- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.981
İse yaradi mi kilo verdiniz mi? Sakincasi yoksa neler yaptiginizi paylasabilirseniz cok sevinirimBen su an diyet ve spor yapiyorum. Daha once 20 kilo vermistim o tecrubeme dayanarak kendi bilgilerimle yapiyorum. Ama rezene cayi da ictigim icin sutum azalmadi. Ha oyle bol sutum yok. Sadece olan sutumun istikrarini koruyorum rezene ile...
Benim de aynı canım destekli oturmaya başladıysa ek gıda verebiliyorsun bn kendi mayaladıydım yoğurt ve patates haşlaması verdim kendim bebe bisküvisi yaptım ondan da günde 2 tane veriyorumKızlar bugün 4. Ay doktor kontrolumuz vardı.Bebeğimiz 3 kilo doğmuştu, bu ay 6 kilo olmuş emziriyorum ama sütüm yok denecek kadar az 2 aydır mamayla besleniyor. Kilosuna az demedi gelişimi güzel gayet sağlıklı dedi nasılsa mama veriyosun ek gıdaya geçelim bu ay diyip ayına uygun bi beslenme listesi verdi. Ek gıdaya bu ayda geçmek bana çok sağlıklı gelmiyor ayrıca korkuyorum da daha tam dik oturamıyorlar mama sandalyesine oturt o şekilde ver dedi bide. Kafam allak bullak oldu gittiğim doktor da iyi bir hastanede profesor, peki bu ayda doktor tavsiyesi ile ek gıdaya başlayan var mı?
Ben geçen ay başladım veriyorumKızlar bugün 4. Ay doktor kontrolumuz vardı.Bebeğimiz 3 kilo doğmuştu, bu ay 6 kilo olmuş emziriyorum ama sütüm yok denecek kadar az 2 aydır mamayla besleniyor. Kilosuna az demedi gelişimi güzel gayet sağlıklı dedi nasılsa mama veriyosun ek gıdaya geçelim bu ay diyip ayına uygun bi beslenme listesi verdi. Ek gıdaya bu ayda geçmek bana çok sağlıklı gelmiyor ayrıca korkuyorum da daha tam dik oturamıyorlar mama sandalyesine oturt o şekilde ver dedi bide. Kafam allak bullak oldu gittiğim doktor da iyi bir hastanede profesor, peki bu ayda doktor tavsiyesi ile ek gıdaya başlayan var mı?
Parol sadece.Kızlar diş ağrım başladı emzirirken hap kullanabiliyor muyuz
Gündüz uykuları benimkilerin de sıkıntılı.Bebeğinizin uykuya dalması için neler yapıyorsunuz? Yani benim bebişin uykusu biraz az. Daha doğrusu ben uyutamıyorum sanırım. Gözünden uyku akıyor. Uyumak istiyor ama dalamıyor. Emerken uyursa 15 dk kadar uyuyor. Müzik açıyorum, white noise açıyoerum, pışpışlıyorum, sallıyorum, emzik veriyorum, masal okuyorum, okşuyorum yok yine de olmuyor. Gündüzleri evde yarım saatten uzun uyuyamıyor. Bebek arabasındaysa gezerken uyuyor. Ama o da her zaman mümkün olmuyor. Zaten uyusa da kendime baksam diyorum anca. Mesela bugün 10 da kalktı 11. 45 te yarım saat uyudu 12.15 uyandı. O zamandan beri sadece 15 dk uyutabildim. Kaçıncı girişimim bilmiyorum. Gündüz uyumayınca akşam da zor oluyor. Gece uykusu yine daha iyi. Dalması çok zor yine ama artık meme ve kaka uyanması dışında biraz daha iyi. 10-11 saat gibi uyuyor ama bi 4 5 defa uyanılıyor.
Ben bi yerlerde eksiklik yapıyorum gibi geliyor. Dalamıyor çocuk. Yani sanki bi düğmesini açık unuttum da ona basmıyormuşum gibi geliyor.
Biraz verdim ve sıkılastim. Oncelikle ekmeği kestim. Kahvaltida yumurta lor peyniri bol domates salatalik roka maydanoz yiyorum. Diyet krakerle birlikte. Oglenleri salata ya da yogurt yine diyet krakerle. Aksamlari normal yemegimi yiyorum ekmeksiz olarak ve yemekleri az yagli az tuzlu yapiyorum. Meyvemi yiyorum. Aksamlari bebisim uyuduktan sonra da stepper aletimle 10 dakika calisiyorum. Squat yapiyorum, karin calisiyorum. Simdilik yaptiklarim bunlar. Ama karin calismamin epey yarari oldu. Sezeryan gobegim baya vardi ve gobek git gide kuculuyor. Tavsiye ederim. Diyet yapamazsaniz bile egzersizler en azindan vucudu toparliyor. Bir de her gun limonlu maden suyu iciyorum.İse yaradi mi kilo verdiniz mi? Sakincasi yoksa neler yaptiginizi paylasabilirseniz cok sevinirim
Ben bugün doktora sordum uyurken çok terlemesini bide oyun oynarken başı değil de ayakları çok terliyor d vitamini kullanmaya devam edin zaten demir vitamini de kullanacaksınız dedi pek bir yorumda bulunmadı şundan bundan diye önceki doktorumuza sorduğumda anne ya da babada çok terleme varsa ondan da olabilir dedi babası da uyurken çok terliyor. Ben geceleri başının altına pamuklu mendillerinden koyuyorum sırılsıklam oluyor uyandıkça bazen uyurken değiştiriyorumBenim kizimin da terliyor ozellikle sicak havalarda terlerdi yazin. Simdi de ev fazla isindiginda emerken terliyor ama genel olarak ev isisi normal de olsa ozellikle gece uyurken cok terliyor ben de doktoruma sormayi dusunuyorum. İnsallah hersey yolundadir
Benim doktorum arveles de icebilirsin demisti gunde 1taneyi gecmemek sartiyla...benim de migren atagim var cunku parol bana fayda etmiyirduParol sadece.
