- 15 Ekim 2020
- 432
- 395
- 53
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.141
Benimki de 17 sinde 3 aylik oluyor. Üçümuzde aynı gün doğum yapmışızAaa benim bebeğim de ayın 17 sinde 3 aylık olcak..MaşaAllah bebeğinize benim bebeğim erkek daha uzanmiyor birseylere dokunmuyor
Ben de olmadım henüz.Kızlar ben gibi hala regli olmayan var mı. Randevu aldım doktora gideceğim de adet söktürücü talep etmeli miyim
Cok gecmis olsun uzuldumnokurken ama her aksam banyo birde 22 derece soguk geldi bana benim kiziminda burnu tikaniyordu odamiz daha sıcak oldugu halde oyuncak asilan aparata cibinlik yaptim buyuk bi şal kullandim artik tikanmiyor sicagi cok sevmezler ok ama onlar bizden daha hassaslar biraz daha korumaci olunca daha rahat etti burnunu temizlemekte hastaliga karşı cok onemli olsugunu soyledilerMerhabalar bebegi hasta olan var mı ? Benimki hasta oldu 1 haftadır öksürük balgam, burun ve geniz tıkanıkdoktor 3 tane ilac yazdi hava olarak veriyorum. Dün tekrar gittik çok feci bir yöntemle bebegimin balgamlarini cikardi doktor cok agladi ve ben de agladim Başına gelen varsa ne yaptiniz yazarsaniz sevinirim. Antibiyotik yazmadi doktor crp düsük diye. Basucuna sogan koydum, her aksam banyo, oda 22 derece. Ama iyilesemiyoruz hala tam olarak.
Doktora gittiniz miBen de olmadım henüz.
bende bebeğimin burnunu çok temizlerim ve hep böyle beyaz sumukler çıkıyordu.Bol serum fizyolojik sonunda otri bebeyle temizleyip Bol bol emzirseniz ve uyumasını dinlenmesini saglasaniz başını yükselterek inşaAllah hemen iyileşir yavrularımız
emzirme danışmanları bana çok iğreti geliyor.Merhaba, çok üzüldüm. Ben de benzer bir süreç yaşadım. Ameliyat oldum doğumdan sonra ve ben de bir ay emziremedim. Stres ve üzüntüden sütüm azaldı ve nerdeyse bitti. Elimden gelen her şeyi yapmak istediğim için pes etmedim. Emzirme danışmanlığı aldım iki hafta önce, ama bebeğim asla memeyi tutmadı. En azından denemiş oldum, geriye dönüp baktığımda keşke demeyeceğim. Sizin bebeğiniz memeye çok yabancı değilmiş, acaba danışmanlık mı alsanız? Tecrübeli bir danışman çok güzel yönlendirir sizi. Biberondan memeye dönebilen çok bebek var. İnşallah bir çaresini bulabilirsiniz, sevgiler
Sagolun aslinda 24-25 derece oturdugumuz oda. Yattigimiz oda da öyleydi ama hastalik sicak sevmezmiş ben de o yuzden 22 derece yaptim en azindan iyilesene kadar. Banyoyu da yaptiktan sonra sicak odada duruyoruz bere takiyorum kafasina. Yine gönlüm elvermiyor mesela uyku tulumu var ama uzerine yine bisey ortuyorum ince de olaaCok gecmis olsun uzuldumnokurken ama her aksam banyo birde 22 derece soguk geldi bana benim kiziminda burnu tikaniyordu odamiz daha sıcak oldugu halde oyuncak asilan aparata cibinlik yaptim buyuk bi şal kullandim artik tikanmiyor sicagi cok sevmezler ok ama onlar bizden daha hassaslar biraz daha korumaci olunca daha rahat etti burnunu temizlemekte hastaliga karşı cok onemli olsugunu soylediler
Bunun için çok erkenBebeğinize ismiyle seslenildiginde dönüp bakıyor mu?
Boynunu kendisi tam tutabildiği zaman, yaklaşık 6 aylık olunca diye biliyorum ben.Kizlar bebeklerin saclari ne zaman kesilir acaba
mantıksız buluyorum.Kızlar aşı karşıtlığı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Benim kuzenim ve eşi aşı karşıtı, haftasonu annemlere gitmiştik orada denk geldik, 2 tane çocukları var birisi 4 diğeri 2 yaşında, hiçbir aşıları yok, 4 yaşındaki bebekleri çok seviyormuş ama ben aynı odaya bile almak istemedim bebeğimin aşıları tamamlanmadığı için, çünkü kreşe falan da gidiyor, açıkça da söyledim kızımın aşıları tam değil o yüzden odaya girmesinler diye, alındı yemek bile yemeden gittiler, babam boşver kendileri bilir dedi ama üzüldüm yine de, gerçi gene olsa gene almam çocuğumun yanına o da ayrı.
Benimki de aynı ya sopa gibi yapıyor ya da top oluyor. Giydirmeye çalışırken de aynı bi ayağı giydiriyorum sonra sopa gibi oluyor ikinci ayağı geçiremiyorum oyun yapıyorlar benceKızlar benim bebeğim altını değiştirirken bacaklarını kasıyor, kendini sopa gibi dümdüz yapıyor bir de krem sürdüğümde falan kendini geri atıyor irrite oluyor hemen alışamıyor. Sizin de var mı böyle hareketler özellikle alt değiştirirken? Bir de bu ayda oyuncaklara uzanır tutar filan yaziyo internette ama benimki uzanmıyo, tutma işi de rasgele oluyor biraz tutup bırakıyor. Acaba normal midirvEller de çoğu zaman yumruk şeklinde ben dokunduğum zaman açıyor parmaklarını. Endişelendim..
