2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Uyutamıyoruz 🤣 1gün sonra 2 aylık olacağız ben bugün uyutma konusunda pes ettim uyursa uyur uyumazsa uyumasın modundayım.Suan uyumuyor oturuyoruz.Uyutmaya da çabalamıyorum bugün çünkü uyutmaya çabalarken kendimi yıpratıyorum zorla uyutsam da 2dakika sonra geri uyanıyor sonra tekrar geri uyutma çabaları kısır döngüye giriyor en nihayetinde kendi istediği zamanda uykuya dalıyor.Bugün serbest bıraktım bir de böyle deneyeceğim.Sallama hariç hepsini denedim çünkü işe yarar bir şey bulamadım 😁😁

Uyutmaya calismayin demisti benim doktorum 2 ay kontrolunde.. birakin rutinini kendi belirlesin ne zaman uyursa o zaman uyusun sallama falan yapmayin dedi. Juliet artik cok uykusu geldigindw tuhaf davranmaya basliyor. Anliyorum o zaman oturdugum yerde sallanarak ve elektrik supurgesi sesine geciyoruz. Evet 1 saatten fazla surebiliyor yatirinca uyaniyor falan kendi kendi kendine uyuyor. Uyandiginda agladiginda hemen bakmiyorum. 2 dakka bekliyorum uykuya devam edebiliyor cunku

Öğlen doktora gittik. Doktor Pazartesi sabah haber vericek. Pazartesi Veya Perşembe bir gün hastanede kalacağız.
Doktordan sonra babaanneye gittik. Orda çok huzursuzdu, uyumadı, Eve geldik akşam yine uyumadı. gazı vardı, kakası vardı. Yaptı gene uyumadı. Saatlerce ağladı. Gücümüz kalmadı, durduramadık. Tam 18 saat uyanık kalmış. 18 saat nasıl uyanık kalıyorsun sen bebe! Demin bayılır gibi uyuyakaldı. Uyanmazsa sonunda ben de uyuyacağım.

Denemişindir ama yine de sorayım aç bırakmayı denedin mi? Deniz de 2 gün boyunca emmedi. Biberon verdim. Bi gün akşama kadar ısrarla meme verdim. Almadı, ağladı. Akşama yeniden emmeye başlamıştı.
Açken verdim içti ama ilk sütü aldı sonrasında kavga kıyamet dediğin gibi bi gün aç bırakabilsem dayanabilsem alırlar belki ama ikisine sütğm yeterli gelmez biberon illaki vermek zorundayım kafam çok karışık diyorum 6 ay dayanayım sonrasında sağmayı bırakırım aldıklarını alırlar

Mert ilk zamanlar gece ilk uykusuna yatağında pışpışla geçiyordu gündüz memede uyuyakalıyordu şimdi uykusu geldiğinde hiç birşeyden keyif almıyor mızır mızır oluyor emerken ağlıyor iki emip çekiliyor öyle anlıyorm kucakta hafif sallanarak uykuya dalıyor ama gece ilk uykuda cok huzursuzsa koridor turluyoruz😅 ama gece uykularında emdiği zaman zaten tam ayılmadığı için emip gaz cıkarıp direk yatağa koyuyorum uyuyor

Bulunduğum sehirdekinde yoktu malesef 😕

Aptamilde glikoz oldugunu nerden okudun?
Termos ben dr kuandim oglumda. Ama jzun yolculuarda vs sogudugunda tekrar su bulmak zor oluyor

Belki doyuyorlar o kisimla. Yağlı sute geçemiyorlar. Sen sagim yaptikca sut dsha da artar hic gecemezler.
Neden sagiyorsun? Kilo alimlari nasil? Sütün cok mu
Bazen sut cok olduğundan da bebek kilp alamaz yagli kisma gecemeden ön sutle doydugu icin
Doymuyorlar çümkü memedeki önsüt bitince ağlamaya başlayıp tutmuyolar memeyi bende sağılmıştan veriyorum memeden sonra 60 cc kadar içiyo yani doymadan ayrılıyor memeden açlende zaten 90 anca içiyolar. Kilo alımları iyi zaten sağdığımı veriyorum biberonla doyuyorlar. Sütüm çok değil 3 saatte bir 120 alıyorum iki memeden geceleri de 3 kez mama yapıyorum bebelere bu gidişle 6 aya kadar sağıcam ondan sonra da emerlerse emerler yoksa da sütten kesilirler 😔

Kızlar slm,bende size tatil olayini sormak istiyorum.bu hagta rezervasyon isini halletcez.bi turlu karar veremedik var mi tavsiyesi olan?bide yrn bebisle ilk seyahatimize cikcaz,eşim cok bunsldin yoruldum bikac gun sehir degisikligi iyi gelir deyip uludagdan otel ayarlamis 5 gunlugune.sevinsemmi uzulsemmi bilemedim hevesinide kirmak istemedim 2 aylik bebeyle bakalim ilk seyahimiz nasil geçecek
Aman durmazsa ağlarsa da tatilde ağlasın boşverin 💃💃💃

Kızlar başka bir forumda böyle bir şey okudum.Bebeğinin de fotoğrafını koymuştu sonra geri sildi ama ben fotoğrafa baktığımda neresinde sivrilik varmış ben anlamadım.Bu kafa sivriliği nasıl bir şey bilen var mı?

