- 17 Şubat 2015
- 8.892
- 24.585
- 548
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.181
Doktorumuzun tarifiyle; Normal yağlı normal tuzlu paketli beyaz peynir, önceki geceden sabah yedireceğim kadarını içme suyuna yatırıp dolaba koyuyorum. Sabaha tuzsuz labne gibi oluyorNasıl bir peynir yediriyorsunuz?
Bizim kahvaltı bugün şöyleydi: az kekik ve yulaf unuyla omlet-pankek arası bir yumurta, yanında da pirinç unu+ceviz unu+armut rendesiyle meyveli muhallebi gibi bir şey.
Öğlen sadece mercimek çorbası ve kefir.
Akşam mercimek çorbası, pankek, biraz muz ve kefir.
Bugün sebze yönünden eksik kaldık.
Ben gittigimiz hastanede afisi gormustum yenidogan sunneti yaptirdiniz mi diye. Doktorumuza sormustum. Ilk 3 aya kadar yenidogan sunneti yapiliyor demisti. Ve tavsiye etmisti. Hem anestezi verilmemesi hem cabuk iyilesmesi acisindan sahiden de sadece o bolge kremle uyusturuldu. Ve bir merhem verdiler. Sunnetten sonra onu kullandik. Ilk gun aci cekti. Sonra hemen iyilesti.Keşke bende yenidoğan döneminde yaptırsaydımşuan çok hareketli olduğunu için geç iyileşiyor
Ben blw yapamıyorum daha cesaretim yok bugun sabah yumurta sarısı labne öğlen patates havuc içine biraz bulgur katıp püre yapıyorum yanına yogurtBen de blw için brokoli, havuç, bebek patates, pırasa haşlamıştım. Öyle yemek istemedi içine biraz daha su ekleyip biraz parçalayıp çorbaya çevirdim zeytinyağı ve buğday ekmeği ile yedirdim. Blw yapınca saçınadan ayak parmağına kadar yedirdiğini için işime de geldi açıkçası. Sabah peynir, yarım yumurta sarısı, ara öğün armut, öğlen bu şekilde yedi. Akşama blw denemesi olmazsa yine çurba. Yarına Allah Kerim bakalım ne yapacağım
Ben ayrı yemek yapmıyorum pek, yemiyor çünkü, kendimize ne pişirirsem tuzunu baharatını atmadan bebişe ayırıyorum, bugün yayla çorbası, barbunya ve bulgur pilavı pisirmistim iftar için, öğlen barbunya,yoğurt ve muz verdim, akşam da yayla çorbası ile bulgur pilavını barbunyanin içindeki havuç ve patatesle karıştırıp verdim.acaba diyorum günlük tarifleri mi yazsak buraya. Hem fikir olur. Öğle yemeği ne yaptınız bebelere?
Aynı tam buğday unu gibi kullanıyorum.Doktorumuzun tarifiyle; Normal yağlı normal tuzlu paketli beyaz peynir, önceki geceden sabah yedireceğim kadarını içme suyuna yatırıp dolaba koyuyorum. Sabaha tuzsuz labne gibi oluyor
Yulaf unu ben de aldım ama kullanma fırsatım olmadı. Nasıl eklemek gerekiyor? Omletinizin tarifini alabilir miyim
Doktor püre vermemi istemedi başta çatalla çok ezip veriyordum yavaş yavaş parçaları büyütüyorum damağında edebileceği yumuşaklıkta pişirip veriyorum. En başta çift çekilmiş kıyma parçasına bile öğürüyordu artık alıştı . Ben de uzun ince iyi pişmiş şeyleri tutuşturuveriyorum. Kah yiyor kah mıncık kah saça ayağa üstüneBen blw yapamıyorum daha cesaretim yok bugun sabah yumurta sarısı labne öğlen patates havuc içine biraz bulgur katıp püre yapıyorum yanına yogurt
teşekkür: )
Bugün öğlen 1 elmalı bebe bisküvisini ıhlamur çayıyla ıslattım yumşadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı labne 1 çilek biraz tarçın koydum. Güzel besleyici bir ara öğün oldu. Ama yedi mi tabiki hayır. Çileği çok seviyordu hatrına yer dedim yutmadı.acaba diyorum günlük tarifleri mi yazsak buraya. Hem fikir olur. Öğle yemeği ne yaptınız bebelere?
Ay ne güzel ya bizde baya acı çektik. Huy değiştirdi çocuğum. Bizim 2 aylıkken dil bağı ameliyatı olmuştu sünnette istemiştim ısrarla 1 yaş altına önermiyorum demişti doktor. Sinir oldum şuan o doktora. Gittiğimiz klinikte bir sürü yeni doğan bebek vardı hepsi sünnet olmuş . Çabucak iyileşmiş. Neyse acemiliğimiz işteBen gittigimiz hastanede afisi gormustum yenidogan sunneti yaptirdiniz mi diye. Doktorumuza sormustum. Ilk 3 aya kadar yenidogan sunneti yapiliyor demisti. Ve tavsiye etmisti. Hem anestezi verilmemesi hem cabuk iyilesmesi acisindan sahiden de sadece o bolge kremle uyusturuldu. Ve bir merhem verdiler. Sunnetten sonra onu kullandik. Ilk gun aci cekti. Sonra hemen iyilesti.
Olsun yine de gec kalmis sayilmazsiniz. Baziari 3, 5, 7 ve sonrasi yaslarda bile yaptiriyorlar.
