- 4 Aralık 2019
- 831
- 1.060
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.021
Oyle oluyor gercekten onunla bırlıkte aglıyorsunÇok teşekkür ederim hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun nasıl dayanicam bilmiyorum bende ağlarım artık
Canım işe başladım ben yokken sağdığım sütü bazen mamayı kaşıkla veriyorlar hiç sorun olmuyor tatlı kaşığı ile verKızlar malesef sütüm azalmış, bebişe yetmemeye başlamış. Günde 1 kez takviye yapmam gerekecek mama, sorum şu ki biberon verebilir miyim bebeğe çok korkuyorum meme reddi olur diye, bazen sağdığım sütü şırınga ile veriyodum ya da ufak doz mamalarda şırınga kurtariyordu bugün denedim gene şırıngayı istemedi bebek sütte az malum. 4 aylık olduk meme reddi yapar mi artık ne dersiniz denemeli mi, nasıl bir yol izlemeli? Elimde avent ve lansinoh yavaş akım var hangisini tavsiye edersiniz?
Biz bulmuştuk yemek artı çocuk bakımı diye anlaşmıştık baştam beklentilerinizi söyleyin ama benim içime sinmedi kadın iki hafta birlikte ilerledik vazgeçtim şimdilik ama evde biri şart bizim aileler gelip gidecek her ay em azından ek gıdaya kadar böyle yapacağızÇalışan ya da bir şekilde yardımcı/bakıcı planlayanlara, bu konuda düşüncesi/tecrübesi olanlara sorum var.
Kendi işimizi yapıyoruz eşimle birlikte. Home office olarak. Yazın çok yoğun çalışıyoruz, kışın gevşek.
Bir süre sonra ben de çalışmak istiyorum. Şu an haftada 1 2 saat ufak görüşmelere katılıyorum sadece ama bu zamanla artacak.
Bakıcı arasam, bildiğim kadarıyla bakıcılar ev işi yapmıyor, bu sefer ben bakıcıya hizmet eder hale geleceğim. Çünkü sürekli evde olduğumuzdan ev hep çok dağılıyor ve pisleniyor. Bakıcıya yemek vs olacak. Bir de çocuk beni evde görünce beni ister gibi geliyor. Ama bilmiyorum faydası olabilir tabii.
Daha çok bir kaç gün, belki de her gün yarım gün biri ev işleri için gelse ama o zaman da bebekle hep ben ilgileneceğim için yine çalışamam gibi geliyor. Yani full temizlik değil de günlük işler (bulaşık çamaşır yemek ve etrafı toparlama) ve artı 2 saat bebeği oyalama gibi bir beklentim var sanırım. Sizce böyle birini bulmam mümkün mü? Yoksa hayal ürünü mü :)
Aslında evde biri olmasından hiç hoşlanmıyorum fikren ama çalışmak da istiyorum zaten maddi olarak da benim çalıştığımdaki getirim çok daha mantıklı olacak.
Kafam çok karışık açıkçası. Bu konuda ne beklemeliyim hiç bilmiyorum.
