2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yumurta beyazıyla yapılan bir aşı var, eğer bebeğiniz alerji geliştirirse o aşı yapılamaz bu yüzden beyazını daha sonra başlıyoruz dedi bana hem hemşiremiz hem de doktorumuz.
Salça, tuz, bal, domates ve çilek de vermeyeceğim hatta soğan için de çok erken midesine uygun olduğunu düşünmüyorum. Şimdiki beslenmesi midesini katı gıdaya alıştırmak üzere düzenleniyor doyması için değil. Ana öğünü mama/meme. Tek tek gıdalar üzerinden giderek yavaşça çatalla daha az ezerek pütürlüğü arttırarak minnoş adımlarla ilerliyoruz.bir ay daha bu şekilde devam ederim. Benim çocuğumun bütün gün yediği şeyleri toplasam bir çay bardağı anca eder/ katı gıda anlamında yani.
Bugün yumurta haşladım, özellikle organik aldım kendime de en ucu neyse ondan alıyorum (organikmiş gezenmiş bana hepsi aynıdır gibi geliyor fabrikasyon sonuçta ama çocuk için aldım işte) yiyeceği çeyrek sarı zaten. Ay sen haşlanınca o organik içi bembeyaz çıkmasın mı, benim ucuz aldığım sapsarı çıktı. Resmen bugüne kadar ne kadar doğru şey yaptığımı anladım.
Köyden möyden birini bulursam anca o şekil doğal diye alırım bundan sonra.

Yürüme arkadaşı ne kadar süre kullanılır sizce? Bunların hepsinde fren sistemi var mı çocuk iterken düşüp ağzını çarpar yoksa. Little tikes kullanan/ kullanmayı düşünen biri var mı

Ya bu Haziran21, Temmuz21 anneleri popüler konuyken bizim Ağustos21 niye değil kızlar. Biz niye düştük popülariteden.
Yazıp duruyorum deli gibi yaptım kendimi. Çocuk uyuyunca boşluğa düştüm demek ki böyle oluyormuş. Çocuğu uyuyan anneler ne kadar şanslısınız. Gece bile uyku yok bana. Zombiyim ben. Bir senedir uyumuyorum, çocuk uyuyunca da işlere anca yetişiyorum.

Evet hipp 5 tahilli var bizde. Ancak hergun vermiyorum kabız yapıyor haftada 1-2 veriyorum. Birde çok tahıl yüklemek istemiyorum şimdilerde. Ilk 1000 gün olayı aynı zamanda hazır gidalarida içeriyor. Mesela marketten tereyağ aldık yoğurt aldık bebe biskuvisi vs gibi şeyler aldık verdik, içerisinde ki katkı ve koruyucu maddeler var ve çoğunda antibiyotik de var. Bu gibi maddeler ileride çocukta oluşabilecek rahatsızlıkları da ana kaynağı olabiliyormuş. Bir laf vardir ne yersen o sundur diye. Elimizden geldigi kadar 3 yas dolana kadar mümkun olan en saglikli beslenme sekliyle ilerlemek gerek. Cevize bende ufak ufak basladim. Fakat yumurta alerjimizden dolayi daha cok erken simdilik 1.yas bekleyecegim. En doğrusu bu tek tek verip tadlarini tanımaları bulamaç versen dahi öncesinde ayrı taddirip verilebilir, çok güzel ama

Soğan, sarımsak için zaten çoğu yerde 1 yaş üzeri diyor. Bende vermedim zaten bilen birileri de verme dedi daha küçük, sadece yeşil soğanın beyaz kısmını dişlerini kaşısın diye gözetimin altın da veriyorum. Bal ,çilek,domates, şalca,tuz,seker kesinlikle daha zaten çok çok erken Salça yerine kapya biber ekleme yapıyorum çorbalarına ve beyorganikten hurma özü ve keçiboynuzu özü aldım en doğalı bu muhallebilerine ve bisküvisini katiyorum. Daha 11 aylik vs olacaklar bazı besinler o zaman da verilebilir şimdiden çocuğu rahatsız edecek şeylerden kaçınmak en doğrusu.Yumurtanin beyazı için bile 1 yaşi geçmesi gerek hatta ben 2 yaşına doğru veririm.