Ben sirf cocuk o ani hatirlamasin diye erkenden yaptirdim. Buyuyunce surpriz olacak
benim doktorum da ilk üç ay önermediğini belirtti, yaptırmadık. Sonra da kış kar üşütme ihtimali hastalık riski diye yaptırmadık. Bu konuda farklı görüşler var kimisi acı çekmiyor ek gıda almadığı için canı az yanıyor çabuk iyileşiyor diyor, kimisi acı çekiyor fakat ifade edemiyor, dönemiyor, kıpırdayamıyor diyor. Ben doktorumu dinlemeyi seçtim.Ay ne güzel ya bizde baya acı çektik. Huy değiştirdi çocuğum. Bizim 2 aylıkken dil bağı ameliyatı olmuştu sünnette istemiştim ısrarla 1 yaş altına önermiyorum demişti doktor. Sinir oldum şuan o doktora. Gittiğimiz klinikte bir sürü yeni doğan bebek vardı hepsi sünnet olmuş . Çabucak iyileşmiş. Neyse acemiliğimiz işte
Bebek içinse içeriği ona göredir bize az gelir belki? Nasıl oldunuz daha iyi misiniz?Bebeğe verilen sambucol diye bi ilaç var, kendisine kullanıyorum şu an. Aslında ilaç da değilmiş, bağışıklık güçlendirici destek diyorlar. Sizce bunu ben de kullansam sorun olur mu?
Ben de kışa kollu zibin ve alt üst pijama takımı ile yatiriyorum ama battaniyesi var bizimkinin, gerçi üstü pek örtük olmuyor açıyor sürekli ama battaniyeyi uyku arkadaşı olarak benimsediği için onsuz yatiramiyoruz.Kızlar havalar ısındı artik ben bebeğime kısa kollu zıbın üzerine uzun kollu zıbın giydirip altinada pijama altı giydiriyorum 5 gündür uyku tulumu giydirmiyorum hasta olurmu bu hava gecislerinde siz neler giydiriyorsunuz
Biz askılı çıtçıtlı body ve tulum. Çorabı da çıkardık hiç giymiyor gece gündüz. Battaniyesiyle yatıyor terlemiş bişe oluyor. Müsline gececeğim oda ısısı gece 23 lerde oluyor aslında ama sıcak geliyorKızlar havalar ısındı artik ben bebeğime kısa kollu zıbın üzerine uzun kollu zıbın giydirip altinada pijama altı giydiriyorum 5 gündür uyku tulumu giydirmiyorum hasta olurmu bu hava gecislerinde siz neler giydiriyorsunuz
Onu da denedim olmadı canım 1 hafta yumurta denemesine ara vermeye karar verdimBen kahvaltıda yulaf pişiriyorum içine yarım yumurta sarısı yarım muz yarım avokado bebe bisküvisi biraz peynir ve birazcık pekmez bunları karıştırıp bulamaç şeklinde veriyorum güzel yiyor bir deneyin isterseniz ayrı ayrı yemıyorsa
Kullanın ben takviye olarak alırdım ben eskiden.Bebeğe verilen sambucol diye bi ilaç var, kendisine kullanıyorum şu an. Aslında ilaç da değilmiş, bağışıklık güçlendirici destek diyorlar. Sizce bunu ben de kullansam sorun olur mu?
Ben pankek yapıp içine muz vs katınca hatta bazen katmasam bile içi pişmiyorAynı tam buğday unu gibi kullanıyorum.
1 yumurta, göz kararı yulaf unu (yaklaşık 1 tepeleme tatlı kaşığıydı bugün), azcık kekik serpip iyice çırptım, neredeyse azcık köpürdü. Çelik minik bir tavam var, ona tereyağı koydum 1 tatlı kaşığından biraz az, yağ yanmadan yumurtayı attım. Altı pişince spatulayla çevirdim, unlu ve çok çırpılmış olduğu için dağılmadan çevriliyor. Düz tabağa koyup parmak gıda boyutunda şerit şerit dilimliyorum. Bazen yumuşak bazen neredeyse pankek kadar katı oluyor bu omlet, un oranına göre. Akşamdan kalma sebzem olsaydı, kabak, ıspanak, pırasa filan, onları da yumurtayla çırpıp aynı şekilde sebzeli omlet yapıyorum.
Peynir tamamen tuzsuz almıştım, çok diye buzluğa koymuştum, koyuş o koyuş, çıkarıp veremedim hiç. Suda bekletmeye başlıycam ben de, teşekkür: )
Bence de kesinlijle bebekler bizden daha çok teryor bunalıyor sıcaktan. Bazen kendim gibi düşünüp ona da kalın birşeyler örtüyorum ama sonra su gibi oluyor sırtıBiz askılı çıtçıtlı body ve tulum. Çorabı da çıkardık hiç giymiyor gece gündüz. Battaniyesiyle yatıyor terlemiş bişe oluyor. Müsline gececeğim oda ısısı gece 23 lerde oluyor aslında ama sıcak geliyor
O doktor bilmiyormus demek ki. Artik israrla yenidogan sunneti oneriyorlar. Cocuk anestezi almasin aci cekmesin diye. Gelmis gecmis olsun. Illa ki iyilesecek uzulmeyinAy ne güzel ya bizde baya acı çektik. Huy değiştirdi çocuğum. Bizim 2 aylıkken dil bağı ameliyatı olmuştu sünnette istemiştim ısrarla 1 yaş altına önermiyorum demişti doktor. Sinir oldum şuan o doktora. Gittiğimiz klinikte bir sürü yeni doğan bebek vardı hepsi sünnet olmuş . Çabucak iyileşmiş. Neyse acemiliğimiz işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?