- 8 Nisan 2011
- 2.024
- 2.057
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.121
Biz de 4.ayda kundaga basladik ters olduBen kundağı 4. Ayda bıraktım
Ama bizde yastıkla yatıyoruz doğduğu günden beri, asla yastıksız uyumuyor uyurken alsam bile belli bir süre sonra kalkıyor cnkü yastığa sarılmak istiyor . Ben çok kafama takmıştım yok duruş bozukluğu yok omurilik problemi vs ama bizim yastık çok çok ince kıl gibi 3-4 cm anca yüksekliği belki o kdar bile yoktur.
Doktora da sordgmda sorun olmadgnı sadece kafasını koymuyosam problem yaratmayacagnı söyledi. Yani kafa yastıkta omuz aşağıda olmayacak dedi. Yatırabiliyorsan bel boşluğunun hafif üzerinden itibaren yastıkta kalsın dedi ki ben doğduğundan beri öyle yatırıyorum
Reflü yatağında yatırdıysanız başta ondan eğime alışmıştır belki. Bizim de reflü yatağından normale geçişte baya zorlanmıştı. Hatta ilk anlamamıştım ne oluyo diye, meğer yatak değişince kızmış. Çarşaf değişince bile yadırgıyor neredeyse zaten...Merhaba anneler. Ya biz hala kundakla uğraşıyoruz şaka gibi ama gerçek. Bebegim elleriyle sürekli gözlerini ovalamak istiyor uyku öncesi ve uykuya geçemiyor bu yüzden. Yarim kundak yapiyorum oyle dalıyor ayakta sallıyorum. Bıktım yani bazen sinirleniyorum o ellerini kollarını sıkıyorum sinirden. Ben ovaliyorum gozlerini ne var bu gözlerinde diye. Kundak yapmazsam kendini uyandırıyor sanki kücük bebek 9.aya girdik yuruycek artik nelerle ugrasiyoruz. Yaşayan var mi baska? Bir de yastikla yatiyor duz yatak batiyor bizimkine. Yastiksiz yatirayim sık sık uyanıyor. Cok sorunlu bi bebek. Cok dertliyim bunaldim yoruldum
Her yer kız bebek kıyafeti inanın nereye girseniz bulursunuz. Tütüler, etekler, neler nelerAyy ben kıza da bulamadım yaa herşey yazlık elbise aldım zaradan o da büyük almışım içime sinmedi değiştiricem kız bebek için bende öneri alabilirim :)
Sevsen de sevmez hale geliyorsun ek gıdaya başladıktan sonraBen cok kafa yormuyorum acikcasi. En kotu ihtimalle. Buzluktan ilikli kemik suyu cikariyorum. Bebek etimekleri var icine kirip veriyorum. Bir de yogurt verdim mi daha ne olsun. Meyvesini de veriyorum. Acikcasi ben mutfagi hic sevmem. Her seyi karistirip cesit cesit seyler yapmayi mantigim almiyor. Onemli olan gerekli vitaminleri almasi. Kasik mamasi var bebe biskuvisi. Meyveler. Vs. Pekmezi yumurtasi vs. Zaten cignemeye baslasin. Bizim yedigimiz seyleri vericem ayrica yemek yapmicam bebise
Reflü yatagina hic yatmadi sanirim ayakta salladgim icin yukseklige alisti. Ya o elleri cidden hareketsiz tutmak mumkun degil dedigin gibi emerken de yapiyor arkadan öne bir elini getirip mememin üzerinde kavusturuyor iki elini oynayip duruyor parmaklariyla, simdi bay bay yapmayi ogrendi her uyku oncesi ona taktı bay bay yapip benden tepki bekliyor. Uyumuyor tabi hareket halinde oldugu icin. Bir de şu saat meselesi ben de hep saatli yatiriyorum uyku araliklari en fazla 3 saat aslinda ama iyice deli gibi uykusu gelmesi lazim ki gozlerini ovuşturmadan ancak oyle hemen dalabiliyor. O duruma gelene kadar da baya saati gecmis oluyor. Yorgun yatirmak istemiyorum gece acisini cikariyor sık sık uyanarakReflü yatağında yatırdıysanız başta ondan eğime alışmıştır belki. Bizim de reflü yatağından normale geçişte baya zorlanmıştı. Hatta ilk anlamamıştım ne oluyo diye, meğer yatak değişince kızmış. Çarşaf değişince bile yadırgıyor neredeyse zaten...
