- 23 Kasım 2020
- 749
- 759
- 23
- 42
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.701
Anladim. Cok tesekkurler. Yararli bir bilgi oldu.Canım merhaba bizde o süreçten geçtik. Isırdığında zor dayandım ama her seferinde yüz ifademi bozmadan hayır ısıramazsın bana zarar veriyor canımı acıtıyor dedim. Bir süre yüzüme öyle baktı baktı gülüyor muyum kızıyor muyum anlamaya çalıştı eminim ikisini de yapsam oyuna çevirir devam ederdi. Sonra 1 hafta anlata anlata anladı artık ısırmıyor. Dişi kaşınınca memeden çekiliyor kazağının kolunu ısırıyor sonra tekrar emmek için memeye dönüyor. Bu ısırma durumu aynı zamanda cinsel eğitimin başlangıcı sayılıyor bizim pedagojide. Hırsına yenik düşüp başkalarına zarar vermemeyi öğretmişte oluyoruz. Arzuları için kimsenin canını yakmamayı filan.
Valla canım bizimkinin diş dönemi dün iftara 1 saat kala sürekli ağladı bende tekim evde mecbur kanguruya koydum. Öyle sofrayı hazırladım salata falan yaptım. Tam bir saat durmuş kanguruda ve benim belim kopmuş. Şuan onun ağrısını çekiyorum. Küçükken kolaydı ama artık ağırlaştılar. Bence arabaya devam et.Kızlar kanguru kullanan annelere sorum var
Kanguru hakkında ne düşünüyorsunuz ? ne kadar süreye kadar kullanabilirim daha doğrusu 2-3 ay kullanabileceğim bir şey arıyorum suan 8 aylık oldular almak mantıklı mı ? Mesela 10-11 ay'a kadar kulansın diuorum ama içinde durur mu bilmiyorum her sefernde araba zor oluyor ne düşünüyorsunuz ? ama kısa süreli bir kullanım olacağı için çok pahalı aşırı lüks bir şey istemiyorum açıkcası herşeyine bir dunya para veriyoruz zaten bıhtım ya
Yani alayım mı yoksa gerek yok araba da devam et 3-5 aya zaten yürürler hiç gerek yok mu dersiniz ?
Benimki de brokoliyi öğürüyor ama bir şekilde kendini kurtarabiliyor öksürerek öğürerek vs .. bir şekilde alışsın diye veriyorum çok abartmıyorum ama olabildiğince pütürlüü taneli vermeye calısıyorumbiz bugün 8. aya girdik ama daha hiç blw tarzı bişey yedirmedim sürekli muhallebi gibi ve çorba yoğurt. Nereden başlamalıyım? bi kez omlet ve krep yaptım ağzına götürmedi ben parça parça verdim öğürdü yutamadı. Bi kez brokoli verdim yine aynısı. instagramda falan görüyorum 8. ay kemire kemire yiyor veya 9. - 10. ay kuzu butu yiyor benim kızı alıştıramayacağım korkaklıktan ne yapacağım
Kanguru sevmedi bizimki bosuna alma birde sevmezseKızlar kanguru kullanan annelere sorum var
Kanguru hakkında ne düşünüyorsunuz ? ne kadar süreye kadar kullanabilirim daha doğrusu 2-3 ay kullanabileceğim bir şey arıyorum suan 8 aylık oldular almak mantıklı mı ? Mesela 10-11 ay'a kadar kulansın diuorum ama içinde durur mu bilmiyorum her sefernde araba zor oluyor ne düşünüyorsunuz ? ama kısa süreli bir kullanım olacağı için çok pahalı aşırı lüks bir şey istemiyorum açıkcası herşeyine bir dunya para veriyoruz zaten bıhtım ya
Yani alayım mı yoksa gerek yok araba da devam et 3-5 aya zaten yürürler hiç gerek yok mu dersiniz ?
