- 2 Kasım 2012
- 1.007
- 961
- 323
Dikkat etmen gerekiyor canim , hareketlerine ozellikle cok dikkat et. Kontrollere sık git benim tavsiyem. Benim basima gelmedi cok cok iyi bilemem ama.cevremden gorduklerim. :)Plesentada yaşlanma başlaması kötü birşey mi doktorum korkmana gerek yok demişti ama internette okuduğum yazılarda bebeğin gelişimini kilo alımını falan etkiliyceği yazıyo
Çok şükür sonu güzel olmuş , Peki bu duruma biz nasıl önlem alacağız ya bebek kakasını yaparsa haberimiz olmazsa ? Kaç günde bir doktora gitmeli? Benim Şeker doktorumbeni en son 1 ay sonra gel deyip sepetlemiştiDr.larını dinle bebeğimin hayatını tehlikeye atma derim ben. Aynı hatayı ben yaptım halen onun vicdan azabını yaşıyorum. 2. Sezeryan da Dr beklemeye gerek yok 38 de alalım dedi. Herhangi bir sıkıntım yoktu ev taşıyacaktım o hafta çok sıkıştık. Dedim evimi taşıyalım öyle olsun. Araya bayram da girdi. O zaman sancın olursa vs çabuk gel dedi dr da. Sabah sancı başladı gittik hazırlık vs derken bebek 39+2 Di günü de geçmemişti yani kakasını yapmış ciğerler dolmuş. Nefes alamamış, yeniden canlandırma yapılmış vs 7 gün solunum cihazı, 27 gün yoğun bakım, göz yaşları, pişmanlıklar, keşkeler eşliğinde bir lohusalık. Dr herşeye hazır olun beyin oksijensiz kalmış olabilir dedi. Çookk şükür sapasağlam alıp getirebildik. Ama 7 yıl oldu halen etkisinden çıkamadık kızımın her doğum gününde bir burukluk olur içimde. Siz de drlarınızı dinleyin sağsağlim alın kucağınıza evinize götürün yavrınuzu varsın olmasın aynı gün doğum günleriniz.
Suyu çok azalmıştı kızımın, suyu azaldığı için de oksijen seviyesi düşüp kaslar gevşeyebiliyor ve kaka yapabiliyormuş bebekler. Ben de o son 2 hafta o kadar açmasaydım muayene arasını suyun azaldığı farkedilirdi muhtemelen. Son ay haftada 1 ideal sanırım kontrol için.Sapsağlim alırsınız inşallah bebeğinizi kucağınıza, olumlu düşünüp, Dr un sözünden çıkmamak en iyisiÇok şükür sonu güzel olmuş , Peki bu duruma biz nasıl önlem alacağız ya bebek kakasını yaparsa haberimiz olmazsa ? Kaç günde bir doktora gitmeli? Benim Şeker doktorumbeni en son 1 ay sonra gel deyip sepetlemişti ❤☺ Çok korktum şuan. Biz normal hedefliyoruz. Normal hedeflerken dr haftada 1 çağırıyor kontrole. Ya kontrolden çıkınca bebe kaka yaparsa napıcaz. Tırstım çok fena ☹
Plesentada yaşlanma başlaması kötü birşey mi doktorum korkmana gerek yok demişti ama internette okuduğum yazılarda bebeğin gelişimini kilo alımını falan etkiliyceği yazıyo
Evet evet onu da koydum şimdi teşekkür ederim . Temizleme pamuğu da koydumBebek için ıslak mendil eksik sanki canım
Bende okuduğum yazılardan etkilendim ama doktorum korkmana gerek yok dedi en son 2 hafta önceydi randevum bide bu hafta sonu gidicezDikkat etmen gerekiyor canim , hareketlerine ozellikle cok dikkat et. Kontrollere sık git benim tavsiyem. Benim basima gelmedi cok cok iyi bilemem ama.cevremden gorduklerim. :)
Bende 36+3 teyim bu hafta sonu tekrar kontrolüm var en son 2 hafta önceydi kontrolüm doktorum o zaman söyledi yaşlanma başladıgını ama korkulcak birşey değil dedi o kadar ciddi birşey demekki korkmaya başladimBenim oyle oldugu icin doktorum beklemedi. 36+6da aldi