Benim bebeğim de dediğiniz gibi gözlerini çok ovuşturuyor. Uyurken kendini uyandırıyor, uyku öncesi ovuşturup ovuşturup ağlıyor. İnsanın elini tutası geliyor gerçekten ama benim aklıma gelmemişti kundaklamak ne yalan söyleyeyim, zaten baştan beri pek sevmemişti kundağı.
Şöyle ki uyurken elleriyle bişey yapmak istiyor, mesela aynı durumda memede/ kucakta uyuyorsa ağzımı yüzümü mincıklıyor ve acıtıyor hatta. Yatağında uyurken de bi tane yastık var onu mıncırıp uyuyor. Bu biraz ovalama işini azalttı.
Her 30/45dkda uyanıklığa yaklaşıyor ya, o sırada haldır huldur ovuşturuyordu gözlerini, şimdilerde artık elinin altında o yastık varsa onu mıncırıyor öylece tekrar uykuya dalıyor. Hatta o kadar alıştı ki, ovuşturma yapınca önce yastığa elini koyuyorum, emziğini veriyorum bazen işe yarıyor.
Ama bu uyku arkadaşı dediğim şey için bir sürü alternatif denedim. 3 tane hediye oyuncak türevi şey vardı, onlar olmadı. Benim hayvanlarım vs vardı çocukluktan olmadı. Küçük boyutlu şeyleri ağzına sokuyor, uykusu iyice açılıyor. Bu büyük baya, yuvarlak bi yastık (aslında benimdi bu ) yuvarlak olduğu için çok ağza sokamıyor, kafasını gömüyor bunun köşesine, şiddetli bi şekilde mıncık mıncık yapıyor bazen dalıyor bazen dalamıyor. Siz de böyle başka şeye yöneltmeyi denersiniz belki.
Bir de sanırım, o kadar göz ovuşturacak seviyeye gelmeden uyku pozisyonu almak gerekiyormuş, öyle diyorlar. Ben de hep yakalayamıyorum, o yüzden ben saatli ilerliyorum daha çok.
Bizim kiz baybay yapmayi ogrendi alkis ogretmeye calisiyorum ama yapmiyorKızlar bebısler birşeyler öğrendimi yani mesela gel gel hareketi yapmak yada bay bay yapmak ne bilim biraz hareketleri ve davranışlarızı ne demek istediğinizi anlıyormu öğrendimi? Yani bzim kızda hiç bir öğrenme yokda normal mi acaba ? Ne zaman başlıyorlar böle seyleri öğrenmeyi
GAP el yakıyor,Carters fena gelmedi.Hm'de uzun zamandır güzel bir şey göremiyorum.Next'ten alıyordum onun da fiyatları arttı baya.E bebek fena değil ama hep şort Ankara için henüz erken gibi.Özetle ben de bulamadım :)Aynen öyle yok bir şey. GAP e girip çıkmam bir oldu bir ay bile kullanmayacağı şeye 1000 lira vermem, h&m baktım bi tane takım gördüm çok ince . Bi de hangi beden alacağımı kestiremiyorum.
