2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
oy süperler: ) ben de verdim, pipetle yine damaklarını kaşımaya çalıştı ama sanırım yanlışlıkla biraz çekti bir ara: ) yarın yine deniycem.
Deneyin hemen öğreniyorlar bende ilk verdigimde agzinda tutuyordu anne şöyle yap böyle yap diyordum sonra çekmeye başladı hemencecik öğrendi

Selam kızlar bende uzun zamandır buraya ara bermiştim bu ay herkez genel olarak aynı sorunları yaşıyor allaha şukur ben daha uyku atakları yaşamadım hiç hala dışımız yok Ama herşeyi erken oğrenmeye ve uygulamaya başladık doğduğundan beri kakasını beze yapmıyor hep açıyoruz bezi 5 ayından sonra kaka söylemeye başladı 3 gündür de çiş söyluyor 1 haftadır sabahları cişe tutuyorum onunda hoşuna gidiyor çunku bezi istemiyor havalar biraz ısınsın bezi cekecegim inşallah.
ben hep gel kakası diyordum diye ezberledi 7 ayından sonra da baba demeyi oğrendi gel diyor ama hala emeklemek sürünmek falan hiç biri bizde yok kizimi yuz ustu yatirinca hemen sirt ustu donuyor oyle durmak istemiyor ge haliyle ogrenemiyor .
Gunduz uykularimiz 2 ye dustu sabah 8 bucuk 9 kalkiyor oglen 12 den 14 kadar uyuyor sonra 17ten 19 kadar 21 de duş en geç 22 uyumuş oluyor geçe uyanmıyor 3/4 gibi acikinca ses veriyor mamasini uykusunda emiyor
Burdan videoya bakabilirsiniz
Ve kendisi roman havasi duyunca hemen oynamaya başlıyor

Seneye de okula yollarsınız artık . Ne kadar eğitimli bir bebek , doğar doğmaz okuma yazmayı da öğrendi yazacaksınız sandim

Ay bakmaz olur muyum o başındaki ateş gitti yemesi hala zor ama idare ediyoruz bugün yine uyku eğitimine başladım yatır kaldır yatır kaldır sende e-kitap PDF bir şeyler var mı canım
Canım tracy hog kitabı var bende
Yatır kaldır metodunun bebeğin ayına göre olan sayfalarını sana çekip atarım özelden
Baş çevresi ateşi de diş belirtisi aslında ama kulak ile ilgili bir sorun olabilir mi ?
Orta kulak iltihabı gibi onun belirtileri de benzer.
Özellikle yatarak emziriyor musun düz zeminde o sebep olabiliyor. Yatarakta emse bebiş eğimli durmalı yastık olabilir mesela başının altında.

Canım tuvalet iletişimi senin yaptığın ve tebrik ederim valla çok öneren var yeni doğandan itibaren başlayan çok anne var ama bana zor geldi açıkçası denememiştim hiç
Uyumayı bilen bebek en rahat bebek valla bezini değiştiririm sorun yok artık onu sonra çözerim tuvalet eğitimi zamanı
Her bebek emeklemek zorunda değil o kısmı atlayıp yürümeye geçen bebeklerde var merak etme canım
Maşallah kuzuya

maşallah ne güzel büyümüş: )

Kızlar bebeğinize her gün yumurta veriyor musunuz ben her gün bir yumurta sarısı yediriyorum sizce zararı olur mu doktora da sormadım hiç
selam, ben veriyorum her gün bir tane, kahvaltıda. mücver ya da pankek yaptıysam onlarda da oluyor, onlar sayılır mı ve günde aldığı yumurta 1 taneyi geçmiş olur mu, olursa ne olur diye aklımda deli sorular: )
bir sıkıntı yaşamadık. ben de osman gönülal'ın videosundan sonra yumurtayla ilgili rahatlamıştım. fazla rahatlamış olabilirim, beyazıyla birlikte veriyorum.

Kaç yasinda?

