- 6 Mart 2020
- 1.300
- 1.310
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.921
Olabilir canım internette de diş belirtisi yazıyor ama çok erken gibi geldi bana.Canım benim yeğenim de bugün 113 günlük oldu, dün konuşmuştuk kardeşimle, o da çok huysuz bir de sürekli kulağını tutuyor acaba diş ağrısı çekiyor da kulağına mi vuruyor ki demişti.
Evet canım anne sütü çiş falan da yapiyo aslında kaka vs kusma zaten gırla nereye gitti o sütler anlamadım bakalım benim hiç takviyem yoktu ki 50-60 cc çıkıyor zaten neyin takviyesini yapayim hayırlısı diyorum artık 4 ay emzirdim gene elimden geleni yapacagim süt artsın diye ama olmazsa kendimi parçalamayacam artık. Ne kadar düşünürsem o kadar olmuyorBen hemen duş alıp duşta masaj yapıyorum dayanabileceğim bir güçle sonra emzirme ve sağım yapıyorum geçene kadar tekrarlıyorum
Anne sütü mü alıyor sadece çok zor emiyorlar artık ondandır belki ilgileri kayıyor dışarıya ben sağdığım sütlerden takviye ediyorum napayım artık idare edeceğiz
Kilosu artsın istiyorsun ama 5 saatte bir besliyorsun sence mantıklı mı? Hem bebe zayıf diyorsun hem de midesi genişlemesin diyorsun. Ben olsam istediğinde veririm az az sık sık, acıkınca farklı ağlıyor, Aç ağlaması olunca içebildiği kadar içirirsen kilo alır.Yeni anneyim cok bilgim yoktu evet 2/3 defa su berdim ama burdaki tavsiyelerden sonra birdaha su vermedim gece de kizim ne zaman uyanirsa mamasini ozaman verdim iyi besin alabilseydi gece bi ogun kaciracaktim ama kizim hep ayina gore cok az yemeye basladi gece yemeyini ic kesmedim cunku sadece gece guzel yiyordu kizimi hic ac brakmadim burda boyle dusundugumu uygulayacagimi soyledim ama uygulamadim her devlette gore demekki farkli bilgilerle yetisiyor bebekler sonucta her devlette yasadigim icin her birite farki kat kat gordum bulgaristanda bebek dogduktan sonra doktor su getiriyor sekerli inanabiliyor musunuz ?
Almanyada anneyin sutu olmamasina ragmen bebek aglamasina ragmen formul mama vermiyorlar anneyi emiyor yalanci emzik gibi
Bulgarista bebek dogunda yikarlar giydirirler getirirler almanyada bebek ciktigi gibi ciplak anneyin kucagina atilir sabaha kadar cirilciplak anneyin gogsunde uyur yikamazlar yani her devlette aynisini gormedimKizim iki aylik 60 cc den fazla istemiyordu bazen 6/7/8 sat yemek istemiyordu doktora getirmeme ragmen doktor sorun yok diyordu 3 saate bir besledigim benegi 4/5 saate besle diyordu ben 4/5 saate 60cc yiyen bebegin kilosunu nasil artirabilirim okadar saat 60cc turkiyede emmek istedigi zaman emizrin diyorlar her saat basi her yarim saat bebek istediginde hep besleniyor burda doktor aglasada oyalayacaksin 3 saat oncesinde beslemeyeceksin midesi genisler diyor vermiyor peki ben neye gore kime gore ilerleyecegim
benek bu aylarda dünyayı ağzıyla tanıyor, her şeyi ağzına götürmeye çalışıyor, gelişim özelliği bu. Yemek istediği için değil keşfetmek istediği için. Burnunu uzatsan onu da ağzına alır misal, pişirip yedirmek mi gerek? Ellerini ayaklarını keşfetme dönemi, bir şeyleri yakalayacak ağzına götürüp ne olduğunu anlayacak. Devamlı gezmek ve etrafı keşfetmek istiyor bu yüzden sofraya oturunca/ tek kalınca huzursuzlanıyor. Bu keşifler onun zeka gelişimi için önemli.Nebliyim bende akil erdiremiyorum artik her doktor farkli konusuyor bende acele etmek istemem keske kizim sutunu tam emze guzel kilo alsa bende bu sikintilari yasamam sukur simdi geceleri dedigim gibi 150 yiyor gun icinde 120 fazla içmiyor 30 ml mama hep cop oluyor 12 de 120 ml sut emiyor sat 2 de sebze puresi yiyor saat 3 te de sutunu tam emiyor yani sutu hiç kesmedim zaten ara ogun gibi veriyorum pureyi tadimlik gun gectikce 1 kasik srtiriyorum 2 gun sonra 4 aylik olacak gonul isterki sut ile devam etmeye ama bildigin baska seyler yemek istiyor
Yemek yemeye torudugumuzda agliyor anliyor masaya bizle oturmak istiyor resmen yemeyimi o kucagimdayken yapiyorum malesef bazende babasi ile sirayla sofraya oturuyoz sofrayi gorunce agzini aciyor yemek istiyor resmen kucagimdayken masadaki yiyeceklere uzanmaya calisiyor
Persentili yuksek olan bebeklerde gömük pipi oluyor. Bebeginiz tombis mi bilmiyorum ama normal bi durum ilerleyen zamanda duzeliyor gomuk pipi olayi. Yine de doktorunuz kontrol ettiginde dogru bilgi verirBebeğini sünnet yaptıran anneler. Sünnet sonrası altını degistirirken bezi açınca pipisinin uç kısmı içine doğru gitmis olarak gördünüz mu?
