- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.781
VallaSeneye de okula yollarsınız artık . Ne kadar eğitimli bir bebek , doğar doğmaz okuma yazmayı da öğrendi yazacaksınız sandim
Ben daha 6 aylık başlamak istemiştim ama çok tepki aldım yazıkmiş bebeğe falan ama onlar herseyi biliyor biz boyle alistiriyoruz kizimi hazir oldugunu gormesem bukadar erken baslamazdim ama kendi bunu istiyor bebeklerin cogunun aglama ataklari bez yuzden aslinda kim altinda pis bezle durmak isterki zatenCanım tuvalet iletişimi senin yaptığın ve tebrik ederim vallaçok öneren var yeni doğandan itibaren başlayan çok anne var ama bana zor geldi açıkçası denememiştim hiç
Uyumayı bilen bebek en rahat bebek valla bezini değiştiririm sorun yok artık onu sonra çözerim tuvalet eğitimi zamanı
Her bebek emeklemek zorunda değil o kısmı atlayıp yürümeye geçen bebeklerde var merak etme canım
Maşallah kuzuya
her gun 1 tane yumurta sarısı verin fazla vermeyin yumurta içeren birşey yediriyorsaniz yumurtayi yedirmeyin bence ben oyle yapıyorum yumurtayla yaptiğim birşey veriyorsam extra yumurta vermiyorumselam, ben veriyorum her gün bir tane, kahvaltıda. mücver ya da pankek yaptıysam onlarda da oluyor, onlar sayılır mı ve günde aldığı yumurta 1 taneyi geçmiş olur mu, olursa ne olur diye aklımda deli sorular: )
bir sıkıntı yaşamadık. ben de osman gönülal'ın videosundan sonra yumurtayla ilgili rahatlamıştım. fazla rahatlamış olabilirim, beyazıyla birlikte veriyorum.
8 aylık 5 günlükKaç yasinda?
Ay çok teşekkür ederim bilmiyordum. Bi ara besledik biz doğal şeyler yedirip sapsarı çıkıyordu içi, ama çok zor her gün yumurtlamıyor ve dediğiniz gibi pisCanim aslinda dogal olan organik olan yumurtanin rengi cok sari olmaz yani her zaman sari olmaz. Bize koyden bazen organik yumurta geliyor bembeyaz cikiyor, anneme soyluyorum annem de tavugun donemine, beslenmesine bagli her zaman sapsari olmaz dediDiger organik olmayanlarda maalesef o kadar cok katkı maddesi varki sari olmasi icin tavuklara ozellikle ilac veriliyor. Biz bir ara arastirdik bu kumes hayvanciligi isini o yuzden biliyorum. Organik etiketli almaya dikkat ediyorum ben kendime de. Kizima hala tavuk vermedim cunku organik tavuk vermek istiyorum. Tavuklara da antibiyotik veriliyor, binlerce tavuk ayni yerde kaldigi icin biri hastalansa hepsi telef olacagi icin hergun hepsine antibiyotik ilaclar veriliyor. Evet biz yiyoruz onlari ama bunyemiz belki tolere edebiliyordur bilmiyorum belki edemiyordur. Ama henuz kucuk bebisime ilacli eti bile bile yedirmek istemiyorum. Emin olun o uretim basamaklarini gorseniz tavuk yumurta yemezsiniz maalesef o kadar katki maddesi ve ilac iceriyorlar. Ben bir sure yiyememistim tavuk sonra sonra kabullendim yapilanlari
Ben çatalla ezerek başladım ilk hafta. 1.gün elime verdim çay kaşığı kadar vermek kazım diye 3. gün çatalla ezerek verdim 6.ay sonuna doğru pankek verdim mücver verdim. Köfte sert geldi yiyemedi ekmek tarhanalı kıtır mücver ve pankek veriyorum eline. Püre verdiğim zamanlar sadece kabızsa bir de dişten dolayı yiyemiyorsa…Hanimlar koftelerden pankeklerden bahsedenler olmus. Bebisleriniz baya isirarak cgnerek yiyor mu yoksa ben mi yanlid anladim pure mi yapiyorsunuz. Bizim dr. hala boyle seylere baslatmadi cunku. Biz hala meyve puresi yogurt tarhana corbasi vs gidiyoruz
Balık ben de istiyorum. balık,yumurta beyazı ve ceviz deneyip vermek istiyorum üç gün kuralına göre ama gözüm korkuyorMaşallah diyelimTuvalet eğitimi konusunda bravo size, Ben de yazın bi deneyeceğim
Ben her sabah fix bir yumurta sarısı bir dilim Avokado ve labne veriyorum bazen omlet yapıyorum. Doktoruma sormuştum sorun değil verebilirsiniz demişti. Bu arada doktor bize yavaştan mevsim tam geçmeden balık verebilirsiniz dedi
Ben ilk baştan beri hep pütürlü verdim. Köfte de yapıyorum koparıp yiyor ezmeye çalışıyor ağzını da çeviriyor. Bence sizde yavaştan başlayabilirsiniz alışıyorlar.
