2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ne olur ne olmaz diye halletim çoğu şeyi hatta kıyafetleri yıkadım ütüledim dolabına yerleştirdim bir tek geceliğim ve bebek arabası kaldı.Ve iyi ki erkenden hazırladım diyorum çünkü şimdi öyle saatlerce dolaşamıyorum çok zorlanıyorum çabuk yoruluyorum.

hahah zaten kilo almadığımı gören herkes bebek zayıf olmasın diyor nasıl kilo almazsın al ye ye bebeği büyüt besle diyorlar yıyorum hemde hiç tatlı pasta börek ekmek kısmadan bünye meselesi demek
Aman ben 10 kilo aldım vücudum genişlemedi sadece göbeğim büyüdü göbeğini kessek eskisi gibisin diyorlar karnın da aslında çok büyük değil yemiyor musun diyorlar Millet eleştirecek bir şey bulur bir şekilde.Bebişler sağlıklı sıhhatli olsun da bizim kilo alıp almamamız çok önemli değil kilo alınır verilir.Hangi anne ister bebek gelişmesin diye saçmalıyorlar bazen işte.Hele benim komşum bende şeker çıkmasa 4 kilo doğururdum diyetli halimle 3.5 kilo doğurdum diyip duruyor.Dedim bizim ailede 3.5 doğan çocuk yok zayıf doğarız(3200 civarı) sütümüz yarar çabuk toparlar benden çıkmaz 4 kilo diyorum.Her seferinde aynı şeyi söyleyip duruyor.Yani sanki ben kilo almaması için yemiyorum kötü anneyim bir kendi biliyor iyi anne

hahah zaten kilo almadığımı gören herkes bebek zayıf olmasın diyor nasıl kilo almazsın al ye ye bebeği büyüt besle diyorlar yıyorum hemde hiç tatlı pasta börek ekmek kısmadan bünye meselesi demek
Canim aslinda kilo almayanlarin bebekleri kilolu doguyor benim gorduklerim genelde oyleydi . Ne guzel kilo almamissin. Bende tam tersi 5 aya kadar hic almadim ama simdi su icsem yariyor sanki hizla kilo aliyrm. :)

Yani birde marifet sanki 4 kilo dogsa ne olur . Onenli olan saglikli olmasi degil mi ? Benim kizim 3620 kg dogdu arkadasimin ki 2300 kg . Aralarinda 4 ay var ama nerdeyse ayni kiloya geldiler buyudukce nasil olsa aliyor. Rabbim hepimize bebislerimizi saglikli sihatli kucagimiza almayi nasip etsin :)

Artık bu kadınların yok çok kilolu çocuk doğurdum yok normal doğurdum gibi böyle nispetleri var ya çok saçma ve gereksiz geliyor. Bir tek onlar anne diğerleri değil. İnsanların sağlık sorunları olur çocuğu zayıf doğar, sezeryan yaptırmak zorunda kalır ya da isteyerek sezeryan yaptırır kimseyi ilgilendirmez.

Bir de bende şeker çıktı doktor dedi dikkat etmezsen çocuk kilolu doğar bu da istemediğimiz bir şey çünkü gereğinden fazla kilo bebekte yağ oluyor bu sağlıklı bir şey değil dedi.Yani 4 kilo ve üstü övülecek bir durum değilmiş Bakalım kızlar doğunca da başka eleştiriler gelir yok emiyor mu yok bilmem kimin sütü çokmuş bilmem kimin çocuğu bunun gibiyken oturabiliyordu vs cahil cahil muhabbetler.Her hamilelik her bebek aynı olmaz.Mesela bu grupta hepimiz hamileliği farklı geçiyor hepimizin karakteri farkı yaptığımız veya yapamadığımız şeyler farklı bebişler de öyle sakın kulak asmayın karşılaştırmayın başkaları ile ne kendinizi ne bebişinizi

Benim oğlum öyleydi hem 10gun gerideydi hemde toplam 20 22 kilo falan almıştım bebe doğdu 2800
Oyyyyyy maşallah kıyamam yaaa kendine beslenmişin bebişe gitmemiş bende de öyle galiba. Benim bebe çok hareketl i geceleri vura vura uyandırıyor geçen ay gelişimi ( ben 13 buçuk kilo aldım çok yiyorum çok ) 1 hafta öndeydi şimdi noldu bilmiyorum 4 kasım da doktora gidicem iple çekiyorum kızımın yüzünü de daha hiç göremedim:)

Kizlaaar. Dikislerim alindi tabi guzel guzel yara izlerim oldu. Kendi doktorumada gittim kiz hala baya yukarda ki hissediyorum kaburgama bastiriyor sagolsun nefes alamiyorum. Ben 3 kilo verdim ama bebek kilo almis. En son gittigim 1530 falandi ameliyat oncesi yani tam 8 gun once, bugun 1947 olcu doktorum kasilmalari normal buldu cunku suyu iyiymis acilma falanda yokmus. Ilaca devam et kasilma olursa dedi. Bakalim iyi sanki hersey

