37. haftadan sonra doğmasında hiç bir risk olmadığını dün doktorum söyledi, ben şuan 35 haftalığım iki hafta daha içerde dursa bize yeter dedi... Bence doktorun bebeğini riskten korumaya çalışmış. Kesinlikle o şekilde ani aramasından endişe edeceklerini vs düşünmemelisin... doktorların işi bu , birçoğu da zaten 24 saat nöbet tutuyorlar , sürekli hastanese bu adamlar zaten :)onların bunu hesaplayıp karar alacaklarını sanmam, her zaman öncelik sağlık. hipokrat yeminleri de var çoğu da bağlı . Varsın aynı gün doğmayıversin, yeterki sağlıkla doğup nefes alsın dünyaya gelsin . İki bebeğini kaybetmen bu kararda dr a yol haritası olmuş olabilir . Benim eşim 30 ocak doğumlu , bebeğimin tahmini Doğum tarihi 25 ocak . Ben hiç dert etmiyorum istediği zaman sağlıkla doğsun, ben her şekilde ikisinin de Doğum gününü aynı gün kutlamayı kafaya koydum zatenMrb sizlere bisey danismak istiyorum oncelikle kanimda pihtilasma var bu yuzden iki bebegimi 2 ayliken kaybettim 3 bebegim 2016 da 5 ocakta hergun igne olarak dunya ya geldi ben de 5 ocak dogumluyum simdi de tekrar hamileyim 37h 1g fakat 10 gun onde gidiyor bebegim kilosuda 3300 cikti bu gun iki doktor takip ediyorum ikiside riske atmayalim hemen alalim diyor bende 5 ocakta israr ediyorum 13 gun var 5 ocakta bile 39hafta olacak bu arada anlamissinizdir zaten sezeryan olacak ne gibi risk olabilir alttan acilmam mi olur birde yediklerime dikkat ediyorum gebelik sekeri cikmadi ama dikkat et demislerdi. Acaba doktorlar gun verelim gecede gunduzde aniden aramasin diye mi almak istiyorlar
Kendine ped de koyabilirsin.Merhaba arkadaşlar ben de bugun hastane çantamı hazırlamaya başladım. Bakın neler koydum yeterli mi sizce
- 2 tane bebek için iç dış alt üst takim
-1 tane iç dış zıbın
-1 tane çorap ,
-1 tane eldiven
-kendim için 2 Picama
- 1 sabahlık
- 1 kendim için çorap
-1 tane yazma
- 1 tane küçük havlu
- 2 tane atlet + alt çamasir
- göğüs Pedi
-bebek bezi
- pisik kremi
-biberon emzik
- 2 tane battaniye (biri kalın hastaneden cikarken)
-kendime terlik
Bu kadar galiba
Ay bi de bir şey daha, çocuk çok sık meme isterse bu doymayla ilgili değil gaz problemiyle ilgili olabilirmiş. Bence sen gene de önce meme sonra biberon ver. Ne kadar içiyorsa içsin. 20 cc içiyorsa bekle 15-20 dk sonra kalan 5 cc yi de içir. Bu dediğinle o kadar çok uğraştım ki! her seferinde meme vermedim. Bi meme+biberon bi biberon verdim eoprotini içebilsin diye. Yoksa meme istiyor biberonu kabul etmiyordu.hanımlar nasılsınız kucağımda mert kuşuyla yazıyorum size bırsey sorcam sizin bebeler memede kac dk duruyorhastaneden çıkarken önce meme sonra bıberon ver denıldı. 25 ml düşme 2 saatte bır dedi.bızımkı memede azıcık duruyordu 3 4 dk max. sonra 20 ml zor içiyor..sağlık ocağı hemşiresi meme cok ver bıberon fazla verme dedı 20 dk da bır veya yarım saatte istiyor 5 6 bilemedin 7 dk ama ne kadar ıcıyor doyuyor mu ne kadar süt cekıyor bılemıyorum kafalar karışık sızınkilerne kadar memede kalıyor biberonla ne kadar ıcıyor normal mibu durum
