- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.861
Yaa benim de öyleydi yazmıştım burda da. 6 7 günde bir yapıyordu ve yapması da çok zor oluyordu. Sonra kendi kendine düzeldi. Hem de ne düzelmek. İlk önce ishale döndü. Bir kaç gün sıkıntılı bir ishal yaşadık. Ardından da normalleşti. Bira yeşil oluyor bu aralar ama önemli değilmiş o. Şimdi de günde 6 7 kere yapıyor vallaha :)Benim bebeğin kilo alımı iyi ama ilk aydan beri haftada 1 10 günde bir kaka yapıyor 2 gün üst üste dolduruyor epey. Kakaya çok takılma doktor da bazı bebekler biriktirir yapar 10 güne kadar normal dedi. Çişten anlaşılır doyduğu. Gerçi seninki mamaymış o zaman yapması lazım kakasını. Çiş yapıyorsa doyuyordur ama.
Yaa benim de öyleydi yazmıştım burda da. 6 7 günde bir yapıyordu ve yapması da çok zor oluyordu. Sonra kendi kendine düzeldi. Hem de ne düzelmek. İlk önce ishale döndü. Bir kaç gün sıkıntılı bir ishal yaşadık. Ardından da normalleşti. Bira yeşil oluyor bu aralar ama önemli değilmiş o. Şimdi de günde 6 7 kere yapıyor vallaha :)
Ben de şunu soracaktım. Bebeği gece uykusunda kaka yapan var mı acaba? Benimki her gece yapıyor. Hem kaka yapmaya uğraştığı için hem de bez değiştiği için uykusu açılıyor. Tekrar uyutmak zor oluyor haliyle.
Kızlar bebeklerinizde memeye ilgi azalması varmı yani emerken kendini geri atma sağa sola aşırı bakma isteği, alıp alıp bırakma gibi. Eskisi gibi efektif emmiyor sadece uykulu olduğunda güzel emiyor. Yalancı meme reddi mi oluyor acaba?
Benimki de bazen yapıyor, uykusunda değil ama uykulu uykulu mamasını içerken birden gözleri açılıyor, kızarıyor ve pırtYaa benim de öyleydi yazmıştım burda da. 6 7 günde bir yapıyordu ve yapması da çok zor oluyordu. Sonra kendi kendine düzeldi. Hem de ne düzelmek. İlk önce ishale döndü. Bir kaç gün sıkıntılı bir ishal yaşadık. Ardından da normalleşti. Bira yeşil oluyor bu aralar ama önemli değilmiş o. Şimdi de günde 6 7 kere yapıyor vallaha :)
Ben de şunu soracaktım. Bebeği gece uykusunda kaka yapan var mı acaba? Benimki her gece yapıyor. Hem kaka yapmaya uğraştığı için hem de bez değiştiği için uykusu açılıyor. Tekrar uyutmak zor oluyor haliyle.
Sadece mama ile mi besleniyor?4-5 saatte bir 200-220 ml, benimde 2 gün kaka yapmadığı oluyor, bebekte rahatsızlık yoksa normal.
Benimki de öyle canım çıkarıyo ya bana bakıyo gülüşüyoruz biraz ya da arkamda nr kaldıysa ona bakıyo sonra tekrar yapışıyo. Sanırım artık algılar iyice açıldı normal bi durum.Kızlar bebeklerinizde memeye ilgi azalması varmı yani emerken kendini geri atma sağa sola aşırı bakma isteği, alıp alıp bırakma gibi. Eskisi gibi efektif emmiyor sadece uykulu olduğunda güzel emiyor. Yalancı meme reddi mi oluyor acaba?
Evet canim sadece mama.Sadece mama ile mi besleniyor?
