2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ne cok konusmussunuz beeee..
Hepsini okudum ama kim ne dedi hatirlamiyorum.. beninde bu sorunum var hafizam cok iyiydi simdi hic bi halt hatirlamiyorum b 12 uctu gitti.. kelimeleri hatirlamiyorum yaaa. Pasif bir hipofiz adenomum vardi prolaktinle aktife mi gecti acaba..

Neyseeee R refikaaydin E eekk evet ilgazdi ya.. bak o kadar sevdigim ismi unuttum...

Ben kalin giydirme olayina karsiyim.. esim benden karsi.. usurmu diye soruyorum yok artik daha neler diyor. Bazen uyaninca yelek giydiriyorum ama bi sure sonra hemen cikariyorum. Elleri zaten 15. Gunde falan actimm sapka kafasinda hic tutmadi. Esim bi sure bari banyodan sonra taksin dedi 5. Dakika cikardik. artik disari cikarken bile unutuyoruz nerdeyse.. ne zaman tulumun icine corap giydirsem ayakalr buz cikariyorum sicacik 😁😊
Inceltin kiyafetleri. Bazen 5 dakika falan tek alt bodyle yatiyoruz artik. Hava alsin cocugun vucudum.. gerci R refikaaydin gordu iste nasil giyinmisti.. o denizi durum yapip getirmis. Ben surekli bisey olmaz mod on 😂🤣

Sicramalar falan normal bizde de hala var. Bi seyi izlemek biseyle ilgilenmek bi yerde 5 dakika durmak agu magu falan onlar yok. Doktora kalsa bakislar super.. bana kalsa hic biseye bakmiyo bi cocuk. 3 ayina 10 gun kaldi.
Çocuğu dürüm yaptığım için pişmanım. Terlemiştir diye arabadan çıkarmamıştım, eve geldiğimde terden sırılsıklam olmuştu. Pofidik tulum çok sıcak tutuyor, yeterliymiş. Hep kanguruyla gezince bilemedim.

Juliet mini elbiseyle gelmişti, o kadar tatlıydı ki😍😍😍 hala kokusu burnumda. Minnak kirpi😍modayı yakından takip ediyor.

Iyi ki de yaptın cnm sağol duymak istediğim şeyleri söyledin beni de rahatlattin ekran resmi alicam cevabını aklıma ikinci kat giydirme kalın battaniye yorgan düştükçe açıp okuyup kendime gelicem çok haklısın büyük oğlumda yaptığım hataları bunda da yapıyorum ve o kadar çok yapmicam dediğim ne varsa yapıyorum istemeden büyük oğlumu bebekligin de bi hasta ettim tam ettim şimdi 6 buçuk yaşında ve hâlâ zararını cekiyorum hep hasta hep öksürük çok terleyen bi çocuk sıcağa alıştırdım hep az soğuk görünce hastalanıyor bunu da hasta etmekten korkuyorum ama hâlâ daha büyüğe yaptığımı yapıyorum ah ah şu kocama da bunları dese ya birileri çocuğun hastalığından çok kocamınçenesinden korkuyorum suçlu beni ilanediyor çocuk hasta olunca evde kan davalı gibiyiz 🙄😬
Benim kocama göre de biz bişey bilmiyoruz, illa bilene soracağız. Bilenler de ablası . Çocuğu 25 derecede 5 kat giydirmemi isteyen, bebeklerin terlemesinin tıbben imkansız olduğunu iddia eden, bana ne biçim annesin diyen abla. Artık adını anamıyor tabi, anneme soralım diyor. En ufak şeyleri bile illa soracağız. Başta tamam dedim, he he dedim. Ama baktım herkes karışmaya başladım aldım ifadesini. Bir iki tersledim, basit konuları sormaktan vazgeçti ama azıcık yüz bulunca doktora soralım diyor 😂😂😂 çorap giydirmeli miyiz? Doktora soralım😂😂😂 her şeyi de soruyor. Hayır beni yeterince bilgilendirdiler yoğun bakımdan çıkarken, doktoru ayrı, hemşiresi ayrı. Bilmiyorsun bari sus, karışma. Zamanla öğreteceğim.

