- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
Bizim de kız ve Ekin ismine karar verdik :)Kızlar selam.Ben de ocakta doğurcam inşallah 21 ocak dedi doktorum.Yakalayamıyorum muhabbetleri ben en az 50 sayfa geriden geliyorum. çalısamaz raporu alıcam önümüzdeki hafta iş olmayınca daha aktif olabilirim inşallah Bu arada hala ismimiz yok bizim sizce Ekin ismi kıza olur mu?Cok kararsızız sizinde fikrinizi alayım dedim
yaa içim rahatladı ama eşim hala erkek ismi diyo :)Bizim de kız ve Ekin ismine karar verdik :)
Ekin gayet kız ismi değil mi yayaa içim rahatladı ama eşim hala erkek ismi diyo :)
dimi ya google yazıyorum hep erkek cıkıyo. bide masterchefte bi cocuk varmıs heralde erkek o yüzden alısamıyo eşimEkin gayet kız ismi değil mi ya
ekin kız ismi zaten hiç erkek ismi olarak duymadın çok da güzelyaa içim rahatladı ama eşim hala erkek ismi diyo :)
Ekin gayet kız ismi değil mi ya
Unisex ama bence kadınsı. Mesela Umut da unisex ama çağrıştırdığı cinsiyet erkek bence. Derya da unisex ama Derya denince akla kadın geliyo. Kişisel bişey de olabilir :)dimi ya google yazıyorum hep erkek cıkıyo. bide masterchefte bi cocuk varmıs heralde erkek o yüzden alısamıyo eşim
Aslında kıza da erkeğe de ekin ismini koyan var ama benim şimdiye kadar tanıdığım tüm Ekin'ler kızdı. Eğer eşin razı olmuyosa onun da beğendiği bir kız ismini yanına ekleyebilirsiniz.yaa içim rahatladı ama eşim hala erkek ismi diyo :)
Seçenekler neler ?Benim cevremde de hep kızdır Ekin. Sadece masterchefte var bir Ekin erkek olarak. Başka da görmedim. Isım konusu ne kadar zor. Erken doğum ihtimalim çok yüksek benim de kızlar hala isim bulamadık bizim de cinsiyetimiz kız.
Salı günü doğum yapacağım ve hala kararsızlığım var ama büyük ihtimal Defne olacak benim kızımın adı daartık ben de kızımın adını koymak ıstıyorm..kızım 2.5 yasında ada dıye tutturdu ama herkes de ada var ıstemıorum.. Asya,Defne,Elis arasında kaldım:/
Ben de 2,5u görsem yeter cok buyudu diye dogurucam
B Bakikalanhosseda haklisin canim. Bebegin erken dogup dusuk kilolu olmasi farkli, zamaninda bile olsa “gelisim geriligi” olmasi ayri. Doktor oyle derse tabi ki insanin aklinda soru kalir. Ama doktorun gereksiz evham yaptırmış 34+5te 2500 az degil. Ki gec döllenme olabilir, bebek minyon yapili olabilir. Nasil her cocugun boyu kilosu standart degilse bebek icin de ayni sey gecerli
B Bakikalanhosseda canim bizde dalga geciyoruz zaten takilma niye takiliyosun
@refikaaydin @narantikibi tuttum gelin
Canim ben oglumda sling aldim. Markasini hatirlamiyorum zaten kumasi önemli marka cok on plana cikmiyor hatta cogu anne kumas alip kullaniyor.
Evet daha saglikli vs o yuzden tercih etmistim ben ama pratik degil. Ozellikle ev icinde kullanmak icin almistim ama nerdeyse hic kullanamadim sıktı beni.
Kizimda ilk 3 ay lazim olursa yine sling’i kullanip sonrasinda kanguru almayi dusunuyorum. Ergobaby cok on plana cikiyor ama cok pahali. Temiz bi ikinci el alirim belki (ki onlar bile 400-500 tl civari) Bir de momfortbaby, solomobaby markalari var.
Acikcasi bebek dogunca bi magazada gidip denemek en mantiklisi. O yuzden simdilik ben askiya aldim o alisverisi
Valla slin icin 3 metre az esnek bir kumas is goruyor. Uzun bisey al gitsin.. ben ilk kullanimi ev supurerek yaptim.. kangurumda var cybex ama 4 kilodan sonra diyor bize daha cok var yani
Stokke aldım ama e bebekten indirimim vardı onu kullanmak için orada olan markalardan seçtim.