Beyazi 1 yasa kadar verilmemeliymis diye biliyorum aklinizda olsun

Hanimlar koftelerden pankeklerden bahsedenler olmus. Bebisleriniz baya isirarak cgnerek yiyor mu yoksa ben mi yanlid anladim pure mi yapiyorsunuz. Bizim dr. hala boyle seylere baslatmadi cunku. Biz hala meyve puresi yogurt tarhana corbasi vs gidiyoruz

Ben pankek ve köfteyi yapıp ufak ufak elimle koparıp agzına veriyorum, damağı ile çiğniyo :)
Bazen eline veriyorum bir cesaret gözümü üzerinden ayırmıyorum tabi önce emiyor yumuşatana kadar sonra damağı ile koparıp mideye indiriyo

Ha bir de bizi buna başlatan doktorumuz değildi ek gıdaya basladığım andan beri hep pütürlü verdim ben .. ilk 2-3 hafta püre kıvamı idi sonra sonra pütürlü bırakmaya basladım şimdi koparıp veriyorum ya da direkt eline veriyorum parmak gıdaları , brokoli, karnabahar, salatalık, köfte, pankek, atıştırmalık toplar vs kontrollü şekilde

Masallah. Ben korkuyorum vallahi. Hala.pure tarzi seyler veriyorum

Masallah. Ben korkuyorum vallahi. Hala.pure tarzi seyler veriyorum
Ben genelde pütürlü şekilde veriyordum.Dün sebzeli kıymalı çorba yaptım.Bilerek minik minik doğradım damağıyla ezip yesin diye.Normalde öğürme şeklinde yapıp yuttuğu oluyordu ama dün yutamadı ödüm yüreğim koptu.Hemen parmağımla çıkardım çünkü o da çıkaramadı aşırı kızardı.O korku bana yetti açıkçası!Biraz daha bekleyeceğim benim oğlum da blwsiz büyüsün motor gelişimlerini başka türlü yaparım

Kızlar bebeğinize her gün yumurta veriyor musunuz ben her gün bir yumurta sarısı yediriyorum sizce zararı olur mu doktora da sormadım hiç
Ben 1 yumurta normal diye biliyorum canım
Sadece ilk verirken bir çay kaşığı oda zaten alerjik durum var mı diye temkinli gitmek adına

Ben daha köfte vermedim ama pankek veriyorum Mıncıra mıncıra yiyor yarısı yere yarısı mideye
Damağıyla eziyor çok bütün parça gelirse öğürüp çıkarıyor tabi hep gözetimli veriyorum.
Bu arada parmak sebze vs ile hiç alışmamıştı kendi yemeğe ağzına bile götürmedi ama bildiğin beyaz ekmekle alıştı
Sert ekmek parçası veriyordum kemire kemire yiyordu baya böyle böyle eline bir sey verince yemeye alıştı
bizim BLW bildiğin anneannem usülü oldu yani

Canim aslinda dogal olan organik olan yumurtanin rengi cok sari olmaz yani her zaman sari olmaz. Bize koyden bazen organik yumurta geliyor bembeyaz cikiyor, anneme soyluyorum annem de tavugun donemine, beslenmesine bagli her zaman sapsari olmaz dedi Diger organik olmayanlarda maalesef o kadar cok katkı maddesi varki sari olmasi icin tavuklara ozellikle ilac veriliyor. Biz bir ara arastirdik bu kumes hayvanciligi isini o yuzden biliyorum. Organik etiketli almaya dikkat ediyorum ben kendime de. Kizima hala tavuk vermedim cunku organik tavuk vermek istiyorum. Tavuklara da antibiyotik veriliyor, binlerce tavuk ayni yerde kaldigi icin biri hastalansa hepsi telef olacagi icin hergun hepsine antibiyotik ilaclar veriliyor. Evet biz yiyoruz onlari ama bunyemiz belki tolere edebiliyordur bilmiyorum belki edemiyordur. Ama henuz kucuk bebisime ilacli eti bile bile yedirmek istemiyorum. Emin olun o uretim basamaklarini gorseniz tavuk yumurta yemezsiniz maalesef o kadar katki maddesi ve ilac iceriyorlar. Ben bir sure yiyememistim tavuk sonra sonra kabullendim yapilanlari

Maşallah diyelim Tuvalet eğitimi konusunda bravo size, Ben de yazın bi deneyeceğim
Ben her sabah fix bir yumurta sarısı bir dilim Avokado ve labne veriyorum bazen omlet yapıyorum. Doktoruma sormuştum sorun değil verebilirsiniz demişti. Bu arada doktor bize yavaştan mevsim tam geçmeden balık verebilirsiniz dedi
Ben ilk baştan beri hep pütürlü verdim. Köfte de yapıyorum koparıp yiyor ezmeye çalışıyor ağzını da çeviriyor. Bence sizde yavaştan başlayabilirsiniz alışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…