Hanımlar ben ne yazık ki stokke bebek arabası ve oto koltıgı puset kullanıyorum yenidoğan aparatı sevi bebe aldım ama stokke ye uymadı kendi yenidoğan aparatı 890 civarı 🤣ne zaman yenidoğan aparatsız kullanabiliriz puseti 5500 kg 62 cm 2ay 10 günlük koysam cok mu cukur kalır
Havluyla destek yaptım ben, öyle kullanıyorum. Kullanıyordum, bu çarpma olayından sonra tiksindim. Bi daha kullanmadım.

R refikaaydin eşlerimizede soran oluyor da ondan yoksa adam kafası ne anlasın bazen eşim birşeyler soruyor şaşırıyorm nerden bılecek ki kayınvalidem şöyle şöyle yapıyor musunuz veya yapın diyorsa gelip şöyle mi yapsak dıyor o nerden cıktı yaaa oluyorm😅

Kaynana görümce vs konusunda en ballı benim heralde. Kimse ağzını açmadı bu zamana kadar gerçi onlar TR’de göremediler bile☹️ Eşimde öyle bilmişlik taslamıyor. Hatta ona göre çocuğu daha da ince giydirmeliyim. Ev 20 derece olmalıymışmış ama ben üşüyorum napayım 🤣

Kaynana görümce vs konusunda en ballı benim heralde. Kimse ağzını açmadı bu zamana kadar gerçi onlar TR’de göremediler bile☹️
zaten banada bırsey diyen yok eşime dıyordu ilk zamn banyo vs mevzusu suan bılemıyorum günahını almıyım zaten eşimin kendı fıkrımı başkasının fıkrımı hemn belli edıyor saf koca😅

Kanguru demişsiniz. Hayatımı kurtaran bir eşya gerçekten. Yenidoğan aparatsız kullanıyorum ama kendinden öyle, Doğumdan itibaren kullanılabilirmiş, çift yönlüymüş. 4 yaşına kadar kullanılabilirmiş. Kumaşı ince ama üşütmüyor, bi de benim sıcaklığım. Bi de kafayı korumak için çıtçıtlı bi kumaş var, bu havalarda kapatıyorum kafayı uyuyunca😬 uyanıksa deliriyor kapattırmıyor. Dışarıyı izleyecek sıpa. 4 yaşına kadar ben kullanmam herhalde, çok isterse babası kullansın. 0331DC19-E514-4EFD-B3DA-900E72F4DBDB.webp

Ben sol memeyi pek veremiyorum, zor tutuyor. O yüzden genelde sağdan emzirip solu da günde 3 kez filan sağıyorum. Her seferinde çıkanı aynı süt saklama poşetine koyup en son buzluğa atıyorum. Ben hiç eritmedim buzluktan çıkarıp. Eşim acelesi varsa benmari usulü eritiyormuş direkt.
Biraz geç oldu ama Çok teşekkür ederim canım cevabın için👌 ☺️

