- 5 Mayıs 2019
- 741
- 972
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl ve ne zamanlar sağmak gerekiyor artması için peki? Mama destekli gidiyoruz da bizBen bir kaç gün Sağdım sütüm baya arttı . Emerken bebeğin yüzü gözü süt oluyordu hep . O da sıkıntı . Bebek yetişemiyor sütun akışına ve sinirleniyordu. 1 haftadır sagmiyorum şimdi iyiyiz
Kızlar çocuğun burnunu temizlerken incecik bir kan gördüm sümüğünde. Sizce çok mu serum fizyolojik kullandım yoksa aspiratörle çekerken mi incittim. Böyle birşey yaşayan var mı
Nasıl ve ne zamanlar sağmak gerekiyor artması için peki? Mama destekli gidiyoruz da biz
Kılcal damar catlamasıymış bende de oldu günde 2 den fazla cekme burnunu ve hızlı davran dedi doktorKızlar çocuğun burnunu temizlerken incecik bir kan gördüm sümüğünde. Sizce çok mu serum fizyolojik kullandım yoksa aspiratörle çekerken mi incittim. Böyle birşey yaşayan var mı
Sarilgi nasıl atlattiniz acabaİyi geceler hepinize. Ben de bugün sabah 9:45te sezaryen doğum yaptım. Sarılığı yüksek olduğu için bebek ışın almak için yoğun bakımda. 37+5te 48cm 2880 gr doğdu.
Bebek emdiği için az sağıyorum. Bebek hastanedeyken 3-4-5 saatte bir sağıyordum. Şimdi günde bir iki kere, bazen iki güne bir. Sağma makinasıyla bebek çok farklı, bebek emdikçe az da olsa süt geliyor. Bebişlerin çekmesi çok daha iyi. Süt toplarken şuna dikkat etmelisin, aynı gün sağdığın sütleri birleştirip dondurabilirsin ama önce hepsini buzdolabında bekletip aynı ısıda olmasını sağlamalısın. Diyelim sabah sağdın, buzdolabına attın. Akşam da sağdın. Onu da buzdolabına atıp birkaç saat sonra birleştirebilirsin. Ben hiç birleştirmiyorum. Az da çıksa ayrı atıyorum. Süt buzdolabında 3 gün durabilir. Buzlukta 3 ay. Buzluğa attığın sütlerin üzerne mutlaka tarih yazmalısın. Buzluktan alıp buzdolabında çözdürdüğün sütü 24 saat içinde kullanmalısın. Şayet dışarda çözdürdüysen oda sıcaklığında 3 saat. Çözdürdüğün sütleri birleştirip vermek için de yne aynı şekilde hepsini aynı ısıya getirdikten sonra birleştirebilirsin.Bir soru daha sorayım: süt sağan anneler bu işlemi nasıl yapıyor? Yani kaç saatte bir? Me kadar süt elde ediyorsunuz? Haftada üç gün birer saat spora gitmek istiyorum. Bu sırada babası bakacak. Gerçi bırakmak için mi erken mi bilmiyorum daBugün bi sağayım dedim iki göğüsten toplam 30 cc çıktı, ki göğüslsrim fazla doluydu bence. Bu çocuk nasıl doyuyor anlamıyorum
şunları merak ediyorum, mesela kaç cc lik toplayıp toplam ne kadar veriyorsunuz bir öğünde? Ne kadar yeterli 60-90 falan? Ayrıca buzluktaki sütü nasıl çözdürüyorsunuz? Hangi yöntem uygundur? Son sorum da iki ayrı öğünde sağılan sütü öncekini buzdolapta bekletip sonrakiyke karıştırsak uygun mu? Az az geliyor çünkü
Internette arastirirken 6 haftadan sonra verilmesi tavsiye ediliyordu. Cunku ondan once cene kaslari cok kuvvetli olmadigindan fazla enerji sarf ediyorlarmis. O enerjinin anne memesini emerken kullanilmasi isteniyormus. Ama ben denemistim oncesinde de almamisti. 2 ayi bitecek 10 gun sonra halen almiyoriyi geceler arkadaslar bebeğim 30 günlük bugün on iki uyandı bu saat oldu daha uyumadı. arada zorla uyudugu en fazla 2 saattir.. ne yapacagimi şaşırdım. aç mı diye düşünüyorum mama veriyorum. ve sürekli göğsümde emiyor. gaz ilacı da verdim. aşırı gazı da yok. bilemedim nasıl uyuyacak oğlum :-(
bide emzik ne zaman kullanılmaya başlanmalı. annem 1 aylık oldu artık verelim diyor ???