Ah ahh analık çiş say kaka say süt hesabı yapAy güldüm ya! Aynı düşünceler aynı endişeler☺
5-15 dk arasında memede duruyor. Doktor dedi ki bezini takip et, günde en az 6 kere çiş yaparsa doyuyor demekmiş. Bezin üstündeki sarı çizgiler mavi oluyormuş çiş yaptığında. Çiş say dedi. 6 çişten az olursa doymuyormuş. Emzirirken kaç cc içtiğini bilemediğimden çocuk aç kalırsa diye bir de yedek biberon hazırlamak istedim ama doktor saçma buldu, bebekler kendini aç Bırakmazmış, bir emmede az emerse daha çabuk açılırmış, aç kalırsa anlarmışız. aç kalan bebek kendini belli edermiş. O kadar endişelenme dedi. Neyse gelelim sonuca, Deniz biberonla 60 cc içiyordu. Memede ne kadar içiyor bilmiyorum ama 6 çişi geçiyor ve acıkınca yalnızca ben değil, tüm apartman acıktığını anlıyor
S Seda987 ne kadar lazımsa o kadar içer. Arada gazını çıkar emmeyi bırakınca, sonra devam etmeye çalış. Emerse doymamıştır daha, emmezse doymuştur. 6 çiş say bir de.
Sabah 8de hastanede olacağım ona göreSen böyle böyle ocağa bile kalabilirsin
Mrb sizlere bisey danismak istiyorum oncelikle kanimda pihtilasma var bu yuzden iki bebegimi 2 ayliken kaybettim 3 bebegim 2016 da 5 ocakta hergun igne olarak dunya ya geldi ben de 5 ocak dogumluyum simdi de tekrar hamileyim 37h 1g fakat 10 gun onde gidiyor bebegim kilosuda 3300 cikti bu gun iki doktor takip ediyorum ikiside riske atmayalim hemen alalim diyor bende 5 ocakta israr ediyorum 13 gun var 5 ocakta bile 39hafta olacak bu arada anlamissinizdir zaten sezeryan olacak ne gibi risk olabilir alttan acilmam mi olur birde yediklerime dikkat ediyorum gebelik sekeri cikmadi ama dikkat et demislerdi. Acaba doktorlar gun verelim gecede gunduzde aniden aramasin diye mi almak istiyorlar
Evet onu da koyacam Depend almıştımKendine ped de koyabilirsin.
Aa evet onu da koyacağım teşekkürlerM Melekbebekannesi bir de göğüs ucu kremi
Tesekkur ederim yarin tekrar gidecegim doktora gun isteyecegim eseimde bende baya bi korktuk simdiLütfen ama er diyoruz ama geç demiyoruzeşim delirtti beni zaten. Sürekli senin sancin gelmeyecek sen öyle bir kadın değilsin diyor. Ne demekse artık! Az önce yine dedi de bu sefer fena puskurttum bi daha demez herhalde
8 çok erken. Ben 9da çocukları okula bırakıp öyle geçicem hastaneye. Dra şöyle ağırdan alsin
Doktorların derdi gece uyumak olsa sen 39 haftalıkken de herhangi bir gu n alabilirler. Pıhtılaşma ciddi bir durum. Iki de kaybın varmış. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Riske atmamalısın. Aynı gün doğunca ne oluyor ki
Kızlar bebek yarım saat boyunca aşırı hareketliydi. Şimdi ise belime bacaklarıma ağrı girdi. Adet sancısı gibi sancım var. Acaba kanala falan mı yerleşti ?
