- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.101
Benim oğlum da çok seviyor ben kıymayı ve bütün arpacık soğanı az suda biraz haşlıyorum ıslattığım tarhanayı sonra içine ekliyorum biraz da zeytinyağı ekliyorum pişirdikten sonra soğanları alıyorum. Az ekmekle lup lup yiyorOglum bayiliyo kiymali tarhanaya. Önce kiymayi az yagda tahta kasigin ucuyla eze eze pisiriyorum. Sonra iki yemek kasigi islatilmis tarhana ekliyorum. Höpürdeterek yiyo
Bizimkinde hala yok kuşum her geçen gün daha da b.ka sarıyor hatta umarım kısa zamanda düzelir cnkü çok üzülüyorum ve tükendim..bizim iştahsızlık sanki toparladı canım
Emzikle yedirdim bi kaç gün bi emzik bi kaşık
Şimdi daha iyi ağzını açmaya başladı
Darısı başına
Ay tarhana corbasını yemeyen cocuk yoktur herhalde bizimki de bayılıyor :)) yayla corbası denemedim hiç nasıl yapıyorsun? Ezogelin yaptım bugün eh işte pek sevmedi.. bu ek gıda işinde zorlandığım kadar hiç bir şeyde zorlanmamışımdır doğduğundan beri yaa her gün ne yapıcam derdi çok zorr bütün gün buna kafa yoruyorum desem yeridirTarhana ve yayla çorbası: ) Galiba yayla çorbasını çoğu çocuk seviyor. Ben yumurtasız yapıyorum, mutlaka yağda nane sosu yapıp döküyorum.
Bir de meyveli muhallebi gibi şeyler yaptığımda tarçın atınca daha çok yiyor gibi geliyor.
Ayy ben kıza da bulamadım yaa herşey yazlık elbise aldım zaradan o da büyük almışım içime sinmedi değiştiricem kız bebek için bende öneri alabilirim :)Oğluma bayramlık bulamıyorum. Hep kız elbiseleri süslü güzel güzel erkek için yok. Azıcık bi alan ayırmışlar o da pijama ve yazlık şeyler. Bayramlık nereden aldınız?
Ben kahvaltıda yulaf pişiriyorum içine yarım yumurta sarısı yarım muz yarım avokado bebe bisküvisi biraz peynir ve birazcık pekmez bunları karıştırıp bulamaç şeklinde veriyorum güzel yiyor bir deneyin isterseniz ayrı ayrı yemıyorsaSizde peynir zeytinler geçememişsiniz bizde öyleyizöğürüyo hele bugün kaşığı baktı baktı ağzını açmadı. Biliyorum açtı yani sevdiği bişi olunca hemen açıyo ağzını googlerdan araştırdım biraz farklı şeyler denicem. Yulafla falan karıştırıcam. Yulafı yiyo normalde bakalım yumurtayla nasıl olcak
Aynıyız canım. Doktor bana söylediği şey 4 ila 6 hafta arasında ateli mümkün mertebe çıkarma yatarken bile. Geçmezse iğne yaparız dedi o da çözüm olmazsa ameliyat demişti. Çok ağrılı oluyor. Benimde şiş bileğinin o tarafı. Belki önce iğne önerir doktorunda
Yok yok benimkinde de baybay falan yok çirkin ol diyorum burnunu yukarı kaldırıyor sümüğünü çeker gibi bir hareket yani ama bilinçli mi yapıyor bilerek mi yapıyor çözemedim :) bir de sevdiği sarkıları söyleyince heycanlanıyor çığlık atıyor..( pazara gidelimm bir tavuk alalıım )özellikle buna bayılıyorDaha ne olsunnn maşallah
Ben mantik yuruttum acikcasi. Corba olarak simdiye kadar sadece tarhana vermistim. Alisik.oldugu bir tat diye icine kiyma eklemek istedim. Ama belki o lezzet karisimini da sevmemis olabilir. Ben su asamada kofte vermeye de korkuyorum. Ama salatalik verdim kemirdi guzelce. Yalniz buyuk bir parca koparmisti. Agzinda tutuyordu. Iste o zaman panik atagim cosuyor. Keske diyorum yanimda biri olsa da bu kadar panikemesem.Ben de ilk kıymayı tarhanayla verdim. Hiç sevmedi. Ben de internetten duymuştum, normalde aklıma yatan birmyiyecek fikri değildi kıymalı tarhana: )
Köfte olarak çok sevdi. Maydanozlu soğanlı, kendimize yapar gibi olanı yedi, maydanozsuz yapmıştık bir kere, onu pek iştahlı yemedi.
Insallah alisir ama o alisana kadar da ben 10 yil yaslanirim heraldeBizimde ilk öğürdü canım nokta kadar olmasına rağmen
Sonra çığlık ata ata yuttu derken alıştı merak etme aşılacaktır
Ya insallah bugun yine vermeyi denicem. Az da olsa. Ufak ufak alismaliparçacıklar ağzına geldiği için öğürmüştür yavaş yavaş alışır. Parça şeylere öğürme tepkisi veriyorlar çok normal.