Bebek emdiği için az sağıyorum. Bebek hastanedeyken 3-4-5 saatte bir sağıyordum. Şimdi günde bir iki kere, bazen iki güne bir. Sağma makinasıyla bebek çok farklı, bebek emdikçe az da olsa süt geliyor. Bebişlerin çekmesi çok daha iyi. Süt toplarken şuna dikkat etmelisin, aynı gün sağdığın sütleri birleştirip dondurabilirsin ama önce hepsini buzdolabında bekletip aynı ısıda olmasını sağlamalısın. Diyelim sabah sağdın, buzdolabına attın. Akşam da sağdın. Onu da buzdolabına atıp birkaç saat sonra birleştirebilirsin. Ben hiç birleştirmiyorum. Az da çıksa ayrı atıyorum. Süt buzdolabında 3 gün durabilir. Buzlukta 3 ay. Buzluğa attığın sütlerin üzerne mutlaka tarih yazmalısın. Buzluktan alıp buzdolabında çözdürdüğün sütü 24 saat içinde kullanmalısın. Şayet dışarda çözdürdüysen oda sıcaklığında 3 saat. Çözdürdüğün sütleri birleştirip vermek için de yne aynı şekilde hepsini aynı ısıya getirdikten sonra birleştirebilirsin.
Bebeğe vereceğin zaman çözdürülmüş sütü sıcak su dolu bir kaba poşetle veya biberonla koyup benmari usulü ısıtabilirsin. Isıttın, bebiş hepsini içmedi diyelim. 1 saat içinde tüketmesi gerek. Tüketmezse maalesef dökülüyor. Karışık mı oldu? Hastaneye süt götüre götüre süt saklama uzmanı oldum.
Diyelim farklı sıcaklıklardaki sütleri birleştirip verdin, ne olur? Onu da yaptım, bir şey olmadı. Biraz gaz oldu. Besin değeri de düşüyormuş, çok sıkışınca yaptım. 😬

Yaa çok teşekkür ederim 😍 çok açıklayıcı bir cevap olmuş ☺️

N narantikibi benimkine arada bir şeyler diyorlardı. Ablaları Yalnız yıkamama takmışlardı bir ara. Kocam Her gün geliyor yalnız yıkama yalnız yıkama.. tamam deyip yalnız yıkadım, 3. Aylık olunca dedim baştan beri yalnız yıkadım sen ne diyorsun değişik😂😂 demek yapabiliyorsun diyor bi de. O kadar inanmış ki yalnız yıkayamayacağıma, ablalarının söylediklerine Allah’ın emri muamelesi yapıyordu. Bana söz geçiremeyen ablalar onu etkilemeye çalışıyordu😂

Ben stokkenin kangurusunu aldım, biraz kumaşı ağırca. Bel desteği falan çok iyi, önde iki kullanımı var, bir de sırtta taşıması var. Biraz kompleks diğerlerine göre, kumaşı da biraz ağır sayılır. Bel desteği açısından kesinlikle tavsiye ederim çünkü yelek gibi giyiliyor ama diğer türlüsü için araştırın derim.
P pelinsamet06 sizin kullandığınız sling markası neydi acaba? Ben evde kullnmak için bakınıyorum böyle bir şeye de Kullanışlılığını bilemedim.

Elifakca Elifakca canım kilo mevzusundaki mesajınj gördüm. Benim de sarılıkla birlikts kilosu 3 ün altına inmişti. Valla verdik mamayı günde 7-8 kez. Toparlardı çok şükür ki sarılığı hala tam geçmiş değil. Şimdi mamayı azalttık bir de böyle bakcaz kilo alımına. Ama ilk ay sütüm çok daha azdı mama ile kilo aldı. Bence toparlayana kadar mamayı sıkımtı etme ver gitsin. Zaten emziriyorsundur, artacak olan süt bir şekilde artar.

Kanguru demişsiniz. Hayatımı kurtaran bir eşya gerçekten. Yenidoğan aparatsız kullanıyorum ama kendinden öyle, Doğumdan itibaren kullanılabilirmiş, çift yönlüymüş. 4 yaşına kadar kullanılabilirmiş. Kumaşı ince ama üşütmüyor, bi de benim sıcaklığım. Bi de kafayı korumak için çıtçıtlı bi kumaş var, bu havalarda kapatıyorum kafayı uyuyunca😬 uyanıksa deliriyor kapattırmıyor. Dışarıyı izleyecek sıpa. 4 yaşına kadar ben kullanmam herhalde, çok isterse babası kullansın. Eki Görüntüle 2598516
Markası ne canım bende düşünüyorum malum evde yapışığız biz

Kızlar biz hipp mama yiyoruz Ilgaz memeyi yedikten sonra 120 ya da 90 cc mama yiyor ve sanki hiç birşey yememiş gibi.Çok şükür sütüm geldi antibiyotik kullanalı kanallarım açıldı sanırım içeride kaşıntı gıdıklanma başladı iyileşen yaralar kaşınır demek benim de mastit geçiyor daha 6 gün daha devam edeceğim yaklaşık 20 gün olacak tedavi süresi ama bu çocuk ya ememiyor ya da benim sütüm üsten girip alttan çıkıyor anlamadım.