İnanırım canım ek gıdaya başladığımız ara benim kızım ıkınır gibi olunca açıyordum altını tamamen yapıyordu diğer türlü azcık yapıp tutuyordu hatta 2 kez tuvalete tuttum yaptıVallainanmayanlar kendi kulağınla duyunca şaşırıyorlar amandurumumuz bu
Benim eşim de annem de çok korkuyordu: ) hele annem, uyku konusunda olduğu gibi köstek oluyordu benim canımın kendi kendine yemesi işine. Annemin olmadığı bir kaç haftada pütür miktarını arttırdım arttırdım, hrmenu her pütürlü pürenin yanına eliyle tutup ağzına götürebileceği şeyler verdim. Seviyorlar kendileri yemeyi, ben de şaşırarak ve sevinerek izliyorum süreci. Yalnız blw usül yedirirken bir an bile yalnız, gözetimsiz bırakılmıyor, zorluksa tek zorluğu budur belki. Hele ki ilk zamanlarında.. Öğürdüğü oldu, sakin kaldım. Ağzında çoğaldığı oldu, yine bekledim, konuştum isterse çıkarabilirim diye. Ağzında varken yeni lokma almamayı da öğrenecek zamanla, biraz gelişme var gibi bugünlerde.Masallah. Ben korkuyorum vallahi. Hala.pure tarzi seyler veriyorum
Yok emin olmadan vermedim ben de: ) yabancı kaynaklarda 6. aydan itibaren verebilirsiniz diyip faydaları sayılmaya başlanıyor yumurtanın. Beyazı 1 yaşından önce verilmez bilgisi eski bilgi galiba. Tabi gıda alerjisi olanların durumu farklı, her halükarda doktora sormakta fayda var.Beyazi 1 yasa kadar verilmemeliymis diye biliyorum aklinizda olsun
Bizde aynıyız canım demek benim gibi birileri varHanimlar koftelerden pankeklerden bahsedenler olmus. Bebisleriniz baya isirarak cgnerek yiyor mu yoksa ben mi yanlid anladim pure mi yapiyorsunuz. Bizim dr. hala boyle seylere baslatmadi cunku. Biz hala meyve puresi yogurt tarhana corbasi vs gidiyoruz
Bizimde böyle canım görüntüsü 1 yaşında arkadaşımın çocuğu onunda böyle ne zaman geçiyor anlamadımVerem aşısı izi geçmeyen var mı bizim gibi? Sürekli yara, kabuğu düşüyor böyle sanki hafif iltihaplanır gibi oluyor bazen hafif kanıyor. Hatta 1 2 defa kıyafetine yapışmış buldum kanayıp.
