Yoğunluktandır benimkiler de gelmedi, lcw ve trendyoldan bişiler aldım daha kargoya vermek şöyle dursun tedarik bile edemedilerzaten ben mobilyacıdan aylarca beklemelere alışkınım, no problem. Örneğin teslimatı 9 Kasım olan büyüyen beşiğimiz bugün evimize gelecekti, dün arayıp haber verdiler. Tabi her zamanki kaderim gün yüzüne çıktı, ektiler yine, yarına ertelediler. Bugün kombi tamircisi de gelecekti gelmedi. 1 günde 2 kişi tarafından yalancıktan bekletildik. Aslında kombici dün gelecekti ,dün son dk arayıp bugüne ertelemişti bugün de gelmedi. Alışkınım ben yani bu böyle gider herşeye zarla zorla sahip oluyorum ben bu şehirde. Aralık ın bilmem kaçına geldik ortada Bi nane yok. Ocak ın bilmem kaçında da farklı olmayacak bir insanın talihi mat renklerde olmasın.Telefon edicem yarın da gelmezse bebek doğunca hastaneye falan göndersinler artık. Hayrına birkaç hastane çıkışı da koysunlar sayelerinde çantam da meydanda yok, evde eşya koymaya yerim yok her yer tıklım tıklım zaten . takmıyorum ya bu para verip hizmet alamadığım düttürük firmaları, diyim size artık kaderimi kabullendim mesela dün perde siparişi verdim Bi 3-4 ay da o bekletir bence . Hobi olarak Bekliyorum ben evde
Bizim ayri oturma odasi yok ihtiyac da duymadik ama ilk hamileligimde annem bizde kaldi bi sure, yatar diye ider’den cekyatli bi oturma grubu aldik. Maksat uygun olsun zaten cok kullanilmayacak falan.Hahha cok iyi ya.. ben boluda otururken boyle bir firmaya dava actim yatak odasi takimi yizunden hem beklettiler hem teshir getirip.kurdular teshir oldugunu anlayinca carladim sonra onlarda carladi bende dava actim.. kazandim.. parayi alamadim uzerine faiz isliyor ama adamin uzerine bi halt yok o yuzden icra ilede bisey alamiyorum ama yatak odasi hala bende... bir gun parami alabilirsem kenarda birikmis paramda olacakkucuk iller berbat ya ustayi gidiceksin kendin alip getiriceksin ve basinda bekliyceksin baska hic caresi yok
Kızlar bebek arabamızı, ve ev için ana kucağı aldık sonunda
Cumartesi eve gelecek de nereye gelecek nereye koyacağız hiçbir fikrim yok evde adım atacak yer yok
Ben aldım lcw den cumartesi bugün geldiYoğunluktandır benimkiler de gelmedi, lcw ve trendyoldan bişiler aldım daha kargoya vermek şöyle dursun tedarik bile edemedilerzaten ben mobilyacıdan aylarca beklemelere alışkınım, no problem. Örneğin teslimatı 9 Kasım olan büyüyen beşiğimiz bugün evimize gelecekti, dün arayıp haber verdiler. Tabi her zamanki kaderim gün yüzüne çıktı, ektiler yine, yarına ertelediler. Bugün kombi tamircisi de gelecekti gelmedi. 1 günde 2 kişi tarafından yalancıktan bekletildik. Aslında kombici dün gelecekti ,dün son dk arayıp bugüne ertelemişti bugün de gelmedi. Alışkınım ben yani bu böyle gider herşeye zarla zorla sahip oluyorum ben bu şehirde. Aralık ın bilmem kaçına geldik ortada Bi nane yok. Ocak ın bilmem kaçında da farklı olmayacak bir insanın talihi mat renklerde olmasın.Telefon edicem yarın da gelmezse bebek doğunca hastaneye falan göndersinler artık. Hayrına birkaç hastane çıkışı da koysunlar sayelerinde çantam da meydanda yok, evde eşya koymaya yerim yok her yer tıklım tıklım zaten . takmıyorum ya bu para verip hizmet alamadığım düttürük firmaları, diyim size artık kaderimi kabullendim mesela dün perde siparişi verdim Bi 3-4 ay da o bekletir bence . Hobi olarak Bekliyorum ben evde
