiğimiz haftayı nabız yüksekliği ve baş dönmeleriyle çoğunlukla hastanede geçirdim, ilk gebeliğimde atom karınca gibiydim bu sefer baya zorlanıyorum ama çok şükür minnoşumun sağlığı iyi bunlar da gebeliğin tadı tuzu diyorum
Kızlar aman diim kilonuza beslenmenize dikkat edin, doğumda da rahat edersiniz sonrasında da
halsizlik ve yorgunluktan dolayı hamile platesine bir türlü başlayamadım, bahçede yürüyüş bile yapamıyorum, o nedenle beslenmeme pür dikkat ediyorum
beyaz unu komple çıkardım evden ve şeker neredeyse hiç tüketmiyorum, doktorum da şeker yükleme yapmayacak
kilom yeni yeni kendine geldi, 67 ile başladım, 64 e düşmüştüm, şimdi 69 oldum, ilk gebeliğimde 12-13 kilo alımı ile doğuma girmiştim bakalım bu sefer nasıl olacak
doktorumun önerisi:
* her öğünde protein al, yumurta et kuru fasülye vb her öğününde muhakkak bunlardan biri olsun
* haftada 1-2 kez balık ye
* sebzeleri sirkeli suda bekleti kabuklu olanları kalınca soy da ye
Piqlett05 gaz ya da bebeğin pozisyonuna göre benim de zaman zaman sertleşiyor
doktorumun dediği:
* adetinin ilk günü gibi bir sancı yaşarsan hemen gel
* pembe/turuncu/kırmızı lekelenmen olursa hemen gel
* bacağın/kolun/göğsünde şişlik, ödem ağrısı, damar renginde koyulaşma olursa ışınlan da gel
* sertlik hiç geçmiyorsa ve ağrılıysa hemen gel
bu arada doktoruma her muayenede daha da hayran kalıyorum
her zaman hem doğal hem de medikal her yöntemi anlatıyor
14. haftada tuvalete çıkarken kötü bir koku geliyordu mesela, tam doktor değişiklik dönemimdi, eski doktorum hemen fitil verdi, bu doktorum sirekli suyla teharetlenmeyi önerdi, ben doğal olanı tercih ettim ve idrar kültürüm temizlendi
Allah senden razı olsun doktor civanımmm