2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar diş durumlariniz nasil bizim alttan 2 diş verdi şimdi üstte kiler uç vermiş ama henüz cikarmadi tam uyku düzeni diye birşey kalmadi yineSürekli uyaniyor huzursuz bir patlatsaydi şunlarida.
Birde benim bebegim hala destekli olarak tam oturamiyor kisa süre duruyor sonra devriliyor..8ayda bazi bebekler emekliyor bile bizimki biraz tombiş 12-13 kilo acaba ondan mı diyorum ama kan testi yaptırmak istiyorum D vitamini ve Demir eksikliği olmasida buna sebep olabiliyormuş tabi her bebek ayni anda emeklemek,dönmek ,oturmak zorunda degil ama acaba bir problemmo var diyorum.

kilo olarak eskiye dönmüşüm fakat hacim olarak hala genişim sporsuz zor gibi. Bi de korona öncesine dönsem gebelikte 25 kilo aldım hepsi gitmiş korona kapanma zamanları aldığım beş kilo adeta içime işlemiş. Yaz gelmeden gaza geldim ama sabaha geçer galiba.

Tetagili nasıl veryorsunuz yani ben ağzına dökünce öğürüyor prmağımla minik minik diş çıkacak yere sürüyorum ama hiç bir şekilde rahatlama uyku sersemlik hali olmuyor her şeyi yemeye bağırmaya devam

Kizlar yardim
Bebegim son 1haftadir cok huysuz, cok huzursuz. Herseyden hemen sıkılıyor ve agliyor. Pesimden ayrilmiyor, su icmeye kalkamiyorum. 3 4 gundur de asiri istahsiz normalde gunde 3ogun yemek yerdi, simdi 1ogun yese sukrediyorum. Kabizlik vardi ama simdi ishal, yemek yememesine ragmen surekli kaka yapiyor kilo verecek artik korkuyorum. Butun belirtiler disi gosteriyor, bizimki daha hic dis cikarmadi ama son 1haftada da dislerde hicbir patlama olmadi. Sadece şiş gorunuyor. Alt disini cikaran anneler sorum size; bu belirtiler ne kadar devam ediyor, simdiye kadar patlamali miydi? Acaba baska bisey var da ben dis diye mi dusunuyorum? Dr.a mi gotursem bu istahsizlik ve ishal baska biseyin belirtisi olabilir mi?

Kızlar selam*
Önemli bir şey soracağım şu 2 gündür hastalık ile beraber uykuda şöyle bir durum olmaya basladı
Uyuyor mesela bir anda çığlık atıp kalkıyor mesela sağ tarafa doğru küt diye kendni atıyor, sonra orda da 1-2 dk yatıp tekrardan doğrulup baska bir tarafa kendni atıyor..
bu durum ile karşılasan var mı

Ben paketi ağzına döküyorum seviyor tadını rahatlattığını da biliyor sanırım ağzı açık bekliyor önceden kaşığa döküp veriyordum bi gün paketi görünce ağzını açtı bende bi dökeyim dedim baktım kabul etti öyle bıraktık kaşıkla vermeyi

Bzim ki hep hareketli uyuyor yatakta dört dönüyor.
Dönmeye yeni başladıysa belki ondan da yapıyor olabilir rahat pozisyon arıyordur canım ya da hastalık durumunuzu bilmiyorum ama ağrısı falan olabilir mi ki dönme ihtiyacı hissediyordur
Geçmiş olsun canım

Canım cok diş gibi duruyor belirtiler
Bizimde ilk diş ve gözle bakınca şiş kıpkırmızı ama parmağımla bakınca tırtıklı elime geliyordu dişi
Patladı patlayacak nokta kadar beyaz görünmeye 1 hafta sonunda başladı şimdi
2-3 güne patlar diyeli doktor 1 hafta oldu ancak belirmeye başladı yani
Parmağınla kontrol ettin mi etmediysen bi dene canım ☺

Dönme gibi değil kuşum ya
Direkt olarak küt diye atıyor kendni yüz üstü.. bakayım iyileşsin de olmaZsa götüreceğim doktora yeni başladı hastalıktan beridir hemen hemen 3 gündür bu şekilde

Direkt olarak küt diye atıyor kendni yüz üstü.. bakayım iyileşsin de olmaZsa götüreceğim doktora yeni başladı hastalıktan beridir hemen hemen 3 gündür bu şekilde
Canım her hangi bir sorun olacağını sanmıyorum hiç. Uykusunda hızını ayarlayamıyordur belki bide atak döneminde uyurken büyüdükleri için fiziksel bi sıçrama da olabilir.
Tabi doktoruna danış ama içini ferah tut zeynonun fanıyız gayet iyi görünüyor kuzucuk

Hastalıktandır muhtemelen ağrısı vardır. Benim kızım da hastalandığında sürekli uykusunda sıçrıyordu. Baya korktuk hatta nöbet mi geçiriyor diye düşündüm ama şükür sadece ateşli ve hastayken oldu.

