- 18 Haziran 2018
- 668
- 447
- 103
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.061
Biz mama artı meme gidiyoruz yatmadan öncede ikiside veriyorum ama genede saat başı kalkıyor diş filanda yok görünür de uzun zamandır da böyle ben zombiyim akışına bıraktım artık umudumda yokKızlar bebeği mama ile beslenip gece saat başı ya da ne bileyim iki üç saatte bir uyanan var mı? O kadar uyumuyor ki acaba emzirdiğim için mi demeye başladım ve aklıma bıraktırsam mı gibi salakça şeyler geliyor düşünün uykusuzluğumu
Bizde aynıyız 13 saatlik yola gidicez aşırı gergınım cnku kızım hiç durmayan bir bebek biz oyuzden gece cıkmayı dusunduk bebek uyurkenKızlar biz bayramın 2. Günü uzun yolculuğa çıkacağız tahmini 10 saat kendi arabamızla. İlk uzun yolculuğumuz olacak. Ben kendi annemde 1 buçuk 2 ay kalacağım. Yolculuk yapanlar uzakta kalanlar deneyimli anneler var mı öneriniz olmazsa olmaz dediğiniz. Güneşlik aldım araba camına. Bir de günfüz mü çıkmıştınız gece mi hangisi daha mantıklı olur karar veremedim
Bay bay gel gel falan bizde de yok.Kızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
Benim de dogumdan beri agrim vardi...doktora gittim bana atel verdi eger iyi olmazsa gel ameliyat yapariz dedi...sonra iyilesmis gibi oldu ama son 2-3 aydir ara ara agir bisey tasirken bilegimin ici yaniyor...agri yapiyor...bilek dedigim de bas parmaga yakin olan yer ve ordan hafif kemik sismis gibi duruyo...doktor demisti dogum ve emzirmede cok sik rastlariz sinir sikismasidir doye ama suan gitsem ameliyat diyecek diye odum kopuyor zira sikintiliymis ameliyati 3-4hafta o elini kullanamiyirsun e benim bebegime bakan insan evladi bile yok...ne yapacam bilemedim...simdi manuel terapi yapan birileriyle gorusecegim insallah iyi gelir ..Canım baş parmak tendon sıkışması olabilir mi? Ben yaklaşık 2 aydır yaşıyorum. Baş parmak tarafım ağrıyor bilek kısmı. Ateş kullanıyorum. Doktor önermişti. Nasıl bi ağrı yaşıyorsun?
De quervain sendromum oldu çok kötü aylardır, atel kullanıyorum.
Benim de benzer bisey herhalde simdi googledan baktim ayni yer agriyor. ...dogum yaptiktin 2-3gun sonra basladi bu illet anlamadim bi yere de carpmadim bisey d eolmadiDe quervain sendromum oldu çok kötü aylardır, atel kullanıyorum.
Sizde peynir zeytinler geçememişsiniz bizde öyleyizBenim bebeğim de yemiyor ne peynir ne zeytin ne yumurta ne salatalık hiç bir şey sevmiyor. Bende herşeyi denedim hemen çıkarıyor nasıl anlıyorsa.
Aynıyız canım. Doktor bana söylediği şey 4 ila 6 hafta arasında ateli mümkün mertebe çıkarma yatarken bile. Geçmezse iğne yaparız dedi o da çözüm olmazsa ameliyat demişti. Çok ağrılı oluyor. Benimde şiş bileğinin o tarafı. Belki önce iğne önerir doktorundaBenim de dogumdan beri agrim vardi...doktora gittim bana atel verdi eger iyi olmazsa gel ameliyat yapariz dedi...sonra iyilesmis gibi oldu ama son 2-3 aydir ara ara agir bisey tasirken bilegimin ici yaniyor...agri yapiyor...bilek dedigim de bas parmaga yakin olan yer ve ordan hafif kemik sismis gibi duruyo...doktor demisti dogum ve emzirmede cok sik rastlariz sinir sikismasidir doye ama suan gitsem ameliyat diyecek diye odum kopuyor zira sikintiliymis ameliyati 3-4hafta o elini kullanamiyirsun e benim bebegime bakan insan evladi bile yok...ne yapacam bilemedim...simdi manuel terapi yapan birileriyle gorusecegim insallah iyi gelir ..