Bizde de 12 buçuk hatta 1 e sarktığı oluyor. Işıkları kapatsak da kendi kendine ağlamalı söyleniyor öyle öyle uyutuyorum her gece aynı merasim. Ben de bugün onu düşündüm nasıl daha erkene çekebilirim diye daha önce birkaç çalışmam oldu ama işe yaramadı yine uyanıp oymamak istiyo bizi bekliyorKızlar bebekleriniz gece uykusuna kaçta başlıyor. Bizimki bizi bekliyor bizle birlikte aynı saatte yatıyor. 12 buçukta uyuyor. 10 buçuk gibi uyusa bizde kendimize zaman ayirsak diyorum ama evin bütün ışıkları kapanmadan bizimki uyumuyor uyusa bile uyaniyor. Sizde durumlar nasıl
Benim bebegimde yapiyor yumusak ses tonuyla sarki soyluyorum boyle sakin sakin Oda sakinlesiyor biraz emiyor.bi dene istersenBız dort ay 10 gunluguz ve artık emmek ıstemıyor cıglık cıglıga agzına getrnce memeyı boyle olab varmı artık emme bıttı mı sizce
Hayır ben de aynı şeyden korktum ama kardeşimin iki çocuğu var ikisinde de 4. Ayda aynı şeyi yaşamış. Bir iki hafta sürüyor ve sonra geçiyormuş. Bu arada tabi sütün bitmesin diye uyuduğu zamanlarda emzirmen lazım. Uyurken emiyorlar genelde.Bız dort ay 10 gunluguz ve artık emmek ıstemıyor cıglık cıglıga agzına getrnce memeyı boyle olab varmı artık emme bıttı mı sizce
Aynı si bizim başımızda canım içine kaçıyor biz hafif elimizle elleyip çıkarıyoruz. Doktora sordunuz mu sizKızlar benim bebeğimde sünnet olduktan sonra daha doğrusu bir anda kilo aldı diye düşünmüştük pipisi içine kaçmis gibi duruyordu.Gömülü penis deniliyor sanırım bir arkadasin çocuğunda da olmuş biraz kilolu diye doktor masaj yapın sürekli o içerdeki kısmı elinizle çekin demiş hatta bazı bebekler tekrar operasyon geçirmek zorunda kalıyormuş.
Benimki birden kilo aldı çok ama ondan olduğunu düşündük biz ama.
Benimkiler herhangi bi sorun yoksa en geç 8de gece uykusuna yatmış oluyor.Kızlar bebekleriniz gece uykusuna kaçta başlıyor. Bizimki bizi bekliyor bizle birlikte aynı saatte yatıyor. 12 buçukta uyuyor. 10 buçuk gibi uyusa bizde kendimize zaman ayirsak diyorum ama evin bütün ışıkları kapanmadan bizimki uyumuyor uyusa bile uyaniyor. Sizde durumlar nasıl
Az önce sizin taktiği denedim. Ilk başta guuluyor konuşmak istiyor ışığı açın der gibi.Gece oynamak istese de müsade etmeyin ışık açmayın ve tekrar uyutun
Bi süre sonra eğlence olmadığı için kalkmak anlamsız gelecek
Bizim ki bi ara saat gece 4 te dinç uyanmaya başlamıştı
Hiç kaldırmadım sadece emziriyordum hep geri uyutmaya çalıştım uykusu yoksa bile bi kaç gece kalktı baktı gündüz gibi değilmiş dedi heralde artık uyansa da hemen geri uyuyor
Zor olmuyor mu saat 6 da uyanmak. Biz 7-8 gibi emmeye uyaniyor sonra yatiyor. Bizde gece geç uyuyoruz sabahta geç kalkıyoruz. Kalktıktan sonra da düzensiz uyuyup uyanmalar oluyor.Benimkiler herhangi bi sorun yoksa en geç 8de gece uykusuna yatmış oluyor.
Sabah da 6da güne başlıyoruz
Bazen gece 4te 5te uyanıp güne başlamak istiyorlar mümkün olduğunca uykuyu uzatmaya çalışıyorum.
