- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.741
Yani bazen çok net çizgiler oluyor evet ama dediğin gibi her anne bebeği için en iyisini bilir. Ve tabi bebeği kontrol eden doktor.. Ben doktorumuz sorun yok ver diyorsa benim için bitmiştir gözüm kapalı veriyorum meselaAy yok kıızzz 10 tane doğursam onunda da yeniden anne olunur eminim walla internet adama bildiğini de şaşırtıyor ya yani bebeğime taze fasülye kapya biber birazcık soğan ve kıymayı buharda haşladım püre yaptım desem bebek maması; kıymalı taze fasülye yaptım deyince yetişkin yemeğisonunda diş geliyor galiba ek gıdamız çok çok azaldı anca meme diyor huzursuz mızmız ağzını bir kitliyor ne yemek verebiliyorum ne dişine bakabiliyorum dişliğine bayılan kızım onu bile istemiyor. Her anne bebeği için en iyisini kendisi bilir maksat birbirimizden fikir edinmek
Ohh afiyetler olsun kuzuyamaşallah
Almıştım, erken diye denememiştim, şimdi denerim teşekkür: ) Bardaktan içirmeyi çok istedim ama olmuyor, silikon bardağı hele dişlik yerine kullanıyor ağzına dayayınca. Nuk alıştırma bardağının da resimlerine bakıyor sadece.Pipetli suluk denediniz mi?
Benimkilerden biri sadece pipetli suluktan içiyor başka herhangi bir şeyle versem tükürüyor
Kilo işi baş belasi zaten keşke geldiği gibi kolay gitse
Bir haftadır diyet ve spora başladım ben de bakalım kaç gün sonra bırakıcam
AYNISIIIIII :)Annişler bizde durumlar fena. 8. Ay atağı diye birşey varsa şuan onu dibine kadar yaşıyoruz. Asla kucaktan inmek istemiyor. Babada bile durmuyor mama sandalyesine oturmuyor uyumak istemiyor. Ek gıda almak istemiyor. Ben odadan çıkınca feryat figan. Ben gelince saldırıyor resmen tuvalete giderken bile gideceğimi anlatamak için on bin kelime kuruyorumdur. Bu 4.aydan daha fenaymış . Ne zaman geçer acaba ya da atak değil de başka bir şey olabilir mi sorgulamaya başladım. 1 haftadır çoook zorlanıyorum.
Çekiyorlar ben de çekemezler demiştimAlmıştım, erken diye denememiştim, şimdi denerim teşekkür: ) Bardaktan içirmeyi çok istedim ama olmuyor, silikon bardağı hele dişlik yerine kullanıyor ağzına dayayınca. Nuk alıştırma bardağının da resimlerine bakıyor sadece.
Köfteyi bebeğin avcunun içi kadar dedi doktor siz ne kadar veriyorsunuz miktar olarak?Bizim günlük rutinimiz şöyle mesela
•Sabah 7 gibi 120-150 Cc mama
•10 gibi kahvaltı saati ; pankek, sebzeli omlet, muhallebi tarzı şeyler yapılıyor ya da kahvaltıya uygun
•1 gibi meyve püresi yiyor
•4gibi öğlen yemeği ; genelde sebze veya hafta da 2 defa köfte yanında yoğurt iLe
•7 gibi de akşam yemeğini yiyor
•10 da yatış 120-150 Cc mama
•Gece 2-3 gibi rüya öğünü
Bazen aralarda acıktığı olabiliyor o zaman da tahıllı muhallebi, atıştırmalık toplar , bebek tatlısı falan yapıyorum
Petek11
Anne köftesi gibiKöfteyi bebeğin avcunun içi kadar dedi doktor siz ne kadar veriyorsunuz miktar olarak?
oy süperler: ) ben de verdim, pipetle yine damaklarını kaşımaya çalıştı ama sanırım yanlışlıkla biraz çekti bir ara: ) yarın yine deniycem.Çekiyorlar ben de çekemezler demiştim
Içine üfleyip baloncuk yapmayı keşfettiler şimdi sürekli suluk istiyorlar hatta
Yanlışlıkla çekebiliyorsa harika bir gelişme buoy süperler: ) ben de verdim, pipetle yine damaklarını kaşımaya çalıştı ama sanırım yanlışlıkla biraz çekti bir ara: ) yarın yine deniycem.
diş dönemindeyiz, ondan mı 8. ay atağından mı çok çok çok huysuz. uyanık kaldığı süre en fazla 2 saat 15 dakika, daha çok uyumak istiyor, uykusunda inliyor ve gündüz bazen acı çeker gibi bağırarak uyanıyor. iki lokmadan sonra mama sandalyesinden al beni diyor, kucağımda devam ediyor yemeye. tabakları hep yarım kalıyor kaç gündür, ama beni yiyor. kelimenin tam anlamıyla beni, kafamı tutup yemeye çalışıyor.Annişler bizde durumlar fena. 8. Ay atağı diye birşey varsa şuan onu dibine kadar yaşıyoruz. Asla kucaktan inmek istemiyor. Babada bile durmuyor mama sandalyesine oturmuyor uyumak istemiyor. Ek gıda almak istemiyor. Ben odadan çıkınca feryat figan. Ben gelince saldırıyor resmen tuvalete giderken bile gideceğimi anlatamak için on bin kelime kuruyorumdur. Bu 4.aydan daha fenaymış . Ne zaman geçer acaba ya da atak değil de başka bir şey olabilir mi sorgulamaya başladım. 1 haftadır çoook zorlanıyorum.
