- 23 Kasım 2020
- 749
- 759
- 23
- 42
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.201
Cok ilginc. Aksine cogu doktor ilk 3 ay icinde yenidogan sunneti oneriyor. Bizim bebis oyle ki sunnet esnasinda hic aglamamis bile. Ameliyattan cikti gayet.normaldi. eve gittik. Ilk merhem surusumuzde agladi. Sonra bitti. Yara da iyilesti zaten kisa surede.benim doktorum da ilk üç ay önermediğini belirtti, yaptırmadık. Sonra da kış kar üşütme ihtimali hastalık riski diye yaptırmadık. Bu konuda farklı görüşler var kimisi acı çekmiyor ek gıda almadığı için canı az yanıyor çabuk iyileşiyor diyor, kimisi acı çekiyor fakat ifade edemiyor, dönemiyor, kıpırdayamıyor diyor. Ben doktorumu dinlemeyi seçtim.
Ben hala kisin nasil giydiriyorsam.oyle giydiriyorum. Sadece hirkasini gun icinde sicak oldugunda cikariyorum. Bazen de coraplarini cikariyorum o kadar.Kızlar havalar ısındı artik ben bebeğime kısa kollu zıbın üzerine uzun kollu zıbın giydirip altinada pijama altı giydiriyorum 5 gündür uyku tulumu giydirmiyorum hasta olurmu bu hava gecislerinde siz neler giydiriyorsunuz
Bizimde aynı sürekli kıyafet değiştiriyoruz.Bence de kesinlijle bebekler bizden daha çok teryor bunalıyor sıcaktan. Bazen kendim gibi düşünüp ona da kalın birşeyler örtüyorum ama sonra su gibi oluyor sırtı
Denemedim ama dolaba atılmış soğuk mendil/dişlik. Benim çocuğum dişsiz aylardır diş acısı çekiyor ama yok çıkmadıKızlar alt dişler iyiydi de bu üst dişlerin çıkışı ne zormuş
Biri patladı şükür kaldı 1 oda geldi gelecek.
4 ten fazla dişi olanlar anneler 5. Diş gelmesine daha çooookk zaman var diyin azcık kendimi avutayım
Uyku bozulmadı şükür en azından enerjimiz var ama iştah yok yani 0 a yakın yok üst dişlerde azalmıştı zaten şimdi yok oldu, inanılmaz mutsuz, öfleyip püflüyor artık alınmaya başladık o derece üfff püfff yapıyorsevdiği hiç bir şeyi şuan sevmiyor. Top havuzu aldım mutlu olur diye aksine ondan da ödü koptu neye benzetti anlamadım Binlerce yorum var hiç korkan yok bizim kız numune heralde
Zeytinyağı karanfil denedim bide osanit sipariş verdim onu da deneyeceğim. Tedagil zaten veriyordum
Bunun dışında tavsiye varsa açığım
Hepsinden etkilisi şuan da benim için pırasa bu arada sinirli sinirli kemiriyor sonra çok rahatlıyor
doktorlarımızın yönlendirmesine göre hareket ediyoruz doğal olarak sonuçta işin uzmanı onlar. Bütün bebekler çabuk iyileşsinler.Cok ilginc. Aksine cogu doktor ilk 3 ay icinde yenidogan sunneti oneriyor. Bizim bebis oyle ki sunnet esnasinda hic aglamamis bile. Ameliyattan cikti gayet.normaldi. eve gittik. Ilk merhem surusumuzde agladi. Sonra bitti. Yara da iyilesti zaten kisa surede.
Evet, buharda pişirdiklerimden artıyor akşam yemeğinde, buzdolabına koyuyorum, omlete. Muzlu pankeki bir kere denedim tutturamadım, o gerçek mi, gerçekten oluyor mu: )Ben pankek yapıp içine muz vs katınca hatta bazen katmasam bile içi pişmiyorSiz omletin içine sebzwleri haşlayıp mı koyuhorsumuz?
Geçemedim ben de. Ara ara teklif ediyorum, alıyor 1-2 dk tutup düşürüyor ağzından. Küçüğünü iyi tutuyor.Kızlar biz aventin emzigini kullanıyorduk ama 6-18 e hiç geçemedik, hala 0-6 ayı tutcam diye uğraşıyor tabi o da küçük geldiği için sürekli düşüyor ağzından, avent kullanıp 6-18 e geçebilen oldu mu?
Kızlar biz aventin emzigini kullanıyorduk ama 6-18 e hiç geçemedik, hala 0-6 ayı tutcam diye uğraşıyor tabi o da küçük geldiği için sürekli düşüyor ağzından, avent kullanıp 6-18 e geçebilen oldu mu?
Biz 2 numaraya çoktan geçmiştik fakat arkadaşım 2 numara büyük olduğu için bebek agzinda küçüğü daha kolay emer ve az yorulur diş yapısıda iyi olur gibi düşünmüş hep 1 numara kullanmis dusununce mantikli bizimki 2 kullaniyorduk ama 1 e döndüm tekrar arkadaşımın kendi dusuncesi bende mantıklı buldum ama yine de doktora sorarimGeçemedim ben de. Ara ara teklif ediyorum, alıyor 1-2 dk tutup düşürüyor ağzından. Küçüğünü iyi tutuyor.