Ben öyle gördüm hafif elimle değince dışına çıkıyor normal halini alıyor sizce bu neden? normal birşey mi yoksa yapışıklık mi ama hafif elleyince düzeliyor
bunu kullanıyorum, fena değil. Buhar makinelerini ahşaptan uzağa koymak gerekiyor (soğuk buhar fazla uzaklaşmadan makinenin yakınlarına çöküyo ) büyük odaları nemlendiremeyebilir ama ufak odalarda iş görür.Oda nemlendircisi kullanan arkadaşlar memnun kaldığınız marka varsa önerebilir misiniz?
Mukusla balgam atıyor kusuyorsa dikkat edin kusmuğunda da balgam vardır çıkarması çok iyiEvet benim de mukuslu ve az
canım her bebek elbette değişiklik gösterirÖncelikle kimseye hiçbir yazılana değil bu yazacağım hiç kimse üzerine alınmasın lütfen ama içimde de tutamadım.Bazen bebeklerinizin becerilerini yazıyorsunuz ben doğru grupta mıyım diye kontrol ediyorumBeceriler baya 6 ay 1 yaş becerileri gibi çünkü.Hayır benimki daha yeni anne karnından çıktığına ikna oldu ki doktorumuz ve okuduğum kitaplar da aynı fikirde ama maşallah bazı bebekler neredeyse konuşacak Bizimkini o bebeklerin yanına staja mı yollasam ne yapsam
Canim sen nasil okudugunu anlamamissin bende ona anlam veremedim birdaha oku orda yazmisim 3 saate bir veriyorum diyeKilosu artsın istiyorsun ama 5 saatte bir besliyorsun sence mantıklı mı? Hem bebe zayıf diyorsun hem de midesi genişlemesin diyorsun. Ben olsam istediğinde veririm az az sık sık, acıkınca farklı ağlıyor, Aç ağlaması olunca içebildiği kadar içirirsen kilo alır.
Evet erken aslında ama belirtiler dış çıkmadan 2-3 ay önce başlayabiliyormuş, gaz bitti biraz rahat edecek derken bu seferde dış agrisi çekecek yavrularOlabilir canım internette de diş belirtisi yazıyor ama çok erken gibi geldi bana.
Ayni dusuncedeyim benim kizimda dogdugundan beri basini dim dik tutuyor sanki toalet egtimi almis da dogmus beze kakasini yapmiyor kakasi gelince kendini belli ediyor bezi aciyorum oyle yapiyor kakasni her bebek ayni degilÇ
canım her bebek elbette değişiklik gösterir
Mesela benim kız doğduğundan itibaren kafasını tutuyordu herkes çok şaşırdı ama doktor normal diyor çünkü 42 haftalık doğdu36 haftalık doğan bebekle aynı olamaz dedi bu bile etkili anlayacağın.
Birde bazı gelişmeler bir anda oluyor bebeğim bayadır gülmeye başladı mesela gelene gidene gülünce gülüyor vs bu akşam birden kahkaha atmaya başladı ama böyle bebek kahkaha efekti gibi kıkır kıkır yüksek tonda şoka girdik daha bu sabaha kadar bile gülerken minik bir ses bile yoktu sessiz gülücüktü sanırım bu akşam güncelleme geldi
Oyuncaklarına rastgele eli çarparken artık tutuyor sarılıyor ağzına sokuyor vs bunlarda geceden sabaha değişiyor valla oyuzden sizin güncelleme de gelecek illaki
Bazi bebekler 3 ayinda cikartiyor kuzenimin oglu suan 3 aylik ve dis cikartiyor birde arkadasim var 1 hafta sonra kizi 4 aylik olacak onun kizida ayni sekilde dis geliyorOlabilir canım internette de diş belirtisi yazıyor ama çok erken gibi geldi bana.
