37. Haftanı görene kadar beklersinÖncelikle size de çok çok geçmiş olsun: Maalesef küçük bir yerde olduğumuzdan seçeceğimiz yok, tek özel hastane var. Yoğun bakım yok, perinatalog yok orada da. Ama erken olmazsa galiba özele gideceğim gibi duruyor.
Benim memem de büyük ucu daEvet benim de göğüslerim çok büyük meme ucum hiç yok başta çok zorlanmıştım. Meme ucu olmayan arkadaşlara önerim özellikle ilk bir iki gün ebelerden yardım isteyin muhakkak doğru emzirdiğinizi kontrol etsinler. Ben ilk günler ucunu tutturduğum için hem bebek eze eze yara yaptı mememin ucunu hem de kahverenginin hepsini ağzına vermediğim için tüm sütü ememedi mastit oldum süt kanallarım tıkandı çok uğraştık. Yaralardan dolayı ağlaya ağlaya emziriyordum. Bebek memeyi ilk tuttuğunda damağıyle eziyordu, o zaman yerleri dövüyordum ayallarımla. Ne zaman ki meme çiğnemekten uzayıp damağın arkasına ulaşıyordu o zaman acı bitiyordu. Meme çocuğun ağzından yassı çıkıyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum. Memenin hepsini ağzına sokmayınca ucu damak kısmında kalıp eziliyor.
Neyse böyle uzun bir süre çektikten sonra mastit günlerinden birinde doktora gittim ilaç falan verir diye, kadın o kadar iyi çıktı ki. Dedi sen emzirirken yanlış bişey yapıyorsun onu düzeltmediğin sürece bu yaraların geçmez. (Mememin birinin ucu tamamen koptu bu arada) Sonra bebeği al gel ebeler görsün seni dedi, emzirirken ne hata yapıyorsun diye. Kızımı aldım geldim. Ebe memenin kocaman kahverengi yerini o kadar güzel itti ki çocuğun ağzına ilk defa acısız emzirdim. Hem de ucu kopmuş mememdi düşünün. Bunları yazıyorum ki inşallah birine faydası olur.
1. Memenin hepsini bebeğin ağzına sokun muhakkak. Ve ilk günler ebelere baktırın hata var mı diye. Memeniz acıyorsa bir yerde bir yanlışlık vardır. Doğru verince memeyi ucu kopmuş memem bile acımıyordu siz düşünün
2. Meme ucum yok diye endişe etmeyin. Dediğim gibi ucu komple kopmuş memeyle bile 2 yıl emzirdim. (Not: kopan meme ucunun yerine 1 yıl kadar bir sürede yenisi çıktı)
Siz siz olun benim yaptığım hataları yapmayın.
Tam dua okuyordum bendeGünaydın hamişlerrbugün şeker yüklemesi yapmaya gidiyorumve uzun aradan sonra bebisimi goruceeem.cook ozledim minnosumu annesinin tospigii .. Ins güzel sonuçlar alirım ,bosbolca duaa
Günaydın kızlar, 50 gramlık şeker yüklemesi istedi doktorum hastaneyi aradığımda öğleden sonra da oluyor gibi bişey dendi yaptıranlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız sabah aç mı gidilmeli yoksa günün herhangi bir saati de oluyormu?
Ben de öyleBenden aç gitmemi istemişti kuzum
Benden aç gitmemi istemişti kuzum
Tamamdır kızlar sağolunnBen de öyle
Sabaha verdi randevumu bu sefer
Detaylı vs. için zaten başka bir doktora gittim, devletteki kendi gönderdi kasım. Bak sakın buralarda oyalanma, dedi. Ama kendi doktorum Bursa’da aslında. Maalesef ona sürekli gidemiyorum. Doğumu da orada yapamam. Kafamdaki senaryo nasılsa normal olacak bir de baştan eşler eğitime gelebilir, eğitime gelene de refakatçi kartı veriyoruz dediler. Sonradan tabii haklı oldukları noktalar var erkek olmuyor dediler. Benim annem zaten panik bir insan, kayınvalidem çok iyidir ama anneme gelme deyip onu çağırsam annem küser. Biz böyle işleri genelde eşimle hallettik hep. Bir de babası arkadaş bu çocuğun, doğuma giremeyecek, ilk akşam beraber olamayacaksak ne anladım bu işten. İbre yavaştan kayıyor ama hadi hayırlısı.sgk anlaşmalı özel bir hastaneye gidin bence. bilmiyorum bana devletin ultrasonu bile yetrsiz gibi geliyor 10 dk bakıp yolluyorlar. yoğunluktan dolayı özensizler . Riskli durumunuz da varmış bence iyice araştırıp sgk anlaşmalı bir özel hastaneye gidin.