Lupus dediğin gibi bağışıklık sistemi hastalığı ama benimkisi lupus değilLupus bi pihtilasma rahatsizligi degil bagisiklik sistemi hastaligi.. apandist cok kanamali bir ameliyat degil yani dogum kadar kanamali degil... bende safra kesesi ameliyati oldum 30. Haftamda benimde kanama problemim olmadi. bende ciddi pihtilasma hastasiyim.. gercekten pihtasma problemim var faktor 5 im homozigot mthfr de oyle dogumdan sonra falan pihti corabi giyicem 1 yildir ecoprin ve igne kullaniyorum .. ama en son kasilmalarim olunca hapi kestik direk. Doktorumla konustugumda herkes 32 de birakiyo biz ne yapicaz dedigimde sen 36 dan once birakamazsin senin durumun cok ciddi demisti ama tabi bu normal bir surec icin.. kasilmalar olunca hemen biraktirdi. Kanama kontrolu dogumda cok cok farkli baska hic bir ameliyata benzemez
Lupus dediğin gibi bağışıklık sistemi hastalığı ama benimkisi lupus değilisim benziyor biraz. Onda kortizonlu ilaclar filan kullanılıyormuş. Benimki antifosfolipid sendromu diye geciyor. Bu hastaların inme riskine karsı normalde de aspirin kullanması gerekiyor. Geçmiş 3 düşüğe de pıhtılasma kaynaklı dediler. Apandisit de basit gibi görünse de 13 cm dikişim var. Sanırım hamileyim diye mi nedir zor oldu. Ameliyat sonrası da pıhtı içi7n varis corabı giydirdiler. Bir de bu benim ilk doğumum değil. Cok sükür saglıklı bir doğum yaptım. Onda 1 gün öncesine kadar iğneyi aspirini kesmemişti doktorum. Hatta yine sezeryan gününden iki gün önce suyum geldiği için aspirini bırakamadan sezeryan oldum. çok sükür yine kanın durmaması gibi bir durum olmadı. İlk doğumumda istanbulda yasıyordum. Daha sonra sehir değişikliği oldu. simdi mecbur baska doktora gidiyorum. o da aspirini bırakacaksın dedi.
yok canim ben götürmeyeceğim. Hastanelerde getek oluyorsa tek kullanimlik paketler oluyot onlardan isterim.olmazsada eczaneden aliriz bosuna almak istemiyorumKızlar hastaneye mama götürecek misiniz ? Benim ilk kızım prematüre ve sezeryan olduğum için sütüm 2 gün sonra geldi. Bunda ne olur olmaz diye yanıma alayım diyorum
acelyadan turemesine imkan yok. Kökleri farkli. Anlamsiz olsada kulaga hos geliyor ama.Kızlar az önce Aselya diye bir isim duydum kulağıma çok hoş geldi.İnternetten anlamına kökenine bakayım dedim.Sadece anlamını bulabildim Açelyadan türemiş bir isimmiş ama kökeni nedir filan bulamadım.Sizler biliyor musunuz acaba kızım için düşünebilirim bu ismi
ay baligin ota boka aglamasini geçtim.dengesizlik hat safhada genel olarak biseye karar vermek zor ama karar verincede asla donmem.Hayırlı sabahlar. Ben bu kadar yıllık tecrübeli balığım en kötüsü balık emin olabilirsin bizim herşeyiniz bir olay. eğri ağaca ağlıyoruz biz hayatı gereksiz yere dramatikleştiriyoruz. Fazla hisli olmaya gerek yok, kova her şekilde enn karlısı.Bi kere espritüel oluyorlar gittikleri her yerde liderlik yapıyorlar ama kendilerini çok beğeniyorlar .aman ha Balıktan uzak dur hayatı duygularımızda yaşıyoruz tamamen koça kesin birşey diyemeyeceğim lakin çevremdeki koçlar istikrarsızlar herşeyde daldan dala konuyor yakın çevredeki örnekler. Yine de koça karşı nötrüm
hastaneden ciktin mi sen canim. Ben senin hastane olayini kacirdim.Canım benim pıhtılaşma testlerim yapılmadı sma önlem amaçlı başladım aspirin ve kan sulandırıcı iğne. Coraspirin i 32. Veya 33. Hafta keseceksin çünkü çocuğa zararı olabiliyor dedi doktor, bilmiyorum nasıl bir zarar. Kan durmama gibi birsey olmaz merak etme arkadaşım K vitamini ampülü yapıyorlar ameliyata başlarken dedi. Ben de bugün yarın aspirini bırakcam