Eklentiler

• 20200223_141000.webp
    20200223_141000.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 65
X xemax sivri kafa nasıl bilemiyorm ancak zaten aylık kontrollere gidiliyor bariz bir sıkıntı olsa doktor söylemex mi böyle büyük bir soruna yol açıyorsa
Aylık kontrollerini sağlık ocağında yaptırıyorum hemşire bakıyor.O da kafasını ölçüyor sadece şeklini incelediğini görmedim.Benimkinin kafa arkası çıkıntılı aklıma takıldı bilemedim.Gerçi baya toparlandı o çıkıntı ama insanın aklına takılıyor.

Sivrilik derken geriye doğru olan sivrilikten bahsediliyo olabilir kızlar genelde bebeklerde oluyo.yeğeniminde öyleydi doğduğunda, sırt üstü yatırdı ablam genelde düzeldi.yatış şekilleri etkiliyo kafa şeklini benim kuzunun kafa şekli çok düzgündü sağa ve sırt üstü yatmayı seviyo.ssol kısım biraz sivri kaldı.sola yatırsamda sevmiyo öyle yatmayı.bende saldım çayıra mevlam kayıra dedim bıraktım 😄

Cuma günü kontrolümüz vardı.kilo alımı iyi olduğu için günde 1 kez gece yatmadan mama veriyodum mamanın bi faydası yok demek ki sütün yeterli gelmiş kullanmayı bırakabilirsin dedi.eve geldiğimde 3 saatten fazla süredir emmemişti sağdım ikisinden 60 cc çıktı 🤦‍♀️
Sağdığım sütü verdim sonra emzirdim.emdiğinde daha güzel süt geliyo.

Cuma gününden beri gaz için bi şey kullanmıyoruz üstten gazını rahat bi şekilde çıkarıyo.alttan bi bitmiyo 🤭kusma sıklığı ve miktarı artmıştı bağırsakları hızlı çalışıyomuş.sadece bio gaia kullanıyoruz.dün ve bugün düzeldi kusması
Gündüz uykuları düzeldi böyle devam ederse ne mutlu bana.akşam 11 de uyanıyo gece 3 e kadar uyanık kalıyo.eskisi gibi kendini yırtma boyutunda ağlamıyo.en azından kucakta gezdirme bitti şimdilik inşallah başlamayız 😄 2 ayın sonunda rahatladık biraz ohh be dünya varmış.bakalım mutluluğum kaç gün sürücek 🤪

R refikaaydin unicornumuzun tedavisi sorunsuz ilerler inşallah.kocaman sarılıyorum 🤗

Aylık kontrollerini sağlık ocağında yaptırıyorum hemşire bakıyor.O da kafasını ölçüyor sadece şeklini incelediğini görmedim.Benimkinin kafa arkası çıkıntılı aklıma takıldı bilemedim.Gerçi baya toparlandı o çıkıntı ama insanın aklına takılıyor.
Benimkinin sivri valla ama anormallik düşünmemiştim hele doğdugunda cok fenaydı kanalda kaldı diye herslde. Ama normal değil nmi ya sşmdi düzeliyo tabi de ama sivri yine de hala. Ben de takipli bi cocuk doktoru bulamadım hala sarılıktan dolayı yenidoğandakiler bakıyodu simdi 28günü geçince yenidoğan bakmıyoms bakalım bulursam sorayım bari ben de

Kızlar başka bir forumda böyle bir şey okudum.Bebeğinin de fotoğrafını koymuştu sonra geri sildi ama ben fotoğrafa baktığımda neresinde sivrilik varmış ben anlamadım.Bu kafa sivriliği nasıl bir şey bilen var mı?

Benim kizinda kafasinin hala arka sag tarafi sivri.. cocuk doktoruna sorariz bi gidince..

Aylik kontrolune cocuk doktoruna goturuver. Zaten rota asisi mecbur hastanede yapiliyor gitmisken goster

Bizse.kartalkaya yada uludag dusunuyoruz. Ozellikle ben cok istiyorum iyi gelir. Yapan arkadasim var benim rahat ettiler.
Aman durmazsa ağlarsa da tatilde ağlasın boşverin 💃💃💃
Kızlar sabah ciktik yola.yolda hocbir sikinti yasamadik emzirdim saati gelince okadar.gündüzde çok rahat etti düşündüğümden çok daha iyiydi.simdi ben bebisle odaya ciktim malum banyo fln uyku saati geldi.esim arkadaslaroyla maç ı izlemeye gitti.iki arkadas daja var onlarinda bebisleri var ama en kucuk bizimki o yuzden bebisler uyuyunca bizim oda da toplancaz.gercekten bu tatil cok iyi geldi insallah boyle dvm eder...

Kızlar sabah ciktik yola.yolda hocbir sikinti yasamadik emzirdim saati gelince okadar.gündüzde çok rahat etti düşündüğümden çok daha iyiydi.simdi ben bebisle odaya ciktim malum banyo fln uyku saati geldi.esim arkadaslaroyla maç ı izlemeye gitti.iki arkadas daja var onlarinda bebisleri var ama en kucuk bizimki o yuzden bebisler uyuyunca bizim oda da toplancaz.gercekten bu tatil cok iyi geldi insallah boyle dvm eder...

Eder eder. Biz gecen yil arkadasin bebegiyle kartalkayada cafede bira iciyoduk 😂🤣😂

Back
X