Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar benim göğüs ucum yok gibi yani içe doğru duruyo acaba çıkar mı çocuk nasıl emecek onu düşunup duruyorum oyle olan var mı ?
Merak etme canım tüm kahverengi kısmı alıyor bebişler senin desteğinle yoksa yara oluyor memen zaten emzirme hemşiresi anlıtıyor sık geliyor devlette de özelde de. ucunu bebiş çıkarır çıkarmasa bile ucu açık sonuçta geliyor süt. Rızkını Allah veriyor hiç dertlenme cuk cuk doyar. Sadece eski grubumdan biliyorum ilk günler emzik biberon verenler maalesef süt azlığı yaşadı sonrası mama takviyesi sonrası kaçınılmaz kısır döngü süt bitmesi çok üzüldüler... Ben çok savaştım bu çocuk aç mı sürekli emiyor senin sütün yavan mı doyurmuyor mu neden sık emiyor diyenlerle. Bildiğim tek şey vardı en ufak bir korkuda bile emerek sakinleşiyorlar sonrasında ağzına soksan da almıyorlar bu kez meme reddi mi yaşıyor diye heyecanlar Tecrübe gerçekten güzel bir şey ama dönüp baktığımda çok okumanın ve eğitimlerin elbetteki cazgırlığım sayesinde tecrübeli bir anne gibi iş çıkarmışım çok şükür diyorum. Sürekli onun annesi benim karışmayın diye geziyordum, Allah'ım çılgın lohusa ben :)

10 kilo çok fazla canım doktorun ne diyor bence vitamin almayı ihmal etme nasıl yetişirsin onca işe diğer çocuklarına.

sgk anlaşmalı özel bir hastaneye gidin bence. bilmiyorum bana devletin ultrasonu bile yetrsiz gibi geliyor 10 dk bakıp yolluyorlar. yoğunluktan dolayı özensizler . Riskli durumunuz da varmış bence iyice araştırıp sgk anlaşmalı bir özel hastaneye gidin.

Kizlar gunaydin soda icen var mi?
Midem bazen okadar kotu oluyor ki sislik,gaz, eksime yatamiyorum bile soda rahatlatiyor midemi.
Kola vs hic icmiyorum ama.
Soda da asitli ya bir yan etkisi bisi olur mu?
icen var mi?

ben sade beypazarı bide aşırı rahatsız olursam gaviscon yazdı doktorum canım o çok etkili

hım ilk doğumunsa bülent hocanın uğraşmayıp direkt sezeryana aldığını söylemişlerdi mehmet ağar daha normal doğumu destekliyormuş ondan sordum
Bende mehmet ağar i istiyorum hakkında güzel.seyler dediler..ama nasip bakalim haftaya giderim Heralde

7sinde başladı 12sinde bitti adetim eve giderken testalayım kan tahlili vereyim bari

10 kilo çok fazla canım doktorun ne diyor bence vitamin almayı ihmal etme nasıl yetişirsin onca işe diğer çocuklarına.
Hem aile hekimi hem kadin dogumcu, bisey olmaz kan degerlerin cok iyi, ama bu aydan sonra decavitr başla dedi kadin dogum yetisemezsin, 2 cocuk var bide evde kosusturuyorymum.
Gece cok hastaydım, başım çok ağrıyor şuan...

Günaydın kızlar, 50 gramlık şeker yüklemesi istedi doktorum hastaneyi aradığımda öğleden sonra da oluyor gibi bişey dendi yaptıranlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız sabah aç mı gidilmeli yoksa günün herhangi bir saati de oluyormu?

Kızlar benim göğüs ucum yok gibi yani içe doğru duruyo acaba çıkar mı çocuk nasıl emecek onu düşunup duruyorum oyle olan var mı ?
Yok canım alakası takma benim annemin göğüs ucu çoktu ama sütü gelmemiş bende.
Hem aile hekimi hem kadin dogumcu, bisey olmaz kan degerlerin cok iyi, ama bu aydan sonra decavitr başla dedi kadin dogum yetisemezsin, 2 cocuk var bide evde kosusturuyorymum.
Gece cok hastaydım, başım çok ağrıyor şuan...
Ben 12. Haftadan beri kullanıyorum kilo vermedim ama almadım da o yüzden doktorum vitamin önemli dedi. Çünkü çocuk senin depoları sömürüyormuş 3 aydan sonra. Gyno Ferro kan ilacı ve decavit kullanıyorum ben de. Decavit çok vitamin içeriyor. Ama sen bi kan ilacı da iste. Demir anemisi çok halsizlik iştahsızlık ve mide bulantısı baş ağrısı yapar. Yıllarca çektim ben. Hamilelik öncesi de.

Canım göğüs ucu hiç önemli değil zaten süt o kahverengi yerden geliyor ve bebek emdikçe de olmayan uçlardan bile geliyormuş, rahat ol yani.

Evet benim de göğüslerim çok büyük meme ucum hiç yok başta çok zorlanmıştım. Meme ucu olmayan arkadaşlara önerim özellikle ilk bir iki gün ebelerden yardım isteyin muhakkak doğru emzirdiğinizi kontrol etsinler. Ben ilk günler ucunu tutturduğum için hem bebek eze eze yara yaptı mememin ucunu hem de kahverenginin hepsini ağzına vermediğim için tüm sütü ememedi mastit oldum süt kanallarım tıkandı çok uğraştık. Yaralardan dolayı ağlaya ağlaya emziriyordum. Bebek memeyi ilk tuttuğunda damağıyle eziyordu, o zaman yerleri dövüyordum ayallarımla. Ne zaman ki meme çiğnemekten uzayıp damağın arkasına ulaşıyordu o zaman acı bitiyordu. Meme çocuğun ağzından yassı çıkıyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum. Memenin hepsini ağzına sokmayınca ucu damak kısmında kalıp eziliyor.
Neyse böyle uzun bir süre çektikten sonra mastit günlerinden birinde doktora gittim ilaç falan verir diye, kadın o kadar iyi çıktı ki. Dedi sen emzirirken yanlış bişey yapıyorsun onu düzeltmediğin sürece bu yaraların geçmez. (Mememin birinin ucu tamamen koptu bu arada) Sonra bebeği al gel ebeler görsün seni dedi, emzirirken ne hata yapıyorsun diye. Kızımı aldım geldim. Ebe memenin kocaman kahverengi yerini o kadar güzel itti ki çocuğun ağzına ilk defa acısız emzirdim. Hem de ucu kopmuş mememdi düşünün. Bunları yazıyorum ki inşallah birine faydası olur.
1. Memenin hepsini bebeğin ağzına sokun muhakkak. Ve ilk günler ebelere baktırın hata var mı diye. Memeniz acıyorsa bir yerde bir yanlışlık vardır. Doğru verince memeyi ucu kopmuş memem bile acımıyordu siz düşünün
2. Meme ucum yok diye endişe etmeyin. Dediğim gibi ucu komple kopmuş memeyle bile 2 yıl emzirdim. (Not: kopan meme ucunun yerine 1 yıl kadar bir sürede yenisi çıktı )
Siz siz olun benim yaptığım hataları yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…