Benim bebegim de oyle, birakiyo birde kalkmaya calisiyo kafasini kaldirip etrafa bakiyor. Hele birde emzirme esnasinda eşim yanimdaysa ve konusuyorsak sanki onunla konusuyor gibi laf arasinda kalkip kalkip bakiyor, farkli biyerde emziriyosam kalkip etrafi izliyorKızlar bebeklerinizde memeye ilgi azalması varmı yani emerken kendini geri atma sağa sola aşırı bakma isteği, alıp alıp bırakma gibi. Eskisi gibi efektif emmiyor sadece uykulu olduğunda güzel emiyor. Yalancı meme reddi mi oluyor acaba?
Benim bebeğim de uyutmaya çalışınca uyumuyor, ben yatağına yatiriyorum emzigini de veriyorum battaniyesini yüzüne örtüp kendisi uyumayı seviyor, boğulur korkusundan tulum aldım kaç gün uyuyamadı çok zorlandı, kivrandi durdu, Müslin örttüm üzerine bari onu çeksin yüzüne diye onu da sevmedi, şimdi tulumu giydiriyorum normal battaniyesini ortuyorum yüzüne çekip uyuyor, uyuyunca battaniyeyi alıyorum, Kucakta uyutmak, beşikte sallayarak uyutmak mümkün değil yıkıyor ortalığı, baktım uykusu var mizmizlaniyor ama dalamiyor o zaman alıp oyun falan oynuyor uykusunu dağıtıyorum önce, sakinleşince yatağına yatiriyorum. Bazı bebek sallanarak uyumayı seviyor bazıları da sinir oluyor işte.Bebeğinizin uykuya dalması için neler yapıyorsunuz? Yani benim bebişin uykusu biraz az. Daha doğrusu ben uyutamıyorum sanırım. Gözünden uyku akıyor. Uyumak istiyor ama dalamıyor. Emerken uyursa 15 dk kadar uyuyor. Müzik açıyorum, white noise açıyoerum, pışpışlıyorum, sallıyorum, emzik veriyorum, masal okuyorum, okşuyorum yok yine de olmuyor. Gündüzleri evde yarım saatten uzun uyuyamıyor. Bebek arabasındaysa gezerken uyuyor. Ama o da her zaman mümkün olmuyor. Zaten uyusa da kendime baksam diyorum anca. Mesela bugün 10 da kalktı 11. 45 te yarım saat uyudu 12.15 uyandı. O zamandan beri sadece 15 dk uyutabildim. Kaçıncı girişimim bilmiyorum. Gündüz uyumayınca akşam da zor oluyor. Gece uykusu yine daha iyi. Dalması çok zor yine ama artık meme ve kaka uyanması dışında biraz daha iyi. 10-11 saat gibi uyuyor ama bi 4 5 defa uyanılıyor.
Ben bi yerlerde eksiklik yapıyorum gibi geliyor. Dalamıyor çocuk. Yani sanki bi düğmesini açık unuttum da ona basmıyormuşum gibi geliyor.
Bu bebeği nasıl yaptınız yaBenim bebeğim de uyutmaya çalışınca uyumuyor, ben yatağına yatiriyorum emzigini de veriyorum battaniyesini yüzüne örtüp kendisi uyumayı seviyor, boğulur korkusundan tulum aldım kaç gün uyuyamadı çok zorlandı, kivrandi durdu, Müslin örttüm üzerine bari onu çeksin yüzüne diye onu da sevmedi, şimdi tulumu giydiriyorum normal battaniyesini ortuyorum yüzüne çekip uyuyor, uyuyunca battaniyeyi alıyorum, Kucakta uyutmak, beşikte sallayarak uyutmak mümkün değil yıkıyor ortalığı, baktım uykusu var mizmizlaniyor ama dalamiyor o zaman alıp oyun falan oynuyor uykusunu dağıtıyorum önce, sakinleşince yatağına yatiriyorum. Bazı bebek sallanarak uyumayı seviyor bazıları da sinir oluyor işte.
