2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar benim bebeğim altını değiştirirken bacaklarını kasıyor, kendini sopa gibi dümdüz yapıyor bir de krem sürdüğümde falan kendini geri atıyor irrite oluyor hemen alışamıyor. Sizin de var mı böyle hareketler özellikle alt değiştirirken? Bir de bu ayda oyuncaklara uzanır tutar filan yaziyo internette ama benimki uzanmıyo, tutma işi de rasgele oluyor biraz tutup bırakıyor. Acaba normal midirv Eller de çoğu zaman yumruk şeklinde ben dokunduğum zaman açıyor parmaklarını. Endişelendim..

Cok gecmis olsun uzuldumnokurken ama her aksam banyo birde 22 derece soguk geldi bana benim kiziminda burnu tikaniyordu odamiz daha sıcak oldugu halde oyuncak asilan aparata cibinlik yaptim buyuk bi şal kullandim artik tikanmiyor sicagi cok sevmezler ok ama onlar bizden daha hassaslar biraz daha korumaci olunca daha rahat etti burnunu temizlemekte hastaliga karşı cok onemli olsugunu soylediler

Bol serum fizyolojik sonunda otri bebeyle temizleyip Bol bol emzirseniz ve uyumasını dinlenmesini saglasaniz başını yükselterek inşaAllah hemen iyileşir yavrularımız
bende bebeğimin burnunu çok temizlerim ve hep böyle beyaz sumukler çıkıyordu.
en son duştan önce baktım serum fizyolojik döküp çektirmedim duşta başından aşağıya su döktükten sonra nefes almaya çalışırken elimle burnunu yukarıdan aşağıya kapayıp açtım.tum sumukler çok güzelce temizlendi.
demem o ki hasta olunca da duş aldırıp buhara maruz bırakmak iyi gelebilir. Ben çok sıcak havalarda bile üşengeçliğimden çocuğu çok sık yıkamadim.
ama yıkamak lazım.

emzirme danışmanları bana çok iğreti geliyor.
Ben videoları izleyerek çok şey öğrendim. ekstra para tuzağı gibi geliyor.
mama ile devam eden biri en başından beri kaşık biberon kullanmalı ama bunu yapmak çok zor.
çocuk 100 cc içerken 100 cc i kaşık biberonla vermek çok zor.
daha sezeryanin ilk günü eds yaptım ben . kan uyuşmazlığı olduğu için ve ilk gün sütüm gelmediği için emerken eds ile mama verdik.
ama o zaman aldığı cc azdı ve ugrasabiliyirduk.
Bu zamana kadar enjektör kaşık biberon.
hatta en son fuska suyu içinden çıkan yeşil delikli başlıkla bile mama verdim.
sadece geçen hafta meme reddi oldu o da geçti 2 gunde5.
demem o ki belki başta eds ile memeye iyi tutundu belki.
ama onun haricinde biberonsuz mama vermek çok zor. kaç defa boğazını aldı boğuluyordu.
onları görünce ne.olacajsa olsun dedim.
ona rağmen bırakmadı. ama benden süt çekerken yutkunmuyir.
1 gün 3mzirmedigimde de gece göğsüm şişiyor ve süt akıyor.
artık diyorum heralde sessiz çekiyor ve ince az akıtıyor

Sagolun aslinda 24-25 derece oturdugumuz oda. Yattigimiz oda da öyleydi ama hastalik sicak sevmezmiş ben de o yuzden 22 derece yaptim en azindan iyilesene kadar. Banyoyu da yaptiktan sonra sicak odada duruyoruz bere takiyorum kafasina. Yine gönlüm elvermiyor mesela uyku tulumu var ama uzerine yine bisey ortuyorum ince de olaa

Kızlar aşı karşıtlığı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Benim kuzenim ve eşi aşı karşıtı, haftasonu annemlere gitmiştik orada denk geldik, 2 tane çocukları var birisi 4 diğeri 2 yaşında, hiçbir aşıları yok, 4 yaşındaki bebekleri çok seviyormuş ama ben aynı odaya bile almak istemedim bebeğimin aşıları tamamlanmadığı için, çünkü kreşe falan da gidiyor, açıkça da söyledim kızımın aşıları tam değil o yüzden odaya girmesinler diye, alındı yemek bile yemeden gittiler, babam boşver kendileri bilir dedi ama üzüldüm yine de, gerçi gene olsa gene almam çocuğumun yanına o da ayrı.

mantıksız buluyorum.
benim de çevremde var yakın Bi aile .
Ben sizin kadar kararlı duramadım.
neden aşı karşıtlığı oluyor onu da anlamadım. bir De bunu yapanlar okumuş insanlar

Benimki de aynı ya sopa gibi yapıyor ya da top oluyor. Giydirmeye çalışırken de aynı bi ayağı giydiriyorum sonra sopa gibi oluyor ikinci ayağı geçiremiyorum oyun yapıyorlar bence ama diğeri için birşey diyemem aramızda 1 ay var.

