- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.901
Canım bebek büyütmek kolay değil kesinlikle ben sadece sütle devam edebilmek için dört aydır bir tarafımı yırtıyorum eve bebek tartısı aldım düşün artık bazı şeyler de içgüdülerine kulak ver kızım durmadığında ben aç deyince eşim sen kafayı takmışsın açlığa derdi başlarda ama sağdığım sütten takviye verince dururdu genelde ve gerçekten 3.5 ay çok erken mamasını 3-4 saatte bir verdiğinde az yiyorsa aralarda 10ml gibi takviyeler mi yapsan acaba en azından 5 aylık olsun bence ya da saat başı 30ml versen? Oradaki de doktor ama benim de mantığıma oturmuyor mamanın kilo aldıramadığı el kadar bebeye ek gıda mı aldıracak üstelik sindirimi zor ve miktarı azken! Şöyle düşün sen daha bebeğine ne verebilirsin ki havuç kabak vs az az püreler ama mamada alması gereken kalsiyum vitamin her şey var bir anne sütü olmayabilir ama erken dönemde ek gıdadan iyidir benceYeni anneyim cok bilgim yoktu evet 2/3 defa su berdim ama burdaki tavsiyelerden sonra birdaha su vermedim gece de kizim ne zaman uyanirsa mamasini ozaman verdim iyi besin alabilseydi gece bi ogun kaciracaktim ama kizim hep ayina gore cok az yemeye basladi gece yemeyini ic kesmedim cunku sadece gece guzel yiyordu kizimi hic ac brakmadim burda boyle dusundugumu uygulayacagimi soyledim ama uygulamadim her devlette gore demekki farkli bilgilerle yetisiyor bebekler sonucta her devlette yasadigim icin her birite farki kat kat gordum bulgaristanda bebek dogduktan sonra doktor su getiriyor sekerli inanabiliyor musunuz ?
Almanyada anneyin sutu olmamasina ragmen bebek aglamasina ragmen formul mama vermiyorlar anneyi emiyor yalanci emzik gibi
Bulgarista bebek dogunda yikarlar giydirirler getirirler almanyada bebek ciktigi gibi ciplak anneyin kucagina atilir sabaha kadar cirilciplak anneyin gogsunde uyur yikamazlar yani her devlette aynisini gormedimKizim iki aylik 60 cc den fazla istemiyordu bazen 6/7/8 sat yemek istemiyordu doktora getirmeme ragmen doktor sorun yok diyordu 3 saate bir besledigim benegi 4/5 saate besle diyordu ben 4/5 saate 60cc yiyen bebegin kilosunu nasil artirabilirim okadar saat 60cc turkiyede emmek istedigi zaman emizrin diyorlar her saat basi her yarim saat bebek istediginde hep besleniyor burda doktor aglasada oyalayacaksin 3 saat oncesinde beslemeyeceksin midesi genisler diyor vermiyor peki ben neye gore kime gore ilerleyecegim
Nebliyim bende akil erdiremiyorum artik her doktor farkli konusuyor bende acele etmek istemem keske kizim sutunu tam emze guzel kilo alsa bende bu sikintilari yasamam sukur simdi geceleri dedigim gibi 150 yiyor gun icinde 120 fazla içmiyor 30 ml mama hep cop oluyor 12 de 120 ml sut emiyor sat 2 de sebze puresi yiyor saat 3 te de sutunu tam emiyor yani sutu hiç kesmedim zaten ara ogun gibi veriyorum pureyi tadimlik gun gectikce 1 kasik srtiriyorum 2 gun sonra 4 aylik olacak gonul isterki sut ile devam etmeye ama bildigin baska seyler yemek istiyorCanım bebek büyütmek kolay değil kesinlikle ben sadece sütle devam edebilmek için dört aydır bir tarafımı yırtıyorum eve bebek tartısı aldım düşün artık bazı şeyler de içgüdülerine kulak ver kızım durmadığında ben aç deyince eşim sen kafayı takmışsın açlığa derdi başlarda ama sağdığım sütten takviye verince dururdu genelde ve gerçekten 3.5 ay çok erken mamasını 3-4 saatte bir verdiğinde az yiyorsa aralarda 10ml gibi takviyeler mi yapsan acaba en azından 5 aylık olsun bence ya da saat başı 30ml versen? Oradaki de doktor ama benim de mantığıma oturmuyor mamanın kilo aldıramadığı el kadar bebeye ek gıda mı aldıracak üstelik sindirimi zor ve miktarı azken! Şöyle düşün sen daha bebeğine ne verebilirsin ki havuç kabak vs az az püreler ama mamada alması gereken kalsiyum vitamin her şey var bir anne sütü olmayabilir ama erken dönemde ek gıdadan iyidir bence
eBana doktorum sogan sarimsak ye bol bol dedi ama esim hic yemez bende çekiniyorum yemeye
İk ay boyleydi kizimin uşutmuştu çunku ama cikarmasi guzel bildigim kadar
Bizimde birkaç gün böyle oldu sonra düzeldi canım, takip et duzelmezse hastaneye götürürsün.