Daha önceki iki seferde de sormuştum dr a, oo çok iyi tutmuş falan diyip sepetledi beni. Ama artık tuhaf geliyor. Haftaya gideceğim tekrar sorarım da bilemedim.Eki Görüntüle 3044653
Ben başlayacağım, balık ve ceviz de yine az az deneyerek vercem bi sıkıntı olmaz bence, zaten alerjik bi durum olursa keseriz hemen. Balık cok faydalıymış bu aylarda.Ben çatalla ezerek başladım ilk hafta. 1.gün elime verdim çay kaşığı kadar vermek kazım diye 3. gün çatalla ezerek verdim 6.ay sonuna doğru pankek verdim mücver verdim. Köfte sert geldi yiyemedi ekmek tarhanalı kıtır mücver ve pankek veriyorum eline. Püre verdiğim zamanlar sadece kabızsa bir de dişten dolayı yiyemiyorsa…
Balık ben de istiyorum. balık,yumurta beyazı ve ceviz deneyip vermek istiyorum üç gün kuralına göre ama gözüm korkuyor
İnanırım canım ek gıdaya başladığımız ara benim kızım ıkınır gibi olunca açıyordum altını tamamen yapıyordu diğer türlü azcık yapıp tutuyordu hatta 2 kez tuvalete tuttum yaptıama sonra istemedi oynadı durdu itti beni ben de bıraktım
Ya bizde hiç iz kalmadı kızarıklık sertlik dahi yok. Bizimki tutmadımı şimdi anlamadımVerem aşısı izi geçmeyen var mı bizim gibi? Sürekli yara, kabuğu düşüyor böyle sanki hafif iltihaplanır gibi oluyor bazen hafif kanıyor. Hatta 1 2 defa kıyafetine yapışmış buldum kanayıp.
Daha önceki iki seferde de sormuştum dr a, oo çok iyi tutmuş falan diyip sepetledi beni. Ama artık tuhaf geliyor. Haftaya gideceğim tekrar sorarım da bilemedim.Eki Görüntüle 3044653
Merhaba kizim 4 aylıkken 2 bucuk saatlik uçuş yaptık geliş gidiş hiç sikinti olmadı hep uyudu kulak ağrısı çekmedi emzigini hep verdim termosta sicak su vardi bebek için poşet çay aldım doktorum oyle yapmamı soyledi bol bol içir dedi uçakta bi sıkıntı yaşamadık çok şükürKızlar Cuma ilk uçak yolculuğunu yapcak oğlum benimle, 1,5 saatlik bi uçuş. Tavsiyeleriniz neler ? Yalnız olcaz biraz tedirginim, yanıma neler almalıyım uçakta ?
Ben veriyorum az az ama şoyle birşey var ben çorba patates yemeği vs yani genel olarak her yemekte baharat kulanmıyorum tuz da az koyuyorum eşimde bende herşeyi tuzsuz yiyoruz salata falan yaptiğimda bile tuz hiç koymadıgım icin az az veriyorum salça da kulanmıyorum ya rendelenmiş domates ya da toz biber kulanıyorum ev yapımıKizlar ek gidada eskiden cok sıkıntı yasardim cok sukur alisti artik ama sevdigi bazi seyler var onlarin disinda bisey yediremiyorum. Ozenle hazirliyorum mesela muhallebisini ya da corbasini ama o bizim yemeklere sulaniyor hem de nasil bir heveslebagiriyor ciglik atiyor, hangi yemegi istiyorsa gozlerini ona dikip bagiriyor ve boyle yapa yapa herseyin tadina azar azar bakar oldu e yemekler de bizim yemekler oldugu icin baya tuzlu salcali ya da sekerli seyleri yemis oluyor. İlk baslarda vermiyordum ama artik bu hevesini gorunce ben de en azindan ucundan tadina baksin der oldum, bi yandan da ilerde bundan pisman olmaktan korkuyorum ama baska bir yol da yok bu kiz cok inatci ve istedjgini alana kadar ciglik cigliga daha bugun restoranda browni icin cigligi basti ve mecbur ucundan verdim, browni onumde durdukca ayni seyi yapti hizli hizli yedim mecbur icim yandi resmen ahdjkd baska bu durumda olan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?