Evet, kullanabileceği bir şey ola alalım ama Çocuk bir kere bilemedim iki kere giyecek o yüzden çok para vermek istemiyorum. Boşa harcadığım her kuruş onun geleceğinden çalıyormuşum hissi yaratıyor.GAP el yakıyor,Carters fena gelmedi.Hm'de uzun zamandır güzel bir şey göremiyorum.Next'ten alıyordum onun da fiyatları arttı baya.E bebek fena değil ama hep şort Ankara için henüz erken gibi.Özetle ben de bulamadım :)
benim kızım da inanılmaz gözlerini ovalıyor ama hiç kundak yapmadım kırkında bile hatta 4 aylık gibiyken göz korneasını çizdi 2 gün gözünü açamadı kızardı antibiyotikli damla kullandık. sonrasında baya bir eldivenle uyuttum 7. aya doğru eldiveni attık yine ovalıyor ama artık parmak uçlarını sokmayı bıraktı. Göz kuruluğu veya alerjik bir göz yapısı olabilir bir göz doktoruna gidin. Bize rahatlatan fresh damlalar var ya onlardan vermişti bazen damlatıyorum çok rahatlıyor gözünü ovalamayı azalttı ama sizin ki alışkanlıkta olabilir bırakın ovalasın parmak uçlarını sokmadıkça sorun olmaz. ama uyku halindeyken gözünü ovalamaktan uyanacak kadar yapıyorsa yine de bi görünün doktoraMerhaba anneler. Ya biz hala kundakla uğraşıyoruz şaka gibi ama gerçek. Bebegim elleriyle sürekli gözlerini ovalamak istiyor uyku öncesi ve uykuya geçemiyor bu yüzden. Yarim kundak yapiyorum oyle dalıyor ayakta sallıyorum. Bıktım yani bazen sinirleniyorum o ellerini kollarını sıkıyorum sinirden. Ben ovaliyorum gozlerini ne var bu gözlerinde diye. Kundak yapmazsam kendini uyandırıyor sanki kücük bebek 9.aya girdik yuruycek artik nelerle ugrasiyoruz. Yaşayan var mi baska? Bir de yastikla yatiyor duz yatak batiyor bizimkine. Yastiksiz yatirayim sık sık uyanıyor. Cok sorunlu bi bebek. Cok dertliyim bunaldim yoruldum
Aa gecmis olsun ne zor. Ona dikkat ettim de gün icinde yapmiyor uykuyla alakali tamamen. Göz doktoruna da sordum bisey yok dedi. Aliskanlik yapmis sanirim. Serbest birakicam bir sure belki alisir yapmazbenim kızım da inanılmaz gözlerini ovalıyor ama hiç kundak yapmadım kırkında bile hatta 4 aylık gibiyken göz korneasını çizdi 2 gün gözünü açamadı kızardı antibiyotikli damla kullandık. sonrasında baya bir eldivenle uyuttum 7. aya doğru eldiveni attık yine ovalıyor ama artık parmak uçlarını sokmayı bıraktı. Göz kuruluğu veya alerjik bir göz yapısı olabilir bir göz doktoruna gidin. Bize rahatlatan fresh damlalar var ya onlardan vermişti bazen damlatıyorum çok rahatlıyor gözünü ovalamayı azalttı ama sizin ki alışkanlıkta olabilir bırakın ovalasın parmak uçlarını sokmadıkça sorun olmaz. ama uyku halindeyken gözünü ovalamaktan uyanacak kadar yapıyorsa yine de bi görünün doktora
Hahaha yerim maşallahBizim kiz baybay yapmayi ogrendi alkis ogretmeye calisiyorum ama yapmiyorsadece elinde 2oyuncak varken onlari birbirine vuruyor. Bi ara gel gel yapiyordu ama bilincsizce yapti sonra unuttu simdi yapmiyor. Hayir yapma dedigimde anliyor durup bakiyor, adini biliyor, gel dedigimde geliyor, ellerini uzatiyor kucak istediginde. Bu baybay yapma olayi da son 2haftadir var tam bu aylarda baslarlar artik. Bize dr 7.ay kontrolunde taklitler baslicak artik demisti, sonraki ay basladi gercekten. Bi ara ben öpücük atinca o da yapiyodu onu da unuttu, cirkin oluyodu burnunu cekip o da gitti anlik gelip gidiyo daha cok baglanti kuramiyo sanirim
Sizin bebıs oyuncağı isteyince veriyor çirkin olmasada olurrrYok yok benimkinde de baybay falan yok çirkin ol diyorum burnunu yukarı kaldırıyor sümüğünü çeker gibi bir hareket yani ama bilinçli mi yapıyor bilerek mi yapıyor çözemedim :) bir de sevdiği sarkıları söyleyince heycanlanıyor çığlık atıyor..( pazara gidelimm bir tavuk alalıım )özellikle buna bayılıyor
Bizim de hep reflu yatagindaydi ilk 3-4ay ...sonra aniden duz yatagina koydum sukur sikinti cekmedik yastiksiz dumduz yatiriyorumReflü yatağında yatırdıysanız başta ondan eğime alışmıştır belki. Bizim de reflü yatağından normale geçişte baya zorlanmıştı. Hatta ilk anlamamıştım ne oluyo diye, meğer yatak değişince kızmış. Çarşaf değişince bile yadırgıyor neredeyse zaten...