Benimkide grip gbi salya sümük teskk ederimİk ay boyleydi kizimin uşutmuştu çunku ama cikarmasi guzel bildigim kadar
Benimki de aynı.Sünnet olduktan sonra doktorun yönlendirmesiyle 1 hafta falan masaj yaptım.Şu an tarif ettiğiniz gibi.Başka bir şey sormak için doktora fotoğraf attım her şey yolunda dedi.Aşırı gömük bir görüntüsü yoksa sorun olduğunu sanmıyorum.Bebeğini sünnet yaptıran anneler. Sünnet sonrası altını degistirirken bezi açınca pipisinin uç kısmı içine doğru gitmis olarak gördünüz mu?
Ben öyle gördüm hafif elimle değince dışına çıkıyor normal halini alıyor sizce bu neden? normal birşey mi yoksa yapışıklık mi ama hafif elleyince düzeliyor
Aynen canım adam gibi dik durmak istiyor valla şaşırdım zaten çok moralim bozuk 15 günde hic kilo almamış nasıl olur anlamiyorum..Bizi tarif etmişsin aynı… az önce biberonla verdim sütümü ona da aynısını yaptı iki çekip yutuyor sonra dikilip etrafa bakıyor sonra bir daha böyle böyle 60ml zor içtik memede de aynısını yapıyor ya bağırıp ağlıyor ya laf dinliyor ne anakucağında ne oyun halısında uzun duruyor anca kucakta duracak ama yatar şekil değil oturacak üstelik hafif değil bizim gibi dik oturmak istiyor
Yok canım tadımlar için erken kilo alımını takip edersin. En erken 5. Ayda diye biliyorum ben çünkü tabii doktor en iyisini bilir. Valla yeni dönemeçlere giriyoruz herhalde huyları değişti hepsininBu aralar az emiyor. Uyuyacağı zaman güzel emiyor. normalde bir iki emip etrafı izlemeye başlıyor. Böyle aç aç nasıl duruyor anlamıyorum. 3. Ayın başında biberon mama emzik hepsini bıraktı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yavaş yavaş tadımlara başlasam mı diye düşünüyorum. Onu de nasıl yapacağım bilmiyorum
Öncelikle kimseye hiçbir yazılana değil bu yazacağım hiç kimse üzerine alınmasın lütfen ama içimde de tutamadım.Bazen bebeklerinizin becerilerini yazıyorsunuz ben doğru grupta mıyım diye kontrol ediyorumBeceriler baya 6 ay 1 yaş becerileri gibi çünkü.Hayır benimki daha yeni anne karnından çıktığına ikna oldu ki doktorumuz ve okuduğum kitaplar da aynı fikirde ama maşallah bazı bebekler neredeyse konuşacak Bizimkini o bebeklerin yanına staja mı yollasam ne yapsam
Evet öyle yaptım ama biraz da rapor aldım 1 aralığa yani yarına kadar izindeydimDoğum öncesi çalışıp doğum sonrasına mı aktardınız acaba
Biz bunu kullanıyoruz çok memnunuz. Ancak salonumuz çok büyük ve kapısı yok bu yüzden orada kullanışlı değil diğer her odada nem oranını çok güzel sağlıyorOda nemlendircisi kullanan arkadaşlar memnun kaldığınız marka varsa önerebilir misiniz?
Ben hemen duş alıp duşta masaj yapıyorum dayanabileceğim bir güçle sonra emzirme ve sağım yapıyorum geçene kadar tekrarlıyorumKızlar merhaba sol gögsümde dün aksamdan beri sislik var ve agrı yapıyor sanırim mastut oldum onerebileceginizz bir yontem var mi sizde etkili olmus olan
Anne sütü mü alıyor sadece çok zor emiyorlar artık ondandır belki ilgileri kayıyor dışarıya ben sağdığım sütlerden takviye ediyorum napayım artık idare edeceğizAynen canım adam gibi dik durmak istiyor valla şaşırdım zaten çok moralim bozuk 15 günde hic kilo almamış nasıl olur anlamiyorum..
Evet benim de mukuslu ve azKızlar minigimin kakası bikaç gün dur böle mukuslu kusura bakmayın ama böle olan varmi
Canım benim yeğenim de bugün 113 günlük oldu, dün konuşmuştuk kardeşimle, o da çok huysuz bir de sürekli kulağını tutuyor acaba diş ağrısı çekiyor da kulağına mi vuruyor ki demişti.Kızlar bebeğim bugün sağ kulağını tutup duruyor acaba kulağı ağrıyor olabilir mi? Sizin bebekler yapıyor mu öyle bir şey? Doktoru arasam bunun için saçma mı olur? Zaten 4. Ay sendromumuz başladı sanırım bazen memeyi reddediyor ve huysuz acaba kulağı ağrıyor da ondan mı huysuz diye düşündük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?