- 6 Ocak 2019
- 644
- 512
- 33
- 32
buyuk de onemli canim ama kucuk tansiyon 7-8 in ustune cikmadigi surece cok da sıkıntı olmaz diye dusunuyorum. tansiyonun bitti yer çünkü. basınç oyle anlasiliyorBak bana bu açıklamayı yapmadı doktorlarEvet küçük tansiyonum hiç yükselmedi çok şükür ikisi de mi yüksek olunca tehlike çanları çalıyor ? Sağ salim şu son düzlükleri de atlatırız inşallah
Tartisma ama yuzlerine soyle canim anne cok uzuldum dediginiz her seyi duydum de. Bana kayinvalidemler bir konuda yuzume baka baka yalan konustular sonra ben dedim onlara anne neden yalan konustunuz ben zaten dogrusunu sizden once biliyordum kimseye demedim dedim yok tembihlediler soylemeyin diye filan kendini savundu bende gecistirebilirdin ama yalan soylemeseydiniz keske dedim. Hic tavir almadan guzellikle soyledim ki onlar da bana cok cektirdiler. Mecbur yuz yuze bakiyoruz kötü olsam ne olur dedim. Seninde en guzel olmasi gereken gunlerin konus hallet canim boyle zehir olmasina izin verme. Sonra tekrar bu gunler geri gelmiyor. Cok uzuluyorum gercekten :/Esimde aynisini soyluyor arkamdan konustuklarinizi duyuyorum zahmet etmeyin oyle yuzume soyleyin de tartis gebe olan sensin diyor. Ama iste bende direk soyleyemiyorum bide tartisma konusunda zayifimdir. Bide yuzume guluyo boyle sanki hic o konusmamis. Kedileri seviyo falan. Ya sanki bu hayvanlari eve ben soktum sadece oglu hic sevmiyo sanki bana atiyo tum sucu gormuyo hic esim aksam kedilerle saatlerce sevisiyor bunlar olmasa naparim diyor adam ama hiccccc
Kızlar size yine ilaç verdiler bana onu bile vermediler hiç ölçmüyorum bile artık.Neye göre müdahale ediyorlar yatış yapıyorlar biliyor musunuz? Büyük tansiyon 16-17 olunca diye duydum ama tam bilmiyorum.Bu tansiyon bebeğin beslenmesini engelliyor mu bende gebelik şekeri de var ama bebek iri değil ortalama kilo boy ile devam ediyor.
canim ilk ayrıntılıda yani 21 haftalikta sagda cok az direnc çıkmıştı benim. idrarda protein cikmadi, doktor kordon dolasimina bakti nizamli gidiyo gayet. ama tansiyon düşmüyor. enseden kapiyor bir agri benim. sezaryen olacak muhtemelen. aklim hep ordabeni yatırmak istediklerinde ilkinde 14/10 du
İkincisinde 15/10 du küçük tansiyon baya yüksek oluyo benim. Bir de ilk bebekten preeklampsi geçmişi olunca risk almak istemiyor kimse hemen yatıralım diyorlar, ve bebek tansiyon + protein atılımından dolayı beslenemiyor bir de preeklampside damarlarda yüksek direnç oluyo bebeğe yine besin gitmiyor.. benim bebiş çok az gelişiyo o yüzden maalesef
Kızlar bu LC waikiki den on düğmeli pijama alıp teslim alan varmı benimkiler daha gelmedi merakla bekliyorum nasıl kalıpları filan genismi yumuşaklığı nasıl
Xl ve xxl kalmıştı onları aldım bende lohusa takımlarım var ama onları rahat rahat evde giymek için aldım doğum sonrası lastikliyse rahat olur ozaman geniş geniş giyerim sende güle güle giy insallahben aldım dün geldi bedeni bana tam oldu :) Çok geniş de değil çok dar da olmadı. Vücut tipinde önemli tabi.
Beli ayarlamalı değil bazı hamile pijamalarının beli ayarlamalı oluyor ama çektim baya esniyor lastiği.
Kumaşını sevdim yumuşaktı.
Xl ve xxl kalmıştı onları aldım bende lohusa takımlarım var ama onları rahat rahat evde giymek için aldım doğum sonrası lastikliyse rahat olur ozaman geniş geniş giyerim sende güle güle giy insallah
Xl ve xxl kalmıştı onları aldım bende lohusa takımlarım var ama onları rahat rahat evde giymek için aldım doğum sonrası lastikliyse rahat olur ozaman geniş geniş giyerim sende güle güle giy insallah
Bende bi kaç giysi aldım lego aldım hediye vericem ogluma yoksa çok üzülecek ilk günler çok şaşırır yani bu nerden çıktı diyeKardes kiskancligi kaçınılmaz sanirim. Cevremde her yas icin ayni durumdan sikayetci herkes. Yapacak bi sey yok basa gelen cekilir
Ben simdiden ogluma hediyeler istifledim. Aslinda ihtiyaci olan bikac kiyafetini hediye paketi yapip kaldirdim. Bebek geldiginde bile ilgi onda algisi olusturmak icin. 2 hafta sonra dogum gunu hatta, ese dosta da soyleyecegim hediye alma niyetiniz varsa dogumdan sonra verin diye.