Detaylı vs. için zaten başka bir doktora gittim, devletteki kendi gönderdi kasım. Bak sakın buralarda oyalanma, dedi. Ama kendi doktorum Bursa’da aslında. Maalesef ona sürekli gidemiyorum. Doğumu da orada yapamam. Kafamdaki senaryo nasılsa normal olacak bir de baştan eşler eğitime gelebilir, eğitime gelene de refakatçi kartı veriyoruz dediler. Sonradan tabii haklı oldukları noktalar var erkek olmuyor dediler. Benim annem zaten panik bir insan, kayınvalidem çok iyidir ama anneme gelme deyip onu çağırsam annem küser. Biz böyle işleri genelde eşimle hallettik hep. Bir de babası arkadaş bu çocuğun, doğuma giremeyecek, ilk akşam beraber olamayacaksak ne anladım bu işten. İbre yavaştan kayıyor ama hadi hayırlısı.
Yok canım alakası takma benim annemin göğüs ucu çoktu ama sütü gelmemiş bende.
Ben 12. Haftadan beri kullanıyorum kilo vermedim ama almadım da o yüzden doktorum vitamin önemli dedi. Çünkü çocuk senin depoları sömürüyormuş 3 aydan sonra. Gyno Ferro kan ilacı ve decavit kullanıyorum ben de. Decavit çok vitamin içeriyor. Ama sen bi kan ilacı da iste. Demir anemisi çok halsizlik iştahsızlık ve mide bulantısı baş ağrısı yapar. Yıllarca çektim ben. Hamilelik öncesi de.
Zencefil bal limon karışımı bana iyi geliyordu ama gebelikte kullanılır mı bilmiyorum macun gibi yapıp ağzında bekletiyorum baya yakıyor dayanabildiğin kadar. Sonra balgam olarak attırıyorArkadaşlar boğazlarım sis yanıyor Ihlamur içtim ballı siyah turp suyu içiyorum gecmiyorrrrr bı akıl verin ne olurrr
Dün aksam oğluma balin icine sarimsak rendeliyorum 15 dk bekliyor o, sonra yedi onu simdi maşallah biseyi kalmadi, hep bunu yapiyorum ben bal+sarimsak, hamilelikte zarari varmi bilmiyorumda ama super bi karışımArkadaşlar boğazlarım sis yanıyor Ihlamur içtim ballı siyah turp suyu içiyorum gecmiyorrrrr bı akıl verin ne olurrr
canım biraz densizlik etmiş doktorun ama hakli olduğu yanı şu ki hic bir branş"perinatolog" kadar aydınlatıcı olamaz.aletinden bilgisine hic biri ne kadın dogum doktorun ne radyologun onun eline su dokemez.ama senin doktor baya patavatsiz o ayri :)
Şimdiki aklım olsa normal doğumda da özele giderdim. Oğlumda devletin çok artısı vardı yenidoğan yoğun bakım, doğumhanede özel oda, eğitim aldığım ebeler ve doğum kendi giren doktorum ama 1 mayıs resmi tatilde gelen oğlum ile doktorum konferansta, ebeler izinli...doğuma giren doktor bebek iri strese girdi diyerek hemen sezeryana aldı kısmet yani bu işler. Yine özele gidiyorum ama doğum nerede olur bilmiyorum. Sezeryan olaca muhtemelen ama ssvd diye bir durum da var yada erken gelen bebekDetaylı vs. için zaten başka bir doktora gittim, devletteki kendi gönderdi kasım. Bak sakın buralarda oyalanma, dedi. Ama kendi doktorum Bursa’da aslında. Maalesef ona sürekli gidemiyorum. Doğumu da orada yapamam. Kafamdaki senaryo nasılsa normal olacak bir de baştan eşler eğitime gelebilir, eğitime gelene de refakatçi kartı veriyoruz dediler. Sonradan tabii haklı oldukları noktalar var erkek olmuyor dediler. Benim annem zaten panik bir insan, kayınvalidem çok iyidir ama anneme gelme deyip onu çağırsam annem küser. Biz böyle işleri genelde eşimle hallettik hep. Bir de babası arkadaş bu çocuğun, doğuma giremeyecek, ilk akşam beraber olamayacaksak ne anladım bu işten. İbre yavaştan kayıyor ama hadi hayırlısı.
