Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ben satın aldım, riskin o tarafındayım

samsun liman hastanesinde 20. Haftada yaptırcm ben bi bakın isterseniz

Canim ben ilk oglum da elektrikli lansinohun ikili gogus pompasini almistim sutum olmadigi icin 2 kere kullanabildim ama biberonlari işimi görmüştü

İşte tam benim yaşadığım şey,ne gerek var ben vakcam diye almamıştım,bir akşam mastit oldum,memem şişti yanıyor,nöbetçi eczanelerde kötü bir marka var hiç bir işe yaramadı,ama aşırı lazımdı benim için,sonrasında lansinoh aldık sınava gittim sağdım,hastaneye gittim sağdım 3.Ayda emmeyi reddetti 1 ay 30ml anca çıkıyordu,ama mama alışmasın diye sağıp severdim,sonra yine emzirdim,lazım oluyor pompa benim çok işime yaradı

Kızlar ya ben bebeğin hareketlerini bazen çok hissediyorum bazende az buara sanki duruldu sizede oluyomu

Ben de tercihi o riskten yaptım Ben de almıştım ilk hamileliğimde. Şimdi de onu kullanıcam. Ama olmasa yada bozulsa kesin alırdım. Çünkü ücretsiz izin alıp evde olmama rağmen çok lazım oldu. Süt birikmesi çok sıkıntılı bir olay. Göğüslerinin içinde sanki taşlar oluşuyor. Ateşin çıkıyor. Sonra sıcak havluyu basıp basıp pompala bakalım.
Sağma makinasını hiç sevmedim ama bir sürü parçası var, temizliği zahmetli. Avent almıştım ben.
Instagramda mochi diye bişey gördüm. Ondan mı alsam diye düşünüyorum. İşe yarayan bişeyse Süt sağma makinasının kablosundan hortumundan ıvır zıvırından kurtulurum.
Kullanan yada yakınlarında gören var mı acaba bu Mochi denen şeyden kızlar?

Hangisini aldın? Ben de almaya karar verdim ama manuel mi elektrikli mi karar veremiyorum
Bunu aldım ben :)

Ben dört aylıkken işe döneceğim için aldım ya süt poşetlerim bile hazır umarım memintolar beni mahçup etmez

Ingilizcede c ve h harfi basta birlikte olunca ç olarak okunur children çildrın chair çeyır gibi chicco da çiko olur kiko olarak nerden duydunuz merak ettim
haklısınız da chicco italyan markası, her yabancı kelimeyi ingilicce sanıyoruz biz.

Şu da genel kültür olsun bize alıntıdır

C/ CH: c harfi italyancada "k" olarak okunur. Ancak bu durumun belli şartları var. Eğer c harfi -e ve -i'den önce geliyorsa "ç" olarak okunuyor. Bir de ch var ki bu da her koşulda "k" olarak okunuyor.
Yani "corso" yazarsanız bunu "korso" olarak okursunuz ancak "cinema" yazarsanız bunu "kinema" değil de "çinema" olarak okursunuz. Aşağıda bazı kelimelerin okunuşları var. Anlamlarını bilerek yazmıyorum ki sözlükten bakıp kendiniz bulun diye. Umarım google translate dışında italyanca-türkçe bir sözlüğünüz vardır.

corso : korso
cinema : çinema
bicchiere : bikkiere
centrale : çentrale

Ayrıca ingilizcede de bunun istisnası var character, christmas gibi

Yazılanlara bayadır bakamıyordum konu eskide kalmış zaten merak ettiğim için sordum ingiliz markası olduğunu dusundugumden fakat yanlış anlasilmiş sanırım. (amacım dalga geçer gibi sormak degildi)Italyan markası olduğunu soyleseniz de yeterli ve bekledigim cevabı almış olurdum. Buradaki birçok kisi belli entellektüel seviyeye sahip zaten. Aciklamaniz kompleksli, üstten ve bilmiş tavırda rahatsız edici olmuş fakat yine de cevap verip aydınlattıgınız icin tesekkur ederim..

Üstten ve bilmiş olması imkansız çünkü yeni araştırdım yeni öğrendim ve alıntı olduğunu belirttim.

Aynı şeyleri düşünmüşüz

El kadar bebeyle o drumu yasamis biri olarak caninizdan kiymetli degilse paraniz alin kizlar indrm felan kollayin elektirikli avent bnmki cok memnunum biberonu da var icinde ateslendgm bir gece yarisi kocam nobetci eczaneden iki kati para verip almisti totalde 5 kez felan kullandim ama olmazsa napardim dyorum kendi kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…