2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar size birşey sormak istiyorum kızım uyurken çok terliyor internette baktim kalp rahatsızlığı/hastalıgı olan bebeklerde oluyormuş zaten kizimin kalp kapakçığı kapanmadı en son 4 ay önce baktılar pazartesi randevumuz var inşallah kapanmıştır (yoksa 1 yaşına kadar kapanmasa kalbine katedir koyacaklar) bundan kaynaklı olabilir mi aranızda aynı durumu yaşayan var mı ?

Yaa benimki de emerken terliyor. Burnunun üstü boncuk boncuk. Ensesi sırılsıklam. Daha önce yoktu bu yeni başladı. Bende bi baktım bin çeşit hastalık yazdı, şimdi bakmıyorum. Muayenede soruvam ama.

Yaa benimki de emerken terliyor. Burnunun üstü boncuk boncuk. Ensesi sırılsıklam. Daha önce yoktu bu yeni başladı. Bende bi baktım bin çeşit hastalık yazdı, şimdi bakmıyorum. Muayenede soruvam ama.
İnşallah sorun yoktur canım benim kiz genelde uyurken çok terliyor sırtı ve başı sırılsıklam oluyor yastığı komple su oluyor

Bizde aynıyız canım demek benim gibi birileri var bir meyve püresidir gidiyo hiç çeşit yok şimdi gördüm yazdığını bende aynı seyi sordum
Sorma. Burda hanimlarin paylasimlarini gordukce kendimi suclu hissetmeye basladim. Besleyemiyor muyum diye ama doktor da yonlendirmedi henuz. Hala su an tadim yapiyoruz diyor. Ama benim icin onemi olan yogurt ve yumurta. Ikisini her gun mutlaka veriyorum.

Ben blw ve puturlu yiyecek vermekten korkuyorum. Panik atagim var. Herhangi bir tikanma ogurme durumunda elim ayagima dolasiyor. Esim evdeyken ancak denemeye baslatabilirim sanirim. Cesaret edemiyorum su an.

İnşallah sorun yoktur canım benim kiz genelde uyurken çok terliyor sırtı ve başı sırılsıklam oluyor yastığı komple su oluyor
Canım oda sıcaklığı ve kıyafet ile ilgili olabilir mi
Hatta yatağında ne serili battaniye vs varsa ondan da olabilir. Bizim odamız 22-23 derece mesela daha fazla soğumuyor maalesef yoksa hedefim 21 derece.
Üzerinde iç body kolsuz + uzun kollu ayaklı tulum var bide 0.3 tog yani en ince yine kolsuz uyku tulumu giydiriyorum terlememe sorunumuz olmadı hiç.

Benim oda derecesi de oyle canim artı cam her zaman yukarı doğru açık ince uzun kollu body ile uyuyor ustu de hep açık ince yazlık battaniye kulanıyorum ama genelde geceler ben örterim hemen ayakları ile itiyor kalbindeki rahatsizliktan dir herhalde yarin gidince soyleyecegim doktora

Ben başlayacağım, balık ve ceviz de yine az az deneyerek vercem bi sıkıntı olmaz bence, zaten alerjik bi durum olursa keseriz hemen. Balık cok faydalıymış bu aylarda.
Bugün yumurta beyazı verdim bakalım onlar bitince de balık ve ceviz vereceğim inşallah
Benimki de öyle ona yedirecek bir şey getirmezsem çığlık çığlağa… dün dışarda yedik önden onun püresini yedirmiştim yine de kudurdu bizim yemekleri görünce ayıptır söylemesi pizza almıştım ona da kenarını verdim o kadar severek yedi ki

