2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet canim sadece mama.
bebeğiniz bu şekilde beslenerek ayda ortalama kaç kilo aliyor? bizde mama meme gidiyoruz son zamanda mamayi çok azalttı. Ben süt artırıcı çay hap kullanıyorum. acaba benden mi doyuyor diyorum. biz şuan 100 120 hazırlıyoruz emmeden sonra 70 içiyor 3 saate bir . gece 4 saati buluyor yine emiyor .80 de bırakıyor zorluyorum almıyor.

3 aylık olmasına 2-3, gün varken sağlık ocağında 6200 çıkmıştı, kıyafetleri düştüler 5900 dediler, 3 ay 9 gunlukken doktor kontrolünde 6500 çıktı, sütün artmıştır o yüzden mamayi azalmıştır.

Evet ya biz o şekilde gaz çıkartmayı geç keşfettik, onu da annem dedi sert bir yere yüz üstü yatır gazı çıkar diye, hem çok güzel antrenman oluyor boyun kaslarına.

Bu bebeği nasıl yaptınız ya neredeyse anne benim uykum geldi odama gidiyorum. Lütfen beni rahatsız etmeyin diyecek :)
Diyo aslında, uykusu gelince uuu diye sesler çıkartmaya başlıyor, yatağına götüremezsem çığlıkla devam ediyor bir de uyurken beni yanında istemiyor, eğer görürse dikkati dağlıyor sinirleniyor ben de onun görmeyeceğim şekilde ya yerde oturuyorum ya da kapıda dikilip gardolabın aynasından izliyorum ama bunun sebebi benim kucagimi sevmemesi, kucağımda hiç rahat edemiyor ya, mamasını içerken bile zor katlanıyor bana, yanlış mı tutuyorum bilmiyorum, babasının kucağında rahat mesela, kucagimi sevmeyince de kendi kendine uyumasını öğrendi napsin kuzum

Aynı durumdayız ben de memeden mi doyuyor acaba diye düşünüyodum ama sütümün doyuruculuğuna inanmıyorum çünkü 2 gündür sütüm daha çok azaldı yine 120 150 hazırlıyorum yine 60 70 içiyor canı isterse 100 içiyor anlamadım gitti

doyuruculigina bende inanmıyordum ama bir gün çok agladi emzirmeden direk mama verdim . 100 u bitirdi üstüne 60 yaptım onunda 50 sini bitirdi.
doymasalar bile korusun süt napalim

Bu dediginizi nedense ustume alındım hani bana ise ortaya konuşmanızda guzel olmamiş Kizimi 3 bucuk aylik her gun oglen 1 yemek kasigi ek gidaya başlatım 4 ayina girecegim 1/2 gün sonra artık yarim pure yemeye başladı ve hiç kabiz falanda olmadi dune kadar nasilsa bugunde oyle devam ediyor perşembe doktordaydik ek gidaya baslamami soyledi .
Ben 3 gun kurali uyguladim başlatıyorken ama nedense doktoruma nasil vermem gerektigini sordugumda yiyebildigi kadar ver dedi Tam oturma da 6 ayindan sonra oluyor benim gibi erken baslayanlar napacak ben misal bebek araba koltugunda besliyorum oyle yam yatmiyor ama dik duruyor

Ya sanki kizimi anlatmışsin dogdugundan bu yana kizim ayni gece en gec 8 bucuk 9 duş yaptiriyorum ondan sonra emzigi veriyorum ustunu ortuyorum bataniyesini yuzune cekiyor uyuyor ondan sonra bataniyeyi duzeltiriyorum en gec 10 bucuk uyumus oluyor ondan sonra her sabah 5/6 kaka yapmak için uyaniyor bazen 8/9 gibi uyaniyor kesintisiz uyuyor kakasini beze yapmak istemiyor altini acmami bekliyor oyle yapiyor ve hemen yikiyoruz yoksa rahatsiz oldugu icin agliyor

Neden üstünüze alındınız? Doktora gitmeden ek gıdaya başlamışsınız diye anladım doktorun bu kadar erken ek gıdaya başlatması bana pek olası gelmiyor. O doktor kabul etmeyince Bulgar doktorlara danışıyordunuz onlar ne diyor bu ek gıda işine?
3 aylık bebeğe ek gıda verildiğini kimseden duymadım. 5 aylık falan veriliyor, sağına soluna destek koyup. bebeğin midesine büyük insan yemekleri suları doldurmak için neden acele ediyorsunuz ki?