İyi yapmışsın yazık değil mi seninki yenidoğan her şeyden etkileniyorlar. Ya bişey olsa? Hem kendi kurallarına göre yaşasınlar hem de her istediklerini yapsınlar olmaz öyle şey. Sen git aşını yaptır öyle gel dmemişsin ki, sen yaptirmadın bari benimki tam olsun da öyle sevsinler demeye getirmissin ki çok çok doğal. Onun tercih hakkı buysa, ki bilimsel açıdan cok mantıksız ve kendi evlatlarına büyük tehlike. Senin de böyle davranmaya hakkın var.

Rica ederim Biz de eds denedik, benim bebişim sadece 20 gün emdiği için meme tutmadı, ağlama krizine girdi. O yüzden siz denemeye devam edin naçizane önerim. Çünkü memeye yabancı değil, inatlaşıyor sadece. Bebişi sakinken hatta mümkünse hafif uykuluyken meme vermeye çalışmak önemliymiş. Bir de birlikte duş almak inanılmaz fayda ediyor dedi, ben denemedim. Videoları var, bence deneyebilirsiniz. Duşta verin memenizi. Sütü artırmak ve tem tene temas için faydalıymış. Sütünüz azsa da sık sık meme masajı yapmak ve 3 saatte bir sağım ya da emzirme yapılmalı. Ben denedim hiç süt gelmeyen sol mememden süt gelmeye başlamıştı. Gün içinde bol bol kuruyemiş, dereotu vb. Süt artıran damlalar, çaylar… Bunları zaten biliyoruz artık. Genel itibariyle bunlar bildiklerim, denediklerim. En önemlisi ise moral moral moral. İşte bende olmayan O yüzden danışman bana uğraşma artık dedi açık açık. Karşısında zırıl zırıl ağlayan, sümüklü, eli ayağına dolaşan, bebeğini tutamayan, koca biberon mamayı yere saçan zavallı anneyi görünce üzüldü sarıldı bana Sen bol bol bebeğinle oyunlar oyna, vakit geçir dedi. Moralin iyiyse su bile içsen geliyor o süt… Son olarak günlük yürüyüşler, müzik dinleme, dans etme gibi rahatlatıcı öneriler de var, fırsat bulabilirseniz Bebekler gerçekten anne kaygılı ise anlıyorlar, rahat olmamız lazım

Ben sadece 20 gün emzirebildim hastalığım dolayısıyla, eds deneyebilecek bir durumum yoktu maalesef… Doğumdan sonra 2,5 aylık olana kadar annem baktı, eşimle nöbetleşe. İki haftadır kucağıma alabiliyorum bebeğimi, kucağımda tutmayı yeni yeni öğreniyorum, altını değiştirmeyi öğreniyorum. Öğrendim gerçi artık Benim yaşadıklarıma göre danışmanla görüşmem gerektiğine inandım, emzirme pozisyonunu bile bilmiyor çocuk, öyle kucağa alınca bile durmuyor, bağırıyor. Bazı şeyler bilgimizi, araştırmamızı aşıyor. Ben faydalı olacağına inandım. Bebeğim inatlaşmasaydı belki ben de eds’ye başlamış olacaktım ama olmadı maalesef, mama ile büyüyecek. Derdini dile getiren anne arkadaşıma da yardımcı olabileceği düşüncesiyle danışmanla çalışabileceğini söyledim. Bebek memeyi tutmayınca evime kadar geldiği halde para almadı benden, ilkeli çalışan tecrübeli biriydi.

Aşı toplumsal bağışıklık için önemli, bu şekilde aşı karşıtları arttıkça maalesef ülkemizde yıllardır görülmeyen hastalıklar tekrar ortaya çıkmaya başlayabilir. Bu çok üzücü. Siz en doğrusunu yapmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…