Masallah. Bizimki de hopurdetse keskeOglum bayiliyo kiymali tarhanaya. Önce kiymayi az yagda tahta kasigin ucuyla eze eze pisiriyorum. Sonra iki yemek kasigi islatilmis tarhana ekliyorum. Höpürdeterek yiyo
Yulafi nasil pisiriyorsunuz? Tarif alabilir miyim?Ben kahvaltıda yulaf pişiriyorum içine yarım yumurta sarısı yarım muz yarım avokado bebe bisküvisi biraz peynir ve birazcık pekmez bunları karıştırıp bulamaç şeklinde veriyorum güzel yiyor bir deneyin isterseniz ayrı ayrı yemıyorsa
Ben cok kafa yormuyorum acikcasi. En kotu ihtimalle. Buzluktan ilikli kemik suyu cikariyorum. Bebek etimekleri var icine kirip veriyorum. Bir de yogurt verdim mi daha ne olsun. Meyvesini de veriyorum. Acikcasi ben mutfagi hic sevmem. Her seyi karistirip cesit cesit seyler yapmayi mantigim almiyor. Onemli olan gerekli vitaminleri almasi. Kasik mamasi var bebe biskuvisi. Meyveler. Vs. Pekmezi yumurtasi vs. Zaten cignemeye baslasin. Bizim yedigimiz seyleri vericem ayrica yemek yapmicam bebiseAy tarhana corbasını yemeyen cocuk yoktur herhalde bizimki de bayılıyor :)) yayla corbası denemedim hiç nasıl yapıyorsun? Ezogelin yaptım bugün eh işte pek sevmedi.. bu ek gıda işinde zorlandığım kadar hiç bir şeyde zorlanmamışımdır doğduğundan beri yaa her gün ne yapıcam derdi çok zorr bütün gün buna kafa yoruyorum desem yeridir
Evet insan istiyor birini daha, ilk parmak gıda verirken yalnız değildim. Korkmayın, sizinki de artık 9 aya yaklaşıyorsa taneli yemeye daha hazırdır, gıdım gıdım arttırdıkça git gide daha uyum sağlayacak ve löpür löpür götürecek: )Ben mantik yuruttum acikcasi. Corba olarak simdiye kadar sadece tarhana vermistim. Alisik.oldugu bir tat diye icine kiyma eklemek istedim. Ama belki o lezzet karisimini da sevmemis olabilir. Ben su asamada kofte vermeye de korkuyorum. Ama salatalik verdim kemirdi guzelce. Yalniz buyuk bir parca koparmisti. Agzinda tutuyordu. Iste o zaman panik atagim cosuyor. Keske diyorum yanimda biri olsa da bu kadar panikemesem.
Pirinci yıkayıp cezvede suyla haşlıyorum, yumuşayınca bir tasın içinde çırptığım pirincin suyundan azar azar ekleyip, ekledikçe karıştırıyorum. Sonra bu karışımı pirincin olduğu cezveye yavaş yavaş ekliyorum, eklerken yine karıştırmak iyi olur. Kaynayıncaya kadar yine karıştırıyorum. Sonra tavaya azcık zeytinyağı ve nane koyuyorum, azcık kokusu çıkınca yakmadan çorbanın üzerine döküyorum.Ay tarhana corbasını yemeyen cocuk yoktur herhalde bizimki de bayılıyor :)) yayla corbası denemedim hiç nasıl yapıyorsun? Ezogelin yaptım bugün eh işte pek sevmedi.. bu ek gıda işinde zorlandığım kadar hiç bir şeyde zorlanmamışımdır doğduğundan beri yaa her gün ne yapıcam derdi çok zorr bütün gün buna kafa yoruyorum desem yeridir
Mayo bez canım evetŞimdi henüz zaman var ve cahilliğime verin; bebelerimizi denize sokarken suda kullanılan bebek bezlerinden mi giydiricez? Daha önce dikkat etmemişim hiç ama giyen de görmedim gibi geliyor ya da anlamadım. Ya da gerek yok mu buna? Nedir bu işin standardı?
Ben kundağı 4. Ayda bıraktımMerhaba anneler. Ya biz hala kundakla uğraşıyoruz şaka gibi ama gerçek. Bebegim elleriyle sürekli gözlerini ovalamak istiyor uyku öncesi ve uykuya geçemiyor bu yüzden. Yarim kundak yapiyorum oyle dalıyor ayakta sallıyorum. Bıktım yani bazen sinirleniyorum o ellerini kollarını sıkıyorum sinirden. Ben ovaliyorum gozlerini ne var bu gözlerinde diye. Kundak yapmazsam kendini uyandırıyor sanki kücük bebek 9.aya girdik yuruycek artik nelerle ugrasiyoruz. Yaşayan var mi baska? Bir de yastikla yatiyor duz yatak batiyor bizimkine. Yastiksiz yatirayim sık sık uyanıyor. Cok sorunlu bi bebek. Cok dertliyim bunaldim yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?