Evet benim de göğüslerim çok büyük meme ucum hiç yok başta çok zorlanmıştım. Meme ucu olmayan arkadaşlara önerim özellikle ilk bir iki gün ebelerden yardım isteyin muhakkak doğru emzirdiğinizi kontrol etsinler. Ben ilk günler ucunu tutturduğum için hem bebek eze eze yara yaptı mememin ucunu hem de kahverenginin hepsini ağzına vermediğim için tüm sütü ememedi mastit oldum süt kanallarım tıkandı çok uğraştık. Yaralardan dolayı ağlaya ağlaya emziriyordum. Bebek memeyi ilk tuttuğunda damağıyle eziyordu, o zaman yerleri dövüyordum ayallarımla. Ne zaman ki meme çiğnemekten uzayıp damağın arkasına ulaşıyordu o zaman acı bitiyordu. Meme çocuğun ağzından yassı çıkıyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum. Memenin hepsini ağzına sokmayınca ucu damak kısmında kalıp eziliyor.
Neyse böyle uzun bir süre çektikten sonra mastit günlerinden birinde doktora gittim ilaç falan verir diye, kadın o kadar iyi çıktı ki. Dedi sen emzirirken yanlış bişey yapıyorsun onu düzeltmediğin sürece bu yaraların geçmez. (Mememin birinin ucu tamamen koptu bu arada) Sonra bebeği al gel ebeler görsün seni dedi, emzirirken ne hata yapıyorsun diye. Kızımı aldım geldim. Ebe memenin kocaman kahverengi yerini o kadar güzel itti ki çocuğun ağzına ilk defa acısız emzirdim. Hem de ucu kopmuş mememdi düşünün. Bunları yazıyorum ki inşallah birine faydası olur.
1. Memenin hepsini bebeğin ağzına sokun muhakkak. Ve ilk günler ebelere baktırın hata var mı diye. Memeniz acıyorsa bir yerde bir yanlışlık vardır. Doğru verince memeyi ucu kopmuş memem bile acımıyordu siz düşünün
2. Meme ucum yok diye endişe etmeyin. Dediğim gibi ucu komple kopmuş memeyle bile 2 yıl emzirdim. (Not: kopan meme ucunun yerine 1 yıl kadar bir sürede yenisi çıktı
)
Siz siz olun benim yaptığım hataları yapmayın.