2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım benim yeğenim de bugün 113 günlük oldu, dün konuşmuştuk kardeşimle, o da çok huysuz bir de sürekli kulağını tutuyor acaba diş ağrısı çekiyor da kulağına mi vuruyor ki demişti.
Olabilir canım internette de diş belirtisi yazıyor ama çok erken gibi geldi bana.

Evet canım anne sütü çiş falan da yapiyo aslında kaka vs kusma zaten gırla nereye gitti o sütler anlamadım bakalım benim hiç takviyem yoktu ki 50-60 cc çıkıyor zaten neyin takviyesini yapayim hayırlısı diyorum artık 4 ay emzirdim gene elimden geleni yapacagim süt artsın diye ama olmazsa kendimi parçalamayacam artık. Ne kadar düşünürsem o kadar olmuyor

Kilosu artsın istiyorsun ama 5 saatte bir besliyorsun sence mantıklı mı? Hem bebe zayıf diyorsun hem de midesi genişlemesin diyorsun. Ben olsam istediğinde veririm az az sık sık, acıkınca farklı ağlıyor, Aç ağlaması olunca içebildiği kadar içirirsen kilo alır.
benek bu aylarda dünyayı ağzıyla tanıyor, her şeyi ağzına götürmeye çalışıyor, gelişim özelliği bu. Yemek istediği için değil keşfetmek istediği için. Burnunu uzatsan onu da ağzına alır misal, pişirip yedirmek mi gerek? Ellerini ayaklarını keşfetme dönemi, bir şeyleri yakalayacak ağzına götürüp ne olduğunu anlayacak. Devamlı gezmek ve etrafı keşfetmek istiyor bu yüzden sofraya oturunca/ tek kalınca huzursuzlanıyor. Bu keşifler onun zeka gelişimi için önemli.

Persentili yuksek olan bebeklerde gömük pipi oluyor. Bebeginiz tombis mi bilmiyorum ama normal bi durum ilerleyen zamanda duzeliyor gomuk pipi olayi. Yine de doktorunuz kontrol ettiginde dogru bilgi verir

Kızlar benim kizcem 3-4 günde bir kaka yapardı.. şimdi bu aralar her gün Max 2 günde 1 yapıyor tamam bu normal.. ama bugün hem sabah yaptı hem akşam şaşırdım açıkçası.. ben 4 güne alışmıştım neyse velhasıl akşam ki kakasina baktım yeşillik vardı neden ki acaba usuttu mu mi halbuki evden adım atmiyor ama nasıl usuttu bilemem oyleysede

Oda nemlendircisi kullanan arkadaşlar memnun kaldığınız marka varsa önerebilir misiniz?
bunu kullanıyorum, fena değil. Buhar makinelerini ahşaptan uzağa koymak gerekiyor (soğuk buhar fazla uzaklaşmadan makinenin yakınlarına çöküyo ) büyük odaları nemlendiremeyebilir ama ufak odalarda iş görür.

Eklentiler

• 3B1AEE30-85F6-4658-B7D7-189F94FA72CF.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 51
Ç
canım her bebek elbette değişiklik gösterir
Mesela benim kız doğduğundan itibaren kafasını tutuyordu herkes çok şaşırdı ama doktor normal diyor çünkü 42 haftalık doğdu 36 haftalık doğan bebekle aynı olamaz dedi bu bile etkili anlayacağın.
Birde bazı gelişmeler bir anda oluyor bebeğim bayadır gülmeye başladı mesela gelene gidene gülünce gülüyor vs bu akşam birden kahkaha atmaya başladı ama böyle bebek kahkaha efekti gibi kıkır kıkır yüksek tonda şoka girdik daha bu sabaha kadar bile gülerken minik bir ses bile yoktu sessiz gülücüktü sanırım bu akşam güncelleme geldi
Oyuncaklarına rastgele eli çarparken artık tutuyor sarılıyor ağzına sokuyor vs bunlarda geceden sabaha değişiyor valla oyuzden sizin güncelleme de gelecek illaki

Canim sen nasil okudugunu anlamamissin bende ona anlam veremedim birdaha oku orda yazmisim 3 saate bir veriyorum diye

Doktorlarin bana ne dedigini yazmisim kizimda 3 saat dolmayinca yemiyor zaten 1 saat ara ile de versem sonuc yemiyor ya da tadimilik yiyor ondan sonra yememe saatini uzatiyor 3 saate 1 120 ml iciyor gecede 150ml doktor bana kac saate bir diye sordugunda 3 saat dedim o da bana 4/5 saate bir vermeye basla dedi tabiki oyle yapmiyorum doktor 3 saatten once verme midesi genisler diyor doktorun bana ne dedigini anlatiyorum ama tabi sorun benim anlatma seklimde mi siz mi beni anlamiyorsunuz orasini cozemedim

Ayni dusuncedeyim benim kizimda dogdugundan beri basini dim dik tutuyor sanki toalet egtimi almis da dogmus beze kakasini yapmiyor kakasi gelince kendini belli ediyor bezi aciyorum oyle yapiyor kakasni her bebek ayni degil

Kızlar ya moralim çok bozuk, akşam Twitter a bi bakayım dedim, yaa 3 aylık bebeğe babasının uyguladığı şiddeti gördüm, o kadar kötü oldum ki, gelip gidip kızımı öpüyorum sanki o bebeğin acısı dinecekmis gibi hissedip, resmen psikolojim bozuldu, bu nasıl bi insandır ya, hele o anne daha önce görmüş bebeği dövdüğünü, vurma seslerini de duymuş o yüzden videoya almış, yaa kimin aklına gelir videoya alıp ispat etmek Allah aşkına, çaya bakmaya mutfağa gitmiş, sesi duydun mu alırsın bıçak satır ne geçerse eline, param parça edersin o şerefsizi. O ispat edecek diye bebek şuan yoğun bakımda

Kahkaha hariç bunlar bizde de var.Ben daha belirli daha ileriki aylara ait becerilerden bahsettim hepsi kendine özel gerçekten asla da karşılaştırma unsuru değiller.Ben sadece bazı becerileri okuyunca “vayy be” demiştim

Kızlar çok üzgünüm ya geceleri göğsüm süt dolar sabaha sütüm çok olurdu şimdi gece gündüz yumuşacık azalıyor mu acaba ben de izledim o videoyu böyle üzülünce de hemen sütüm kesiliyor. Ondan mı acaba. Bir haftadır geceleri göğsüm yumşak sütüm olsun diye canım çıkıyor çok uğraşıyorum neden böyle oluyor acaba?

Bizim doktorumuzun dediğine göre 4. Aydan itibaren artık 1 kilo almasını beklemeyin, 300-400 gr almaları normal, çünkü hareketlenmeye başladılar. Valla bebek baktığında sağlıklı görünüyorsa, gülüp tepki veriyorsa iyidir bence.
Kızlar merhaba sol gögsümde dün aksamdan beri sislik var ve agrı yapıyor sanırim mastut oldum onerebileceginizz bir yontem var mi sizde etkili olmus olan
Ancak bol bol emzirince geçiyor, bir de ılık duşta masaj yapmak lazım.

Evet ben de gördüm eşim videosunu açacaktı dayanamam nolur açma dedim Allah belasını versin o adamın vicdansız pislik
Benim de yumuşak artık danışmanım memeler terbiye oluyor dedi ben de emzirme saati geldiğinde hissettiğim sızıyı hissetmez olunca çok panikledim ama emiyor kızım bakalım 10 gün sonra kontrolde çıkar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…