evet ben vericem.oglum almamıştı ama bunda yine denicem avebt air diye bi emzik varmis onu aliyormus bebekler bende ondan almayi düşünüyorum.Emzik vermeyi dusunen var mi bir de? Kizim almamisti. Ben de israr etmemistim. Ama 2.de hayat kurtariyor diyorlar. Bips marka aldim. Hicbirini almayan bile onu aliyormus diye duydum:) Bakalim bunda basarili olabilecek miyiz:/
Ayy valla gülmeyeyim başımıza herşey gelebilir bende bugün temizledim kendimi az zaman kaldı umarım doğuma kadar idare eder beni.. kardeşinde şimdi değişik olaylar hikayeler vardrMesela tuvaletten sonra iyi temizlemek,duşumuzu banyomuzu düzenli yapmak gibiKardeşim diyor abla öyleleri geliyor ki çok pis kokuyor dersin son 6 aydır vücuduna su değmemiş ama insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor kıl tüy olabiliyor ama tertemizdir onda sıkıntı yok biz zaten jiletliyoruz diyor kılı tüyü gerekirse ama pis ise zor oluyor diyor (yoğun bakım hemşiresi)
Haklisin valla kreş konusunda bide onun kreşe uyum sağlaması için uğraşmam gerekecek falan bebeyle yapamam şimdilik aslında oyun ablaları var haftada bi kaç saat gelir oynar falan bu da iyi fikir belki öyle bi yardımcı alırımBen tam tersi bu yil krese gondermedim ozellikle. Evde bebekle beni birakip okula gitmez daha da zorlanirdik. Kardes geldi evden gonderiliyor gibi. Onun yerine bakici devam edecek dogum iznim sürecinde de. Bakalim ne bekliyor bizi
Kolestaz var bende o yuzden en gec 37de dogmasi lazim yoksa sezeryan. Normal olur insallah
Canım dr un bırak dediyse bırakmak lazım bende aspirini 32de bıraktım oksaparla devam ediyorum bir düşüğüm var ve bir doğumda da aşırı kanamam oldu zor durdurdular bu 2.gebeliğim inşallah yine aynı şeyler olmaz diyorum.. başka dr larada gitseydin keşke ben bu hamilelikte 3farkli dr a gittim sürekliKızlar bana bir akıl verin. İçim içimi yiyor. Geçenlerde yazmıştım 32. haftada aspirini bırakma konusunu. Birkaç gün oldu bırakalı ama içim rahat değil. Doktorumu da iki kez aradım açmadı. İnternette biraz araştırdım 32 de bırakanlar olmuş ama benim gördüğüm doktorlar genelde gerçek bir pıhtılaşma olmasa bile hasta daha önce düşük yaşadıysa ya da tüp bebekse önlem amaçlı iğne ve aspirin kullandırıyor. O tür hastalarda 32. haftada aspirinin kesilmesi sorun yaratmayabilir belki ama bende antifosfolipid sendromu diye bir durum var. Daha önce 3 düşük yaptım. Testlerde lopus antikoagulan hep güçlü pozitif çıkıyor. Yani pıhtılaşma seviyem ileri durumda. 32 den sonra risk oluşursa diye korkuyorum. Başlarda grubu çok takip edemiyordum burda yazamadım ama 20. haftada acil apandist ameliyatı oldum. Ameliyat sabahı aspirini içmiştim öğleden sonra ameliayat oldum ona rağmen kanın durdurulamaması gibi bişey olmadı bende. Doktor kanı durduramayız filan dedi ama benim kafam çok karıştı. Benim durumumda olan var mı ya da benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Kızlar bana bir akıl verin. İçim içimi yiyor. Geçenlerde yazmıştım 32. haftada aspirini bırakma konusunu. Birkaç gün oldu bırakalı ama içim rahat değil. Doktorumu da iki kez aradım açmadı. İnternette biraz araştırdım 32 de bırakanlar olmuş ama benim gördüğüm doktorlar genelde gerçek bir pıhtılaşma olmasa bile hasta daha önce düşük yaşadıysa ya da tüp bebekse önlem amaçlı iğne ve aspirin kullandırıyor. O tür hastalarda 32. haftada aspirinin kesilmesi sorun yaratmayabilir belki ama bende antifosfolipid sendromu diye bir durum var. Daha önce 3 düşük yaptım. Testlerde lopus antikoagulan hep güçlü pozitif çıkıyor. Yani pıhtılaşma seviyem ileri durumda. 