Evet canım biliyorum yoğurdunu peynirini ben evde kendim yapıyorum zaten hazır karışımlar falan da kullanmıyorum organik kavanoz pürelerinden aldım birkaç tane nolur nolmaz diye çantama atıyorum dışarı çıkarken dursun diye. Soğan sarımsak İçin değişik söylemler var zaten bir bütün kullanmıyorum soğanı anca bir tatlı kaşığı ki o kadar bile yok yarısı kadar sarımsak da bir çimdik çiğ değil pişirerek verdim yemeğinin içinde ama normalde pırasa koyuyorum soğan yerine. Benim kızıma yaptığım yemeklerde kıyma ve bir tatlı kaşığı bulgur fix. Bunların yanında tadımı biten sebzeler oluyor işte. Kapya biberi pişirip robottan geçirip kaynattım sebzesine göre ondan da koyuyorum lezzet veriyor. Zaten azcık yiyorlar evet ama ben o kotayı muhallebi ve meyve yerine protein yönden zengin gıdalarla doldurmayı tercih ediyorum process soğan sarımsağı doysun diye değil canım tadı vitamini geçsin diye veriyorum onu da bir kez verdim daha dün zaten bilen bilir ben de öyle 3 öğün dolu dolu ek gıda veren bir anne değilim bana dediysen eğer Benim için en birinci anne sütü şu an elimden geldiğince.

Kızlar bebeğimin ateşi var iki gündür ama bacaklarında kollarında yok daha çok alnında başının üstünde ve boynunda kulaktan ölçüyorum 38’i geçmiyor bunun yanında huzursuzluk da var sürekli yanımda kucağımda olacak bazen halsizleşiyor ama öksürük burun tıkanıklığı vs hiçbir şey yok. Arada eli ile kulağını çekiştiriyor ve parmağımla dişine bakmak istediğimde ağzını sımsıkı kapatıyor açmıyor. Kakamız bir haftadır sulu. Akşam yemeğini yerken iştahsız eskisi gibi yemiyor ben dişten dolayı dedim ama size de bir danışayım dedim diş çıkaranlar sizde belirtiler nasıldı?

Uyanmaların sayısını 1 tane bile düşürse kar kardır sanırım Geridönüş için teşekkürler. Umarım daha da iyi olmuştur uyanmaları

Benim oğlum sevmiyo mesela kanguru, kendini itiyo benim gibi sıkıntıya gelemiyo sanırım Bence arkadaslarınızda fln varsa önce bi deneyin derim. Ben kanguru olsa bile uzun süreli çıkmalarda arabasız cıkamam sanırım, uyuyo, sıkılıyo
Kuruyemiş veren var mı bebişine? Ceviz falan iyice toz hale getirip öğünlere katayım diyorum zamanı geldimi acaba?
Doktor bana başlayabilirsiniz demişti, ama ben bi türlü başlayamadım. Cam rende ile kahvaltısında vermeyi planlıyorum sadece ceviz şuan için
Herkes bi rehavete girdi sanırım Kendi adıma söylersem gündüz çok az yalnız kalıyorum sürekli yanında istiyo oğlum, oynat , yatır/kaldır, yemek bide eşim niyetli oluyo iftar telaşı tam o saatler uyku saatimiz başlıyo, banyoydu yatır derken çok yorulmuş oluyorum. Mutfağı zor toparlayıp kendimi yatağa ya da koltuğa atıyorum. Eskisi gibi bazen yazmaya enerjim kalmıyo. Daha aktif kullanayım, katılayım diyorum, seviyorum burayı ama tlf elimde uyukluyorum artık

Uyanmaların sayısını 1 tane bile düşürse kar kardır sanırım Geridönüş için teşekkürler. Umarım daha da iyi olmuştur uyanmaları
Gece uykusu yatırırken veriyorum bikaç gündür daha güzel uyuyo,ama etkisi uzun süreli değil bence gece 12-1 gibi mızırdanmaya başlıyor.

Kızlar kafayi yiyecem yardim bebegim gece 2 de uyandi şuan saat 5 yeni uyudu doymuyor galiba sutum artik yetmiyor. Bu zamana kadar anne sütü verdim diye sevinirken bundan sonra mamaya başlayacam galiba gündüzleri iyide geceleri böyle doymuyor gece muhallebisi yapip ona benzer şeyler yedirip uyutsammi yoksa mamaya baslayimmi.

Yürüme arkadaşı ne kadar süre kullanılır sizce? Bunların hepsinde fren sistemi var mı çocuk iterken düşüp ağzını çarpar yoksa. Little tikes kullanan/ kullanmayı düşünen biri var mı
Bn fisher Price kullanıyorum.. Geçen ayın ortasında başladık seviyo baya :)
Tutunup gidiyo kendi kendine düşüyor elbet ama benim bilinen klasik bir görüşüm var çocuk bu düşe kalka büyeyecek artık kendide düşünce gülüyor zaten

Bence suan bu sorun herkeste var.. Kızım 10da uyuyor gece 1-2 gibi kalkıyor 4 e kadar oturuyor geri uyuyor
Gayette doyuyor yani, doyduguna cok eminim.. Kalkıyor 2-3 gecedir boş yere hiçbişey yokken.. Ama için rahat edecekse gece muhllebisi falan yap öyle dene baktın yine olmuyor mecbur mama verirsin, o kadar kötü bir şey değil bende 6.aydan itibaren düzenli olarak kullanıyorum. Sen günde 2 kere versen yeter yine sütün varmış zaten.