Aynı gün doğumluymuş bizim sıpalarbiz bugün 8. aya girdik ama daha hiç blw tarzı bişey yedirmedim sürekli muhallebi gibi ve çorba yoğurt. Nereden başlamalıyım? bi kez omlet ve krep yaptım ağzına götürmedi ben parça parça verdim öğürdü yutamadı. Bi kez brokoli verdim yine aynısı. instagramda falan görüyorum 8. ay kemire kemire yiyor veya 9. - 10. ay kuzu butu yiyor benim kızı alıştıramayacağım korkaklıktan ne yapacağım
Ben de hiç çorba vermedim hep pütürlü verdim bugün minik minik doğrayıp kıymalı taze fasülye yaptım arada öğürür gibi yaptı ama müdahale etmedim iyi kötü yoğurtla yedi sebzelerini tadımlarda blw yapmıştım arada bir eline pankek mücver yapıp veriyorum bugün bebek krakeri yaptım tadı iyi ama tahtadan yumuşakça olduAynı gün doğumluymuş bizim sıpalarBizde de aynı durum var.Muhallebi ve çorba tarzı veriyorum çünkü ancak öyle yiyor o da işte allah kabul etsin yavaş yavaş sebzelerle başlayacağım ben.Brokoli havuç vs gibi.Bir de arada minik ekmek içi veriyorum bir şey sürerek onu da yiyor ama köfte vs dilimleyip verdim pek yemedi.Pankek yapmayanı dövüyorlardı yapayım dedim ama onu da yemedi yer gibi yaptı Instagramda 8 aylık bebek menülerine bakıyorum benden çok yiyor bebekler ne ara süt içiyorlar bilemiyorum
Ben başlamıştım 7,5 aylıkken ufak ufak. Eline bu köy ekmeklerinin kenarından eline tutacak kadar veriyorum kemirip yiyor ağzında sulandirip. Artık büyük parçalı verebiliyorum. Tavuğun kemikli kısmını üzerinde az etli olarak da veriyorum kemirip yiyor. Ancak sürekli takip ediyorum arada tıkanıyor ama öksürüp kendini kurtarıyor bende mudahele ediyorum sırtına vurup ve peşinden su iciriyorum. Yani böyle böyle korkumu atlattım, bizimki maşallah hevesli onunda avantajını yaşadım biraz. Instada kilerin çoğunun ben aylarını bilerek geri söylediklerini düşünüyorum.11 aylıktır hop 8 aylik diye paylaşıyorlar, 10 aylıktır bakın 7 aylik cocogom nasıl yiyor keh kehbiz bugün 8. aya girdik ama daha hiç blw tarzı bişey yedirmedim sürekli muhallebi gibi ve çorba yoğurt. Nereden başlamalıyım? bi kez omlet ve krep yaptım ağzına götürmedi ben parça parça verdim öğürdü yutamadı. Bi kez brokoli verdim yine aynısı. instagramda falan görüyorum 8. ay kemire kemire yiyor veya 9. - 10. ay kuzu butu yiyor benim kızı alıştıramayacağım korkaklıktan ne yapacağım
Çoğu menü fazla abartı koca adam yer gibi. Bu insta anneleri ek gida işini çok abartmış. Ilerde çocukta oluşabilecek sindirim ve mide problemleri, böbreklerde ki yük vs rahatsızlıkları çıkar tek tek. Ana öğün süt ara öğün ek gida. 1 yaş tan sonra ana öğün ek gida olacak. Bir kere zaten daha bağırsaklar alışmadı kabız kabız hepsi, yapana kadar ıkınıyorlar. Bana bir komsunun kızı abla benim kız 6 aylıkken tabak tabak pirinç pilavı yerdi dedi dedim yuh!! çocuğun poposu yaradan düzelmiyor 1,5 yasında kola iciriyorlar falan. Küçük bebeler annelerinin yarışı yanlış bilmislikleri yüzünden deneme tahtasına dönüyor, çok hatalı menüler var çok erken