2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Oglum bayiliyo kiymali tarhanaya. Önce kiymayi az yagda tahta kasigin ucuyla eze eze pisiriyorum. Sonra iki yemek kasigi islatilmis tarhana ekliyorum. Höpürdeterek yiyo
Benim oğlum da çok seviyor ben kıymayı ve bütün arpacık soğanı az suda biraz haşlıyorum ıslattığım tarhanayı sonra içine ekliyorum biraz da zeytinyağı ekliyorum pişirdikten sonra soğanları alıyorum. Az ekmekle lup lup yiyor

bizim iştahsızlık sanki toparladı canım
Emzikle yedirdim bi kaç gün bi emzik bi kaşık
Şimdi daha iyi ağzını açmaya başladı
Darısı başına
Bizimkinde hala yok kuşum her geçen gün daha da b.ka sarıyor hatta umarım kısa zamanda düzelir cnkü çok üzülüyorum ve tükendim..

Şimdi henüz zaman var ve cahilliğime verin; bebelerimizi denize sokarken suda kullanılan bebek bezlerinden mi giydiricez? Daha önce dikkat etmemişim hiç ama giyen de görmedim gibi geliyor ya da anlamadım. Ya da gerek yok mu buna? Nedir bu işin standardı?

Bizde son 2 haftadır emzirme olayı baya azaldı. Ben seviyorum ve devam etsin istiyorum ama günde anca 2 bilemedin 3 kap süt çıkıyordur sanırım. Sizin de böyle mi yoksa eskisi kadar süt emiliyor mu miktar olarak? Acaba biter mi diye korkuyorum.
İşim düzensiz bazı gün hiç yokum bazı gün full birlikteyiz, o yüzden sütü sağmam gerekiyor. Ama ne kadar denesem de sağdığım sütü emmiyor.
Bunun için önerebileceğiniz bir şey var mı? Ya da sütleri nasıl değerlendirebilirim bu şekilde olunca sizce?

Ay tarhana corbasını yemeyen cocuk yoktur herhalde bizimki de bayılıyor :)) yayla corbası denemedim hiç nasıl yapıyorsun? Ezogelin yaptım bugün eh işte pek sevmedi.. bu ek gıda işinde zorlandığım kadar hiç bir şeyde zorlanmamışımdır doğduğundan beri yaa her gün ne yapıcam derdi çok zorr bütün gün buna kafa yoruyorum desem yeridir

Oğluma bayramlık bulamıyorum. Hep kız elbiseleri süslü güzel güzel erkek için yok. Azıcık bi alan ayırmışlar o da pijama ve yazlık şeyler. Bayramlık nereden aldınız?
Ayy ben kıza da bulamadım yaa herşey yazlık elbise aldım zaradan o da büyük almışım içime sinmedi değiştiricem kız bebek için bende öneri alabilirim :)

Ben kahvaltıda yulaf pişiriyorum içine yarım yumurta sarısı yarım muz yarım avokado bebe bisküvisi biraz peynir ve birazcık pekmez bunları karıştırıp bulamaç şeklinde veriyorum güzel yiyor bir deneyin isterseniz ayrı ayrı yemıyorsa

Daha ne olsunnn maşallah
Yok yok benimkinde de baybay falan yok çirkin ol diyorum burnunu yukarı kaldırıyor sümüğünü çeker gibi bir hareket yani ama bilinçli mi yapıyor bilerek mi yapıyor çözemedim :) bir de sevdiği sarkıları söyleyince heycanlanıyor çığlık atıyor..( pazara gidelimm bir tavuk alalıım )özellikle buna bayılıyor

Merhaba anneler. Ya biz hala kundakla uğraşıyoruz şaka gibi ama gerçek. Bebegim elleriyle sürekli gözlerini ovalamak istiyor uyku öncesi ve uykuya geçemiyor bu yüzden. Yarim kundak yapiyorum oyle dalıyor ayakta sallıyorum. Bıktım yani bazen sinirleniyorum o ellerini kollarını sıkıyorum sinirden. Ben ovaliyorum gozlerini ne var bu gözlerinde diye. Kundak yapmazsam kendini uyandırıyor sanki kücük bebek 9.aya girdik yuruycek artik nelerle ugrasiyoruz. Yaşayan var mi baska? Bir de yastikla yatiyor duz yatak batiyor bizimkine. Yastiksiz yatirayim sık sık uyanıyor. Cok sorunlu bi bebek. Cok dertliyim bunaldim yoruldum