Hiç bilgim yok cnm ama merak ettim şimdi başka ne kanıKizlar birsey sorucam size. Kan şekerini ölçen cihaz ile parmak ucunu delmek sart mi yani herhangi bir yerden cikan kan ile yapilan olcum dogru cikmaz mi?
Normal olur diyorsunuz da ya son dk sezeryan olması gerekirse ? Güvendiğiniz doktor kimse ona gidin bence durumu riske atmayın. Babanın o gece yanınızda kalamayacak olması tam bir rezaletDetaylı vs. için zaten başka bir doktora gittim, devletteki kendi gönderdi kasım. Bak sakın buralarda oyalanma, dedi. Ama kendi doktorum Bursa’da aslında. Maalesef ona sürekli gidemiyorum. Doğumu da orada yapamam. Kafamdaki senaryo nasılsa normal olacak bir de baştan eşler eğitime gelebilir, eğitime gelene de refakatçi kartı veriyoruz dediler. Sonradan tabii haklı oldukları noktalar var erkek olmuyor dediler. Benim annem zaten panik bir insan, kayınvalidem çok iyidir ama anneme gelme deyip onu çağırsam annem küser. Biz böyle işleri genelde eşimle hallettik hep. Bir de babası arkadaş bu çocuğun, doğuma giremeyecek, ilk akşam beraber olamayacaksak ne anladım bu işten. İbre yavaştan kayıyor ama hadi hayırlısı.
sol elin işaret ya da orta parmağından alınan kan ile ölçülüyor. dikkat edilmesi gereken nokta ise parmak delindiğinde gelen ilk kanı peçeteye silip parmağı tekrar sıkıp gelen kan ile ölçüm almak.Kizlar birsey sorucam size. Kan şekerini ölçen cihaz ile parmak ucunu delmek sart mi yani herhangi bir yerden cikan kan ile yapilan olcum dogru cikmaz mi?
Ankaradayım özeller çok pahalı doğum için,ilkini hacettepe üni hastanesinde yaptım,normal doğum 2gün kaldım,eşim çok rahat gelip gitti ama yanımda ilk gece kardeşim,2.gece annem kaldı benim iyiki onlar kalmış,onlar verdi yatırdı altını değiştirdi,toplayamadım hemen kendimi,tabi çok iyi hissedenlere oluyor,dr.tanıdığımızda doğum hastanesi kalabalıktır ama en donanımlı hastaneler dedi,yenidoğan bölümü olması herşeyden önemli,sağlıkla doğsunlarda yorgunluk geçince daha güzel oluyorDetaylı vs. için zaten başka bir doktora gittim, devletteki kendi gönderdi kasım. Bak sakın buralarda oyalanma, dedi. Ama kendi doktorum Bursa’da aslında. Maalesef ona sürekli gidemiyorum. Doğumu da orada yapamam. Kafamdaki senaryo nasılsa normal olacak bir de baştan eşler eğitime gelebilir, eğitime gelene de refakatçi kartı veriyoruz dediler. Sonradan tabii haklı oldukları noktalar var erkek olmuyor dediler. Benim annem zaten panik bir insan, kayınvalidem çok iyidir ama anneme gelme deyip onu çağırsam annem küser. Biz böyle işleri genelde eşimle hallettik hep. Bir de babası arkadaş bu çocuğun, doğuma giremeyecek, ilk akşam beraber olamayacaksak ne anladım bu işten. İbre yavaştan kayıyor ama hadi hayırlısı.
Aynen cnm benimde tek bogazimda sıkıntı var oksuruk.salgin mahvetti.gecmis olsunArkadaşlar boğazlarım sis yanıyor Ihlamur içtim ballı siyah turp suyu içiyorum gecmiyorrrrr bı akıl verin ne olurrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?