Bu aralar az emiyor. Uyuyacağı zaman güzel emiyor. normalde bir iki emip etrafı izlemeye başlıyor. Böyle aç aç nasıl duruyor anlamıyorum. 3. Ayın başında biberon mama emzik hepsini bıraktı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yavaş yavaş tadımlara başlasam mı diye düşünüyorum. Onu de nasıl yapacağım bilmiyorumKızlar bebeklerinizde memeye ilgi azalması varmı yani emerken kendini geri atma sağa sola aşırı bakma isteği, alıp alıp bırakma gibi. Eskisi gibi efektif emmiyor sadece uykulu olduğunda güzel emiyor. Yalancı meme reddi mi oluyor acaba?
Bizi tarif etmişsin aynı… az önce biberonla verdim sütümü ona da aynısını yaptı iki çekip yutuyor sonra dikilip etrafa bakıyor sonra bir daha böyle böyle 60ml zor içtik memede de aynısını yapıyor ya bağırıp ağlıyor ya laf dinliyor ne anakucağında ne oyun halısında uzun duruyor anca kucakta duracak ama yatar şekil değil oturacak üstelik hafif değil bizim gibi dik oturmak istiyorKızlar bebeklerinizde memeye ilgi azalması varmı yani emerken kendini geri atma sağa sola aşırı bakma isteği, alıp alıp bırakma gibi. Eskisi gibi efektif emmiyor sadece uykulu olduğunda güzel emiyor. Yalancı meme reddi mi oluyor acaba?
Doğum öncesi çalışıp doğum sonrasına mı aktardınız acabaCanım ben 1 aralıkta başlıyorum direkt işbaşı yapıyoruz. Doğumdan sonra belgeleri götürmüş müydün hastane veriyor gerçi sen götüremezsin eşin götürmüş olmalı
Benim kizim 1 aydir boyle ondan once 2 ayına kadar zar zor 60/90 veriyordum mamasini degistirdim ama kilosu az galiba 5.450 doktor ekgida gecelim dedi kilosu az demedi ama kilosu iyi olsaydi ekgidaya gec demezdiBiz de öyle içiyorduk hatta 180 ml e kadar çıkmıştık ama galiba biraz daha acıkmasını beklemeliyim
Ben meme de veriyorum ama mamayi 2 saatte bir 60 cc veriyorum. Benim bebegim de bir ara kaka yapmiyordu. 2 gunde bir yapiyordu. Doktora sordugumda 4 gune kadar yapmamasi normal demisti.Bebeğini sadece mama ile besleyenler kaç saatte 1 kaç ml besliyorsunuz? Benim oğlanın iştahı yok 10 gündür baya az mama içiyor artık 60 ml e kadar düşürdü bide 2 gündür kaka yapmıyor sürekli çişli bez çıkarıyor iştahsızlık problemi yaşayan varmı
bizim tortikollis vardı. biz 1 aylıktan beri yüz üstü çalıştık şuan yüz üstü çok iyi :)Günlük 10 dk falan bırakın yüzüstü, zamanla kafasını kaldırmaya başlıyor, önce kaslarinin alışması lazım.
al benden de o kadar . anneme şu vermeyeceğim artık diyorum . şu vermezsen olmaz diyo.Bebeğin içmemesi gereken dönemde lıkır lıkır su içmesi mama ve süt alımını azaltıp KİLO vermesine sebep olur. Diyete girenlere bol su iç derler o hesap, bebekler su içmezler. Oturmayan bebek ek gıdaya geçemez ufak bir tıkanmada boğulur. Sindirim sistemini alt üst eder. Ek gıdaya geçişte gıdalar kilo aldıracak şekilde yedirilmiyor, tadına baktırıp alerji gösterip göstermediğine bakılıyor yine mama-meme devam ediyor. Rica ediyorum işin ehline danışın. İşin içinden çıkılamaz hale gelince kocakarılara değil doktora koşuluyor sonra ama geç oluyor. yine kendimi tutamadım üzülüyorum el kadar çocuklara. Hayır yaparken de olmayınca doktora gidiyoruz yani kocakarılara değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?