Bebekler 2 aylıkken diş cektirmistim başka ilaç kullanmama müsade edilmedi.
Kaşık biberon kullan canım şırınga zor olabiliyorKızlar malesef sütüm azalmış, bebişe yetmemeye başlamış. Günde 1 kez takviye yapmam gerekecek mama, sorum şu ki biberon verebilir miyim bebeğe çok korkuyorum meme reddi olur diye, bazen sağdığım sütü şırınga ile veriyodum ya da ufak doz mamalarda şırınga kurtariyordu bugün denedim gene şırıngayı istemedi bebek sütte az malum. 4 aylık olduk meme reddi yapar mi artık ne dersiniz denemeli mi, nasıl bir yol izlemeli? Elimde avent ve lansinoh yavaş akım var hangisini tavsiye edersiniz?
Kızlar bugün 4. Ay doktor kontrolumuz vardı.Bebeğimiz 3 kilo doğmuştu, bu ay 6 kilo olmuş emziriyorum ama sütüm yok denecek kadar az 2 aydır mamayla besleniyor. Kilosuna az demedi gelişimi güzel gayet sağlıklı dedi nasılsa mama veriyosun ek gıdaya geçelim bu ay diyip ayına uygun bi beslenme listesi verdi. Ek gıdaya bu ayda geçmek bana çok sağlıklı gelmiyor ayrıca korkuyorum da daha tam dik oturamıyorlar mama sandalyesine oturt o şekilde ver dedi bide. Kafam allak bullak oldu gittiğim doktor da iyi bir hastanede profesor, peki bu ayda doktor tavsiyesi ile ek gıdaya başlayan var mı?
Ayni sorun bendede var bende dediginiz gibi yapiyorumBen bugün doktora sordum uyurken çok terlemesini bide oyun oynarken başı değil de ayakları çok terliyor d vitamini kullanmaya devam edin zaten demir vitamini de kullanacaksınız dedi pek bir yorumda bulunmadı şundan bundan diye önceki doktorumuza sorduğumda anne ya da babada çok terleme varsa ondan da olabilir dedi babası da uyurken çok terliyor. Ben geceleri başının altına pamuklu mendillerinden koyuyorum sırılsıklam oluyor uyandıkça bazen uyurken değiştiriyorum
Ya bizde de başladı o durum, kendisini geri atıyor, başını sağa sola çeviriyor, ben biberonla beslediğim için biberonu bi o tarafa bi bu tarafa dönduruyorumKızlar birkaç anneden daha okudum bebeğinin emerken kendini geri atıp huysuzlanıp ya da ağlayıp emmek istemediğini; bizde de var bu durum nasıl olacak ya geçer mi sizce yoksa böyle çok kötü memeyi tam boşaltmıyor sonra tıkanıklık oluyor mastit gibi öyle olunca da süt azalıyor iyice emmek istemiyor kısır döngü…
Evet kızlar ben her akşam mutlaka bir kupa rezene içiyorum. Ayrıca solgarın b12 vitamini kullanıyorum gerçekten faydasını gördümDeneyecegm canım çok tavsiye var rezene ile ilgili umarım işe yarar
Benim bebegimin kafasida terliyor hatta uyurken kafasini koydugu yer ipislak oluyor cokta giydirmedigim haldeKizlar bebegi emerken bebeginin kafasi terleyen yok mu?
Ben özellikle videoları falan izlemiyorumDünyanın çivisi mivisi kalmamış yeni kötü haberi gördünüz müyozgat bir aylık bebek
Şimdi sizden duydum baktım haberlere gerçekten yüreğim kaldırmıyo herkes anne olmasın ya gerçekten olmasın. Hergün yeni bir bebeklere çocuklara kadınlara hayvanlara şiddet, öldürülme haberleri duyuyoruz bunlar nasıl insanlar anlayamıyorum! Asıl o kadını yakacaksın canlı canlı çok çok üzgünümDünyanın çivisi mivisi kalmamış yeni kötü haberi gördünüz müyozgat bir aylık bebek
canım geçen hafta bende yaşadım parol veriyorlar. Ama dişçiye görün bi bnm hamilelikte bir dolgum düştü diğer dişim de kırıldı bebek biraz daha büyüsün dedim gitmek için iltihaplandı. Antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Şimdi kanal tedavisi oldum. İhmal etme. Doktoruma da sormuştum anestezi bebeğe zarar verir mi diye hemen emzirebilirsin demişti çocuk doktorumuz. Endişe etme yani o yönüyle de.Kızlar diş ağrım başladı emzirirken hap kullanabiliyor muyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?