senınle nerdeyse aynı dogm tarıhlerımz 28 haftadan beri 2 haftada bir 34 haftadan beri her hafta geleceksn dedi doktor gecen hafta gıttım yarın da gidicem, bence doktor seni gec çagrmamısmı bırz baska doktora da gıdebılırsın kafan rahat olur olmasın bebişlere bısey ben ılk bebgımı 37 dogrdum, sancım vardı ama doktorların dediği gibi düzenli değildi sabah kadar çok adet sancısı cekmıstım randevuma çok vardı ama gıttım gıtmeyedeblırdım normal agrı dıye bı gıttm doktor herseyı bıraktı benı genel anestezıye aldı hemen aglaya aglaya gırdım bayıltırlarken duydugm tek söz bebegı kaybedıyoruz dedıler uyandıgımda çok kotydum bebegım öldumu dedım kalp atısları çook yavasmıs son anda almslar ya bekleyım sancımı deyıp gıtseydım hıc unatamıyorum okadar tüp bebek tedavılrrınden sonra kotu gecen bır hamılelıkten sonra kaybedıyordum melegımı allah yuzume baktı çok şukur şimdi benm ıcın her agrımı dınlerım..Çok şükür sonu güzel olmuş , Peki bu duruma biz nasıl önlem alacağız ya bebek kakasını yaparsa haberimiz olmazsa ? Kaç günde bir doktora gitmeli? Benim Şeker doktorumbeni en son 1 ay sonra gel deyip sepetlemişti ❤☺ Çok korktum şuan. Biz normal hedefliyoruz. Normal hedeflerken dr haftada 1 çağırıyor kontrole. Ya kontrolden çıkınca bebe kaka yaparsa napıcaz. Tırstım çok fena ☹
preason izle akillara zarar bence. Narcos su esrar kacakcisi diil mi sevmedim onu. Lucifer gerilim galiba izleyemem onu.sherlock izlemeye baslayayim ben. Diger 2sini bilmiyorum.Bende hic preason break izleyemedim yav.. narcos izle. Orphan black izle, lucifer var pek sarmaya bilir ama hayalimdeki seytan kendisi, penny dreadful vardi sanirim yanlis yazmadiysam. Tabi ki sherlock var
normal dogum olma ihtimali yuksekse pijamalardan birinin yerine gecelik al daha rahat oluyorMerhaba arkadaşlar ben de bugun hastane çantamı hazırlamaya başladım. Bakın neler koydum yeterli mi sizce
- 2 tane bebek için iç dış alt üst takim
-1 tane iç dış zıbın
-1 tane çorap ,
-1 tane eldiven
-kendim için 2 Picama
- 1 sabahlık
- 1 kendim için çorap
-1 tane yazma
- 1 tane küçük havlu
- 2 tane atlet + alt çamasir
- göğüs Pedi
-bebek bezi
- pisik kremi
-biberon emzik
- 2 tane battaniye (biri kalın hastaneden cikarken)
-kendime terlik
Bu kadar galiba
Plasentanın yaşlanması dogumun yaklastigini gosterir diye biliyorum.Plesentada yaşlanma başlaması kötü birşey mi doktorum korkmana gerek yok demişti ama internette okuduğum yazılarda bebeğin gelişimini kilo alımını falan etkiliyceği yazıyo
Simdilik normal doğum görünüyor . Tamam öyle yapayım daha mantıklıpreason izle akillara zarar bence. Narcos su esrar kacakcisi diil mi sevmedim onu. Lucifer gerilim galiba izleyemem onu.sherlock izlemeye baslayayim ben. Diger 2sini bilmiyorum.
normal dogum olma ihtimali yuksekse pijamalardan birinin yerine gecelik al daha rahat oluyor
Sutyende almalisin bence
Plasentanın yaşlanması dogumun yaklastigini gosterir diye biliyorum.
Ya gerçektenmi aklım çok karıştı doktorum neden öyle söyledi anlamıyorum napmam gerekiyo pekiPlasentanın yaşlanması dogumun yaklastigini gosterir diye biliyorum.