Eklentiler

• 36ED06F8-7E67-4B21-AE08-3F780FC6D5B9.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 38
Bulgaristanda bebek dogar dogmaz bile su getiriyorlar bulgar doktorlarina neden danişacagim ki almanyada dune kadar 3 aylik bebek icin bile pureler vardi simdi kaldirdilar 4 ayindan baslatilar demmekki kizimin kilosu doktora gore az geldigi için basla dedi ve ben 3 bucuk ayda baslattim ki 4 ayinda tam besleyebileyim her gun tadimlik verdim
Su ise bebegime vermedim zaten pureden sonra sadece 1/2 kasik agzi temizlesin diye kendi de icmek istemiyor herkez kendi bebegi icin en iyisni bilir

Herkes bebeği için en iyisini bilmez, herkes bildiğine göre yetiştirir kimse kimsenin bebeğine karışamaz. Burası forum olduğu işin birbirimize fikir vermeye çalışıyoruz, alıntılar Ekim başında minicikken şekerli su içmiş, gece acıkınca aç uyumak zorunda kalmış sonuçta kilo alamamış. Kilo alamayınca ek gıdaya geçmiş. (Siz kilo alamadı dediğiniz için öyle yzdım doktor kilosu iyi diyordu) Şimdi suya ihtiyaç duyacaktır. Bebek ne zaman isterse besliyorum terbiye edilmesi gereken aylarda değiller, bence değiller (çocuk gelişimciyim). Ek gıdaya ennn en erken 4. Aydan sonra başlanır onu da doktorun takipleme şart, Demir eksikliği gıda alerjisi ishal gibi bir sürü sorun ortaya çıkabilir.
Mama parası desem, Avrupadasınız bebek yardımı alırsınız, sağlık ve eğitim için de ödeme yapmazsınız.
Burda her şey ateş pahası mecbur kalıp geçmek zorunda kalanlara asla sözüm yok Allah yardımcımız olsun.

Kızlar bebeğim bi kaç gündür sürekli emerek uyumak istiyor. Meme veriyorum sürekli Ama çişli bez sayımız azaldı nedense. Ağlamıyorda aç olsa ağlardı diye düşünüyorum. Geceleri de artık saat başı kalkar oldu normalde 4 saat uyurdu. Herhalde atak haftasındayız diye düşünüyorum ama çişli bez sayısında azalma normal mi acaba?

Kızlar merhaba sol gögsümde dün aksamdan beri sislik var ve agrı yapıyor sanırim mastut oldum onerebileceginizz bir yontem var mi sizde etkili olmus olan

Kilosu az gelse basla demezdi, katı besini sindirmek daha zor gelecek ve az besinle daha uzun süre tokluk hissedecek, ek gıdaya başladığı için kilo alımı artmaz ama azalabilir, ek gıda kilo aldırmak için değil de bebeğin vitamin minarel gibi ihtiyaçlarını artık anne sütü ve mamalar yeteri kadar karşılayamadığı için verilir, zaten ek gıda için de belirli bir kilo sınırı varmış o sınırı geçmeden baslatmiyor buradaki doktorlar. Ben de başlamak istiyordum doktora danistim, araştırdım ve erken başlamanın bebeğe fayda değil zarar verdiğini öğrendim vazgeçtim ama tabi orada doktor uygun görmüşse ona da bisey diyemem, buradaki doktorlar ve Amerikan Pediyatri Akademisi farklı düşünüyor.

Kızlar merhaba sol gögsümde dün aksamdan beri sislik var ve agrı yapıyor sanırim mastut oldum onerebileceginizz bir yontem var mi sizde etkili olmus olan
Geçmiş olsun sık sık yaşıyorum ters emzirme ve soğuk lahana yagragi koymak rahatlatıyor beni isterseniz araştırın inşallah size de iyi gelir..

Bebeğini sünnet yaptıran anneler. Sünnet sonrası altını degistirirken bezi açınca pipisinin uç kısmı içine doğru gitmis olarak gördünüz mu?
Ben öyle gördüm hafif elimle değince dışına çıkıyor normal halini alıyor sizce bu neden? normal birşey mi yoksa yapışıklık mi ama hafif elleyince düzeliyor

Yeni anneyim cok bilgim yoktu evet 2/3 defa su berdim ama burdaki tavsiyelerden sonra birdaha su vermedim gece de kizim ne zaman uyanirsa mamasini ozaman verdim iyi besin alabilseydi gece bi ogun kaciracaktim ama kizim hep ayina gore cok az yemeye basladi gece yemeyini ic kesmedim cunku sadece gece guzel yiyordu kizimi hic ac brakmadim burda boyle dusundugumu uygulayacagimi soyledim ama uygulamadim her devlette gore demekki farkli bilgilerle yetisiyor bebekler sonucta her devlette yasadigim icin her birite farki kat kat gordum bulgaristanda bebek dogduktan sonra doktor su getiriyor sekerli inanabiliyor musunuz ?
Almanyada anneyin sutu olmamasina ragmen bebek aglamasina ragmen formul mama vermiyorlar anneyi emiyor yalanci emzik gibi
Bulgarista bebek dogunda yikarlar giydirirler getirirler almanyada bebek ciktigi gibi ciplak anneyin kucagina atilir sabaha kadar cirilciplak anneyin gogsunde uyur yikamazlar yani her devlette aynisini gormedim Kizim iki aylik 60 cc den fazla istemiyordu bazen 6/7/8 sat yemek istemiyordu doktora getirmeme ragmen doktor sorun yok diyordu 3 saate bir besledigim benegi 4/5 saate besle diyordu ben 4/5 saate 60cc yiyen bebegin kilosunu nasil artirabilirim okadar saat 60cc turkiyede emmek istedigi zaman emizrin diyorlar her saat basi her yarim saat bebek istediginde hep besleniyor burda doktor aglasada oyalayacaksin 3 saat oncesinde beslemeyeceksin midesi genisler diyor vermiyor peki ben neye gore kime gore ilerleyecegim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…