32 den sonra risk oluşursa diye korkuyorum. Başlarda grubu çok takip edemiyordum burda yazamadım ama 20. haftada acil apandist ameliyatı oldum. Ameliyat sabahı aspirini içmiştim öğleden sonra ameliayat oldum ona rağmen kanın durdurulamaması gibi bişey olmadı bende. Doktor kanı durduramayız filan dedi ama benim kafam çok karıştı. Benim durumumda olan var mı ya da benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Bide ilk bebede zaten ne yapacağını bilmiyorsun çevreden gelen seslere ne cevap verecegini de bilmiyorsun falan bu sefer öyle bisey olsa heralde sustururum hepsiniÖnemli olan vücuttaki billuribini atmak o da sıvıyla atılıyor ama çevre baskısından veremedim mama o zamanlar sütüm de azdı dolayısıyla uzun sürdü silmesi sarılığı, yengem yaşadı aynı problemi hem mama hem meme dayadı, çocuk bol bol çiş yapıp attı billuribini, ben de eğer sarılık olursa ikisini birden vericem bu sefer
Ben avent aldım bips e baktım çok güzelmiş gerçekten aventi deneyeyim almazsa onu alırım alıştırmakta kararlıyım inşallah alır emziğiEmzik vermeyi dusunen var mi bir de? Kizim almamisti. Ben de israr etmemistim. Ama 2.de hayat kurtariyor diyorlar. Bips marka aldim. Hicbirini almayan bile onu aliyormus diye duydum:) Bakalim bunda basarili olabilecek miyiz:/
Eşime az önce dedim senin ses ve ışık gelmesin diye kapını kapatıp yattığını kızlara söyledim dedim.İfşaladın mı beni diyoreşim hemen karşı kanepemde yatıyor. Bel ağrımdan dolayı bu hallere geldikgece yalnız tek odada uyuyamıyorum çokkorkarım ben karanlıkta tek olmaktan .kaç gündür yatak odasında yatayım diye şansını deniyor sen iyi gün dostu Musun dedim dün koltuk sert dedi diye altına yumuşacık yorgan da serdik bakalım bugün ne bahane üreticek bekliyorum işten gelince yemeğini yer çay içerken söylenir durur Bi de dün bebeğin odasına perde siparişi verdim kp ile . neymiş neden çok pahalı perde siparişi vermişim alt tarafı bir cammış savuruyomuşum herşeyin en pahalısını almaya mecbur muymuşum bla bla bla... her zamanki halleri işte Bi şi aldım ya hemen olay
Göğüs ucuna krem sürme hakkında bir şey dedi mi bana eğitim veren hemşire yok asla sürme dedi de ama şimdiden yara oluyor benim ben de duştan duşa sürüyorum acıyor yoksaBende bugun aile hekimine gttim emzirmeyi falan anlatti soyeldigu 3 kelime bosuna yurudum o kadarsuan evde diyo kim yardim edyo cok zorlanmaym son haftalarda dedim kimse yok esimle ben dogumdn sonra kim olcak dedi bilmiom dedim annen uzakmj ddm 2 saat uzaklkta ama gelir herhalde kaynvalidn o yanimzda ddm vala yanina bos bosuna gelcrk olursa kimse glmesin lohusalik zor bi surec nazinizin sozunuzun gectigi biri olsn yaninda ben anneym kaynvaldym durcqm bos durcm olmasn ddi dedm kimseye bsy diemiosunx ki oyle tabi dedi ooy oyy bakalm zaman daraliyor
Ay inşallah benim de umudum o doğuma kadar idare etmesi benim hamilelikle birlikte geç çıkmaya başladı ama umarım bu sefer de öyle olur.Kardeşimde hikaye bitmiyor arada anlatırAyy valla gülmeyeyim başımıza herşey gelebilir bende bugün temizledim kendimi az zaman kaldı umarım doğuma kadar idare eder beni.. kardeşinde şimdi değişik olaylar hikayeler vardr
Yok krem falan bisey demedi sadece emzirrken gogsum siyah kismini kavramasini saglarsan yara olmaz dediGöğüs ucuna krem sürme hakkında bir şey dedi mi bana eğitim veren hemşire yok asla sürme dedi de ama şimdiden yara oluyor benim ben de duştan duşa sürüyorum acıyor yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?