Ben soğan veriyorum ne olmuş ki? Kıymasını kavururken ya da bazen çorbalarına yarım soğanında yarısı 1 parça da olsa yani.. 2 doktor kontrolündeyiz 2sinin de söylediği gaz problemi yok ise sindirim sorunu yaşamıyor ise 7.aydan sonra yemeklerine soğan sarımsak katılablr, ki tüm kaynaklarda bu şekilde ....(sarımsak henz vermedim)
Benim kızım anne sütü almadığı için bizim her 2 doktorumuz da mamayı azaltmamı ve onun yerine 2 ana öğün ek gıda vermemi söylemşti mesela.. Mamayı günde 2 defa yiyor onun haricinde 2 ana öğün ve ara öğünleri var muhallebi meyve püresi vs gibi.. Ha anne sütü alıyor olsa doktorlar da böyle onaylıyor ama mama alan için aynı şey pek geçerli değil.. Bu ay kontrolde doktor mamayı 3ten 2 ye düşürelim normal yemek yesin onun yerine dedi mesela.. 2 Doktoruma da sonsuz güveniyorum.
senin 2. çocuk gerçi sen daha iyi blirsn

Bizim günlük rutinimiz şöyle mesela
•Sabah 7 gibi 120-150 Cc mama
•10 gibi kahvaltı saati ; pankek, sebzeli omlet, muhallebi tarzı şeyler yapılıyor ya da kahvaltıya uygun
•1 gibi meyve püresi yiyor
•4gibi öğlen yemeği ; genelde sebze veya hafta da 2 defa köfte yanında yoğurt iLe
•7 gibi de akşam yemeğini yiyor
•10 da yatış 120-150 Cc mama
•Gece 2-3 gibi rüya öğünü

Bazen aralarda acıktığı olabiliyor o zaman da tahıllı muhallebi, atıştırmalık toplar , bebek tatlısı falan yapıyorum

Petek11

Kahvaltımız bu ay eklendi bize o şekilde 3 öğüne çıktık mama da 2 ye düştük.

Bi uyku fln yapmadı bize de, keşke yapsaydı az mı veriyorum acaba siz kaç adet veriyorsunuz ?
çok çok huysuzlandığında diş sebebiyle, 3 kere verdim son bir haftada. 8 tane vermeye çalıştım ama her zaman kabul etmiyor. diğer arkadaşların bahsettiği bi durgunlaşma oldu sanki ama emin olamıyorum ondan mı.. uykuya az zaman kalmışken vermiştim, uyandıktan sonra her zamankinden daha durgundu.

bu arada ikisinin de tadına baktım, tetagil de osanit de mentollü şeker gibi.

mama, meme, katı gıda kombinlemek ne zormuş. memeyi sabah uyandığında ve gece rüya öğününde iyi içiyor artık, öğlenleri almıyor pek. işe başlayınca öğlen evde olmıycam diye çok diretmedim ben de gündüz emzirmekte. ama katı gıdaları bildiğin katı hazırladığım için sıvısı eksik kalır diye endişeleniyorum. 2 kere mama veriyordum, 3'e çıkardık, günde 3 kere 5 ölçek mama içiyor. su içiyor arada ama lıkır lıkır değil. öğünleri ayarlama konusunda yardımcı yönlendirici doktor bulamadım. ne yapıyorsan öyle devam et diyorlar.

o değil de işe başlamak istemiyorum. hem iş stresini hiç özlemedim hem de nasıl uzak kalıcam saatlerce bilmiyorum.. ayrıca göbeğim de iş yerinde insan içine çıkmaya hiç hazır değil. hamileyken diyordum ki, 6. aydan sonra yüzmeye giderim, hem spor hem de antidepresan niyetine. hıhı evet yüzme..

Pipetli suluk denediniz mi?
Benimkilerden biri sadece pipetli suluktan içiyor başka herhangi bir şeyle versem tükürüyor
Kilo işi baş belasi zaten keşke geldiği gibi kolay gitse
Bir haftadır diyet ve spora başladım ben de bakalım kaç gün sonra bırakıcam

Ay yok kıızzz 10 tane doğursam onunda da yeniden anne olunur eminim walla internet adama bildiğini de şaşırtıyor ya yani bebeğime taze fasülye kapya biber birazcık soğan ve kıymayı buharda haşladım püre yaptım desem bebek maması; kıymalı taze fasülye yaptım deyince yetişkin yemeği sonunda diş geliyor galiba ek gıdamız çok çok azaldı anca meme diyor huzursuz mızmız ağzını bir kitliyor ne yemek verebiliyorum ne dişine bakabiliyorum dişliğine bayılan kızım onu bile istemiyor. Her anne bebeği için en iyisini kendisi bilir maksat birbirimizden fikir edinmek
Ohh afiyetler olsun kuzuya maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…