Sadece uyurken kullanıyor ama biraz zorlarsam bunu tutsun diye sonuçta emziği bıraktırmış olucam gibi.
Kisin ortasinda bile bu sekilde yatirdim ben...benimki sicagi sevmiyo...oda sicakligi 23uzerine cikinca da hic yatmazdi...bi kac gundur de kafasi surekli terliyo...bugun yarim kollu giydirdim uzerine de muslin bi bataniye cam da acik oyle yatabiliyo suanBen de kışa kollu zibin ve alt üst pijama takımı ile yatiriyorum ama battaniyesi var bizimkinin, gerçi üstü pek örtük olmuyor açıyor sürekli ama battaniyeyi uyku arkadaşı olarak benimsediği için onsuz yatiramiyoruz.
Muzu ezip karistirin ve tavaya da ince bir sekilde yaymaya calisin kisik ateste tam pisiyoBen pankek yapıp içine muz vs katınca hatta bazen katmasam bile içi pişmiyorSiz omletin içine sebzwleri haşlayıp mı koyuhorsumuz?
O bakımdan bakıncada mantıklı aslında.benim doktorum da ilk üç ay önermediğini belirtti, yaptırmadık. Sonra da kış kar üşütme ihtimali hastalık riski diye yaptırmadık. Bu konuda farklı görüşler var kimisi acı çekmiyor ek gıda almadığı için canı az yanıyor çabuk iyileşiyor diyor, kimisi acı çekiyor fakat ifade edemiyor, dönemiyor, kıpırdayamıyor diyor. Ben doktorumu dinlemeyi seçtim.
Üst dişlerin peşine hemen alttan 2 diş daha geldi bizimKızlar alt dişler iyiydi de bu üst dişlerin çıkışı ne zormuş
Biri patladı şükür kaldı 1 oda geldi gelecek.
4 ten fazla dişi olanlar anneler 5. Diş gelmesine daha çooookk zaman var diyin azcık kendimi avutayım
Uyku bozulmadı şükür en azından enerjimiz var ama iştah yok yani 0 a yakın yok üst dişlerde azalmıştı zaten şimdi yok oldu, inanılmaz mutsuz, öfleyip püflüyor artık alınmaya başladık o derece üfff püfff yapıyorsevdiği hiç bir şeyi şuan sevmiyor. Top havuzu aldım mutlu olur diye aksine ondan da ödü koptu neye benzetti anlamadım Binlerce yorum var hiç korkan yok bizim kız numune heralde
Zeytinyağı karanfil denedim bide osanit sipariş verdim onu da deneyeceğim. Tedagil zaten veriyordum
Bunun dışında tavsiye varsa açığım
Hepsinden etkilisi şuan da benim için pırasa bu arada sinirli sinirli kemiriyor sonra çok rahatlıyor
Sizin patlamış ne güzel bizde henüz bir şey yokO bakımdan bakıncada mantıklı aslında.
Üst dişlerin peşine hemen alttan 2 diş daha geldi bizimzombi gibiyim alttan 4 üstten 2 dişimiz var ve kolumu bacağımı ısırıyor sürekli geçen gün kolumu morarttı valla belli olmuyor birde bAkmışsın başka dişler patlayıvermiş. Çok zor bir süreç bizimkide çok huysuzdu patlayınca düzeldi. Umarım şöyle 1-2 ay yeni diş gelmez
hele o kıyafet,bez değiştirme olayı beni çok fazla yoruyor. Sürekli dönüyo , ağlıyo avazı çıktığı kadar. Ben anlamadım ne var bu kadar ağlıcakBizimde aynı sürekli kıyafet değiştiriyoruz.
:)) Ben de tutturamıyorum ,kaç kere denedim olmuyor. Altı üstü pankek, demicem artık Saygılar yapanlaraEvet, buharda pişirdiklerimden artıyor akşam yemeğinde, buzdolabına koyuyorum, omlete. Muzlu pankeki bir kere denedim tutturamadım, o gerçek mi, gerçekten oluyor mu: )
aslında muzu baya ezip karıştırıyorum ama içi baya suku kalıyor . Hatta abartmıyorum 20 dakika boyunca alt üst çeviriyorum. Bu seferde dışı cips gibi içi sulu değişik bişey oluyo ,Muzu ezip karistirin ve tavaya da ince bir sekilde yaymaya calisin kisik ateste tam pisiyo
Ben yaklaşık bir aydır uyku tulumu giydirmiyorumKızlar havalar ısındı artik ben bebeğime kısa kollu zıbın üzerine uzun kollu zıbın giydirip altinada pijama altı giydiriyorum 5 gündür uyku tulumu giydirmiyorum hasta olurmu bu hava gecislerinde siz neler giydiriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?