İnstagramda mamadusbaby diye birini görüyorum kullanmadım ama bir bak istersen.
ben de sevibebenin var ama yenileri cıkmıs simdi metal halkalı onlar cok rahat oluyo diye duymustum ben
Seçenekler neler ?
Benim favori kız isimlerim Deniz,Sezen,RüyaSeçeneğimiz hiç yokNeyi bulsam bir türlü içime sinmedi. Muhtemelen eşim ben sezeryandayken isim koyup geçecek
aaa bak ondan olabiliyosa belki benimki de o yuzdendir. inanikmaz agriyor ya kalkincaBenim de çok var dün muayenede kafasını fazla yerleştirmiş kanala dedi doktor. Bi de ters yerleştirmiş yüzü sırtıma bakması gerekirken karnıma bakıyormuş o daha çok ağrı yaparmış.
canim dun hicbiseyim yoktu bugun resmen kemiklerim benim degil. bir gunde ne degisti anlamadim. çatı çatı dedikleri buymuş meğer. ben de haftaya gidicem dr a bakalim ne dicekBen benn mahvoluyorum valla özellikle uzanıp kalkınca cok acıyor.bi de uyurken sagdan sola dönerken aşırı acıyo.ben de başlayalı 2 hafta falan oluyor . Sordum doktora da normal diyor ama bana normal gelmiyo yürüyemiyorum çünkü
annaaaammmm kiz ne yuzsuz cikmis senin kaynana pesssBizim evde harika ruzgarlar esiyor kizlar... ask nefret dram entrika ne ararsaniz var... esim ve annesi girdi birbirine.. en az yilbasina kadar burda gorunuyolar.
Kangurularin hepsi ayni mantikta bence. Benim oglumdan kalma chicco soft baby kanguru var yatabiliyor bebek icinde. Ben cok memnun kaldim.hatta uzun bi sure bebek arabasi kullanmama gerek kalmamistiCanim ben oglumda sling aldim. Markasini hatirlamiyorum zaten kumasi önemli marka cok on plana cikmiyor hatta cogu anne kumas alip kullaniyor.
Evet daha saglikli vs o yuzden tercih etmistim ben ama pratik degil. Ozellikle ev icinde kullanmak icin almistim ama nerdeyse hic kullanamadim sıktı beni.
Kizimda ilk 3 ay lazim olursa yine sling’i kullanip sonrasinda kanguru almayi dusunuyorum. Ergobaby cok on plana cikiyor ama cok pahali. Temiz bi ikinci el alirim belki (ki onlar bile 400-500 tl civari) Bir de momfortbaby, solomobaby markalari var.
Acikcasi bebek dogunca bi magazada gidip denemek en mantiklisi. O yuzden simdilik ben askiya aldim o alisverisi
yikasalarda havlu istemiyorlar sizden. Ama siz baska seylerde kullanmak icin yaniniza alabilirsiniz.Son 5 guncok heycanliyimm. Ya arkadaslar bisey sorucam ya hastane cantasina bebek icin havlu koydunuzmu dogum haneye istiyorlarmi bazilari gerek yok bazilari istiyo dedi kafam karisti
defne ismini nedensizce sevemiyorum elis ismi so harfinden dolayi sıkıntı cikarir.asya ismi cok naif bir isimartık ben de kızımın adını koymak ıstıyorm..kızım 2.5 yasında ada dıye tutturdu ama herkes de ada var ıstemıorum.. Asya,Defne,Elis arasında kaldım:/
ekin unisex isim kizda erkekte var benim tanidigim.yaa içim rahatladı ama eşim hala erkek ismi diyo :)
Aynen gelişimi sıkıntıya düştüğü için gerilik olunca telaşlanılabiliyor insan tabi ki kilo sıkıntı değil burda paylaşıyoruz herşeyi çok da güzel bi ortam oluştuTeşekkür ederim anlayışınız için :) doktorun öyle demesini de çok sorun etmedim de sıkıntı 22 si benim beklenen doğum tarihim iken ultrasonun 31 i göstermesi. Ki o da mesele değil, başka problemi olmasın da kilo alınır verilir, obez olmasından da zayıf olmasını tercih ederim zaten(kendi kilo problemi olan bir insan olduğum için böyle diyorum :))
Ya ben sorun etmem aslında ama son yapılan yorumun sizin espriniz üzerinden yanlış anlaşılmış olduğunu gördüm. Kastım olmayan bir yorumla yargılandığımı hissettiğim için açıklama yapma ihtiyacı hissettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?