- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.381
Evet aslinda bizimki de tam olarak oyle simardiginda yapiyor resmen. Hatta esim gorunce baksana nasil simardi dedi ama ben biraz pimpirik yaptim heraldeBizimki de yapıyo ara ara ama şımardığı güldüğü onunla ilgilendiğim zamanlarda yapıyor her zaman yapmıyor. Doktorumuza danışmamıştım ama çünkü şımarmasından kaynaklı olduğunu düşündüm.
Ben de baslasam mi acaba diye dusundum de doktor 6.ayda nasil yapilacagini anlatip mi baslatir bilmiyorum. Aslinda 3gun kurali ile gidecegimizi anlatir muhtemelen. Baslasam mi diye dusunuyorum herkese soruyorum kimisi basla kimisi doktoru bekle diyor, ne yapacagimi sasirdimKızım 5 ay 5 günlük tadımlara başladık son kontrolden sonra :)
3 gün kuralı ile gidiyoruz. Sebze ile başladık en son meyve püresine geçeceğiz. Meyve püresi ile başlarsak bebekler meyve tatlı olduğu için bayılır bu da aslında ek gıda için iyi bir başlangıç fakat daha sonradan sebze onlara güzel geLmeyebilir bu sebepten sebze ile başlayacağız dedi. Patates,kabak,havuç, enginar , brokoli, avakdo, kırmızı kapya biber vs ... buharda haşlayıp 1-2 çay kaşığı veriyorum günde ara da yoğurt yine 2-3 çay kaşığı kadar en son elma, armut püresi yapacağım :) bu şkeilde zaten 1 aylık süreç dolacak 6.ay sonuna doğru da öğünlerimize çorba ve kahvltı ekleyeceğiz :)
Bence başlayın :) yani doktor başla demese de ben başlayacaktım zaten :)Ben de baslasam mi acaba diye dusundum de doktor 6.ayda nasil yapilacagini anlatip mi baslatir bilmiyorum. Aslinda 3gun kurali ile gidecegimizi anlatir muhtemelen. Baslasam mi diye dusunuyorum herkese soruyorum kimisi basla kimisi doktoru bekle diyor, ne yapacagimi sasirdim
Yaa cidden mi? Peki internetten mi yoksa magazan mi aldiniz? Cunku bazen sadece internette indirim oluyorMerhaba ben 3 hafta önce ebebekten chicco 1200tlye aldım indirime girmişti takip ederseniz epey indirim oluyor
Merak etmeyin bizde de oluyor. Ben kucagima oturtrugumda oldu bir kere. Sonra gozlemledim bir sure yapti ve normele dondu. Vucut kontrolune yeni adapte olduklari icin kafayi kontrol altina almasi bence kisa bir sure suruyor. O sirada da kafa sallaniyorKizlar benim bebegim bazen oyun oynarken yerde yatarken falan kafasini 2yana hizli hizli salliyor, bunu yaparken gulumsedigi icin oyun mu yapiyor acaba dedim ama icim de rahat etmedi. Doktora sordum 'gelişimi normal bi cocuk, rahatsiz edici derecede surekli yaparsa takip ederiz ama su an normal gorunuyor' dedi. Sizde de oldu mu hic boyle bisey?
Kilosu kaç ki canım. Bizimde kilo önde gidiyor ama boy da uzun olduğu için dengeliyor. Biz tadımlara başladık 3 gün kuralı ile sebzeler ve yoğurt ile.Kizlar ek mamaya gecince su yoykonun buharli pisiricisini cok ovuyorlar ...gurubumuzda alan varmi?varsa alan arkadaslardan da bilgi alabilirmiyim?...gerci bizim kilomuz biraz ilerde doktorumuz 6ayi doldursa bile ek gidaya baslatmayabilirim dedi...ne yapalim yani azcik tontiksek diyete mi sokcam bebegi anlamadim da
Canım doktordan doktora değişiyor ya, bizimki anne sütü almadığı için 5. Ay dolunca baslayin dedi, bazısı kilo alımı azaldığı için başlatıyor değişiyor yani.Kızlar birşey soracağım bu aylarda kilo alımı az olur diye biliyorum sanırım en az 400 gr doktorlar erken ek gıdaya başlamayı o ayki kilo alımına göre mi karar veriyor yoksa genel kilo durumuna göre mi ben doktora uzun zamandır gitmiyorum sağlık ocağında kilo boy baktirip geliyorum.kızımın kilosu çok iyi ama bu ay hastalandı az kilo alımı oldu 500gr almış doktora gitsem ek gıdaya başka dermi kilo az aldığı için yoksa genel kilosuna göre mi karar verir
Bizim boy ilerde degil 2hafta once yani 4aylik kontrolde boy 63 cm kilo 9.050 cikti...kiyafet 200gr desek 8.850kg...alt dislerimizden biri cikti bi kac gundur asiri huzursuz ve istahsiz kilo verecek gibi bu gidisleKilosu kaç ki canım. Bizimde kilo önde gidiyor ama boy da uzun olduğu için dengeliyor. Biz tadımlara başladık 3 gün kuralı ile sebzeler ve yoğurt ile.