Ben mantik yuruttum acikcasi. Corba olarak simdiye kadar sadece tarhana vermistim. Alisik.oldugu bir tat diye icine kiyma eklemek istedim. Ama belki o lezzet karisimini da sevmemis olabilir. Ben su asamada kofte vermeye de korkuyorum. Ama salatalik verdim kemirdi guzelce. Yalniz buyuk bir parca koparmisti. Agzinda tutuyordu. Iste o zaman panik atagim cosuyor. Keske diyorum yanimda biri olsa da bu kadar panikemesem.

Yulafi nasil pisiriyorsunuz? Tarif alabilir miyim?
Yakinda burasi yemek forumuna donecek bebisler sayesinde

Ben cok kafa yormuyorum acikcasi. En kotu ihtimalle. Buzluktan ilikli kemik suyu cikariyorum. Bebek etimekleri var icine kirip veriyorum. Bir de yogurt verdim mi daha ne olsun. Meyvesini de veriyorum. Acikcasi ben mutfagi hic sevmem. Her seyi karistirip cesit cesit seyler yapmayi mantigim almiyor. Onemli olan gerekli vitaminleri almasi. Kasik mamasi var bebe biskuvisi. Meyveler. Vs. Pekmezi yumurtasi vs. Zaten cignemeye baslasin. Bizim yedigimiz seyleri vericem ayrica yemek yapmicam bebise

Evet insan istiyor birini daha, ilk parmak gıda verirken yalnız değildim. Korkmayın, sizinki de artık 9 aya yaklaşıyorsa taneli yemeye daha hazırdır, gıdım gıdım arttırdıkça git gide daha uyum sağlayacak ve löpür löpür götürecek: )

Kıymalı tarhanayı seven bebek epey varmış, belki ben de tekrar denemliyim ama bilmiyorum: ) Yemediği şeyi bazen bir hafta sonra tekrat verince itiraz etmeden yediği oluyor.

Pirinci yıkayıp cezvede suyla haşlıyorum, yumuşayınca bir tasın içinde çırptığım pirincin suyundan azar azar ekleyip, ekledikçe karıştırıyorum. Sonra bu karışımı pirincin olduğu cezveye yavaş yavaş ekliyorum, eklerken yine karıştırmak iyi olur. Kaynayıncaya kadar yine karıştırıyorum. Sonra tavaya azcık zeytinyağı ve nane koyuyorum, azcık kokusu çıkınca yakmadan çorbanın üzerine döküyorum.
Ölçüsüz tarifime hoşgeldiniz: ) Bir dahaki yapışımda neyi ne kadar koyuyorum not alıcam inşallah: )
Ben de ezogelin, mercimek filan çok az yapıyorum, paso tarhana, yayla: ) Bugün yarın yapayım ben de..

Mayo bez canım evet
Ben yaz için aldım 2 paket

Ben kundağı 4. Ayda bıraktım
Ama bizde yastıkla yatıyoruz doğduğu günden beri, asla yastıksız uyumuyor uyurken alsam bile belli bir süre sonra kalkıyor cnkü yastığa sarılmak istiyor . Ben çok kafama takmıştım yok duruş bozukluğu yok omurilik problemi vs ama bizim yastık çok çok ince kıl gibi 3-4 cm anca yüksekliği belki o kdar bile yoktur.
Doktora da sordgmda sorun olmadgnı sadece kafasını koymuyosam problem yaratmayacagnı söyledi. Yani kafa yastıkta omuz aşağıda olmayacak dedi. Yatırabiliyorsan bel boşluğunun hafif üzerinden itibaren yastıkta kalsın dedi ki ben doğduğundan beri öyle yatırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…