2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ah keşke öyle yüz üstü falan uyusa yatağında bir ara uyku egitimi vermeye calistim da feryat figan vazgectık. Ya şampuani bile degistirdim ondan da degil. Her gün yikamiyorum da zaten. Ek gıdadan olsa 3.ayda başlamazdı bir de. Bunu tamamen huy haline getirdi bence bizimki. Gün icinde de yapsa bir sorun oldugunu dusunurdum ama sadece uykuya dalma öncesi yapiyor

Kızlar aramizda fisher price uzaktan kumandam ve fisher price tırtıli seven onunla vakit geçiren bebekler varmı

Kızlar 8-9. Aylarda uyku gerilemesi fslan oluyor mu ya? Tüm gece deliksiz uyuyan oğlum gitti, sürekli ağlayarak uyanan, uyumaya direnen, gece 4te kalkıp 2 sa uyumayan sonra tekrar sabahın köründe kalkan bir oglum oldu resmen. Günde 3 kes 150 ml mama, 3 öğün yemek (kahvaltı, ögle yemegi, akşam muhallebi ya da çorba vs neyse artık) 2 kere falan da emziriyorum. Gece de kalkarsa emziriyorum ama yok bir daha dalmıyor. Niye uyumuor, uykuya direniyo anlamıyorum? Koca gün içinde sadece 20 dk uyuyor ve ben çıldırcam artık

Canım 3 uykudan 2 uykuya düştünüz mü
Uyku gerilemesi sebebi bu aslında
Eğer düştüyseniz yeni beceriler kaynaklı da olabilir atak haftası yani.
Bide tabi ayrılık kaygısı

Portatif park yatağımız var hep bagajda duruyor ama mutlaka çarşafını uyku arkadaşını ve uyku tulumunu alıyorum yabancılık çekmiyor canım
Bize de lazım sanırım, bayramda yatılı gideceğiz çünkü, mahveder bizi oralarda, yatağına yatmadığı sürece uyuyabilecegini bilmiyor galiba, bunu öğretmenin bir yolu yok mu ki? 2-3 aylıkken oyun halisinda bile uyuyordu, uykusu geldiğinde mekan fark etmiyordu büyüdükçe böyle oldu.

Bizim zaman mekan farketmiyir her kosulda yatiriyorum alismasin oyle kendi yatagi kendi yorgani yanina uzanip emziriyorum yatiyo uzerine ince bir bataniye yetiyobaya da farkli yerlerde misafirliklerde yatirdim cocugumu
Emerek uyuduğu için fark etmiyordur, bizimki desteksiz uyuyor sadece yatağına yatınca uyuması gerektiğini anlıyor başka yerde uyuyabilecegini bilmiyor, öğretmenin bir yolu vardır aslında ama ben bilmiyorum ki hiç.

Yani tabi alışkanlıklar önemli bebişler için.
Biz yetişkinlere de olur ya yatağımızı ararız bi yerimizi yadırgarız aynı şey sanırım
Benim tercihim portatif park yatak taşıması da çok kolay.
Başka evde bebek yatağı yoksa çok hareketli uyuyor hiç güvenli olmaz diğer türlüsü benim için daha küçükken yastık falan dizip çözüyordum şuan yastık falan tanımaz valla
Ama uyumada hiç sorun olmadı bu arada evde ki uyuma hızı olmuyor daha uzun sürüyor dalması ama uyuyor yani. Uyku öncesi yeni yere alışması için uyuyacağı oda da vakit geçirmeyi öneriyorlar iyice merakını gidersin diye. Bende evde uyku rutini 10 dk ise misafirlikte baya yarım saat falan yapıyorum
Bizde şu fark oluyor gündüz uykularımız 2 saati buluyor genellikle ben uyandırırım sınırı aşmamak için ama misafirlikte 45 dk ancak uyuyor.
Uzun süre bir yerde kalmadık henüz tatil vs ama bir iki uyku sonrası alışır bence merak etmeyin
Her yerde daha rahat uyusun diye evin her alanında uyutanlarda var ben gerek duymadım hem konforunu bozmak istemem hemde odasında uyuması gerektiğini bilsin istiyorum bunun 3 yaşı 5 yaşı var yolumuz uzun
Destekli uyuyorsa zaten sorun olmuyor emince sallayınca vs heryerde uyur zannımca kendi kendine uyuyunca mecbur koşulları sağlamak gerekiyor çarşaf, uyku arkadaşı, park yatak he bide karartma perde niyetine çöp poşeti bant detayımda var baya taşınıp gidiyoruz işte