Benim bebeğim de dediğiniz gibi gözlerini çok ovuşturuyor. Uyurken kendini uyandırıyor, uyku öncesi ovuşturup ovuşturup ağlıyor. İnsanın elini tutası geliyor gerçekten ama benim aklıma gelmemişti kundaklamak ne yalan söyleyeyim, zaten baştan beri pek sevmemişti kundağı.
Şöyle ki uyurken elleriyle bişey yapmak istiyor, mesela aynı durumda memede/ kucakta uyuyorsa ağzımı yüzümü mincıklıyor ve acıtıyor hatta. Yatağında uyurken de bi tane yastık var onu mıncırıp uyuyor. Bu biraz ovalama işini azalttı.
Her 30/45dkda uyanıklığa yaklaşıyor ya, o sırada haldır huldur ovuşturuyordu gözlerini, şimdilerde artık elinin altında o yastık varsa onu mıncırıyor öylece tekrar uykuya dalıyor. Hatta o kadar alıştı ki, ovuşturma yapınca önce yastığa elini koyuyorum, emziğini veriyorum bazen işe yarıyor.
Ama bu uyku arkadaşı dediğim şey için bir sürü alternatif denedim. 3 tane hediye oyuncak türevi şey vardı, onlar olmadı. Benim hayvanlarım vs vardı çocukluktan olmadı. Küçük boyutlu şeyleri ağzına sokuyor, uykusu iyice açılıyor. Bu büyük baya, yuvarlak bi yastık (aslında benimdi bu ) yuvarlak olduğu için çok ağza sokamıyor, kafasını gömüyor bunun köşesine, şiddetli bi şekilde mıncık mıncık yapıyor bazen dalıyor bazen dalamıyor. Siz de böyle başka şeye yöneltmeyi denersiniz belki.
Bir de sanırım, o kadar göz ovuşturacak seviyeye gelmeden uyku pozisyonu almak gerekiyormuş, öyle diyorlar. Ben de hep yakalayamıyorum, o yüzden ben saatli ilerliyorum daha çok.
Uyku öncesi göz ovalama bizde uykum geldi işareti. Emzirip uyutuyorum ya da neyle uyuytuyorsam müzik/ odaya götürme vb. Bi göz doktoruna mi götürseniz bahar alerjinizi göz kuruluğu gibi herhangi bir şey olabilir, Sinirlendiğiniz için uyuyamıyor olabilir. o da çaresiz ne yapsın, kendince sıkıntısının üstesinden gelmeye çalışıyor ufacık elleriyle. Dünya üzerinde Yardım isteyebileceği tek kişi sizsiniz.Merhaba anneler. Ya biz hala kundakla uğraşıyoruz şaka gibi ama gerçek. Bebegim elleriyle sürekli gözlerini ovalamak istiyor uyku öncesi ve uykuya geçemiyor bu yüzden. Yarim kundak yapiyorum oyle dalıyor ayakta sallıyorum. Bıktım yani bazen sinirleniyorum o ellerini kollarını sıkıyorum sinirden. Ben ovaliyorum gozlerini ne var bu gözlerinde diye. Kundak yapmazsam kendini uyandırıyor sanki kücük bebek 9.aya girdik yuruycek artik nelerle ugrasiyoruz. Yaşayan var mi baska? Bir de yastikla yatiyor duz yatak batiyor bizimkine. Yastiksiz yatirayim sık sık uyanıyor. Cok sorunlu bi bebek. Cok dertliyim bunaldim yoruldum