Nirmalde o 2-3hafta icinde igne ise yarayabilirdi ama su saate kalinca cok zor dedi benim ftr de staj yapan yegenim...manuel terapiye git dedi bana faydasink goren var...hem zaten ameliyat bile olsa 1-2sene sonra tekrarlama ihtimali cok yuksek oluyirmusSizde peynir zeytinler geçememişsiniz bizde öyleyizöğürüyo hele bugün kaşığı baktı baktı ağzını açmadı. Biliyorum açtı yani sevdiği bişi olunca hemen açıyo ağzını googlerdan araştırdım biraz farklı şeyler denicem. Yulafla falan karıştırıcam. Yulafı yiyo normalde bakalım yumurtayla nasıl olcak
Aynıyız canım. Doktor bana söylediği şey 4 ila 6 hafta arasında ateli mümkün mertebe çıkarma yatarken bile. Geçmezse iğne yaparız dedi o da çözüm olmazsa ameliyat demişti. Çok ağrılı oluyor. Benimde şiş bileğinin o tarafı. Belki önce iğne önerir doktorunda
Belki bir yeri ağriyordur, bir doktora götürseniz. Gazı da olabilirGece 3 saat uyuyabiliyor ben razıyım buna ama artık uykuya başka şekilde geçmiyor emerek uyumak istiyor tıka basa tok olsa da ne yapacağımı şaşırdım inanın yatağına koyuyorum uyumuyor ayağımda sallıyorum uyumuyor kucağımda yürütüyorum yine uyumuyor uyumayı bırakın yatmıyor bile bas bas bağırıp ağlıyor
Benim bileğim 2015 te de ağrımıştı kpss sürecinde 2 yıl atel kullandım yine en son 15 gün alçı da durdu öyle düzelmişti ama diğer taraftaydı ağrı. Doğummdan sonra tekrar bu ağrı çıktı bileklerim ince biraz sanırım ondan çabuk yıpranıyo. Bana doktor orda sinirleri tutan bant var onu yırtcam demişti. Acaba nasıl tekrarlar kiNirmalde o 2-3hafta icinde igne ise yarayabilirdi ama su saate kalinca cok zor dedi benim ftr de staj yapan yegenim...manuel terapiye git dedi bana faydasink goren var...hem zaten ameliyat bile olsa 1-2sene sonra tekrarlama ihtimali cok yuksek oluyirmussizin de mi dogumdan sonra oldu?
Daha ne olsunnn maşallahBay bay gel gel falan bizde de yok.
Sadece eline oyuncak varken ver bana diyorum veriyor, al diyorum alıyoo kdar
Gel gel yapıyor ama bilinçli mi bilmiyorum. Alkış yapmayı bi kaç defa göstermiştim hiç alakasız bi zamanda kendisi yapmaya başladı. Yani istedikleri zaman yapıyorlar canım :) sen bol bol tekrarla yine. Şu aralar bende bay baya sardım bakalım ne zaman canı isteyecekKızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
Ya agir tasimadigim veya tera hareket yapmadigim surece agrim yok ama ilk once orda sislik yoktu simdi o da olmus hafif bi cikinti gibiBenim bileğim 2015 te de ağrımıştı kpss sürecinde 2 yıl atel kullandım yine en son 15 gün alçı da durdu öyle düzelmişti ama diğer taraftaydı ağrı. Doğummdan sonra tekrar bu ağrı çıktı bileklerim ince biraz sanırım ondan çabuk yıpranıyo. Bana doktor orda sinirleri tutan bant var onu yırtcam demişti. Acaba nasıl tekrarlar kidayanabilirsen az daha dayan bence bazen kendiliğinden düzeliyor o 2 yıl atel kullandığımda da yine bi ameliyat demişlerdi sonra doktor kendisi yapmak iste edi. El ameliyatları çok komplike
Ortopediste gidin, en doğru yönlendirmeyi yapar Bazı tetkiklerden sonra teşhis koyuyorla. doktorum emzirdiğim için ilaç vermedi, atele idare ediyorum ve daha iyi. Hafiflemezse kortizon ondan sonra yine hafiflemezse ameliyat. Günlük hayatta en basit şeyler yazı yazmak, bıçak tutmak, telefon kullanmak vb emzirme sütyenini açıp kapamak dahi işkence. Çocuk için de benim için de çok zor. Emzirenlerde olurmuş bu.Benim de benzer bisey herhalde simdi googledan baktim ayni yer agriyor. ...dogum yaptiktin 2-3gun sonra basladi bu illet anlamadim bi yere de carpmadim bisey d eolmadi