Evet haklısınız ama benim bebeğim oğlum annem dediğimde dönüp bakiyor fakat ismiyle seslendigimde bakmıyorBunun için çok erken
İyi yapmışsın yazık değil mi seninki yenidoğan her şeyden etkileniyorlar. Ya bişey olsa? Hem kendi kurallarına göre yaşasınlar hem de her istediklerini yapsınlar olmaz öyle şey. Sen git aşını yaptır öyle gel dmemişsin ki, sen yaptirmadın bari benimki tam olsun da öyle sevsinler demeye getirmissin ki çok çok doğal. Onun tercih hakkı buysa, ki bilimsel açıdan cok mantıksız ve kendi evlatlarına büyük tehlike. Senin de böyle davranmaya hakkın var.Kızlar aşı karşıtlığı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Benim kuzenim ve eşi aşı karşıtı, haftasonu annemlere gitmiştik orada denk geldik, 2 tane çocukları var birisi 4 diğeri 2 yaşında, hiçbir aşıları yok, 4 yaşındaki bebekleri çok seviyormuş ama ben aynı odaya bile almak istemedim bebeğimin aşıları tamamlanmadığı için, çünkü kreşe falan da gidiyor, açıkça da söyledim kızımın aşıları tam değil o yüzden odaya girmesinler diye, alındı yemek bile yemeden gittiler, babam boşver kendileri bilir dedi ama üzüldüm yine de, gerçi gene olsa gene almam çocuğumun yanına o da ayrı.
Hayır çünkü doktorum söylemişti doğumdan sonra bir süre adet olmayacağını. İnternetten de araştırdım çevremde de 1 yıla kadar olmayanlar olunca tekrar gitmedim.Doktora gittiniz mi
Anladım teşekkür ederimHayır çünkü doktorum söylemişti doğumdan sonra bir süre adet olmayacağını. İnternetten de araştırdım çevremde de 1 yıla kadar olmayanlar olunca tekrar gitmedim.
Rica ederimYanıt için çok teşekkür ederim. Öncelikle geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın. İnanın bende elimden gelen herşeyi yapıyorum. Sütüm azaldı. Artırmak için herşeyi yapıyorum. Biberon bir yandan kesmek istiyorum ama öğretmenim ben. İznim bitince mecbur çocuk evde kalacak. Anneanne besleyecek. Çalışma saatlerim uzun olunca bebek bekleyemez tabi aç. Biberonla devam edilecek. Bu döngüyü düşündükçe de içinden çıkamıyorum. Emzirme danışmanından aldığınız bilgileri paylaşmanız mümkün mü acaba? Bende netten biriyle görüştüm eds önerdi. Biberon yerine alıştırma bardağı önerdi. Eds de bir süre kullandık sonra oda devam etmedi. Canı isterse çok güzel emiyor. Ama istemezse ağzını kilitliyor
Ben sadece 20 gün emzirebildim hastalığım dolayısıyla, eds deneyebilecek bir durumum yoktu maalesef… Doğumdan sonra 2,5 aylık olana kadar annem baktı, eşimle nöbetleşe. İki haftadır kucağıma alabiliyorum bebeğimi, kucağımda tutmayı yeni yeni öğreniyorum, altını değiştirmeyi öğreniyorum. Öğrendim gerçi artıkemzirme danışmanları bana çok iğreti geliyor.
Ben videoları izleyerek çok şey öğrendim. ekstra para tuzağı gibi geliyor.
mama ile devam eden biri en başından beri kaşık biberon kullanmalı ama bunu yapmak çok zor.
çocuk 100 cc içerken 100 cc i kaşık biberonla vermek çok zor.
daha sezeryanin ilk günü eds yaptım ben . kan uyuşmazlığı olduğu için ve ilk gün sütüm gelmediği için emerken eds ile mama verdik.
ama o zaman aldığı cc azdı ve ugrasabiliyirduk.
Bu zamana kadar enjektör kaşık biberon.
hatta en son fuska suyu içinden çıkan yeşil delikli başlıkla bile mama verdim.
sadece geçen hafta meme reddi oldu o da geçti 2 gunde5.
demem o ki belki başta eds ile memeye iyi tutundu belki.
ama onun haricinde biberonsuz mama vermek çok zor. kaç defa boğazını aldı boğuluyordu.
onları görünce ne.olacajsa olsun dedim.
ona rağmen bırakmadı. ama benden süt çekerken yutkunmuyir.
1 gün 3mzirmedigimde de gece göğsüm şişiyor ve süt akıyor.
artık diyorum heralde sessiz çekiyor ve ince az akıtıyor
Aşı toplumsal bağışıklık için önemli, bu şekilde aşı karşıtları arttıkça maalesef ülkemizde yıllardır görülmeyen hastalıklar tekrar ortaya çıkmaya başlayabilir. Bu çok üzücü. Siz en doğrusunu yapmışsınız.Kızlar aşı karşıtlığı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Benim kuzenim ve eşi aşı karşıtı, haftasonu annemlere gitmiştik orada denk geldik, 2 tane çocukları var birisi 4 diğeri 2 yaşında, hiçbir aşıları yok, 4 yaşındaki bebekleri çok seviyormuş ama ben aynı odaya bile almak istemedim bebeğimin aşıları tamamlanmadığı için, çünkü kreşe falan da gidiyor, açıkça da söyledim kızımın aşıları tam değil o yüzden odaya girmesinler diye, alındı yemek bile yemeden gittiler, babam boşver kendileri bilir dedi ama üzüldüm yine de, gerçi gene olsa gene almam çocuğumun yanına o da ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?