Sanirim ben de alacagim...instgramda da bi kac tane anne var takip ettigim onlar da baya ovmustu.tesekkur ederimBen aldım canım, kullanımı çok pratik, havuç hasladim 20 dk da püremiz hazırdı, bence başlatır ek gıdaya çünkü zaten tadimlik oluyor ilk birkaç ay, kilo aldıracak gibi yedirilmiyor ki.
Al al, çeyrek havuç, iki küp patates falan haslayacagimiz için ocakta buharda pişirmek zor olur, boşuna kaynar tencere, suda haşlayınca da besin değeri azalıyor, o yüzden yoyko tam ideal geldi bana.Sanirim ben de alacagim...instgramda da bi kac tane anne var takip ettigim onlar da baya ovmustu.tesekkur ederim
Canim tadim olarak nelerle basladinOğlum 5 ay 12 günlük doktor tadımlara başlattı. 3 gün kuralı ile 1 çay kaşığı tadım yaptırıyorum ben.
Mağazadan aldım o güne özel sadece mağazalarda indirim vardı, ara ara oluyor böyle dedi çalışan 2 modelinde vardı indirim sadece kurbağalı ve papağanlısı, ben de papağanlısını aldım uyguna bulunca bakmadım artık ne oldugunaYaa cidden mi? Peki internetten mi yoksa magazan mi aldiniz? Cunku bazen sadece internette indirim oluyor
Off en büyük korkularımdan birisi de o şuanda bile damaklarında eziyor sündürüyor acıtıyor dişler çıkınca meme ucumu kaybedebilirimAminn....Cok tesekkur ederiz teyzemiz valla iki arada bir derede dişlenmişiz. ...bugun ilk defa memeyi de isirdi suan tatli geliyo minim diye de digerleri cikinca napcam bilemiyom...artik memeyi parcalar
Gule gule kullansin kuzu. Artik ben de surekli takipteyim ama dusmezse fiyati joie alacagimMağazadan aldım o güne özel sadece mağazalarda indirim vardı, ara ara oluyor böyle dedi çalışan 2 modelinde vardı indirim sadece kurbağalı ve papağanlısı, ben de papağanlısını aldım uyguna bulunca bakmadım artık ne olduguna
Canım ben bugün gittim ebebek mağazada 1299tl idi chicco, yarın bak istersen.Gule gule kullansin kuzu. Artik ben de surekli takipteyim ama dusmezse fiyati joie alacagim
Gün gün bir çizelge vermedi canım. Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi önce 3 gün yoğurt denedik. Sonra patates, havuç mevsim sebzeleriyle devam edeceğim sonra meyvelere geçeceğim zaten 1 ay böyle geçer diğer kontrolümüzde ne der bakalım. Birde bana doktorum kuru öksürük olursa ıhlamur verebilirsin dedi ama ben biraz daha bitki çayları vermeyeceğim.Ne kadar surecekmis peki tadimlar herhangi bir cizelge verdi mi acaba
Bizde yoğurtla başladık, şimdi de sebzelerle devam ediyoruz.Arkadaşlar ya 5. Ay kontrolüne gittik, ek gıdaya geçelim dedi doktorumuz. Ama bu hafta yoğurt haftaya da tarhana dedi. Ben kimseden yoğurtla başlama duymadım, hep sebzelerle falan başlanıyor. Bizimki doymadığı için başlattı bu arada. Bilmiyorum ya aşırı çok araştırma ve bilgi kaynaklı kafam çok karışıyor galiba
Önce 3 dün pastorize cam şişe sütten günlük yoğurt yaptım 1 çay kasığı, 1 tatlı kaşığı verdim. Alerji yoksa yarım çay bardağı olarak yedirmeye devam edebilirsin dedi. Sonra da 3 gün patates, 3 gün havuç verdim. Yarında kabak başlayacağım. Brokoli, kereviz, bal kabağı, yer elması gibi sevzelerle devam edip meyveye geçeceğim canım. Sadece tattırıyorum bu arada az az öğün olarak vermiyorum.Canim tadim olarak nelerle basladin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?