Ay evet bende öyle valla cocuk aç mı kalıyor diye düşünüyordum . Yogurt ve yumurta bide sabah labne bzdede kesin var ama diğerleri hep püre muzlu püre yulaflı,muz armutlu elmalı irmik,patates havuc haşlama gibi araya yeni tadımlar.. ne zaman normal yemek yemeğe baslıcaz bilmiyorum doktora gidince soracagm yani normal bulgurdur ne bilim şehriyeli corbadır yada et yemekleri filan. Gerçi cesaretim yok gecen gene öğürdü kustu cok korkuyorum

kızlar biz katı gıdayı sevdi diye sevindik ama sütüm ciddi azaldı. meme almak istemiyor gündüzleri. ben yeni adet oldum, bir hafta sürdü bitti, onunla ilgilisi var mıdır ki.. 1 yaşına kadar az da olsa emzirmeye devam etmeyi çok istiyorum ama.. dışarıya karşı ilgisi arttığı için sessiz, sakin ortamda meme teklif ediyorum ama yok.. sadece gece rüya öğününde emiyor, 5+5 10 dakika..
almamaya devam eder ve sütüm biterse de üzülmiyim de mi? üzülmiyim.

Bende de böyleydi durum gece beslemesini kesince emmeyi tamamen bıraktı
Zaten sütüm cok cok azalmıştı zorlamadım artık sağmakta yordu işe de başladım derken meme bitti anlayacağın. 6 ay emdi bunada şükür dedim üzülmedim ama emzirmeyi özledim rüyamda emziriyorum mesela duygusal tatmini güzeldi o ayrı

buna da şükür tabi: ) doğduğundan beri doktorundan akrabasına benim sütüme güvenmediler. Tabi mecbur dayadık aptamili ama sütüm direndi: ) Çok sevmiştim emzirmeyi. rüya öğünü bir kere de olsa devam ediyor, bakalım nereye kadar gidecek böyle. Sağmak bana hiç iyi gelmedi, dolapta birikmiş var biraz da.. Azcık daha emip sürekli güncellenen antikorları biraz daha alsaydı: ) illa emzirmeci değilim ama emerken daha güzel kilo alıyordu o da bir gerçek. Blw adı üstünde bebek öncülüğünde memeyi bırakma aslında ama tamamen akışına bırakmak bu devirde çok zor. Hayırlısı: )

Ben sağmayı ilk stok için kullanmıştım ne sütlüydüm varya
Annemin fikrine göre nazar değdi çünkü fışkıdığı için bebek bile zor emerdi o derece sabahları yatak göl uyanırdım
Benim ilk adet sonrası tükenme noktasına geldi geri de toparlamadı yani hormonal işte
Sonra sağım işini arttırmak için yaptım aslında çünkü 5 dk emdiği için üretim düşer diye her emzirme sonrası 20 dk sağıyordum gelmese bile
Bide hastane tipi kiralamıştım memelerin canı kalmadı valla hayata küstüler

Maşallah maşallah: ) benim de çoktu, zordu ama başlarda emzirmek, sık sık tıkandı kanallarım. İşte mama vermesem bir tek beni cokcoklasa tıkanmayacaktı belki.. nazar işini sorma, annem buraya çocuğun yediğini uyuduğunu filan yazdığımı duysa bittim, tüm atak dönemlerini, sıçrayarak uyanmaları, iştahsızlıkları nazara bağlayacak. Geçen eve arkadaşım geldi, nasıl uyuduğunu gördü, o gittikten sonra üçüncü uykuya yatırdım ve uyumadı tabi ki, bie de feryat figan ağladı çünkü o uykunun çoktan düşmesi gerekiyordu, senin tavsiye ettiğin gibi. Peki annem ne dedi? Nazar. Bence de nazar diye bir şey var ama yani bebek bu, gün aşırı bir yerden bişey çıkıyor zaten: )
Emmeseler de iyi olacaklar, emseler de. Ben 6 ay bile emmemişim, o zaman formül mama da yok..
Nazar boncuğu was here..

Merhaba benim bebegimde de ayni sikintilar var ...daha cok memlekete geldigimizden beri bas cevresi terlemeleri artti...evet genelde emzirirken terliyor ama esiiden bu kadar degildi

benimki uykusu geldiğinde bas bas: ) bazen de sebebini anlayamadığım çığlıkları oluyor, sesini dener bebekler diyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…