Kızlar aramizda fisher price uzaktan kumandam ve fisher price tırtıli seven onunla vakit geçiren bebekler varmı
İkisini de çok seviyor. Kumandayı bazen dısarı cıkarken cantaya da atıyorum seviyo, zaman geçiriyo. Ama her cocukta farklı olabiliyo ilgi duyduğu şeyler, oyuncak işi biraz deneme yanılmayla oluyo

Oğluşu sünnet ettirdik giremedim ne zaman dır neler konuşmuşsunuz öncelikle sünnet olunca bizimkinin uyku kalitesi arttı çok şükür. Sünnet derisi çok dar olduğu için çişini tam yapamıyordu ondan uzun uyumuyormuş meğer yavrucuk. Bizim ki sürünüyordu sünnet ettirdik sürünmeye çalıştı baktı acıyor dizler üstünde yaylanıp duruyor arada iki üç adım atar gibi oluyor emekler gibi hop yüz üstü atıyor kendini bizim şuan 5 dişimiz var 6. Yolda . Gel gel yapıyor. Alkış yapıyor. Öğretici gezegenler müziği ve kukuli bakkal amca şarkısı var onları açınca hem omzunu sallıyor hem alkış yapıyor. Beşiğinde kendisi oturur pozisyona gelip popoyla sağ sol yapıp beşiği sallıyor tutunup kalkma henüz yok. Onun dışında ben kanepe yaslayıp camdan dışarıyı izletiyorum o zaman kanepe başlığına tırmanmaya çalışıyor. Yürüteç artık hiç ilgisini çekmiyor oturttuğum an ağlıyor yerde sürünmek daha hoşuna gidiyor. Anne baba dede ve mama kelimelerini çok net söylüyor. Hatta geçen gün dışarı yemek yemeye çıktık benim ayranımda gözü kaldı bir yudum verdim tadına tepkisi anne diye çığlık ve alkış yapmak oldu bizimkindede uyku gerilemesi var ve meme reddi. Kucağıma aldığım gibi çığlık kıyamet bugüne kdr hiç yaşamamıştık. Ama geçici bir durum pes etmek yok. Bizde durumlar böyle

Aynen ben normalde de mutfagi sevmem zaten ben de cignemeyi ogretmeye calisiyorum. Dr. Dun direkt taneli corba vs verme ogurtur dedi. Ekmek icini ver agzinda cevirsin. O sekilde alisir dedi. Denemek isteyenlerin aklinda olsun

Bebeği ellerini bırakıp ayakları üstündr duran var mı? Bizim kız erkenci çıktı. 5-6 saniye çyle duruyor Bi kaç adım da atıyor ellerini bırakıp. Sanırık bi kaç aya yürür. Daha 8 aylığız. Bana çok erken geliyor ama şuan koltuk kenarlarında yürüyor. Yan koltuğa atlıyor filan. Acaba erken yürümesi sorun oluşturur mu kemik gelişimi için.

Aynen ben normalde de mutfagi sevmem zaten ben de cignemeyi ogretmeye calisiyorum. Dr. Dun direkt taneli corba vs verme ogurtur dedi. Ekmek icini ver agzinda cevirsin. O sekilde alisir dedi. Denemek isteyenlerin aklinda olsun
Ben ilk günden beri hep taneli verdim hiç püre vermedim
Şansıma hiç tıkanmadılar cok şükür
Ilkyardım biliyorum gerçi ona güvendim biraz da
Şimdi bezelyeyi falan direkt pişirip veriyorum hiç ezmiyorum
Diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayıp çorbalarına katıyorum
Ellerine bütün muz veriyorum ısıra ısıra yiyorlar

Bebeği yatağında tek başına bırakabiliyor musunuz, kalkıp sallanıyor adımlıyor ben bırakamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…