Toplamda 6 kilo civari aldim. Son aylar nolur bilmiyorum.umarim 2500 kg uzerinde dogar bebeğim.oglum 2750 dogmustu 12 kg civari almistim bu bebiste daha az aliyorum gibi geliyor.
Benim kilo gobekte ve kalcada toplandı.
Bugun sabah ve aksam ustu olmak uzere karnimda gerginlik oldu suan hala var hatta gecmedi. Bebek hareketli. Neden boyle oldum anlamadim.ayaktada kalmadim ama kalabalik ortamdaydim cok yuksek sesle konustum acaba ondan mi kasildim

Ben de bugün kontrole gittim. 1680 gr olmuş ufaklık. Sağlıklı görünüyordu. Rahim iyice incelmiş, kağıt gibiymiş. Biraz daha idare edecek ama ne kadar bilemiyoruz. Haftaya ciğer geliştirici iğne yapacaklar. Şayet erken gelmezse 36. Haftada bi iğne daha ve 37de alacakmış doktor. Erken gelirse de en azından 34. Haftayı tamamlaması iyi olurmuş. İnş bir sorun olmaz. Her ihtimale karşı bebek yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçtik Doğum için. Bebek büyüdükçe doktorların stresi de artmaya başladı. Açıkçası durumun ciddi olduğunu biliyordum da bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. Şimdiden ödüm kopmaya başladı. Erken Doğum, prematüre bebek, yoğun bakım... çok ürkütücü düşünceler. Ödüm kopmaya başladı. Rahim alınma ihtimaline hiç aldırmıyorum şu an.

icinizden en fazla kilo alan benim 12 kilo almisim ilk hamileligimde de 20 kilo almistim 1 yilda 25 kilo verdim umarim bu kilolarda gider benim kilo bana yarıyor bebisler almiyr cok fazlada yemek ymiyrm yedigimde yariyr
Ben de ilk hamileligimde 20 kg aldim 23 kg verdim. Benim kilo bebise de yariyor. Kizim 3 hafta önden gidiyordu. Bu kizimda 2 hafta onden gidiyor. Yine de dikkat ediyorum artik

Off çok kötüdür o ya. İlk doğumdan sonra sikintibyadamistim çok. Bubgebeligimde de 5. Ayda çıktı birden. Dr gebelik var diye iki krem verebildi o kadar. Ama Allahtan uzun sürmedi kendiliginden patladı ben de rahatladım. İnşallah sen de kurtulursun

Kilosu falan cok iyi korkma hic artik. Yogun bakima hic girmeyebilir bile ama tabi oyle bir hastane secmen iyi olmus... benim bi arkadasim 4 tane dogum yapti 4 unde de damarda.centik vardi 4 ude 34. Hafta sezeryan ozellikle alindi oyle

Kilosu falan cok iyi korkma hic artik. Yogun bakima hic girmeyebilir bile ama tabi oyle bir hastane secmen iyi olmus... benim bi arkadasim 4 tane dogum yapti 4 unde de damarda.centik vardi 4 ude 34. Hafta sezeryan ozellikle alindi oyle
1.5 kiloyu geçti diye çok sevindim. Doktor diyor ki bugün doğsa bile yaşama şansı yüksekmiş ama sorun yaşama ihtimali de yüksek olurmuş, solunum, göz problemleri ve ergenliğe kadar omurga-kemik gelişimi sorunları görüşebiliyormuş. Risk yüksek ama Tamamen sağlıklı olan da var. Kesnlikle kader kısmet işi. Vaktinde doğup da sağlık sorunları yaşayan da var. Umarım vaktinde ve sağlıkla gelir hepimizin bebişlerimizi. Dediler ki en birinci hastamız sensin, seni doğurtsak tüm doktorlar derin bi oh çekeceğiz. Ben de gün sayıyorum artık. Doğum öncesi iznimin tamamını kullanacağım mecburen. Pek hareket edemiyorum zaten, hemen yoruluyorum, sürekli uyukluyorum. İş güç de eksik kalsın aman.

Sana da geçmiş olsun. Ameliyat ve diş yüzünden kilo verdin tabi. Bebiş güzel kilo almış, maşallah. Dişin tamamen iyileşsin de şöyle güzel bir yemek ye. Ne zamandır yarı aç yarı tok yaşıyorsun.

Canım maasallah zaten kilosunu tamamlamış sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum... benim kızım 1 kilo doğdu 30 haftalık 29 uyumluydu, 1700gr civarı iken yoğunbakımdan eve çıkardık tabiki 1 kilodan o artış 52 gün sürdü kuvözde. İnşallah hiç girmez sma bebek çok iyi durumda gözüküyor hiç korkmana gerek yok bence.

İyi atlattınız bence geçmiş olsun tekrardan senin de çok iyi kilosu haftasından önde sanki doğsada artık korkma yani baya çabuk toplar

Bende 3 ayda aldim 10 kilo. Tatli degil ama gece yemek yemek aldirdi bana da
Yersen alıyosun öyle notmal yiyorum ama almıyorum diyenler az yiyolardır. Ben günde 1 ekmekten fazla yiyorum ger akşam 1 kilo kestane her öğünde tatlı aradakileri hiç söylemiyorum bu kadar yenilip de alınmaması mümkün değil

Ben bu dediklerini yesem çatlarım herhalde. Gerçi ben normalde de ekmek asla tüketmiyorum.. sanki biraz fazla gibi geldi. Ben de 11 kiloyu aldım ana bu dediğin gibi yesem 16-17 alırmışım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…