2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben su an diyet ve spor yapiyorum. Daha once 20 kilo vermistim o tecrubeme dayanarak kendi bilgilerimle yapiyorum. Ama rezene cayi da ictigim icin sutum azalmadi. Ha oyle bol sutum yok. Sadece olan sutumun istikrarini koruyorum rezene ile...
İse yaradi mi kilo verdiniz mi? Sakincasi yoksa neler yaptiginizi paylasabilirseniz cok sevinirim

Benim de aynı canım destekli oturmaya başladıysa ek gıda verebiliyorsun bn kendi mayaladıydım yoğurt ve patates haşlaması verdim kendim bebe bisküvisi yaptım ondan da günde 2 tane veriyorum

Ben geçen ay başladım veriyorum
Ama dediginiz gibi mama sandalyesine koymak için desteksiz oturabiliyor olması lazım
Ayrıca bağırsakları henüz katı besinler için uygun değil 6.ayda tamamlanıyormuş
Ben 1 aydır yoğurt veriyorum henüz katı besin denemeye cesaret edemedim
Muhtemelen doktor bu ay sebze ver diyecek ama en az 5.5 aylık olana kadar bekleyeceğim ben.

Gündüz uykuları benimkilerin de sıkıntılı.
Doğumdan beri öyle
Ama 2-2.5 saat uyanıklığın ardından yarim saat uyuduğunda dinç bir şekilde kalkıyorsa tekrar uyutmaya çalışmıyorum.
Biri beni uykum olmadığı halde zorla uyutmaya çalışsa çok sinirlenirdim çünkü. Onlar da öyle.
Çok kısa uyuyup hiç uyumamış gibi kalkabiliyorlar yarim saatlik uyku yetebiliyor.
Uyandıktan 2 saat sonra tekrar uyutmayı deniyorum
Uyku aralıklarını çözmeniz lazım kaç saat uyanık kalınca yoruluyor gözlemleyin.
Yorulunca ne yapıyor onu da gözlemleyin.
Bazı çocuk gözünü ovuşturur, bazısı parmak emer. Benimkiler yorulunca pırasa gibi serilip tavanı izliyorlar boş boş mesela.
Gece uykusunu uzatmanın formülü de bir kez tıka basa doyurmak.
Akşam 7de gece uykusuna yatıyor diyelim, 11-12 gibi bebeğinizi uyandırmadan içebileceginden fazla anne sütü veya mamayı biberonla verin.
Icebildigini içsin bitirmesi için zorlamayın.
En az 4 saat daha uyanmayacaktır.
Bunu uygulamaya başladığımdan beri bebeklerimden biri gece sadece bir kez kalkıyor, diğeri hiç uyanmıyor.

İse yaradi mi kilo verdiniz mi? Sakincasi yoksa neler yaptiginizi paylasabilirseniz cok sevinirim
Biraz verdim ve sıkılastim. Oncelikle ekmeği kestim. Kahvaltida yumurta lor peyniri bol domates salatalik roka maydanoz yiyorum. Diyet krakerle birlikte. Oglenleri salata ya da yogurt yine diyet krakerle. Aksamlari normal yemegimi yiyorum ekmeksiz olarak ve yemekleri az yagli az tuzlu yapiyorum. Meyvemi yiyorum. Aksamlari bebisim uyuduktan sonra da stepper aletimle 10 dakika calisiyorum. Squat yapiyorum, karin calisiyorum. Simdilik yaptiklarim bunlar. Ama karin calismamin epey yarari oldu. Sezeryan gobegim baya vardi ve gobek git gide kuculuyor. Tavsiye ederim. Diyet yapamazsaniz bile egzersizler en azindan vucudu toparliyor. Bir de her gun limonlu maden suyu iciyorum.

Ben bugün doktora sordum uyurken çok terlemesini bide oyun oynarken başı değil de ayakları çok terliyor d vitamini kullanmaya devam edin zaten demir vitamini de kullanacaksınız dedi pek bir yorumda bulunmadı şundan bundan diye önceki doktorumuza sorduğumda anne ya da babada çok terleme varsa ondan da olabilir dedi babası da uyurken çok terliyor. Ben geceleri başının altına pamuklu mendillerinden koyuyorum sırılsıklam oluyor uyandıkça bazen uyurken değiştiriyorum

Kaşık biberon kullan canım şırınga zor olabiliyor

Size bugün de pediatrik fizyoterapist tavsiyeyle geldim, bebeğin motor gelişimini desteklemek için ideal hareketleri bulabilirsiniz.

Kızlar birkaç anneden daha okudum bebeğinin emerken kendini geri atıp huysuzlanıp ya da ağlayıp emmek istemediğini; bizde de var bu durum nasıl olacak ya geçer mi sizce yoksa böyle çok kötü memeyi tam boşaltmıyor sonra tıkanıklık oluyor mastit gibi öyle olunca da süt azalıyor iyice emmek istemiyor kısır döngü…

Ben başladım araba koltugunda daha dik oturtuyorum oyle besliyorum benim kizimda 4 aylik sadece 1 ay 10 gun icinde 550gr almiş az demedi ama ekgidaya gecelim dedi

Ayni sorun bendede var bende dediginiz gibi yapiyorum

Ya bizde de başladı o durum, kendisini geri atıyor, başını sağa sola çeviriyor, ben biberonla beslediğim için biberonu bi o tarafa bi bu tarafa dönduruyorum boynu bükülmeden düz olacak şekilde beslersem daha az haraketleniyor bi deneyin isterseniz, başı hafif arkaya gibi olcak.

Dünyanın çivisi mivisi kalmamış yeni kötü haberi gördünüz mü yozgat bir aylık bebek
Ben özellikle videoları falan izlemiyorum
Çok etkilenirim biliyorum kendimi
Çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraşan insanlar varken bunların plansız bebekleri oluyor
Sonra çöpe atan mi dersin, sobaya atan mi dersin, döverek öldüren mi dersin...
Diyecek söz yok o kadar öfkeliyim ki.
Bi de çocuklarımı bunlardan nasıl koruyacağım kaygısı...

Dünyanın çivisi mivisi kalmamış yeni kötü haberi gördünüz mü yozgat bir aylık bebek
Şimdi sizden duydum baktım haberlere gerçekten yüreğim kaldırmıyo herkes anne olmasın ya gerçekten olmasın. Hergün yeni bir bebeklere çocuklara kadınlara hayvanlara şiddet, öldürülme haberleri duyuyoruz bunlar nasıl insanlar anlayamıyorum! Asıl o kadını yakacaksın canlı canlı çok çok üzgünüm

Kızlar diş ağrım başladı emzirirken hap kullanabiliyor muyuz
canım geçen hafta bende yaşadım parol veriyorlar. Ama dişçiye görün bi bnm hamilelikte bir dolgum düştü diğer dişim de kırıldı bebek biraz daha büyüsün dedim gitmek için iltihaplandı. Antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Şimdi kanal tedavisi oldum. İhmal etme. Doktoruma da sormuştum anestezi bebeğe zarar verir mi diye hemen emzirebilirsin demişti çocuk doktorumuz. Endişe etme yani o yönüyle de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…