Senin söylediklerin dişe benziyor bizim 2 altta bir tane de üstte dişimiz var. Üstteki dün patladı. Ama bizim bu yaşadığımız sanırım ayrılık kaygısı.diş dönemindeyiz, ondan mı 8. ay atağından mı çok çok çok huysuz. uyanık kaldığı süre en fazla 2 saat 15 dakika, daha çok uyumak istiyor, uykusunda inliyor ve gündüz bazen acı çeker gibi bağırarak uyanıyor. iki lokmadan sonra mama sandalyesinden al beni diyor, kucağımda devam ediyor yemeye. tabakları hep yarım kalıyor kaç gündür, ama beni yiyor. kelimenin tam anlamıyla beni, kafamı tutup yemeye çalışıyor.
cumartesi doktora gideceğiz 8. ay kontrolüne bakalım..
Sorma ya zaten 4.ay atağından sonra düzenli ve uzun uykuya hasret kaldım uzun dediğim de 4-5 saat bana şu an 12 saatmiş gibi geliyor ben 3-4’e de razıyım ama yatırınca uyanıp durmasın yeter kiYani bazen çok net çizgiler oluyor evet ama dediğin gibi her anne bebeği için en iyisini bilir. Ve tabi bebeği kontrol eden doktor.. Ben doktorumuz sorun yok ver diyorsa benim için bitmiştir gözüm kapalı veriyorum mesela
Soğan sarımsağı 7. Aydan sonra programımıza dahil eden doktorumuz mesela tuz ve şeker asla gerek yok diyor ben bazen çorbalarına 1 çimdik tuz katmak istiyorum çok yavan oluyor diyorumtuzun herhangi bir faydası yok sana bile yokki cocuğa olsun diyor mesela haklı
Yani çok abartmadgmz sürece sorun olduğunu ya da olacağını düşünmüyorum dün kırmızı biber çorbası yaptım mesela 1 küçük soğanı yarıya böldüm o böldüğüm yarının da yarısını çorbasına kattım.
Bizim diş var mı yok mu çözemedim bende göremiyorum kuşuminstadan da görmüşsündür zaten ama çok MıZ mız bu aralar inanılmaz gına getirdi artık gerçekten
Son bilmem kaç gecedir uyanıp sadece oturuyor bağırıyor mızırdanıyor sabaha ben zombi gibi işe geliyorumDiş mi atak dönemi mi bilmem bir an önce geçse de eski düzenimize dönsek
Evetcanım bizde öyleyiz dün babama sen al çocuğu eve götür ben arabayı park edip geliyim dedim eve gittimki öyle içini çekerek ağlıyor gözleri pıt pıt yaşlar akıyor hemen kucağıma aldim sarılarak ağlıyor yavrum. Onu öyle görünce bende ağlayacaktım bırakıp gittim sandı galibaAnnişler bizde durumlar fena. 8. Ay atağı diye birşey varsa şuan onu dibine kadar yaşıyoruz. Asla kucaktan inmek istemiyor. Babada bile durmuyor mama sandalyesine oturmuyor uyumak istemiyor. Ek gıda almak istemiyor. Ben odadan çıkınca feryat figan. Ben gelince saldırıyor resmen tuvalete giderken bile gideceğimi anlatamak için on bin kelime kuruyorumdur. Bu 4.aydan daha fenaymış . Ne zaman geçer acaba ya da atak değil de başka bir zorlanıyorum.
Benimde aynı hep diş sandıklarım diş değildiSorma ya zaten 4.ay atağından sonra düzenli ve uzun uykuya hasret kaldım uzun dediğim de 4-5 saat bana şu an 12 saatmiş gibi geliyor ben 3-4’e de razıyım ama yatırınca uyanıp durmasın yeter kihepsine diş dedim çıkmadı bu sefer daha bir diş gibi ama bakalım ne olacak hayırlısı ben de görür müyüm ki 5-6 saat kesintisiz uyuduğu zamanları
Ay bakmaz olur muyum o başındaki ateş gitti yemesi hala zor ama idare ediyoruz bugün yine uyku eğitimine başladım yatır kaldır yatır kaldır sende e-kitap PDF bir şeyler var mı canımBenimde aynı hep diş sandıklarım diş değildi
Bu hafta çıktı ama 2 dişimizbayaaa bi gece biri bi gece biri çıktı sonunda
Çok şükür uykular hiç bozulmadı ne kadar huysuz mutsuz iştahsiz vs olsa da gece de gündüzde uykularını uyudu. Sadece 2 gece uykusunda birden bağırıyor ya da ağlıyordu ama saniyelik. Sanki uyku da çocuğu çimdiklemişiz gibi bi tepkiydi sonra dönüp geri uyuyodu da böyle bi gece 10 kere falan oldu bu durum. Dedim kabus görüyor kesin ama bu sefer de diş çıktı asla tutturamıyorum
Hooop sabah bi baktım ağızda dişin ucu göründübütün gece çıkmaya çalışmış demekki 2-3 gün sonra tekrar oldu bu bahsettiğim durum 2. diş geldi bu sefer.
Bu arada 10 gündür parmağıma geliyordu aslında dişi hissediyordum ama yeni patladı
Parmakla sık sık kontrol et derim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?