Allah razi olsun canim. Annene her turlu nazin geciyor ama baskasina oyle degil. Bak komsumun misafiri var diye bugun gidemedim hastaneye. Cocuklar ilede giderim de gece hem perisan olurlar hem ne kadar bekletecekleri belli olmuyor. Insallh yarin gidebilirim . Yarin sen dogum yapmis olursun ben buraya bakana kadarÖyle canım Allah kolaylık versin sana da inşallah hem gurbettesin hem 2 çocuk hem hamilelik zor gerçekten
Aha sen de beni geçersin simdi. Benim nişan geleli 3 gün oldu ama tik yok yine. Bi dusa gir istersen bakalım gececek mı agrin
Tarihlerimiz aynı bakalım önce hangimiz doğuracakAha sen de beni geçersin simdi. Benim nişan geleli 3 gün oldu ama tik yok yine. Bi dusa gir istersen bakalım gececek mı agrin
Tarihlerimiz aynı bakalım önce hangimiz doğuracakBenden nişan falan gelmedi hiç . Ama anormal hareketli bugün şu an da hıçkırıyor. Ama bel kasık bacak ağrım var ve alt kısmıma ara ara bıçak gibi ağrı giriyor nefesimi kesiyor.
Amin inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalımHadi inşallah rabbim hayırlısını versin. Geç olsun da güç olmasın inşallah. Sağlıkla kucağımiza alalim
Bebek için ıslak mendil eksik sanki canımMerhaba arkadaşlar ben de bugun hastane çantamı hazırlamaya başladım. Bakın neler koydum yeterli mi sizce
- 2 tane bebek için iç dış alt üst takim
-1 tane iç dış zıbın
-1 tane çorap ,
-1 tane eldiven
-kendim için 2 Picama
- 1 sabahlık
- 1 kendim için çorap
-1 tane yazma
- 1 tane küçük havlu
- 2 tane atlet + alt çamasir
- göğüs Pedi
-bebek bezi
- pisik kremi
-biberon emzik
- 2 tane battaniye (biri kalın hastaneden cikarken)
-kendime terlik
Bu kadar galiba
Dr.larını dinle bebeğimin hayatını tehlikeye atma derim ben. Aynı hatayı ben yaptım halen onun vicdan azabını yaşıyorum. 2. Sezeryan da Dr beklemeye gerek yok 38 de alalım dedi. Herhangi bir sıkıntım yoktu ev taşıyacaktım o hafta çok sıkıştık. Dedim evimi taşıyalım öyle olsun. Araya bayram da girdi. O zaman sancın olursa vs çabuk gel dedi dr da. Sabah sancı başladı gittik hazırlık vs derken bebek 39+2 Di günü de geçmemişti yani kakasını yapmış ciğerler dolmuş. Nefes alamamış, yeniden canlandırma yapılmış vs 7 gün solunum cihazı, 27 gün yoğun bakım, göz yaşları, pişmanlıklar, keşkeler eşliğinde bir lohusalık. Dr herşeye hazır olun beyin oksijensiz kalmış olabilir dedi. Çookk şükür sapasağlam alıp getirebildik. Ama 7 yıl oldu halen etkisinden çıkamadık kızımın her doğum gününde bir burukluk olur içimde. Siz de drlarınızı dinleyin sağsağlim alın kucağınıza evinize götürün yavrınuzu varsın olmasın aynı gün doğum günleriniz.Mrb sizlere bisey danismak istiyorum oncelikle kanimda pihtilasma var bu yuzden iki bebegimi 2 ayliken kaybettim 3 bebegim 2016 da 5 ocakta hergun igne olarak dunya ya geldi ben de 5 ocak dogumluyum simdi de tekrar hamileyim 37h 1g fakat 10 gun onde gidiyor bebegim kilosuda 3300 cikti bu gun iki doktor takip ediyorum ikiside riske atmayalim hemen alalim diyor bende 5 ocakta israr ediyorum 13 gun var 5 ocakta bile 39hafta olacak bu arada anlamissinizdir zaten sezeryan olacak ne gibi risk olabilir alttan acilmam mi olur birde yediklerime dikkat ediyorum gebelik sekeri cikmadi ama dikkat et demislerdi. Acaba doktorlar gun verelim gecede gunduzde aniden aramasin diye mi almak istiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?