Bugün deneyim dedim 10 buçukta yatağa geldik uyudu ama 1 saat sonra kalktı ışıkları açmadan emzirdim salladim şuan uyuyor ama uyanacak gibi hareketler yapiyorBizde de 12 buçuk hatta 1 e sarktığı oluyor. Işıkları kapatsak da kendi kendine ağlamalı söyleniyor öyle öyle uyutuyorum her gece aynı merasim. Ben de bugün onu düşündüm nasıl daha erkene çekebilirim diye daha önce birkaç çalışmam oldu ama işe yaramadı yine uyanıp oymamak istiyo bizi bekliyor
Emzigi ağzına ver onu tutunca çek kendi göğüsünü ver canim. Benimki de tutmuyor öyle yapıyorum benBız dort ay 10 gunluguz ve artık emmek ıstemıyor cıglık cıglıga agzına getrnce memeyı boyle olab varmı artık emme bıttı mı sizce
Biz sanırım uyku düzenini oturttuk en azından şimdilik öyle görünüyor , Akşam 10-10:30 gibi son beslenmesini yapıp gece uykusuna giriyor; sabah 8 e kadar 1 kere anca kalkıp bı 30 dk oyalanip tekrar uyuyor sabaha kadarKızlar bebekleriniz gece uykusuna kaçta başlıyor. Bizimki bizi bekliyor bizle birlikte aynı saatte yatıyor. 12 buçukta uyuyor. 10 buçuk gibi uyusa bizde kendimize zaman ayirsak diyorum ama evin bütün ışıkları kapanmadan bizimki uyumuyor uyusa bile uyaniyor. Sizde durumlar nasıl
Bizde aynı şeyleri yaşıyoruz sürekli eller ağızda, benim elimi ağzına almak istiyor, emzikle savaşıyor resmenGaliba diş geliyor…
bir süredir emzikle ve eliyle kavga ediyordu, emiyor ama yetmiyor gibi emziğin tutma yerini ve parmak eklemlerini sıkıştıryordu ağzında. Elimi hep ısırmak istiyordu izin vermiyordum bugun krize girdi ben de mecburen bıraktım parmağımı (yanlamasına, tırnaksız kısmı) yavrum ısırdı, dişledi, uyuyakaldı. Salya bir süredir baya vardı. Emme düzeni değişti, uyku düzeni değişti, huysuzlaştı. İnşallah kolaylıkla atlatır çok canı yanmazdişlik araştırdınız mı sağlıklı olan marka varsa hemen sipariş edeceğim (sophie la girafe almayı düşünüyordum fakat uçmuş, önce daha uygun bir şişlik alayım sonra ona yine bakarım)
Gece uykusu düzenliydi 12 gibi uyuduktan sonra sabah 6 gibi beslenip tekrar uyuyordu 9 civarında uyanırdı. şu anda uyku saatimiz en erken 12, bi kere gece 3 te bile uyudu. Sabaha kadar çok uyanıyoruz, sabah da 6 sonrası uyuduğunun pek bi uyku tarafı yok mızmızlanıp uyuyamıyor.
Teşekkür ederim, ben de oioi düşünüyorum ilk etapta, sophielerün her ürünü çok güzel en azından içeriği hakkında daha az endişeliyim. Evde var bir iki tane de eski, yıkasam da içime sinmedi. Bu incesinden olanı denedim tiksindi (belki yapısı bozulmuş olabilir beklemekten)Bizde aynı şeyleri yaşıyoruz sürekli eller ağızda, benim elimi ağzına almak istiyor, emzikle savaşıyor resmenBenim dişlikte en temiz içerikli ve yapı olarak Sophieler içime sindi. Oio de aldım ama Sophie ye ile bariz fark var yapısı arasında. Ben Sophie nin büyük olanı değil de aşağıdaki modelini aldım hem tutuşu daha güzel geldi ve daha küçük , kavraması güzel. Fiyatı da diğer büyük olanından 100 ₺ daha uygun. Ebebeklerde de var aklınızda olsun.Ayrıca her geçen gün zam geliyo bişeyi düşününce almak lazım artık, ne alırsak elimizde kar kalıyo
Birde kehribar kolyelere inanıyo musunuz bu dönemde ? Diş cıkarmada rahatlatıyo felan diyorlar ama kullananlar var mı ?
Benim bebeğimde cok terliyor emerken. Bu cok normal bütün yüz kasları calısıyor cok efor sarfediyor. Buna takılmamalısınKizlar bebegi emerken bebeginin kafasi terleyen yok mu?
Ay o pandada ne var bilmiyorumBizimki dönüyor dün koltuktan dönerken uçarak kaptım artık koltuk çok tehlikelioyun halısıylada kavga eder gibi oynuyor sonrada oyuncaklara arkasını dönüyor özellikle beyaz pandaya taktı kafayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?