- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
Kızlar şeker yüklemesinde yüksek çıkmıştı doktor diyet verdi. Diyetisyenden randevu bulamadığım için kendim diyet uygulamadım. İki hafta boyunca hiç ekmek makarna pirinç pilavı yemdim. Dün endokrin doktoru değelerin çok iyi insülinr başlamıyorum ama diyetisyenlr mutlaka görüş dedi. Zar zor görüşme ayalardım. Karbonhidratı asla kesemezsin bebeğe zararlı dedi. Beslenme programı hazırladı iki gündür onun dediği gibi besleniyorum tokluk şekerim 170 den aşağı düşmüyor. Kendim diyet yaparken 120 yi geçmiyordu tokluğum. Ne yapacağımı şaşırdım ya bi fikir verin
Karbonhidratla birlikte yersem de insüline başlayacak doktor. Miktarını azaltıp deneyeceğim ama bu sefer de çocuğum deneme tahtası gibi olacaj. Bu yükselmeler zarar verir mi bebeğime?Karbonhidrati kestiginiz icin dusmus sizin diyetle demek ki karbonhidratla beraber kontrol altinda tutmaniz lazim
Karbonhidratla birlikte yersem de insüline başlayacak doktor. Miktarını azaltıp deneyeceğim ama bu sefer de çocuğum deneme tahtası gibi olacaj. Bu yükselmeler zarar verir mi bebeğime?
63 kilo ile hamile kaldım ilk 3 ay cok cabuk doyuyordum kusmam mide bulantım olmamasına rağmen çok yiyemiyordum o sırada 60.6 ya kadar düştüm şimdi anca 63 kiloya geldim yani verdiğimi almış oldumAz kilo alan arkadaşlara maşallah diyorum :) 2,5 , 4 gibi kilo alan arkadaşlar başlangıç kilolarınız ne kadardı? Ben dikkat etmeye çalışıyorum ama yine de 51 kilo ile başlamıştım şu an 61'im. Son zamanlarda kendimi kontrol etmekte zorlanmaya başladım. İştahım arttı ve bir çok arkadaş gibi benim de canım tatlı ve hamurişleri çekiyorHedefim toplamda 15 kiloyu geçmeden tamamlamaktı ama bu gidişle zor görünüyor.
öncelikle güle güle kullanEki Görüntüle 2549976 Eki Görüntüle 2549977
Kizlar kayinvalidem almis bana bunlari. Gelirken getirir herhalde. Biliyosunuz ben dumduz bisey almistim.... bide daha kalin sabahlik hirka gibi bisey almis... saten yatak takimi almis. Lohusa yatagi yapip orda yatacagimi dusunuyor sanirim ama yapmam. Ama.saten takim istiyodum bi.suredir iyi oldu ,)
öncelikle güle güle kullangözüme çok ince geldiler bilemiyorum tabi ama beyaz yaz geceleri yatarken kullanmak için hoşmuş
Evet durumun ciddiyetinin farkındayım canım. O yüzden çok dikkat ediyorum. 56 ile hamile kaldım. 58 kiloyum şuan. Bebeğimin gelişimi haftasında gidiyor çok şükür. Karbonhidratı dengeleyebilirsem inşallah sorunum kalmayacak.Bildigim kadariyla bebek icin gebelik sekeri oldukca ciddi bir problem. O yuzden doktorlar ne diyorsa ona gore giidn bence... doktor bi arkadasimin esinde cikmisti seker cok ama cok ciddi bi diyet yapti doguma gebe kaldihi kilodan daha dusuk kiloda girdi. Ama bebek saglikliydi. Ciddiye alin
yok ben kışın soğuk olur dıye değil de inceliği iç gösterir mi rahat eder misin diye düşündüm artık sabahlıkla kurtarırsın demen gibi gönlü olsunValla almis artik. Fotografta gorundugu gibi degiller daha tok daha kaliteliler dedi bisey demedim. Hastane cok sicak oluyor zaten o yuzden cok dert degil en kotu sabahligida giyerim ustume. Gönlu olsun baribide benimkileri görse sadelikten dusup bayilir benim aldigimda biye bile yok