Oğlum da uykuya geçerken çok oynuyor gözüyle ben o arada kucağıma alıp göğsüme bastırıyorum hafif alleriyle biraz yüzümle oynayıp dalıyo. Ya da yüz üstü yatırıyorum elinide uyku arkadasına koyuyorum ona dokunarak uyuyo. Bir de oğlumun gözleri de ara ara kızarıyo çok kasıyodu. Doktor ek gıda döneminde yiyeceklerini eline alıyor sonra da gözüne felan geliyor hassasiyet oluşuyor demişti. Her gün yıkıyorsanız belki şampuanı da kaşıntı yapıyordur.Merhaba anneler. Ya biz hala kundakla uğraşıyoruz şaka gibi ama gerçek. Bebegim elleriyle sürekli gözlerini ovalamak istiyor uyku öncesi ve uykuya geçemiyor bu yüzden. Yarim kundak yapiyorum oyle dalıyor ayakta sallıyorum. Bıktım yani bazen sinirleniyorum o ellerini kollarını sıkıyorum sinirden. Ben ovaliyorum gozlerini ne var bu gözlerinde diye. Kundak yapmazsam kendini uyandırıyor sanki kücük bebek 9.aya girdik yuruycek artik nelerle ugrasiyoruz. Yaşayan var mi baska? Bir de yastikla yatiyor duz yatak batiyor bizimkine. Yastiksiz yatirayim sık sık uyanıyor. Cok sorunlu bi bebek. Cok dertliyim bunaldim yoruldum
Ben geçen hafta levrek denedim. Domates soğan ile buğlama şeklinde hafif sulu yaptım. Sevdi , yedi o şekilde, patateste koymuştum yanına.hanımlar somon balığı aldım erken mi vermek için balık tadımı yaptırayım dedim nasıl verebilirim? en yumuşak ve kolay şekilde? Çünkü hala katı besin blw yok bizde sadece çatalla ezilmiş sulu yemekler.
Ben kullanmıştım.Kızlar osanit kullanan var mı aranız da ?
Evet evet bu aylarda baslayacak yavas yavas, siz herhangi bir seyi secin surekli yapin, hatirlatin hemen kapiyolar zatenHahaha yerim maşallahöpücük atmak zirve yalnızzzz inşallah hatırlar genee bzdede anlık oluyor daha kalıcı bişey öğretemedim heralde bu aylardan sonra baslıcaklar
3.ayında başladı bu hareketi yapmaya. Hatta o zaman daha fazlaydı. Simdi gece yapmiyor daha derin uyudugu icin. Çocuk doktoru önemli değil refleks dedi. Göz doktoruna 6.ayda götürdüm sordum kizariklik sulanma yoksa önemli değil dedi ki yok zaten. Evet normalde uyku belirtisi biliyorum ama her gün tam uyku pozisyonu alınca yapmasi beni cileden cikariyor hani zaten uykuya yatmisiz uyu iste sakin sakin, uyku saatlerine cok dikkat ediyorum yorgun yatirmiyorum, erken yatirmiyorum. Biraksam belki yarim saat ovalar gözlerini uyumaz. Ben de memnun değilim ellerini kollarini tutmaktan mumya gibi sarmaktan cözüm ariyorum sürekli ve buraya içimi döktümUyku öncesi göz ovalama bizde uykum geldi işareti. Emzirip uyutuyorum ya da neyle uyuytuyorsam müzik/ odaya götürme vb. Bi göz doktoruna mi götürseniz bahar alerjinizi göz kuruluğu gibi herhangi bir şey olabilir, Sinirlendiğiniz için uyuyamıyor olabilir. o da çaresiz ne yapsın, kendince sıkıntısının üstesinden gelmeye çalışıyor ufacık elleriyle. Dünya üzerinde Yardım isteyebileceği tek kişi sizsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?