Onun dışında esimi oglanin yataga gonderip bi sure oglumla yatma planim var. Bebek de yatak odasinda besikte olacak. Doger turlu anne baba bebek yatak odasinda, abi baska odada algisi canini sıkar gibi geliyor.
Mumkun oldugunca bebegin emzirme disindaki ihtiyaclarini esime anneme vs vermem lazim ki oglumla ilgilenmeye zamanim olsun.
O zaman da bebege üzülüyorum garibimin sucu ne
Ah su ikinci cocuklar...
İkinci cocuk bu anlamda harika bi sey. Hazira konduk her seyi vardi. Sadece cinsiyet farkli olunca yeni kiyafetler aldim biraz. Ondan bile kistim abisindan kalan evde falan giyebilecegi bir suru kiyafet vardi
Kız biz 7aydir bacı kardeş olduk kanama düşük riski vardı diyeEşin de mi koltukta yatıyorbenim eşim yatak odasında yatıyor bir de üstüne kapısını kapatıyor dedim ben sana seslensem bir şey olsa nasıl duyacaksın dedim telefonla ara diyor şimdi kapısı açık yatıyor biz de kardeşiz valla artık farklı odalarda
Hijyen dedikleri ne mesela biz hijyenden tertemiz kılsız tüysüz anlıyoruzBol bol sütün olur inşallahkontrolleriniz de iyi çok şükür kıl tüy işi de aslında doktorlar takılmıyor onların tek istediği hijyenik olmamız ama biz kızlar kıl tüy işinden utanıyoruz halbuki doğamız gereği var Kız kardeşim de hemşire o da diyor abla kıl tüy sorun değil yeterki hijyen olsun bize yeter diyor
Sarılık çok kötü yaa bizimde 17lere yükseldi ama bizimki açlıktan olmuştu bu seferde olabilir diye tedbirliyimSarılık olmuştu kızım çünkü kan uyuşmazlığımız ikimiz arasında ama çok şükür en fazla 13 e yükselmişti. İnşallah bunda bir sıkıntı çıkmaz. Sarılık zor geçiyor çünkü . Mama bende kızımda sma kullanmıştım. Buna hipp almayı düşünüyorum.
Bikac arkadas var soruyorum nasil oluyor diye. Yine ilkiyle ugrasiyorsun ikinci kendi kendine büyüyor diyolarBende bi kaç giysi aldım lego aldım hediye vericem ogluma yoksa çok üzülecek ilk günler çok şaşırır yani bu nerden çıktı diye
valla 2.çocukların kaderi de bu galiba fazla sevgi gösterisi yapamiycaz onlara.. zaten bi yerde okumuştum ilk bebek duygusal yetiştiriliyormuş 2.bebe daha profesyonel yaklaşımla yetiştiriliyor bakalım bizde nasıl olacak
Bu yüzden bazen diyorum yarim gün kreşe falan mı göndersem diğeriyle ilgilenir sever oynarım ama ona da vicdan azabı cekiyorum bu sefer..Ayy annelik hep vicdan azabıBikac arkadas var soruyorum nasil oluyor diye. Yine ilkiyle ugrasiyorsun ikinci kendi kendine büyüyor diyolarbi parca üzülmüyo degilim gizli gizli severim yine
Kız niye 37den önce doğurmak istiyorsun kii...Benim dr geçen cuma dedi ki haftada bi iki gün zeytinyağıyla dış kısma masaj yap ama ben şimdilik başlamiycam erken doğmasın sonraKizlar perine masaji yapan/yapmayi dusunen var mi?
Normalde 35ten sonra öneriliyor ama benim zaten 37yi gecirmemem gerektiginden simdiden baslamayi düşünüyorum. Ama korkuyorum da yanlis bi sey yapicam diye
Bi de azar azar hurma yemeye baslayacagim.
Sezeryana gerek kalmadan 37den once kendi sancimla acilmam olsun istiyorum. En kötü suni sanci destegiyle falan normal olsun
Mesela tuvaletten sonra iyi temizlemek,duşumuzu banyomuzu düzenli yapmak gibiHijyen dedikleri ne mesela biz hijyenden tertemiz kılsız tüysüz anlıyoruz
Ben tam tersi bu yil krese gondermedim ozellikle. Evde bebekle beni birakip okula gitmez daha da zorlanirdik. Kardes geldi evden gonderiliyor gibi. Onun yerine bakici devam edecek dogum iznim sürecinde de. Bakalim ne bekliyor biziBu yüzden bazen diyorum yarim gün kreşe falan mı göndersem diğeriyle ilgilenir sever oynarım ama ona da vicdan azabı cekiyorum bu sefer..Ayy annelik hep vicdan azabı
Kolestaz var bende o yuzden en gec 37de dogmasi lazim yoksa sezeryan. Normal olur insallahKız niye 37den önce doğurmak istiyorsun kii...Benim dr geçen cuma dedi ki haftada bi iki gün zeytinyağıyla dış kısma masaj yap ama ben şimdilik başlamiycam erken doğmasın sonra
buyuk de onemli canim ama kucuk tansiyon 7-8 in ustune cikmadigi surece cok da sıkıntı olmaz diye dusunuyorum. tansiyonun bitti yer çünkü. basınç oyle anlasiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?