2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok tşk ederim cnm

Merhaba emzirirken vitamin takviyesi alanlar varsa isim yazabilir misiniz? Icinde omega 3 olanlar tercihim. Sanirim sütüm kaliteli degil kilo alamiyor bebegim 600 gram almis 1 ayda aslinda iyi besleniyorum ama anlamadim
Bilmiyorum ilgisi var mı ama lacmix kullanıyorum ben canım. Benimki 25 günde 1065 gram aldı. Tabi bunun bi ilgisi var mı emin değilim
Kızlar sab simplex i kaçar saat ara ile kac damla kullaniyorsunuz bebeklerinize. Bebegim geceden sabaha kadar durmadi doktor da bu damlayi 6 saatte bir 15 damla diyor yani günlük 60 damla fazla değil mi
Bizde günde 3 kez 10 damla kullanıyoruz.

Bebeğin kolik olanlar acaba neler yapıyorsunuz nasıl çözüm buldunuz? 3 gündür yıldım artık gözlerinden yaş gelircesine ağlıyor

Slm kizlar benim bi sorum olacak.
Kizim 1 aylik 20 gunluk nekadar sut emmesi gerek
Basta 60 emiyordu 90 cikartik ayin15 inden bu yana 30 hep kaliyor tekrar 60 dustik bazen 90 yoyor bazen 60 ml
Bugun saat 17:30 da acikti diye 30 dk erken verdim anne sutu 20 ml (okadar cikti malesef )
60 ml aptamil icti ama huzursuzdu aliyordu meger acmis 18:00 da 30 ml sut verdim ve doymadi 30 daha verdim karni doydu gazini aldim uyudu
Yani ilk defa toplam tek seferde 140 ml içti normal mi ?

Canım biz 5 haftalık olduk 130ml bitiriyor 3,5-4 saatte bir ama bu bebeğin kilosuna göre değişir bence, benim kızım 4500 kilo falan, kilo aldıkça daha fazla mama ihtiyacı oluyor. Bir de benimki mama ağırlıklı besleniyor anne sütü daha doyurucu olabilir.

Bebeğinizi sık sık emzirin. Sarılık geçirdk ve Ben yarım saatte bir emzirmeye başlamıştım 10 günlük falandı.sütüm baya arttı çok faydası oldu.

Kızlar merhaba
Bir sorum olacak, biz anne sütü ağırlıklı besleniyoruz yani gunde ortalama 8-9 öğün yiyor bunun 6 si anne sütü kalan 2-3 öğün ise mama.. fakat ben su vermiyorum, etrafimda mama da yediği için su icmesi gerektgni söyleyenler var ciddi bir baskı haatta
Mama veren anneler su veriyormusunz bebislerinize? Ya da benim gbi süt ağırlıklı besleyip ama yine de mama kullanan anneler ??

Biz mama ağırlıklı besleniyoruz, doktor her mama sonrası 1 çay kaşığı ver dedi.

Bebeğin kolik olanlar acaba neler yapıyorsunuz nasıl çözüm buldunuz? 3 gündür yıldım artık gözlerinden yaş gelircesine ağlıyor
Gaz sancısıyla beraaber ağlıyor bizimki öyle olunca ayaklarının altına 1 er damla acı elma yağıyla masaj yapıp 2 kat çorap giydiriyoruz bir de bir kesenin içine (kullanılmamış büyükçe bir çorap da olur) bir avuç bulgur koyup mikrodalgada çok az ısıtıp havluya sarıyoruz ardından karnına koyuyoruz bulgur hem hemen soğumuyor hem gaz çıkarmasına yardımcı oluyor hem de ağlama krizini biraz olsun dindiriyor sıcaklığıyla da uykuya daha kolay dalıyor siz ve gaz sancısı ağlaması çeken anneler deneyebilirsiniz ben çok faydasını görüyorum

Ben de su vermiyordum ama dün bezinde 1 damla somon rengi çişiyle karışık birşey gördüm maalesef susuz kaldığındanmış ya da yetersiz beslendiğindenmiş yetersiz beslenme olacağını düşünmüyorum sürekli memede ve günde 2 kez mama takviyesi var, dünden beri mama sonrası 2 çay kaşığı su veriyorum ve birdaha bezinde öyle bişey görmedim

Günde 1 kez mama yiyor . Sonrasında bir çay kaşığı su veriyorum.

Bi emzirme danışmanıyla mı görüşsen

Bebeğinizi sık sık emzirin. Sarılık geçirdk ve Ben yarım saatte bir emzirmeye başlamıştım 10 günlük falandı.sütüm baya arttı çok faydası oldu.
Hastane tipi pompa kiraladım bir hafta olacak, henüz arttırmadı. İlacı kesince emzirmeye de başlayacağım. Damla damla geldiği için pompa çekemiyor, bebeğin emmesi çok etkili olacaktır, çok haklısınız, teşekkür ederim

Bi emzirme danışmanıyla mı görüşsen
Onu da düşündüm ama kararsız kaldım. En önemlisi stres olmayacak diyorlar ama ben aşırı stresliyim. Ona çare bulamıyorum bir türlü Son çare görüşmeyi düşünüyorum ben de artık, olmayacaksa da kendimi yıpratmayayım diyorum. Teşekkür ederim

Mama degil de doktorumuz demisti ki gunde 3-4beslenmeden sonra agizda pamukcuk olusmasin diye bebege kaynatip bekletilmis sudan 1cay kasigi ver demisti...oyle yapmaya cqlisiyorum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…