Kahkaha hariç bunlar bizde de var.Ben daha belirli daha ileriki aylara ait becerilerden bahsettimÇ
canım her bebek elbette değişiklik gösterir
Mesela benim kız doğduğundan itibaren kafasını tutuyordu herkes çok şaşırdı ama doktor normal diyor çünkü 42 haftalık doğdu36 haftalık doğan bebekle aynı olamaz dedi bu bile etkili anlayacağın.
Birde bazı gelişmeler bir anda oluyor bebeğim bayadır gülmeye başladı mesela gelene gidene gülünce gülüyor vs bu akşam birden kahkaha atmaya başladı ama böyle bebek kahkaha efekti gibi kıkır kıkır yüksek tonda şoka girdik daha bu sabaha kadar bile gülerken minik bir ses bile yoktu sessiz gülücüktü sanırım bu akşam güncelleme geldi
Oyuncaklarına rastgele eli çarparken artık tutuyor sarılıyor ağzına sokuyor vs bunlarda geceden sabaha değişiyor valla oyuzden sizin güncelleme de gelecek illaki
Ay menenjit aşılarını vs ne güzel anlatmış.İyi ki paylaştınız çok beğendimDoktor hanımın hesabını beğenerek takip ediyorum, karşımıza çıkabilecek problemlere öneriler getiriyor.Elif Pinar Çakir on Instagram: "Neden küçük bebeklere su vermemeliyiz?"
21K likes, 758 comments - guncel_anne on November 21, 2021: "Neden küçük bebeklere su vermemeliyiz?".www.instagram.com
Bizim doktorumuzun dediğine göre 4. Aydan itibaren artık 1 kilo almasını beklemeyin, 300-400 gr almaları normal, çünkü hareketlenmeye başladılar. Valla bebek baktığında sağlıklı görünüyorsa, gülüp tepki veriyorsa iyidir bence.Kizlar ben bebegimi 2,5 3saatte bir emziriyorum, sadece anne sutu veriyorum. 3.ay kontrolune gittigimizde kizimin kilosu 5800gramdi, boyu 62cm.di. genelde kilosu boyuna gidiyo karni hep zayif. Bu ay da hic kilo almamis gibi geliyo, daha kontrole 10gün var ama tartida kendimce kontrol ediyorum daha 300gram almis, normalde 1ayda 700 800gram alirdi. Bu ay o kadar olmayacak gibi. Onceki aylara gore daha hareketli acaba ondan mi dustu kilo alimi ya da beslenmemden mi acaba? ne yesem icsem kilo alimi artar var mi oyle bisey?
Ancak bol bol emzirince geçiyor, bir de ılık duşta masaj yapmak lazım.Kızlar merhaba sol gögsümde dün aksamdan beri sislik var ve agrı yapıyor sanırim mastut oldum onerebileceginizz bir yontem var mi sizde etkili olmus olan
Evet ben de gördüm eşim videosunu açacaktı dayanamam nolur açma dedim Allah belasını versin o adamın vicdansız pislikKızlar ya moralim çok bozuk, akşam Twitter a bi bakayım dedim, yaa 3 aylık bebeğe babasının uyguladığı şiddeti gördüm, o kadar kötü oldum ki, gelip gidip kızımı öpüyorum sanki o bebeğin acısı dinecekmis gibi hissedip, resmen psikolojim bozuldu, bu nasıl bi insandır ya, hele o anne daha önce görmüş bebeği dövdüğünü, vurma seslerini de duymuş o yüzden videoya almış, yaa kimin aklına gelir videoya alıp ispat etmek Allah aşkına, çaya bakmaya mutfağa gitmiş, sesi duydun mu alırsın bıçak satır ne geçerse eline, param parça edersin o şerefsizi. O ispat edecek diye bebek şuan yoğun bakımda
Benim de yumuşak artık danışmanım memeler terbiye oluyor dedi ben de emzirme saati geldiğinde hissettiğim sızıyı hissetmez olunca çok panikledim ama emiyor kızım bakalım 10 gün sonra kontrolde çıkar zatenKızlar çok üzgünüm ya geceleri göğsüm süt dolar sabaha sütüm çok olurdu şimdi gece gündüz yumuşacık azalıyor mu acababen de izledim o videoyu böyle üzülünce de hemen sütüm kesiliyor. Ondan mı acaba. Bir haftadır geceleri göğsüm yumşak sütüm olsun diye canım çıkıyor çok uğraşıyorum neden böyle oluyor acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?