verilen gıdalar var.Aynı gün doğumluymuş bizim sıpalarBizde de aynı durum var.Muhallebi ve çorba tarzı veriyorum çünkü ancak öyle yiyor o da işte allah kabul etsin yavaş yavaş sebzelerle başlayacağım ben.Brokoli havuç vs gibi.Bir de arada minik ekmek içi veriyorum bir şey sürerek onu da yiyor ama köfte vs dilimleyip verdim pek yemedi.Pankek yapmayanı dövüyorlardı yapayım dedim ama onu da yemedi yer gibi yaptı Instagramda 8 aylık bebek menülerine bakıyorum benden çok yiyor bebekler ne ara süt içiyorlar bilemiyorum
Bazılarına ben de hayret ediyorum ben hala bir kahvaltı bir de akşam yemeği veriyorum kahvaltımız fix yumurta ve peynir yanında bir çay kaşığı tahin pekmez ya da avakado/ akşam da kıymalı Bulgurlu sebze püresi o kadar çok nadir o gün ne yediğine göre bir minik fincan yoğurt ya da meyveli muhallebi o da çok nadir hatta bu ara gereksiz şeker yüklemesi diye meyve de vermiyorum ama millet dünyayı yediriyor bir öğünde tabi yiyorsa yavrular bize gösterilen sadece tabakları… ben insta anneleri gibi dolu dolu öğün verip bir de ara öğün yapsam beni ne zaman emecek bu çocukÇoğu menü fazla abartı koca adam yer gibi. Bu insta anneleri ek gida işini çok abartmış. Ilerde çocukta oluşabilecek sindirim ve mide problemleri, böbreklerde ki yük vs rahatsızlıkları çıkar tek tek. Ana öğün süt ara öğün ek gida. 1 yaş tan sonra ana öğün ek gida olacak. Bir kere zaten daha bağırsaklar alışmadı kabız kabız hepsi, yapana kadar ıkınıyorlar. Bana bir komsunun kızı abla benim kız 6 aylıkken tabak tabak pirinç pilavı yerdi dedi dedim yuh!! çocuğun poposu yaradan düzelmiyor 1,5 yasında kola iciriyorlar falan. Küçük bebeler annelerinin yarışı yanlış bilmislikleri yüzünden deneme tahtasına dönüyor, çok hatalı menüler var çok erken verilen gıdalar var.
Ben ceviz cam rendeden geçirip kahvaltılarnda muhallebi tarzı yaptgmda üzerine serpip veriyorum canım :)Kuruyemiş veren var mı bebişine? Ceviz falan iyice toz hale getirip öğünlere katayım diyorum zamanı geldimi acaba?
Bir makale de okumuştum sanırım çocukların ilk 1000 gün yedikleri gidalar ve beslenmeleri ileride oluşabilecek rahatsızlıkları şekillendiriyor. Mesela tuz 2 yaş öncesi olmaz, seker 2.yaş öncesi olmaz, bitki çayları çoğu için çok erken, kuruyemişlerin çoğu. Baharatlar 1yas öncesi sakincali gibi cok ayrıntı var. Amerika da yayinlananlar ise mesela çoğu şeyi tasmaları gerektiği geç kalındı mesela bir besine ileride alerji oluşması çok daha büyük ihtimal oluyormuş. Ama nerdee insta annesi var herkes bilirkişi gibi onları uygulamaya çalışıyor. Aynı ilerliyoruz kahvaltı, meyce yoğurt çorba. Yeni yeni et tavuk veriyorum eline kemiriyor. Kasik mamasini artik hergun vermiyorum haftada bir yada iki. O menulere gore ilerlesek mesela benim oglana yok yani olmazBazılarına ben de hayret ediyorum ben hala bir kahvaltı bir de akşam yemeği veriyorum kahvaltımız fix yumurta ve peynir yanında bir çay kaşığı tahin pekmez ya da avakado/ akşam da kıymalı Bulgurlu sebze püresi o kadar çok nadir o gün ne yediğine göre bir minik fincan yoğurt ya da meyveli muhallebi o da çok nadir hatta bu ara gereksiz şeker yüklemesi diye meyve de vermiyorum ama millet dünyayı yediriyor bir öğünde tabi yiyorsa yavrular bize gösterilen sadece tabakları… ben insta anneleri gibi dolu dolu öğün verip bir de ara öğün yapsam beni ne zaman emecek bu çocuk