N narantikibi benimkine arada bir şeyler diyorlardı. Ablaları Yalnız yıkamama takmışlardı bir ara. Kocam Her gün geliyor yalnız yıkama yalnız yıkama.. tamam deyip yalnız yıkadım, 3. Aylık olunca dedim baştan beri yalnız yıkadım sen ne diyorsun değişik😂😂 demek yapabiliyorsun diyor bi de. O kadar inanmış ki yalnız yıkayamayacağıma, ablalarının söylediklerine Allah’ın emri muamelesi yapıyordu. Bana söz geçiremeyen ablalar onu etkilemeye çalışıyordu😂
Bizde de tam tersi ablası beni etkiliyor ben başlıyorum acaba doğru mu acaba gerçekten bakamıyor muyum doyuramıyor muyum çocuğu diye düşüncelere eşim hiç aldırmaz ilk çocuğumu kimseden yardım akıl fikir almadan büyüttüğüm için bildiğini yap sen boşver kim ne derse desin diyor ama onunda takıntısı yeter ki çocuklar hasta olmasın hasta olacaklar diye ödü kopuyor yoksa benim bakışıma güvenir karışmaz çok fazla karışmalarını da çoğu kez engeller ilkine yalnız baktı büyüttü buna mi bakamayacak onda daha da küçüktü kendi de bunda hayli hayli bakar deyip kapatıyor konuyu şükür ki takıntılı hallerine birde başkalarının sözüne gitme bana güvenememe eklenseydi inanın ki bu evde durmak yasamak bile işkence olurdu 🤣

Biz sürekli böyleyiz kuzummm doğumdan sonra bile yapışık gün geçiriyoruz
Bende sürekli ten tene olmayı yapışık olmayı istiyorum kucağımdan hiç bırakmak istemiyorum yaa ama kucağa alışırsa zor olur diye uzaktan seviyorum bebeğimi

Bebesi banyodan sonra cildiran var mi?? Yikarken cok guzel cok keyifli bittiginde giydirirken katilarak agliyor. Bide hani aksam banyo yaptirin iyi uyusun diyolar ya yok imkansiz banyodan sonra daha uyanik.. en cok agladigi donem banyo sonrasi
Genelde ac yada yarı ac olarak yıkarsam o zaman sabredemiyor giyinmeyi beklemek istemiyor emziği falan atiyor sinirleniyor ağlıyor galiba biraz fazla tok olmalı yada banyodan hemen sonra havluya iyice sarıp karnını doyurmak gerek. Gerçi çıplak kalmayı seviyor bazı bebeler 🤭🤭

Ben stokkenin kangurusunu aldım, biraz kumaşı ağırca. Bel desteği falan çok iyi, önde iki kullanımı var, bir de sırtta taşıması var. Biraz kompleks diğerlerine göre, kumaşı da biraz ağır sayılır. Bel desteği açısından kesinlikle tavsiye ederim çünkü yelek gibi giyiliyor ama diğer türlüsü için araştırın derim.
P pelinsamet06 sizin kullandığınız sling markası neydi acaba? Ben evde kullnmak için bakınıyorum böyle bir şeye de Kullanışlılığını bilemedim.
Neko markası. Kumaşı falan güzel ama kanguru daha ii gelecek gibi baby björn kanguru bakıyorum çift yönlü de kullanılıyor ve hiç bel ağrıtmıyormuş 12 kg ya kdr taşıyor letgo falan bakcam ama kumaş organikmiş fiyatlar 1000 TL civarı letgo dan temiz bulursam takılması bebeği yerleştirmesi cokckolaymış

Back
X