2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Doktor notlarımı yazıyorum;
Terlemesi yeni başlamıştı, havalar ısındı demek ki çok giydiriyosun giydirme dedi (bence çok giydirmiyorum benden az giyiniyor)
Su pek içmiyor dedim, anne sütü alıyor demek ki var sütün içmiyor dedi ama yazın ihtiyaç olur dedi.
Uyumuyor dedim, eğitin dedi biraz ağlamasına dayancaksınız dedi( yatağında sarılın pışpışlayın burdayız diyin şeklinde yaklaşıyor)
Kızamık aşısını yaptırmayın 9. Ayda dedi, zaten 1 yaşında olacak o dedi.
Verem aşısı devamlı yara oluyordu, normal dedi ama hemşire biraz sert davranmış, izi normalden azıcık büyük olur dedi.
Göz rengi 7. Aydan sonra pek değişmez dedi ( benim de uzun süre maviymiş sonra yeşil olmuş. Bebişin de şu an mavi, hayırlısı bakalım)
Adını öğrendi mi diye sordu, henüz öğrenmedi sürekli söylememize rağmen. Sık sık seslenin dedi.
Bizimki bi anda ayağa kalkmaya hatta ufaktan sıralamaya başladı. Kendi kendine tutunarak kalkıyor ve kendi tutunarak 2 3 dk duruyor. Aşırı hızlı oldu böyle 4 5 gün içinde. Öncesinde alakası yoktu, bir gün bi anda ayakta bulduk. Normaldir dedi.
Yemeklerde de sizin sulu tencere yemeklerinizden yesin dedi ( tuzsuz ya da az tuzlu yapın kendinize eklersiniz dedi ) özellikle bişey demedi yemekler için ben bu çocuk aç kitabındaki tariflere ve genel zamanlamaya göre ( yumurta beyazı 1 yaş sonrası gibi ) gideceğim. Şeker kesin yok dedi, paketli gıda, kızartma vs yok dedi. Mevsiminde sağlıklı gıdalar verin dedi kısaca.

Teşekkürler

Anneler kızıma köfte bulgur pilavı falan yaptım ezip yetirdim pütürlü ama böyle kendi eline alıp yiyebileceği ne yapabilirim korkumdan hiç bir şey veremedim. Sebze haşlasam ağzına büyük almasından korkuyorum. Krep yaptım pek yumuşak olmadı omlet yaptım eliyle mıncıkladı ağzına götürmedi bile. Dedim bari oyun oynuyor oyun hamuru vereyim oynasın onu hemen ağzına götürdü

çok şekerler ya bizimkide ağzına götürmüyor pek ben kendşm veriyorum parça parça . Acelemiz yok zamanı gelince yer elbet kendi

Hahah benimki gibi :) bende bugün pankek yaptım bi cesaret önüne koydum bizimki biraz oynayıp yere attı :) elimle tutunca ağzına emdi ıslanıp ağzında kalınca 1i kolay gitti 2. Kalışta biraz zor yuttu sonrasında ağzını açmadı zaten :) denemeye devam edicem. Çorba çok seviyor brokoli de çok seviyordu haşlayıp ezip verdiğimde keşke pazardan alsaydım bu hafta dedim en azından sevdiği bir şeyi blw yapardık

Bizde 4 gün önce olduk ateş huzursuzluk mutsuzluk ne varsa yaptı valla iştah falan da gitti
Bu gün tamamen normale döndü
Uykularda sorun yaşamadık ama uyanıkken okadar yordu ki hiç bir şeyden mutlu olmadı.

Yok bizde morarma yok hava degisikligi olabilir belki cunku memlekete geldigimizden beri oyle

Bizim de asiri bagiriyo cigliklar atiyo yirtiniyo konusmaya calisiyo bazen iki elini sikip kendini kasip kizartip aniden cigligi basiyo biseye sinirli gibi veya kalabaliktan rahatsiz oluyo bilemiyorum cunku hic bu kadar bagirmazdi..bugun o bagirmalar yerini dede,adda gibi sozcukler aldi...dalha anlamli seslere dondu

Bizimkinin huzursuzlugu ve mutsuzluğu 3 gün sürmüştü . İnşallah biran önce sizin kuzucukta normale döner

Günaydın kızlar, oğlum doğduğundan beri şampuan, yağ, krem vs hep Mustela kullanıyorum dün bi sayfada gördüm içeriği o kadar da temiz değil diye Sizler ne kullanıyosunuz, temiz güvenli içerik ne var mesela?

Ben badger kullanıyorum. Fiyatları çok çok çok pahalı ama uzun ömürlü. Pişik kremi ve şampuanda urtekram kullanıyordum. Pişik kremi işe yaramadı kantoron yağı kullanıyorum en iyi o geldi ( 5 farklı krem denedim bu arada ) şampuanda da en son mustela aldım kokusu müthişmiş gerçekten ama içeriği tertemiz değil, urtekram a geri dönücem. (Burts bees de denedim ama bal kokusu çok yoğun geldi sevmedim)

Krem trukid şampuan incia kullanıyordum ama atopik cildi bir anda aşırı aşırı kötü oldu mustelaya dön dedi doktor mustela aldım.Çok şükür sakinledi cildi.Şampuanı bitmişti eğer bu şekilde olmasaydı burts bees alacaktım.Pişik kremi earth mama almıştım çok memnunum ondan cildi hemen sakinleştiriyor daha ileri bir pişik halinde kantaron yağı kullanıyorum o mucizevi zaten.

Weledacıyım ben. Güneş kremini badger alabilirim ona karar vermedim. Pişik kremini kızarırsa sürüyorum her alt açmada pişik kremi kullanmıyorum cildinin bir şeysini bozar demişti doktor. bepanten baby çok iyi geldi. M ustelanın testerı geçti elime bir kere kullandım çocuğun poposu sivilce gibi çok fena pişik olmuştu.
Bahsettiğiniz markanın Avrupa’da tercih edilmediğine dair bir kaç okuma yapmıştım, youtube’da prema sundari var o güzel anlatıyor.

Bende welada kullaniyorum. Asiri hassas oglumun cildi uzun bir sure heryeri egzamaydi. Doktor sabun yerine emollient krem yazdi. Banyoda onu kullaniyorum. Ciktiktan sonrada bogum yerlerine weladanin pisik kremi. Baska hic birsey bu kadar iyi gelmedi.

Maşallah canim
valla benim bebiş maalesef günde 4 defa 120 ml içse şükrediyorum. Katı gıdasını da azalttı baya inşallah gecicidirya
Bazen oluyor ya, bizimki de öyleydi baya 3 hafta falan sürdü iştahsızlık, sırf içsin diye gece uyurken veriyordum mamasını yeni yeni düzeldi, bir de ek gıda çok almıyor günde toplamda 1-2 çay bardağı anca.

Biz ek gıdaya 4 aylık başladığımız için şuan yarim kase en fazla yiyor ustune 1 sat sonra da meyve ya da tatli puresi yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…