İlk zamanlar öğürtme mutlaka oluyor. Bir anda o şekilde yemesi biraz zor sıvıya alışık olduğu için . Ben 5.5 aylıkken önüne direk brokoli koymuştum uzun bir süre yiyemedi emdi, ve öğürdü kusar ya da boğazına takılır gibi oldu. Şuan 8 aylık hala boğazına takılır gibi oluyor. Ben biraz soğuk kanlı bir insanım tepki vermiyorum yutmasını bekliyorum. Parça şeklinde olan gıda boğazının tam aşağı inme bölümünde olunca sanki boğazına takılmış gibi oluyo :) tepki vermiyorum yutuyo :)biz bugün 8. aya girdik ama daha hiç blw tarzı bişey yedirmedim sürekli muhallebi gibi ve çorba yoğurt. Nereden başlamalıyım? bi kez omlet ve krep yaptım ağzına götürmedi ben parça parça verdim öğürdü yutamadı. Bi kez brokoli verdim yine aynısı. instagramda falan görüyorum 8. ay kemire kemire yiyor veya 9. - 10. ay kuzu butu yiyor benim kızı alıştıramayacağım korkaklıktan ne yapacağım
Ben veriyorum cevizi iyice toz haline getirdim avokadya yoğurda vs katıyorumKuruyemiş veren var mı bebişine? Ceviz falan iyice toz hale getirip öğünlere katayım diyorum zamanı geldimi acaba?
Kaşık maması dediğin nedir? Bu hipp’in falan hazır muhallebi gibi olan toz karışımları mı? Ben yumurta beyazı İçin 1 yaşı beklemeyeceğim 9.ayını doldurunca tadım yapacağım bir şey çıkmazsa vereceğim korkmasam bu ayda da denerdim. Bir de ceviz tadımı yapayım diyorum bir iki hafta sonra zaten şu an kızıma yemek yapıyorum ben tuz koymadan baharat arada kimyon ekliyorum yemeklerine soğan sarımsak da koyuyorum minicik salça olayını da bebek salçasıyla çözdüm o ilk 1000 günü ben de duydum çok mantıklı. Bir de instagramda kahvaltılarını genelde bulamaç yapıp da veriyorlar ben büyük kızıma da vermezdim bunda da vermiyorum yumurtasını peynirini hepsini ayrı ayrı yiyor tadını bilerekBir makale de okumuştum sanırım çocukların ilk 1000 gün yedikleri gidalar ve beslenmeleri ileride oluşabilecek rahatsızlıkları şekillendiriyor. Mesela tuz 2 yaş öncesi olmaz, seker 2.yaş öncesi olmaz, bitki çayları çoğu için çok erken, kuruyemişlerin çoğu. Baharatlar 1yas öncesi sakincali gibi cok ayrıntı var. Amerika da yayinlananlar ise mesela çoğu şeyi tasmaları gerektiği geç kalındı mesela bir besine ileride alerji oluşması çok daha büyük ihtimal oluyormuş. Ama nerdee insta annesi var herkes bilirkişi gibi onları uygulamaya çalışıyor. Aynı ilerliyoruz kahvaltı, meyce yoğurt çorba. Yeni yeni et tavuk veriyorum eline kemiriyor. Kasik mamasini artik hergun vermiyorum haftada bir yada iki. O menulere gore ilerlesek mesela benim oglana yok yani olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?