tsk ederim.Internette arastirirken 6 haftadan sonra verilmesi tavsiye ediliyordu. Cunku ondan once cene kaslari cok kuvvetli olmadigindan fazla enerji sarf ediyorlarmis. O enerjinin anne memesini emerken kullanilmasi isteniyormus. Ama ben denemistim oncesinde de almamisti. 2 ayi bitecek 10 gun sonra halen almiyorEmzik cok buyuk rahatlik diyor kullananlar eminim oyledir. Cok istedim ama almiyor maalesef.
UyutamıyoruzKızlar hamak aldık ama bizim kız illa biz sallayınca uyuyor hamagi da sevmedi.. Ayakta da sallattirmiyor kendini. Eşim olmadan uyutamiyorm. Sizler nasıl uyutuyirsunuz. Bi akıl verin. Kendi basima uyutmam lazım yoksa daha küçük mü alıştırmak için.
Ben bagdas kurup oturuyorum onuda bacaklarima uzatiyorum cok huzursuzluk yaparsa pispisliyorum elini tutuyorum kendi uyuyor sonra yerine koyuyorumKızlar hamak aldık ama bizim kız illa biz sallayınca uyuyor hamagi da sevmedi.. Ayakta da sallattirmiyor kendini. Eşim olmadan uyutamiyorm. Sizler nasıl uyutuyirsunuz. Bi akıl verin. Kendi basima uyutmam lazım yoksa daha küçük mü alıştırmak için.
Ay benimki de. Süper ana kucağını gönderdim evden. Dandik el sallamalı duruyo. Ruhu fakir bunlarınBnm bebe kendiliğinden sallanır ana kucagına binmeyip komsunun bim den aldıgı elle sallamalı ana kucagına bayıldıbiberonda da önce avent almıştım hastanede sevmedi bambino diye eczaneden 15 TL ye aldım ona bayıldı
Denemişindir ama yine de sorayım aç bırakmayı denedin mi? Deniz de 2 gün boyunca emmedi. Biberon verdim. Bi gün akşama kadar ısrarla meme verdim. Almadı, ağladı. Akşama yeniden emmeye başlamıştı.Kızlar ben ikizlerimi emziremiyorum emmiyolar. 45 günlük oldular memeyi alıyolar ama bol sütü çektikten sonra uğraşmıyolar bırakıyolar memeyi ve ben diretince de ağlıyolar. Ne yapmam gerek bu konuda sağıyorum sürekli makinenin başında kaldım resmen bu böyle be kadar devam eder bimiyorum bikaç ay daha en azından içsinler istiyorum![]()
Bulunduğum sehirdekinde yoktu malesefElifakca aptamil conformil migroslarda satılıyor. Migrosa çıkmadım başka marketten alırım dedim telef oldum. Depolarda Yokmuş hakkaten. Migros sanal marketten de alabiliriz.
Aptamilde glikoz oldugunu nerden okudun?Aptamilin icinde glikoz oldugu icin kullanmıyorum birde ben termosta sicak su ve bir sisede kaynamis sogumus su tasiyorum mamayi icilecek sicaklikta ayarliyorum soguk suyla
Belki doyuyorlar o kisimla. Yağlı sute geçemiyorlar. Sen sagim yaptikca sut dsha da artar hic gecemezler.Kızlar ben ikizlerimi emziremiyorum emmiyolar. 45 günlük oldular memeyi alıyolar ama bol sütü çektikten sonra uğraşmıyolar bırakıyolar memeyi ve ben diretince de ağlıyolar. Ne yapmam gerek bu konuda sağıyorum sürekli makinenin başında kaldım resmen bu böyle be kadar devam eder bimiyorum bikaç ay daha en azından içsinler istiyorum![]()
Kızlar slm,bende size tatil olayini sormak istiyorum.bu hagta rezervasyon isini halletcez.bi turlu karar veremedik var mi tavsiyesi olan?bide yrn bebisle ilk seyahatimize cikcaz,eşim cok bunsldin yoruldum bikac gun sehir degisikligi iyi gelir deyip uludagdan otel ayarlamis 5 gunlugune.sevinsemmi uzulsemmi bilemedim hevesinide kirmak istemedim 2 aylik bebeyle bakalim ilk seyahimiz nasil geçecek