Bende de gebelik şekeri çıkmıştı listedeki gibi 2 hafta diyet yaptım ve kontrolde şekerim düşmüştü.Ama hem bebek geriye düşmüştü hem ben zayıflamıştım.Kontrolden sonra yine listedeki gibi beslenmeye çalıştım ama porsiyon olarak değil de doyana kadar yedim.Yarım saat yürüyüş ve bol su iyi gelmişti.Bu şekilde hem bebek arayı kapattı hem aç kalmıyordum.Canım tatlı vs isterse şerbetli tatlı yerine çikolata ya da sütlü tatlı yiyorum.1 aydır hiç şekerim yükselmedi.Ben kendi dengemi buldum yani.Bu sebeple sen de kendi dengeni bulmalısın.Listede üstü karalanmış olanlar yasak olanlar.Diyet yapmak zor insanı strese sokuyor.O yüzden diyet olarak değil sağlıklı beslenme olarak düşün stres yaparsan da şeker düşmüyor.Protein ağırlıklı beslendim daha çok.Kızlar şeker yüklemesinde yüksek çıkmıştı doktor diyet verdi. Diyetisyenden randevu bulamadığım için kendim diyet uygulamadım. İki hafta boyunca hiç ekmek makarna pirinç pilavı yemdim. Dün endokrin doktoru değelerin çok iyi insülinr başlamıyorum ama diyetisyenlr mutlaka görüş dedi. Zar zor görüşme ayalardım. Karbonhidratı asla kesemezsin bebeğe zararlı dedi. Beslenme programı hazırladı iki gündür onun dediği gibi besleniyorum tokluk şekerim 170 den aşağı düşmüyor. Kendim diyet yaparken 120 yi geçmiyordu tokluğum. Ne yapacağımı şaşırdım ya bi fikir verin
Evet bazen hiç hissetmiyorum bile bazen de çok hareketli oluyor.Büyüdükçe daha çok uyuduklarını ve tekmelerinin azaldığını söylüyorlar.Hatta 3 gün hiç hissetmeyince acile gittim ama iyiydi acilden çıktım zıplamaya başladıBu aralar bebeğimin hareketleri daha seyrek ve yumuşak sizdede oldumu acaba böyle
Evet canım şaka yapıyorum tabiyki bünye meselesi benim kuzenimde toplam 5 kilo almıştıhahahzaten kilo almadığımı gören herkes bebek zayıf olmasın diyor nasıl kilo almazsın al ye ye bebeği büyüt besle diyorlar yıyorum hemde hiç tatlı pasta börek ekmek kısmadan bünye meselesi demek
Evet yaa bazı analar böyle kendine çalışıyorOyyyyyy maşallah kıyamam yaaa kendine beslenmişin bebişe gitmemiş bende de öyle galiba.❤ Benim bebe çok hareketl i geceleri vura vura uyandırıyor geçen ay gelişimi ( ben 13 buçuk kilo aldım çok yiyorum çok ) 1 hafta öndeydi şimdi noldu bilmiyorum 4 kasım da doktora gidicem iple çekiyorum kızımın yüzünü de daha hiç göremedim:)
gün içinde değişiyor canm bazı saatler çok hareketli bazen uzun süre sakin ve evet eskisine göre daha yumuşak içerde kaydığını hissediyorsun güm güm olmuyorBu aralar bebeğimin hareketleri daha seyrek ve yumuşak sizdede oldumu acaba böyle
Karataş hastanesinde doğum yapacağım 3.500 normal de sezaryen de.kizlar izmirde dogum yapacak olan var mi su hospital ne kadar istiyor acaba? ya da hangi hastaneler ne kadar ucret istiyor?
Kızlar şeker yüklemesinde yüksek çıkmıştı doktor diyet verdi. Diyetisyenden randevu bulamadığım için kendim diyet uygulamadım. İki hafta boyunca hiç ekmek makarna pirinç pilavı yemdim. Dün endokrin doktoru değelerin çok iyi insülinr başlamıyorum ama diyetisyenlr mutlaka görüş dedi. Zar zor görüşme ayalardım. Karbonhidratı asla kesemezsin bebeğe zararlı dedi. Beslenme programı hazırladı iki gündür onun dediği gibi besleniyorum tokluk şekerim 170 den aşağı düşmüyor. Kendim diyet yaparken 120 yi geçmiyordu tokluğum. Ne yapacağımı şaşırdım ya bi fikir verin
Evet durumun ciddiyetinin farkındayım canım. O yüzden çok dikkat ediyorum. 56 ile hamile kaldım. 58 kiloyum şuan. Bebeğimin gelişimi haftasında gidiyor çok şükür. Karbonhidratı dengeleyebilirsem inşallah sorunum kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?