Evet emzirenlerde daha cok olurmus...ondan yazdim buraya ama bu durumu yasayan sayisimiz baya azmis...Rabbim baska kimseye yasatmasin ....ben ilkin ortopediste gitmistim sadece elle bakti atel verdi gecmezse gel igne o da olmazsa ameliyat dedi ama ben 1-2ay atelle gezince iyilesmisti...sonra yine basladi...bakalim benim asiri agrim yok dedigim gibi agir tasiyinca veya ters hareket edince oluyir Rabb hepimize sifa versinOrtopediste gidin, en doğru yönlendirmeyi yapar Bazı tetkiklerden sonra teşhis koyuyorla. doktorum emzirdiğim için ilaç vermedi, atele idare ediyorum ve daha iyi. Hafiflemezse kortizon ondan sonra yine hafiflemezse ameliyat. Günlük hayatta en basit şeyler yazı yazmak, bıçak tutmak, telefon kullanmak vb emzirme sütyenini açıp kapamak dahi işkence. Çocuk için de benim için de çok zor. Emzirenlerde olurmuş bu.
Biz öpücük atıyoruz. Bay bay yapıyoruz. Kaplan kauvv sesi çıkarıyor onu taklit edinceo da ses çıkarıyor aynısını. baba nerde kitap nerde anne nerde lamba nerde deyince bakıyor. İşaret parmağıyla ses çıkarsn oyuncaklara dokunmayı öğrettim ama şuan tam fiziksel yardımda daha. Cee oynunu kendi başına yapıyor uzun süredir. Gel gel hareketini hiç yapmadı yapmak ta istemiyor zorlamıyorum.Kızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
Maşallah baya iyiiiiBiz öpücük atıyoruz. Bay bay yapıyoruz. Kaplan kauvv sesi çıkarıyor onu taklit edinceo da ses çıkarıyor aynısını. baba nerde kitap nerde anne nerde lamba nerde deyince bakıyor. İşaret parmağıyla ses çıkarsn oyuncaklara dokunmayı öğrettim ama şuan tam fiziksel yardımda daha. Cee oynunu kendi başına yapıyor uzun süredir. Gel gel hareketini hiç yapmadı yapmak ta istemiyor zorlamıyorum.
Sağol canım aradığım mesaj bu işte ya neden yapıyorlar ilk kızımın12’de uyutur 6’da uyanınca emzirir yeniden uyuturdum öğlene kadar yatardık anne kız maşallah bu sıpa ezber bozduruyor banaBiz mama artı meme gidiyoruz yatmadan öncede ikiside veriyorum ama genede saat başı kalkıyor diş filanda yok görünür de uzun zamandır da böyle ben zombiyim akışına bıraktım artık umudumda yok
Bizimkisi alkış yapıyor özellikle müzik duyunca elektrik düğmesini öğretti babası kucağımızda yaklaşınca heyecanla basıyor baybay yapıyor ama en çok emzirirken banaKızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
Elini kulağına götürüyor bir de hani dilimizle genzimizi kaşırız ya onun gibi bir şey yapıyor ışıkla baktım kulağının ağzına yakın yerde kir vardı kocaman uyurken aldım bakalım yarın napacak bu ayki kontrolde soracağım zatenBelki bir yeri ağriyordur, bir doktora götürseniz. Gazı da olabilir
Evet sürekli tekrar. Çünkü şuan deneme- yanılma döneminde deneyecek yanılacak doğrusunu öğrenecek. Tekrara dayalı denemelerse kalıcı olacak öğrenilmii olacak. Her sabah babaya el sallayarak öğrendi el sallamayı. Ben önce tam fiziksel yardımla kendim kolundan tuttum sallattom. Sonra yardımı azalttkm derken bir gün el sallar oldu. Kalıcı değil hala canı isterse yapıyor ya da. O yüzden unutmaması için hergün tekrarlatıyorum.Maşallah baya iyiiiibende artık iletişim kurmak istiyorum nası öğrettiniz sürekli böyle tekrar mı yapıyorsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?