İçinde papatya var osanit'in de, ilk sırada yazan içerik: ) ben kullanıyorum bir kaç gündür, etkisini anlayamadım.

tetagil'i elime döküp, çimdik çimdik alıp parmağımla diş yerlerine sürüyorum genelde. alt diş zamanı hoşuna gidiyordu, şimdi üst dişler çıkmaya çalışıyor, bu sefer direniyor. parmak diş fırçası var ya silikon, tetagil'i ona döküp damaklarını kaşımama izin veriyor bazen.
osanit'i direkt ağzının içine bırakıyorum.

Bizi anlatmışin canim bizde ayni durumdayız

Kızlar bebeklerinize uyurken bir şeyler yediriyormusunuz ben yedirmiyordum ama 2 gündür falan doymuyor geceleri çok uyanıyor hep meme istiyor doymadığı için ağlıyor mama vermek istemiyorum. Biberona koyup icirebilecegim tarifiniz varmi en azından göğüslerim dolana kadar bebeğim ac kalmasa.

Aynısı bizde de var kabız olmasın diye gözüne bakarken gece bile kaka yapar oldu hatta ek gıda almadığı saatlerde sıvı yapıyor kakasını gece sürekli uyanıyor iki gündür de akşam yemeğinde kaşığa ağzını açmıyor elimle verince yiyordu bu akşam onu da pek yemedi bize yaptığım bulgur pilavından verdim birkaç kez bir de babası salatanın suyunu verdi o kadar önüne brokoli havuç koydum biraz ısırdı bir sinir onları da fırlattı attı dişine bakıyorum elime gelen hiçbir şey yok hala bizde de çıkmadı hiç diş beklemedeyim hala

Merhaba annişler! Derdim buyuk napicam bilmiyorum. Oglusumun alt iki disi cikti. Ama emzirirken isirmaya basladi ve bunu hep yapiyor. Gogus ucum resmen bicak kesigi gibi olmus ve acayip aciyor. Memeyi biraktirmagi bile dusunuyorum. Isirdiginda ister istemez tepki veriyorum bu seferde korkup agliyor. Napicam fikir verir misiniz?

Canım merhaba bizde o süreçten geçtik. Isırdığında zor dayandım ama her seferinde yüz ifademi bozmadan hayır ısıramazsın bana zarar veriyor canımı acıtıyor dedim. Bir süre yüzüme öyle baktı baktı gülüyor muyum kızıyor muyum anlamaya çalıştı eminim ikisini de yapsam oyuna çevirir devam ederdi. Sonra 1 hafta anlata anlata anladı artık ısırmıyor. Dişi kaşınınca memeden çekiliyor kazağının kolunu ısırıyor sonra tekrar emmek için memeye dönüyor. Bu ısırma durumu aynı zamanda cinsel eğitimin başlangıcı sayılıyor bizim pedagojide. Hırsına yenik düşüp başkalarına zarar vermemeyi öğretmişte oluyoruz. Arzuları için kimsenin canını yakmamayı filan.

Kızlar kanguru kullanan annelere sorum var
Kanguru hakkında ne düşünüyorsunuz ? ne kadar süreye kadar kullanabilirim daha doğrusu 2-3 ay kullanabileceğim bir şey arıyorum suan 8 aylık oldular almak mantıklı mı ? Mesela 10-11 ay'a kadar kulansın diuorum ama içinde durur mu bilmiyorum her sefernde araba zor oluyor ne düşünüyorsunuz ? ama kısa süreli bir kullanım olacağı için çok pahalı aşırı lüks bir şey istemiyorum açıkcası herşeyine bir dunya para veriyoruz zaten bıhtım ya
Yani alayım mı yoksa gerek yok araba da devam et 3-5 aya zaten yürürler hiç gerek yok mu dersiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…