Ne yapman gerektigi konusunda bir fikrim yok taglim.hazirliklarini tamamlaYa gerçektenmi aklım çok karıştı doktorum neden öyle söyledi anlamıyorum napmam gerekiyo peki
Ben ilk 21 haftalıkken gittim korkulacak birşey yok bebeğe kan akışı iyi gidiyorum organları sağlıklı mı her organa yeterince kan akışı oluyor mu beynine gidiyor mu elleri parmakları her birini ayrı ayrı inceliyor.Benim bebeği besleyen damarlardan biri dirençli çıktı gelişimi geriden geliyordu bir ay sonra tekrar gittim iki hafta hala geri ama beklediğimden daha güzel büyümüş dedi.Şimdi 34+0 oldum bugün yarın randevum var tekrar perinatolojiye bakılmam gerekti nst de sancı çıktı ve gelişimi hala geri diye.İstanbulda isen Kağıthane de Fehmi Hoca var mükemmel biri ilk ona gittim şimdi takip edildiğim hastanedekine gitmek zorundayım doktorumla hemen irtibata geçebilsinler diye şuan erken doğum riskim varKızlar acil yardımınıza ihtiyacım var doktorum benden detaylı ultrason istedi. Yalniz Prenetal prinatoloji doktoru çekecek dedi. İçinizde yaptıran var mı ve hangi hastanede yaptırdınız yardımcı olur musunuz
Bende 4 Şubat görünüyor ama erken olacak 37 ye gitsek hayırlısıylaOcak sonu doğuracak olanlar
Pembesümbül yani ben
Banubora
Kaizen
Mihrimah
Kimsebilmesindiye
Yok mu arttıran
Doktor ne seviyede oldugunu daha iyi bilir ve en iyi sekilde yonlendirir diye dusunuyorum. Korkutmak degil amacim asla stres yapma doktora guven ve bebesin hareketlerine dikkat et. En ufak birseyde hemen acile git gercekten bekleme. Daha yeni bir akrabam kontrole gitmis 3 gun sonra kendisi icin gitmis kasintisi varmis sonra bebegin hareketlerinin azaldigini ve plesantadan ayrildigini gormus doktor. Cok ayrintili sor doktoruna . Bu arada bebek gayet saglikli tosun gibi olmus simdi :)Bende okuduğum yazılardan etkilendim ama doktorum korkmana gerek yok dedi en son 2 hafta önceydi randevum bide bu hafta sonu gidicez
Maşallah allah annesine babasına bağışlasın benimkide hareketli hissediyorum hareketlerini doktorumla daha detaylı konusıyım kontroldeDoktor ne seviyede oldugunu daha iyi bilir ve en iyi sekilde yonlendirir diye dusunuyorum. Korkutmak degil amacim asla stres yapma doktora guven ve bebesin hareketlerine dikkat et. En ufak birseyde hemen acile git gercekten bekleme. Daha yeni bir akrabam kontrole gitmis 3 gun sonra kendisi icin gitmis kasintisi varmis sonra bebegin hareketlerinin azaldigini ve plesantadan ayrildigini gormus doktor. Cok ayrintili sor doktoruna . Bu arada bebek gayet saglikli tosun gibi olmus simdi :)
ya sıkıntı değil ben tutayım memede her istediğinde vereyim ama şuan için kilo alması çok önemliBende acaba doyuyomu duzgun iciyomu falan diye kafamda deli sorular ile gezdim bi ara ama gelmese memede durmaz dediler bide cikarip cikarip mememin ucunu sikıyodum sut var mi diye. Hala yapiyorumbziim sureler uzun tabi memede hatta ben artik biberon vermiyorum cok gerekmedikce. Ama memede kalsin diye turlu saklabanliklar yapiyorum o ayri. Soyuyorum alt degistiriyorum uyandiriyorum zorla agzina tikiyorum falan.. devam et memeye zorlamaya. Sure yavas yavas uzuyor. Cabuk yoruluyorlar. Demistim ya kendi haftasi buyudukce duzelicek
benmkı cok çişli her bezı o çizgi mavi ve şişAy güldüm ya! Aynı düşünceler aynı endişeler
5-15 dk arasında memede duruyor. Doktor dedi ki bezini takip et, günde en az 6 kere çiş yaparsa doyuyor demekmiş. Bezin üstündeki sarı çizgiler mavi oluyormuş çiş yaptığında. Çiş say dedi. 6 çişten az olursa doymuyormuş. Emzirirken kaç cc içtiğini bilemediğimden çocuk aç kalırsa diye bir de yedek biberon hazırlamak istedim ama doktor saçma buldu, bebekler kendini aç Bırakmazmış, bir emmede az emerse daha çabuk açılırmış, aç kalırsa anlarmışız. aç kalan bebek kendini belli edermiş. O kadar endişelenme dedi. Neyse gelelim sonuca, Deniz biberonla 60 cc içiyordu. Memede ne kadar içiyor bilmiyorum ama 6 çişi geçiyor ve acıkınca yalnızca ben değil, tüm apartman acıktığını anlıyor
@Seda987 ne kadar lazımsa o kadar içer. Arada gazını çıkar emmeyi bırakınca, sonra devam etmeye çalış. Emerse doymamıştır daha, emmezse doymuştur. 6 çiş say bir de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?